Bλέποντας την γέννηση μιας νέας Μέσης Ανατολής (στην οποία τοποθετείται και η Ελλάδα)

Την αίσθηση του, ότι είναι πιθανόν και με γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που αφορούν ακόμη και την τύχη της Ελλάδας στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις, να συνδέεται το προσφυγικό ζήτημα στην Ε.Ε., ανέλυσε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, ο γεωπολιτικός αναλυτής και πανεπιστημιακός Ιωάννης Μάζης.
  • Όπως είπε υπάρχει φόβος το «προσωρινό» να μετατραπεί σε μόνιμο ακόμη και για θέματα που σχετίζονται με μετατροπή της Ελλάδας σε Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη με φτηνό εργατικό δυναμικό, την ώρα που η Ελλάδα θα μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών.(blogger: κι' άλλοι έχουν δει τον κίνδυνο...εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεται δα και ιδιαίτερη ικανότητα...)
Κατά τον κ. Μάζη  η ουσία του ζητήματος είναι ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία, διαφορετικά η συσσώρευση τέτοιων και τόσων δυνάμεων ισχύος στη περιοχή δεν προμηνύουν καλό αλλά ακόμη και μία γενικευμένη σύρραξη.
Ενδιαφέρον παρουσίασε και η προβολή που έκανε για την τύχη της Τουρκίας, το ρόλο και το μέλλον της Σαουδικής Αραβίας, το μετασχηματισμό εδαφών για τους Κούρδους, αλλά και τις αποκαλύψεις που έκανε για τους ενεργειακούς δρόμους από την Μοσούλη και το Ιράκ. 
πηγή
blogger: 
1. Ξαναδιαβάστε μέχρι τέλους ένα προφητικό άρθρο - παλιό, 2010- του Ν. Σταύρου
2. μετά εδώ: Όλη η χώρα μια ΕΟΖ!
3. μετά  εδώ για να "δέσει" μια ιστορία διάλυσης μιας χώρας που μετατράπηκε σε ...χώρο (και μάλιστα χωρίς πόλεμο ή για την ακρίβεια με οικονομικό πόλεμο)
4.  μετά  εδώ για να έχετε μια σφαιρική εικόνα για το τι συμβαίνει στην Συρία.
5. και τέλος εδώ: Μόσχα:αμερικανικές επιχειρήσεις από ξηράς ή αέρος στη Συρία είναι παράνομες και θα το πληρώσουν ακριβά (blogger: άρχισαν τα όργανα...)
6. Η νέα φυλακή της Ε.Ε λέγεται Ελλάδα.....
7. Το χάπι χρυσώνεται για να γίνουμε χωματερή (ουπς ΕΟΖ ήθελα να πω) 
8. Χρηματοδοτική δέσμευση στην Ελλάδα μελετά η Παγκόσμια Τράπεζα   (για να καταλάβετε που έχουμε μπλέξει...)
9. "Η Μεσόγειος στο κέντρο των γεωπολιτικών αλλαγών"

Σχόλια