Lagarde (ΔΝΤ): Αν οι πολυεθνικές δεν φοροδιέφευγαν οι οικονομίες πολλών κρατών θα ήταν πιο ισχυρές.

«Η ώθηση των πολυεθνικών προς τη «διαφάνεια» θα μπορούσε να επιτρέψει να καταπολεμηθούν οι νόμιμες τεχνικές φοροδιαφυγής, από τις οποίες υποφέρουν περισσότερο οι φτωχές χώρες» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ C. Lagarde μιλώντας στο Fiscal Forum 2016 για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. «Αυτό θα πρέπει να είναι ένα ζήτημα
μεγάλης ανησυχίας(*)», υποστήριξε καθώς το ζήτημα της φοροδιαφυγής και οι φορολογικοί παράδεισοι που αποκαλύφθηκαν μέσα από τα Panama Papers έχουν στρέψει τη διεθνή κοινότητα προς αυτή την κατεύθυνση.

  • «Αυτό που θα μπορούσε να γίνει για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα είναι η διαφάνεια, η διαφάνεια στα κενά της νομοθεσίας στον εντοπισμό της δραστηριότητας των εταιρειών, η διαφάνεια στο να μάθουμε πού έχουν τις διάφορες θυγατρικές και τα παραρτήματά τους και πού δηλώνουν τα έσοδά τους», ανέφερε.
    Σύμφωνα με τη Lagarde, την παρούσα περίοδο υπάρχει μια δυναμική την οποία «θα πρέπει να στηρίξουμε και η οποία θα πρέπει να φέρει αποτελέσματα. 
  • Ένα πρώτο βήμα προς την εφαρμογή νέων ρυθμίσεων θα ήταν να δοθεί μια ώθηση προς τη διαφάνεια των πολυεθνικών» τόνισε.
Υπογράμμισε ακόμη ότι «αν ξεκινήσουμε από αυτό θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε προτάσεις. Είμαστε απολύτως έτοιμοι, στο ΔΝΤ, να προτείνουμε αλλαγές».


Πηγή:  bankingnews.gr
*Blogger: 
Τί να πρωτοθαυμάσει κανείς  με την στάση της κ. Lagarde και των λοιπών "παραγόντων". Το δούλεμα πέφτει σύννεφο! Τώρα ανακάλυψαν την φοροδοαφυγή των πολυεθνικών, τη φοροδιαφυγή μέσω το Off-shore. Αφού έχουν ξεδοντιάσει τις κρατικές δομές - οι μόνες που θα μπορούσαν υπό όρους να βάλλουν κάποιο όριο στα πλιάτσικο αυτό, μας πουλάνε και τρελλίτσα. Σαν τον κλέφτη που αφού σε κατάκλεψε θ'άρθει να κουβεντιάσει και να πουλήσει ασφάλεια...  

Σχόλια