Ζωή: Ντρέπομαι για τους αρχηγούς κομμάτων και τους βουλευτές που εμπόδισαν τη βίαιη προσαγωγή του Στουρνάρα

Με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση και τα κόμματα που δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών με αντικείμενο τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και όσους «συνέπραξαν στη συγκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς και υπέθαλψαν παράγοντες που ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον», ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής.
Παρότι η απογευματινή συνεδρίαση επαναλήφθηκε, ώστε να σχηματισθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία και να ληφθεί η απόφαση για τη βίαιη προσαγωγή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Δεν προσήλθε κανείς βουλευτής επιπλέον εκείνων που παρέστησαν στην απογευματινή συνεδρίαση, παρά και το ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ανασυγκροτήσει την Επιτροπή με νέα μέλη.

Το γεγονός κατήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής λέγοντας: «Ντρέπομαι για λογαριασμό αρχηγών κομμάτων και βουλευτών που εμπόδισαν τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος καταρράκωσε το δημόσιο συμφέρον». Πάντως η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαίρεσε τους βουλευτές οι οποίοι κλήθηκαν τελευταία στιγμή να παραστούν.

Ακόμα, τόνισε ότι η κοινωνία παραμένει άγρυπνη και «θα δώσει ένα μάθημα σε όσους θέλησαν να πιστέψουμε ότι η Δημοκρατία θα πεθάνει στον τόπο που γεννήθηκε» και πρόσθεσε πως «κάποιοι δολοφονούν τη Δημοκρατία, αλλά κάποιοι δεν είναι πρόθυμοι να παραδώσουν τα όπλα της λαϊκής κυριαρχίας». πηγή
επίσης  βλέπε εδώ


Για «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» μίλησε η Ζωή στην τελευταία της τοποθέτηση στην Ολομέλεια

Την τελευταία της φράση ως πρόεδρος της Βουλής είπε χθες το βράδι από την έδρα της Ολομέλειας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας για «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» και καλώντας σε υπεράσπιση των ιστορικών αγώνων που δόθηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κηρύσσοντας τη ματαίωση (λόγω έλλειψης απαρτίας) της συνεδρίασης για το δημόσιο χρέος, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι θέλει ως τελευταία της φράση, ως Προέδρου της Βουλής, να καταγραφεί ότι αντιλαμβάνεται και βιώνει ως «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» «αυτή την εκβιαστική επίθεση στην κοινοβουλευτική λειτουργία, τη βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τη βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βίαιη κατάργηση κεκτημένων ελευθεριών για τις οποίες άνθρωποι έδωσαν και την ζωή τους».

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η κληρονομιά που θα παραδώσουμε και καλούμαστε να παλέψουμε ώστε κανείς να μην κλαδέψει αυτά που άλλοι μας κληροδότησαν κι αυτά για τα οποία πολλοί έδωσαν ιστορικούς αγώνες, αντιστάθηκαν, τίμησαν τη Δημοκρατία, την Αντίσταση και την Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην πρώτη του τοποθέτηση ως πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, είπε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δημοκρατία αλλά μια ιδιόμορφη δικτατορία του μνημονίου, υπερασπιζόμενος το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος που το χαρακτηρίζει «παράνομο και επονείδιστο». Ακόμη, επανέφερε την πρότασή του για κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι και σε αυτό υπαναχώρησε ως κυβέρνηση από τα όσα έλεγε προεκλογικά.

«Σήμερα η Βουλή είχε κρίσιμη συνεδρίαση για ένα τεράστιο για τη χώρα θέμα. Η οικονομία έχει πληγεί, η Ελλάδα είναι μια αποικία χρέους που ζει κάτω από μνηνονιακή υποδούλωση κα κάποιοι συνομολόγησαν νέο μνημόνιο για να κάνουν την πενταετία οκταετία», είπε ο κ. Λαφαζάνης, καταγγέλλοντας όλα τα υπόλοιπα κόμματα και τους αρχηγούς που δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση.

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την «πεποίθηση», κι όχι «απλώς την υπόνοια», ότι η εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες έγινε και για να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Ζήμενς, η εξεταστική για το μνημόνιο αλλά και για να μην δημιουργεί η Επιτροπή για την επεξεργασία των δικογραφιών κατά κυβερνητικών στελεχών.
http://mignatiou.com/2015/08/gia-akrea-ekdilosi-vias-kata-tou-sintagmatos-milise-i-zoi-stin-teleftea-tis-topothetisi-stin-olomelia/
Blogger: 
H Κωνσταντοπούλου έγινε ενοχλητική σε πάρα πολλούς. Έφτιαξε τις επιτροπές: για το χρέος, για τις Γερμανικές αποζημιώσεις και μόνο γι' αυτές τις δυο έπρεπε  να "πληρώσει".... Ο εχθρός λοιπόν είναι ορατός και τυφλός όποιος δεν τον βλέπει... η Γερμανία και οι εδώ - μπόλικοι είναι αλήθεια - εγκάθετοι προδότες! Αν τα παραπάνω θεωρούνται υπερβολικά, θυμηθείτε τι έπαθε ο Καπερνάρος που τόλμησε να μιλήσει καθαρά για τη σκάνδαλο της Siemens επικαλούμενος στοιχεία της Γερμανικής δικαιοσύνης που θα μπορούσαν να ανατινάξουν το πολιτικό σύστημα στον αέρα. Ο Καπερνάρος απεσύρθη και η υπόθεση σχεχάσθηκε. Κρατείστε για το αρχείο σας τα δυο παρακάτω Links: 

 
Θέμα της ημέρας και σήμερα, η μη παρουσία Γιάννη Στουρνάρα να καταθέσει στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το σκάνδαλο της SIEMENS
Να θυμίσω ότι, ως υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας το καλοκαίρι 2012, υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό Ελληνικού Δημοσίου και Εταιρείας, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο ...2 δις ευρώ.
Να δούμε τώρα μερικές λεπτομέρειες για το θέμα αυτό και γεγονότα που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες:
1. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έγινε στις 12 Ιουνίου 2015, αποφασίστηκε η κλήτευση του Γιάννη Στουρνάρα για να καταθέσει στην επιτροπή στις 22 Ιουνίου.
2. Στις 22 Ιουνίου ο Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή.στέλνοντας επιστολή που έλεγε ότι, ''μπορεί να καταθέσει μόνο μετά τις 6 Ιουλίου 2015''. Αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του τα εξής :'': «Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση», αλλά «λόγω δυσκολιών της οικονομίας χώρας» και για να διασφαλιστεί η «με πληρότητα εκτέλεση των καθηκόντων» του κ. Στουρνάρα δεν θα ήταν δυνατή η παρουσία του σήμερα Δευτέρα στη Βουλή. «Επιθυμώ να προσέλθω και να καταθέσω», τονίζει ο κεντρικός τραπεζίτης στην επιστολή του, ενώ αντιπρότεινε ημερομηνίες εντός των επόμενων ημερών, τις 6, 7, 9, 10, 20, 21 και 23 Ιουλίου.''
[Κρατήστε εδώ την ημερομηνία της 6ης ΙΟΥΛΙΟΥ, μια μέρα μετά το Δημοψήφισμα της 5ης ιουλιου, που ήθελε να καταθέσει ο Γιάννης Στουρνάρας,]
3. Η Επιτροπή τότε στις 22 Ιουνίου αποφασίζει κατά πλειοψηφία, να καλέσει εκ νέου το Στουρνάρα στις 26 Ιουνίου για να καταθέσει, παραβλέποντας τους ισχυρισμούς του Κεντρικού Τραπεζίτη.για άλλες ημερομηνίες. Στην συνεδρίαση τότε στις 22 Ιουνίου ο Νίκος Φίλης είχε ψηφίσει την πρόταση της αντιπολίτευσης που έλεγε να καταθέσει ο Στουρνάρας όποτε ήθελε αυτός..
[Κρατήστε εδώ τη στάση του Νίκου Φίλη, που ψηφισε μετά την 6η ΙΟΥΛΙΟΥ για να καταθέσει ο Στουρνάρας. Θα είναι χρήσιμη στο μέλλον...]
4. Η Επιτροπή Θεσμών συνεδρίασε στις 26 Ιουνίου όπως είχε αποφασιστεί, αλλά ο Γιάννης Στουρνάρας για δεύτερη φορά έγραψε την Επιτροπή της Βουλής στα μέζεα του και δεν προσήλθε να καταθέσει.
Στη συνεδρίαση εκείνης της μέρας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Γιάννης Μπαλάφας και Μάκης Μπαλαούρας υπεραμύνθηκαν τον Γιάννη Στουρνάρα για να μπορεί να καταθέσει μετά την 6η ΙΟΥΛΙΟΥ.

5. Μέχρι εκείνη τη μέρα, μπορεί το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου και του λαού να μην ήξερε τίποτα για το δημοψήφισμα που θα προκηρυσσόταν σε μερικές μέρες, εκτός πιθανόν από τον Κεντρικό Τραπεζίτη και κάποιους κολλητούς του Τραπεζίτη και του Αλέξη Τσίπρα, μέσα και έξω από τη χώρα μας.
6. Στις 24 Αυγούστου [χθες] ενώ έχει κληθεί να καταθέσει ο Γιάννης Στουρνάρας στην Επιτροπή Θεσμών για τρίτη φορα δεν προσήλθε, στέλνοντας στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ειρωνική επιστολή ως απάντησή του. Επίσης δεν προσήλθαν στην Επιτροπή της Βουλής ούτε οι Βουλευτές των μνημονιακών κομμάτων, ούτε του ΚΚΕ, ακόμα και του νεομνημονιαού ΣΥΡΙΖΑ, διευκολύνοντας τον Κεντριικό Τραπεζίτη παράσχοντάς του για άλλη μια φορά πολιτική και ποινική ασυλία.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ερωτήματα και προβληματισμοί είναι πολλοί που προκύπτουν από όλη αυτή την παράθεση γεγονότων και ημερομηνιών :

α. Γιατί ο Στουρνάρας ήθελε να καταθέσει μετά την 6η ΙΟΥΛΙΟΥ [επαύριο δημοψηφίσματος], όταν στις 12 Ιουνίου, δηλαδή 15 μέρες πριν την προκήρυξη δημοψηφίσματος, ουδείς ήξερε τότε για δημοψήφισμα??? Εκτός μάλλον από αυτόν, αφού θα ήλπιζε προφανώς σε αποτέλεσμα με ''ΝΑΙ'' και θα απαλλασσόταν από την ανεπιθύμητη κατάθεση στην Επιτροπή αφού οι πολιτικές εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές. Για το δημοψήφισμα είχε ενημερωθεί από τους δανειστές ο Στουρνάρας, που πιθανόν να γνώριζαν για δημοψήφισμα, όπως και τώρα γνώριζαν για τις επικείμενες εκλογές??
β. Ποιοί εκτός τον Αλέξη Τσίπρα γνώριζαν για το δημοψήφισμα της 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ?? Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε ή το συναποφάσισε το δημοψήφισμα με τους δανειστές για να βγει προφανώς ''ΝΑΙ'', όπως ξεκάθαρα έχει φανεί εκ των υστέρων??
γ. Ο Νίκος Φίλης και οι υπόλοιποι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ που έμμεσα στήριζαν Στουρνάρα τον Ιούνιο για να μην καταθέσει νωρίτερα από την 6η ΙΟΥΛΙΟΥ, ήταν τυχαία ή είχαν άνωθεν εντολή??
δ. Η μη προσέλευση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή της Βουλής χθες 24 Αυγούστου, ήταν στα πλαίσια της γενικότερης στήριξης του Αλέξη Τσίπρα προς το Στουρνάρα κατόπιν εντολών Σόιμπλε και Μάριο Ντράνγκι, συνδυαζόμενη και με τα γεγονότα του ΙΟΥΝΙΟΥ ή όλα είναι τυχαία σε αυτή τη χώρα??
ε. Πάντως όπως και να έχει το πράγμα, η επόμενη Βουλή θα μας λύσει το μυστήριο της συνεχόμενης και διαχρονικής ασυλίας ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ από όλο το σάπιο, διεφθαρμένο και απολιθωμένο πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο.
στ. Η δήλωση σήμερα του υπουργού Επικρατείας παππού Φλαμπουράρη, προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου , '' να μην ζορίζει πολύ το Στουρνάρα'' είναι τυχαία ή είναι στα πλαίσια που γράφω και ποαραπάνω για γενικότερη κάλυψη στο Γιάννη Στουρνάρα???

ΙΔΩΜΕΝ!!!!

Υ.Γ Για κάθε στοιχείο μπορεί να ανατρέξει κανείς στο Google για διαπίστωση των γεγονότων και ημερομηνιών.

Σχόλια