Ξανά Βαρουφάκης...

Πριν πάμε να δούμε ποιος είναι και τι λέει ξανά ο κ. Βαρουφάκης, μόνο μια ερώτηση:
"Εξακολουθεί να έχει σχέση με το ΚΕΠΠ του επίσης γίγαντα οικονομολόγου που έχει συνεισφέρει από όποια θέση βρέθηκε στη διάλυση της χώρας; Δεν ξέρετε τον Γιάννο Παπαντωνίου;)

Υ.Γ. Να δείτε ότι το μέλλον της χώρας θα παιχθεί γύρω από τις παραλλαγές του "Γιάννης"  (βλ. Γιάνης, Γιάννος, κ.λ.π.) 
Τρέχω στον συμβολαιογράφο να προλάβω να κατοχυρώσω το Γιάντσ 
(Θα είμαι ο Γιάντσ ο Φούφωτος)
Σχετικά με τον Γιάννο: 
Σχετικά με τον Γιάνη:  
"Λοιπόν κατά τη γνώμη μου και με βάση αυτά που έχω διαβάσει, ένα σημαντικό σημείο στην εξέλιξη των οικονομικών πραγμάτων είναι η κατάργηση του νόμου Glass- Steagall το 1999. Αυτό  επέτρεψε σε μια μειοψηφία χρηματιστηριακών παραγόντων - συστηματικών κλεπτών (ακούστε μέχρι τέλους το Video) - να βγάλει χρήμα με ουρά παίζοντας αέρα, "παράγοντας "προϊόντα" της πούτσας" (Η πούτσα πάντα για τους άλλους!)
Συνάμα σκάνε διαρκώς τις φούσκες που
οι ίδιοι έχουν  δημιουργήσει για να μετατρέπουν τον κοπανιστό αέρα τους σε πραγματικό πλούτο! (Δεν μπορεί να τρελλάθηκαν όλοι μαζί ... ***) (Μεταγεννέστερη εγγραφή: Να ένα χάδι στους απατεώνες...*)
Ο σενιόρ Βαρουφάκης είναι από την πλευρά αυτή συνεπαρμένος από το γρήγορο και μεγάλο παιχνίδι με τη  βοήθεια μπόλικων μαθηματικών. Δεν βλέπει (ή καλύτερα βλέπει, αλλά δεν το λέει, αφού και ο ίδιος είναι ωφελημένος..) ότι αυτό το κόλπο έχει πιάσει ταβάνι.
Άλλοι οικονομολόγοι που προέρχονται από την Πολιτική Οικονομία, όπως ο Ελμαρ Αλτφάτερ (https://www.efsyn.gr/arthro/orismenes-idiotikopoiiseis-den-einai-para-nomimi-listeia ) βλέπουν την οικονομία ως μέλος ενός ευρύτερου συνόλου που υπηρετεί εν τέλει τις κοινωνίες.
Ο Βαρουφάκης και οι συν αυτώ οικονομολογούντες ξεχνάνε ότι η οικονομία είναι εξάρτημα των κοινωνιών και αυτές υπηρετεί. Η αυτονόμηση της οικονομίας και ο αυτοκαθορισμός της ως της μίας και μοναδικής αλήθειας μόνο εγκλήματα εκκολάπτει.
Χρειάζονται δυο άντε τρεις πολιτικές πράξεις - με κατάλληλη νομοθεσία - επαναφορά του νόμου Glass- Steagall, Φόρος Τόμπιν - για να προσγειωθεί όλος αυτός χρηματοκαπιταλισμός...(βλέπε κι' εδω)

 (Αν με ρωτήσετε: αυτό γιατί δεν γίνεται; Η απάντηση είναι: Τα λεφτά είναι πολλά και όσοι τα έχουν προωθούν τις απόψεις τους, μάλιστα τις εμφανίζουν ως μοναδικές - αφού "σβήνουν" τις άλλες! Παράγωγο αυτού είναι η ΤΙΝΑ - There Is No Alternative.  Στο σημείο αυτό ο Βαρουφάκης είναι χρήσιμος αφού κάνει πολύ θόρυβο και ακυρώνει πολλές άλλες φωνές! Μέχρις ότου ο Βαρουφάκης επιτεθεί στον τoυρμποκαζινοκαπιταλισμό θα τον θεωρώ ύποπτο.... 
Y.Γ.
  
Λάβετε υπ όψιν σας κι' αυτό:
  • Η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη χρήζει… ΠΟΙΝΙΚΗΣ δίωξης !

    **Είναι τα ίδια καλόπαιδα που έβαλαν μπουρλότο στην Ελληνική οικονομία (Που δεν ήθελε και πολύ εδώ που τα λέμε να διαλυθεί...είχε προηγηθεί η "χρυσή εποχή" του χρηματιστηρίου, των ολυμπιακών αγώνων και ότι τέλος πάντων συνιστά τη "βασιλεία Σημίτη") 

    και εδώ σχετικά

     

    *** μεταγεννέστερη εγγραφή 25-1-2016:

     

    Το σκάσιμο της φούσκας των ομολόγων έχει ξεκινήσει και οι κεντρικές τράπεζες απλά καθυστερούν το πλήρες ξεφούσκωμα αναφέρει σε νέα ανάλυση της η Phoenix Capital.

    Τα διεθνή οικονομικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναλώσει το 99% του χρόνου τους εστιαζόμενοι στις
    μετοχές, αλλά τα ομόλογα είναι το πιο σημαντικό ζήτημα για τις κεντρικές τράπεζες.

    1) Οι κεντρικές τράπεζες έχουν μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν για να διευκολύνουν τις πληρωμές ομολόγων.

    2) Οι κεντρικές τράπεζες ξεκίνησαν τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης QE καθώς και άλλα προγράμματα για να υπάρξει ένα όριο στις τιμές των ομολόγων (όταν αυξάνονται οι τιμές των ομολόγων, οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν και οι πληρωμές χρέους είναι μικρότερες).

    3) Οι κεντρικές τράπεζες μέσω λεκτικών υπόσχονται να κάνουν  "περισσότερα" ή "ότι χρειάζεται" όποτε τα ομόλογα λόγω αυτής της προσδοκίας έφτασε κοντά στο τέλος της bull market.

    Στην αρχή κανείς δεν έβλεπε την φούσκα των ομολόγων.

    Οι κυβερνήσεις, εταιρείες και άλλοι εκμεταλλεύτηκαν τα χαμηλά επιτόκια για να εκδώσουν ... περισσότερο χρέος.

    Το 2008 η φούσκα των ομολόγων ήταν 80 τρισεκ. δολάρια.

    Σήμερα είναι 100 τρισεκ. δοκάρια.

    Με απλά λόγια, το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ακόμη πιο μοχλευμένο σήμερα από ότι ήταν το 2008.

    Και η φούσκα των ομολόγων μόλις έχει αρχίσει να σκάει.

    Σήμερα η μόχλευση των επιχειρήσεων είναι μεγαλύτερη από ότι το 2007.

     Έτσι, η φούσκα ομολόγων δεν περιορίζεται μόνο στα κράτη αλλά έχει επεκταθεί και στις επιχειρήσεις.

    Οι εταιρείες έχουν κηρύξει στάση πληρωμών για ομόλογα αξίας  95 δισεκ το 2015 που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αθετήσεων σε όλο τον κόσμο από το 2009, σύμφωνα με την Standard & Poors.

    Τα στοιχεία αυτά αποτελούν την τελευταία ένδειξη ότι η χρηματοοικονομική πίεση αρχίζει να αυξάνεται για τους εταιρικούς δανειολήπτες, με επικεφαλής τον αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Το αυξανόμενο κύμα της στάσης πληρωμών είναι απόρροια της επανεκτίμησης της έκθεσης σε εταιρείες που δανείστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια.

    Η φούσκα ομολόγων θα χρειαστεί μήνες για να εκραγεί εντελώς...αλλά η φούσκα έχει ξεκινήσει να ξεφουσκώνει.

    Πηγή:  bankingnews.gr

     


Σχόλια