Γ. Ρωμανιάς: Ηθικό ανάστημα

Του Γιώργου Αλεξάτου 
Συντηρητικής ιδεολογικοπολιτικής τοποθέτησης, ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς είχε το ηθικό ανάστημα να πράξει αυτό που του έλεγε η συνείδησή του. Παραιτείται από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, την οποία είχε αναλάβει ως στέλεχος των ΑΝΕΛ.

"Δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο", δήλωσε ο κ. Ρωμανιάς. "Μπορεί να ψηφίζονται νόμοι και μέτρα αλλά κάποιοι τους εφαρμόζουν. Εγώ δεν μπορώ να εφαρμόσω αυτόν τον νόμο. Δεν είναι δυνατόν να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο, γιατί αυτό νομοθετήθηκε".

Αναρωτιέμαι ποιος θα είναι αυτός που θα δεχτεί να αναλάβει την κενή θέση αυτού του αξιοπρεπούς ανθρώπου, Ποιος θα δεχτεί να δώσει τη σύνταξη των 87 ευρώ στον ανάπηρο, χωρίς να ντρέπεται εφ' όρου ζωής κατόπιν.
Πηγή
Blogger:  Κατά την ταπεινή μου άποψη ο φίλος Γ.Αλεξάτου πέφτει θύμα των ταυτολογιών και ιδεοληψιών του που έχει στο κεφάλιτου! Ξέχνα αγαπητέ μου τα περί "συντηρητικής  τοποθέτησης". Δηλαδή αυτός ο "προοδευτικός" ο "αριστερός"  που ξεπουλάει το σύμπαν και σιτίζεται από το δημόσιο ταμείο για να αερολογεί είναι αποδεκτός επειδή έχει φορέσει την μουτσούνα του "αριστερού των προοδευτικών δυνάμων", άντε βάλε και "δημοκρατικών δυνάμεων" για να δέσει το πράγμα. Τρίχες και πάλι τρίχες! Στην Ελλάδα ακόμα πέφτουμε θύματα στερεοτύπων και χάνουμε την ουσία, επειδή έτσι θέλουν αυτοί που μας χειραγωγούν.  Ο Ρωμανιάς δεν είναι συντηρητικός ούτε προοδευτικός! Είναι απλά άνθρωπος αρχών, άνθρωπος που αγαπά τους συνανθρώπους του και μπορεί για το λόγο αυτό να μπει στη θέση τους και άρα να τους εκφράσει. Είναι ένας καλός άνθρωπος.
Τέτοιους ανθρώπους μπορεί να βρει κανείς σε όλο το πολιτικό φάσμα. Όταν λέμε σε όλο ενοούμε σε όλο! Αρχές λοιπόν- βάσεις του πολιτεύεσθαι που ξεπηδούν από την μία αρχή: οι ηγεσίες είναι ηγεσίες όταν υπηρετούν τους πολίτες και το γενικό καλό! , το σημόσιο συμφέρον! Κι' αυτό όλοι το καταλαβαίνουν! Ηγεσίες που υπηρετούν μόνο τον εαυτό τους και την κάστα τους, είναι ηγεσίες προδοτικές με την έννοια ότι προδίδουν τον ρόλο και την αποστολή τους! 
Γειά σας κ, Ρωμανιά! 
Είσθε ωραίος! 
Ακόμα πιο ωραίος όταν συγκινείσθε δημόσια! 
Φιλώ σε!

Σχόλια