ΠΟΥ ΠΑΣ ΒΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ;

Του ΓΙΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ
Τον Σεπτέμβρη του 1938 υπεγράφη η διαβόητη Συμφωνία του Μονάχου, όπου οι Τσάμπερλάιν και Νταλντιέ παρέδωσαν στον Χίτλερ την Σουδητία της Τσεχοσλοβακίας, γιατί δεν ήθελαν να πολεμήσουν εναντίον του. Τότε ο Τσώρτσιλ ήταν συντηρητικός βουλευτής και άνηκε στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Ζητούσε συμμαχία Αγγλίας-Γαλλίας-ΕΣΣΔ και πόλεμο εναντίον της Χιτλερικής Γερμανίας.
Μόλις ο Τσάμπερλαιν ανακοίνωσε περιχαρής την συμφωνία, Ο Τσώρτσιλ δήλωσε: 
  • ‘’H Aγγλία είχε να διαλέξει ανάμεσα στον Πόλεμο και την Ατίμωση. Διάλεξε την Ατίμωση. Θα έχει Πόλεμο!’’
  • 11 μήνες μετά η Γερμανία εισέβαλε στην Πολωνία και η Αγγλία της κήρυττε τον πόλεμο (3/9/1939). Ο Τσώτσιλ επιβεβαιώθηκε και 8 μήνες μετά έγινε πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας.
ΑΦΕΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΣ
Από την πρώτη στιγμή (25 Γενάρη 2015) της εκλογής της, η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης Τσίπρα έδειχνε να υποτιμά το μίσος και την έχθρα ισχυρών ηγετικών κύκλων της Ευρωζώνης εναντίον της Ελλάδας.
Οι ηγετικές ελίτ της Ε.Ε. είναι σαφώς υπέρ της νεοφιλελεύθερης γραμμής και ουσιαστικά έχουν αποκηρύξει τον κεϋνισιανισμό σαν πιθανή εναλλακτική λύση.
Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας όμως έδειχνε μια συνεχή ‘’ευρωπαϊκή αφέλεια’’. Πίστευε ότι θα μεταπείσει την Μέρκελ και τον Σόιμπλε και την γερμανική μεγαλοαστική τάξη που βρίσκεται πίσω τους.
Ταυτόχρονα ο Τσίπρας δήλωνε σαφώς πίστη στην Δύση και τον Ευρωατλαντισμό. Αλλά ο Ευρωατλαντισμός είναι η καρδιά της Παγκόσμιας Αντίδρασης.
Ο Τσίπρας διαφωνεί βέβαια με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, ήθελε έναν ‘’δημοκρατικό ευρωατλαντισμό’’ με αρκετή δόση κεϋνισιανισμού και λιγότερο πολεμοχαρή διαθέσεις.
Αλλά στρατηγικά ο πρωθυπουργός είναι μαζί με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο: Στο πλευρό της Δύσης και μακριά – πολύ μακριά από την Ρωσία, την Κίνα, το Βιετνάμ, την Κούβα, την Βενεζουέλα, την Βολιβία και την Νικαράγουα…
Μπορεί να διαφωνεί με τις συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις, μπορεί να θυμώνει με την θατσερική κτηνωδία απέναντι στους φτωχούς και ανήμπορους, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ‘’στρατιώτης της Δύσης και των G7’’.
Και σαν "στρατιώτης της Δύσης", υπέγραψε τελικά το βάρβαρο μνημόνιο.
G7 KAI G3
Μετά το 1989-91 και την αυτοδιάλυση του Συμφώνου Βαρσοβίας οι μεγαλοκαπιταλιστές της Δύσης νόμισαν ότι κέρδισαν τον Ψυχρό Πόλεμο, όπως ο Χίτλερ το 1940-412 νόμιζε ότι είχε ήδη κερδίσει τον Πόλεμο, αφού είχε καταβροχθίσει αρκετές χώρες της Ευρώπης.
Έτσι στην Δύση επικράτησε η άγρια νεοφιλελεύθερη γραμμή, ο βίαιος ρηγκανοθατσερισμός.
Με την βοήθεια της κλίκας Γέλτσιν η βιομηχανία της Ρωσίας έπεσε στον 50% ως το 1998, ενώ στις άλλες χώρες της Ανατ. Ευρώπης οι νεοφιλελεύθεροι ‘’ειδικοί’’ κατέστρεφαν την βιομηχανία με σαδισμό ‘’αποικιοκρατικού τύπου’’.
Όμως η ΛΔ Κίνας συνέχισε να ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς. Μέσα σε 26 χρόνια άυξησε 15-17 φορές την βιομηχανία της.
Σήμερα η ΛΔ Κίνας είναι η πρώτη βιομηχανική, κατασκευαστική και συναλλαγματική Δύναμη στην Γη.
Εξ’ άλλου η αστική Ρωσία-υπό τον Πούτιν- διπλασίασε την βιομηχανία της μέσα σε 8-9 χρόνια (1999-2008) και αποκατέστησε το παλιό ‘’σοβιετικό επίπεδο’’. Ανασυντάχθηκε ο ρώσικος στρατός.
Αυξήθηκε σχεδόν 10 φορές το ρωσοκινεζικό εμπόριο (2000-2014).
Άρχισαν κοινές στρατιωτικές και ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας- Κίνας.
Ομαλοποιήθηκαν οι σχέσεις Κίνας-Ινδίας και πολλαπλασιάστηκε το μεταξύ τους εμπόριο. Εξ’ άλλου η Ρωσία είναι ο κύριος τροφοδότης οπλισμού υψηλής τεχνολογίας για Ινδία και Κίνα.
Σήμερα (2015) το G3 (ΛΔ Κίνας, Ρωσία, Ινδία) έχει περίπου το 50% της παγκόσμιας βιομηχανίας, το 60% των παγκόσμιων κατασκευών και το 40% των παγκόσμιων συναλλαγματικών αποθεμάτων.
Σ’ αυτούς τους τομείς έχει ήδη ξεπεράσει το σύνολο της Δύσης. Υστερεί ακόμα στον πολιτικό-στρατιωτικό συντονισμό και των ενιαία παρουσία –δράση του ενάντια στην αντίστοιχη δράση των G7 της Δύσης.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε 7% το β’ τρίμηνο 2015 (εφημ. ‘’ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ’’ 16/7/2015).
Εξ’ άλλου τον Μάη 2015 οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρζωζώνη αυξήθηκαν 2,4% και στην Κίνα 10%, δηλαδή 4 φορές περισσότερα. (εφ. ‘’ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ’’ 12/6/2015).
Κίνα, Ινδία και Βιετνάμ έχουν 2,75 δισεκ. πληθυσμό. Αυτές οι 3 χώρες πληθυσμιακά είναι ο μισός Τρίτος Κόσμος. Σ’ αυτές τις χώρες σήμερα παράγεται πάνω από το 40% της παγκόσμιας βιομηχανίας και γίνεται το 55% των παγκόσμιων κατασκευών.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η Δύση χάνει με ταχείς ρυθμούς τον Ψυχρό Πόλεμο.
ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Κάθε μέρα τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ‘’ότι η γη είναι επίπεδη και δεν γυρίζει’’. Απειλούν όποιον έχει αντίθετη άποψη και βαφτίζουν ‘’ρεαλισμό’’ τον παραλογισμό και την νεοφιλελεύθερη βλακεία.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (Eurostat, ΕΛΣΤΑΤ) στα 35 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΟΚ-ΕΕ, το ΑΕΠ είχε μέση ετήσια αύξηση μόλις 1%.
Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ ήταν ένα εγκληματικό λάθος που προώθησαν οι Καραμανλής- Ράλλης- Πεσμαντζόγλου και άλλοι ''αστέρες'' της αστικής πολιτικής.
  • Το 1980 το συνολικό χρέος της Ελλάδας (δημόσιο-ιδιωτικό) ήταν το 60% του ΑΕΠ, τώρα (2015) πλησιάζει το 300% του ΑΕΠ.
  • Ειδκά η Ευρωζώνη είναι το ‘’Σπίτι του Τρόμου’’! 
  • Στα 15 χρόνια (2001-2015) η συνολική αύξηση ΑΕΠ της Ελλάδας είναι ακριβώς 0!
  • Αυτό το ‘’ολοστρόγγυλο μηδενικό’’ θαυμάζουν ο Σαμαράς, ο Άδωνις, ο Βενιζέλος, η Φώφη, ο Στ. Θεοδωράκης και, επειδή θα συνεχίσει η Ελλάδα στον ίδιο δρόμο μετά την συμφωνία Τρόϊκας – Τσίπρα, το 2016 θα έχουμε ίσως νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ! Το 2016 το ΑΕΠ της Ελλάδας θα πλησιάζει το ΑΕΠ του 1999!
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η Ελλάδα χρειάζεται μια βαθειά ριζοσπαστική Αλλαγή. Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. είναι εχθροί του ελληνικού λαού και στηρίγματα της μαύρης Αντίδρασης.
Πρέπει να αποκατασταθεί η Εθνική Ανεξαρτησία στην χώρα μας.
Ακόμα και αν μείνει (για ένα διάστημα) αστικό καθεστώς πρέπει να είναι εθνικό- αστικό, έξω από ΝΑΤΟ,ΕΕ και ΟΟΣΑ και να υπάρχει ισχυρότατος κρατικός τομέας. (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Συγκοινωνίες, Ναυπήγηση, Χαλυβουργία και φυσικά ο Τραπεζικός Τομέας).
Εάν υπάρχει λαϊκόδημοκρατικό καθεστώς (όπου η εργατική τάξη θα συμμαχήσει με τους μικροαστούς) τότε ο κρατικός τομέας θα περιλαμβάνει την μεγάλη πλειοψηφία της βαριάς βιομηχανίας και ο κρατικός σχεδιασμός θα παίζει τον κύριο ρόλο για την οικονομική απογείωση της Ελλάδας.
Πρέπει επίσης να καλλιεργηθεί ο δημοκρατικός πατριωτισμός, η εξύμνηση των θυσιών, των αγώνων και των επιτυχιών του ελληνικού λαού. Η άλωση της Τριπολιτσάς, η συντριβή του Δράμαλη στα Δερβενάκια, η ηρωική άμυνα στο Μεσολόγγι, η ταπείνωση του αρχιφασίστα Μουσολίνι το 1940-1941 στα ηπειρωτικά βουνά από τον ελληνικό στρατό, τα γερά χτυπήματα του ΕΛΑΣ στους γερμανοφασίστες κλπ. 
  • Πρέπει να εκλαϊκεύονται για την δημιουργία ισχυρής Πατριωτικής- Δημοκρατικής Συνείδησης.
  • Τα σημερινά ιδιωτικά ΜΜΕ χλευάζουν κάθε μέρα τον ελληνικό λαό και εξυμνούν τους στυγνούς ιμπεριαλιστές Μέρκελ, Σόϊμπλε, Ντράγκι κλπ.
  • Χαρακτηριστικό των ΜΜΕ της ξεπεσμένης αστικής Ελλάδας είναι η μαζική καλλιέργεια του ραγιαδισμού.
Συνεχώς λένε: ‘’Προσκύνα, ωρέ Έλληνα!’’
Κάτι τελευταίο: Η Αριστερά πρέπει να κάνει σαφές ότι η Δημοκρατική- φιλολαϊκή Ευρώπη μπορεί να δημιουργηθεί μόνο πάνω στα ερείπια της σημερινής ιμπεριαλιστικής Ε.Ε.
ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
Οι προπαγανδιστές του νεοφιλελευθερισμού και του καπιταλιστικού ευρωπαϊσμού που κυριαρχούν δια ΜΜΕ της Ελλάδας κραυγάζουν συνεχώς ότι υπηρετούν την Δημοκρατία.
  • Οι άνθρωποι αυτοί ψεύδονται ασύστολα.
  • Για ποια δημοκρατία μιλούν τα ευρωπαϊστικά ΜΜΕ όταν το 62% του ελληνικού λαού ψήφισε ΟΧΙ στα μνημόνια και αυτοί ουρλιάζουν (και πριν και μετά) μονόπλευρα υπέρ του ΝΑΙ; 
  • Μετά το δημοψήφισμα τα περισσότερα ΜΜΕ αγνόησαν προκλητικά το ΟΧΙ του λαού, λες και δεν υπήρξε!
  • Οι δημοσιογράφοι αυτοί είναι ‘’ενσωματωμένοι ευρωατλαντιστές’’ και υπηρετούν την ρηγκανοθατσερική γραμμή. Πριν έβριζαν τον πρωθυπουργό Τσίπρα, τώρα προσπαθούν να τον χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσουν τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος.
  • Τα ΜΜΕ της αστικής Ελλάδας κρύβουν την διεθνή πραγματικότητα: Π.χ ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει την παραγωγική παρακμή της Ε.Ε. τα τελευταία 35 χρόνια, ειδικά μετά το 1989-90.
Έτσι, η Ενωμένη Ιμπεριαλιστική Γερμανία τα τελευταία 26 χρόνια (1/1/1990-2015) έχει μέση ετήσια ανάπτυξη λιγότερο από 15%.
Είναι το χειρότερο ποσοστό από την ίδρυση της Ενιαίας Γερμανίας το 1871. Η Γερμανία του Κάϊζερ Γουλιέλμου είχε το 16-20% της παγκόσμιας βιομηχανίας (1900-1914), η Γερμανία του Χίτλερ προπολεμικά είχε το 10-11%(1938-39), η Δυτ. Γερμανία του Αντενάουερ είχε το 6% περίπου (1960), ενώ η σημερινή Γερμανία της Μέρκελ μετά βίας φτάνει το 4% και πέφτει γιατί ανεβαίνουν Κίνα, Ινδία, Βιετνάμ και κάποιες Αραβικές χώρες.
Αλήθεια πόσο εκλαϊκεύουν στον ελληνικό λαό τα ΜΜΕ αυτή την αλήθεια; Αντίθετα τον τρομοκρατούν λέγοντας : ‘’Κάτσε καλά γιατί θα θυμώσει ο πανίσχυρος Γερμανός!’’
Το 1974 η Κίνα είχε παραγωγή 27 εκατ. τόνους χάλυβα σε παγκόσμιο σύνολο 705 εκατ. τόνων (βλέπε: Aλκίνοου Μάζη: ‘’Γεωγραφία’’, έκδοση 1980).
Σήμερα (2015) με βάση στοιχεία των πρώτων μηνών, η Κίνα παράγει 850 εκ. τόνους σε διεθνές σύνολο παραγωγής 1700 εκ. τόνους (εφ. ‘’ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ’’ 22/4/15).
Δηλαδή σε 40 χρόνια από τα 1000 εκ. τόνους που είναι η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα, η Κίνα έδωσε τα 820 εκ. τόνους (το 82%)!
Φυσικά, τέτοιες αλήθειες δεν λένε ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) τα δυτικά ΜΜΕ, ούτε τα ελληνικά βέβαια. Αλλά ούτε η ελληνική Αριστερά ασχολείται με τέτοια πράγματα. Ο διεθνής συσχετισμός δύναμης τα τελευταία χρόνια έχει φύγει εντελώς από το οπτικό πεδίο της. Ειδικά το ‘’νέο υπεραριστερό ΚΚΕ’’ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για ζητήματα συσχετισμών. Ακόμη χειρότερα, αρκετές φορές αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα με τα μάτια του Δυτικού Ιμπεριαλισμού: Με βαθειά περιφρόνηση και έχθρα προς τις ΛΔ της Ασίας.
  • Να σημειώσουμε ότι πριν 30 χρόνια (1985) η Δυτική Γερμανία είχε ισχυρότερη βιομηχανία από την Κίνα. Σήμερα (2015) η Κίνα πλησιάζει το δεκαπλάσιο της βιομηχανίας Γερμανίας! Δηλαδή Κολ. Σρέντερ, Μέρκελ και Σόϊμπλε είναι οι ''ηττημένοι στρατάρχες'' της Γερμανίας.
Αλλά μέσα στην Ευρωζώνη παραμένουν οι κυρίαρχοι, γιατί οι άλλες χώρες ( Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα κλπ.) πήγαν ακόμη χειρότερα.
Και έτσι βγαίνουν τα ‘’μπουκωμένα’’ καπιταλιστικά ΜΜΕ και λένε (πχ. Για την Ελλάδα): ‘’Αλλοίμονο αν φύγουμε από την Ευρωζώνη!’’
Ένας παλιός Επτανήσιος ριζοσπάστης του 19ου αιώνα έγραφε για τα αντίστοιχα ΜΜΕ (εφημερίδες) της Εποχής: Oι καμπάνες πληρωμένες έκαναν σαν βουρλισμένες!’’.
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΑΜ
Οι αριστερές αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία και να προχωρήσουν στην συγκρότηση ενός νέου ΕΑΜ με χαρακτήρα πατριωτικό- αντιιμπεριαλιστικό που θα χτυπήσει τους δυνάστες των Βρυξελλών και τα ντόπια μεγαλοαστικά στρώματα που είναι φίλοι και σύμμαχοι τους και θα παλέψει για μια νέα ανεξάρτητη Ελλάδα που θα εκμεταλλευθεί τον νέο παγκόσμιο συσχετισμό δύναμης (παραγωγική υποχώρηση Δύσης, ραγδαία άνοδος της ΛΔ Κίνας, άνοδος Ινδίας, διαφαινόμενη συμμαχία Ρωσίας-Κίνας, προσέγγιση μεγάλου τμήματος της Λατινικής Αμερικής με Ρωσία- Κίνα).
Ο αγώνας θα είναι και ταξικός και εθνικοαπελευθερωτικός.
Να λάβουμε απ’ όψιν ότι σοβαροί κύκλοι της Δύσης αμφιβάλλουν ακόμη και το μέλλον μια αυτοτελούς κρατικής υπόστασης της Ελλάδας. Συντηρητικά πατριωτικά στοιχεία έχουν θέση σ’ αυτό το ΕΑΜ εφ’ όσον δεν υποστηρίζουν την υποταγή σε ΝΑΤΟ-ΕΕ. 
  • Πρέπει να εκλαϊκευθεί η μεγάλη οικονομική- πολιτική ζημιά που έπαθε η Ελλάδα τα 35 χρόνια της παρουσίας της στην ΕΕ-Ευρωζώνη, ειδικά η πλήρης στασιμότητα των παραγωγικών δυνάμεων. Πχ. Το 1980-2015 η ελληνική βιομηχανία έμεινε πρακτικά στάσιμη ενώ η κινέζικη αυξήθηκε 4.000%.
  • Η επίσημη Ευρώπη σήμερα, η Ε.Ε, είναι από τα πιο αντιδραστικά τμήματα του πλανήτη και ο αγώνας εναντίον της σημαίνει αγώνας υπέρ των ευρωπαϊκών λαών, υπέρ των λαών όλης της Γης.
Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Σχόλια