Η Ισλανδία αποπλήρωσε το χρέος της προς το ΔΝΤ δέκα μήνες νωρίτερα

Είχε δανειστεί 2,1 δις. δολάρια, που όφειλε να αποπληρώσει σε 11 δόσεις με την τελευταία τον Αύγουστο του 2016
Η Ισλανδία θεωρείται από πολλούς το «κακό παιδί» των αγορών, επειδή είχε πάει κόντρα στο "ρεύμα" όταν τη χτύπησε η κρίση το 2008, αλλά στην πράξη απέδειξε το αντίθετο προχωρώντας στην εξόφληση του ΔΝΤ δέκα μήνες νωρίτερα από ό,τι ήταν υποχρεωμένη.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της χώρας κατέβαλε σήμερα 332 εκ. δολάρια προς το ΔΝΤ, από το οποίο είχε δανειστεί 2,1 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα διάσωσης.
Με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Ισλανδία έπρεπε να αποπληρώσει το ΔΝΤ σε 11 δόσεις και η τελευταία έληγε τον Αύγουστο του 2016.
Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ισλανδίας ανέφερε ότι η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους προς το Ταμείο, αποδεικνύει την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος και τη θετική επίδραση που είχε στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.
Πηγήwww.bankingnews.gr 
Blogger: 
Το παράδειγμα της Ισλανδίας  που:  άφησε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, έβαλε φυλακή τραπεζίτες  και πολιτικούς, έφτιαξε καινούργιο σύνταγμα  είναι μακριά από τα φώτα. Εδώ στην μπανανία μένουμε στο "δεν υπάρχει εναλλακτική λύση". Αυτή είναι τελικά η συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ. (Αν και μεταξύ μας αυτό φαινόταν από την αρχή δια γυμνού οφθαλμού. Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναζήτησε πραγματικά εναλλακτική πρόταση. Ή ακόμα χειρότερα: Οι εναλλακτικές προτάσεις έμειναν τόσο αδύναμες ώστε να ενισχύουν την μία και μοναδική πρόταση: κάνουμε ότι μας λένε, αρκεί να είμαστε το γκουβέρνο! (με όλα τα οφέλη, βεβαίως, βεβαίως....). Αυτό κι' αν είναι αρριβισμός και τυχοδιωκτική πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε απλά την κατάληψη της εξουσίας με ότι αυτό συνεπάγεται αυτό για τον στενό πυρήνα εξουσίας και όχι την αλλαγή και πραγματική σωτηρία της χώρας. Αποτελεί επάξια συνέχεια των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔηΜΑΡ, κ.λ.π  ..δυνάμεων. 
Μερικές εγγραφές για την ΙΣΛΑΝΔΙΑ. (Εμείς ας μείνουμε με τον ...πάκη στο σβέρκο μας, να τολμάει να εκστομίζει ότι: θα παραιτηθεί αν η χώρα βγει από το ευρώ...ποιος λαός και ποια συμφέροντά του! μια "ελιτ" που  βλέπει μόνο την τσέπη της..)

Σχόλια