ΣαΤυΡόΠρΟκΕς Νο 142-Προεκλογικά πολιτικά ξεβρακώματα

Προεκλογικά πολιτικά ξεβρακώματα
Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

– Από όλες τις εκλογικές περιόδους που θυμάμαι, η επόμενη αναμένεται να είναι η πιο συναρπαστική, η πιο απρόβλεπτη, αυτή που θα βγάλει το περισσότερο γέλιο και θα προκαλέσει αμέτρητα πολιτικά ξεβρακώματα.
– Αφού τα ιδιωτικά κανάλια σκέφτονται να σταματήσουν τις επαναλήψεις-ναι ακόμα και αυτή του «Καφέ της Χαράς» και του «Κωνσταντίνου και Ελένης»-και να παίζουν μόνο προεκλογικές συζητήσεις.

– Ο Σταύρος δηλώνει έτοιμος για όλα. Δηλαδή βρε Σταύρο πόσο «έτοιμος» και όταν λες «όλα», εννοείς «όλα-όλα»; Για να ξέρουμε τι άλλο θα κάνεις ακόμα για να μπεις σε μια κυβέρνηση!
– Η ΔημΑρ αγαπάει ΣυΡιζΑ; Ε! Μη χ$σ& τώρα! Χώρισαν για να ξαναπαντρευτούν μέχρι να ξαναχωρίσουν; Άμα, όμως, βάζεις πάνω από την πολιτική σου επιβίωση το καλό του τόπου, τότε θυσιάζεσαι!!!
– Άσε που τους έπιασε ο πόνος για την τήρηση του Συντάγματος με αφορμή τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, πριν τις εκλογές, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άλλωστε το Σύνταγμα τηρείται και τηλεφωνικά.
– Πέντε χρόνια τώρα που έχουν κάνει κουρέλι το Σύνταγμα, δεν τους ένοιαξε. Λες και είναι η πρώτη φορά που μπορεί να παραβιάζεται το Σύνταγμα στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος!
– Αλλά η εφαρμογή των μνημονίων και οι επιταγές της ΕΕ είναι μάλλον πάνω από το Σύνταγμα. Ας κρατήσουν λοιπόν τις διαμαρτυρίες και τα δάκρυά τους όσοι κλαίγονται όψιμα.
– Ο Βαγγέλης ο κιμπάρης-κατά την Θεοδώρα τη θυγατέρα- ζητάει τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη, στα πλαίσια της δημοκρατίας. Ο πρώην Κένταυρός με το Μάκη τον τσεκουράτο θυμήθηκαν τη δημοκρατία!
– Σκέφτομαι κι εκείνη την καημένη τη Φώφη, την πρόωρα συνταξιούχο που προτείνει να καταργηθούν οι πρόωρες συντάξεις. Πως θα περνάει την ώρα της χωρίς ΠαΣοΚ και χωρίς Βουλή; Θ’ αρχίσει εργόχειρο;
– Όπως φαίνεται, μετά τις εκλογές θα κυβερνούν σχεδόν οι ίδιοι που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο χωρίς τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Άλλωστε, όπως δήλωσε, δεν θα είναι πρωθυπουργός σε μια τέτοια κυβέρνηση.
– Μαθαίνω ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα συνεργαστεί εκλογικά με τη ΛΑΕ του Λαφαζάνη που έξι μήνες στήριζε Τσίπρα για να μπορέσει τελικά να ψηφίσει το 3ο μνημόνιο.
– Άλλωστε, γνωρίζω ότι κάπου εκεί στα 1989 οι τρεις τάσεις στο ΚΚΕ έγιναν δύο καθώς οι δύο συμφώνησαν να διώξουν την τρίτη τη γνωστή και ως «ομάδα Γράψα». Μετά, ο μηχανισμός επικράτησε, έτσι κύριε Λαφαζάνη;
– Έτυχε αυτό το καλοκαίρι να μιλήσω με αρκετούς συνταξιούχους. Κυρίως αγρότες και οικοδόμους. Πάνω από 40 χρόνια σκληρής δουλειάς από την ηλικία των 15 ετών.
– Πρόκειται για τους ανθρώπους αυτούς που με τον ιδρώτα τους παρήγαγαν τον πλούτο της Ελλάδας από τη δεκαετία του ’50 μέχρι και αυτή του ‘90. Μετά ανέλαβαν οι τζογαδόροι του χρήματος και της πολιτικής.
– Τζογαδόροι που έπεισαν τον κόσμο ότι δεν είναι η παραγωγή και η εργασία που δημιουργούν πλούτο, αλλά ο τραπεζικός και χρηματιστηριακός τζόγος και οι κάθε είδους επιδοτήσεις και προγράμματα.
– Ήταν γύρω στο 1986 όταν σχετική ντιρεκτίβα της ΕΟΚ για την Ελλάδα επέβαλλε ρητά τη μείωση των αγροτικών νοικοκυριών σε μόλις 4.000.
– Κι άρχισε το θάψιμο των προϊόντων, το ξερίζωμα των αμπελιών, το κάψιμο των βαρκών, η επιβολή ορίων παραγωγής η χορήγηση επιδοτήσεων σε κομματανθρώπους και η πασοκοποίηση των αγροτικών συνεταιρισμών.
– Κι έγινε «μαγκιά» η εύκολη και γρήγορη κονόμα, τα δωράκια των διοικητικών στελεχών με την προτροπή του Παπαντρέα, οι μίζες και τα λαδώματα, οι κομματικοί διορισμοί και τα συνδικαλιστικά σκαλοπάτια ανόδου.
– Κι έρχονται αργότερα κάποιοι Γιωργάκηδες, κάποιοι Αντώνηδες και κάποιοι Αλέξηδες να πουν σε όλους αυτούς τους απόμαχους της σκληρής ζωής και της εργασίας ότι πρέπει να ζουν σα ζητιάνοι.
Πηγή

Σχόλια