WSJ: Οι ελληνικές αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ!

Σοβαρότατη εξέλιξη αποτελεί το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας για τον υπόδικο κ. Γεωργίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι ελληνικές αρχές έχουν εντείνει την ποινική έρευνα σε βάρος του επικεφαλής της στατιστικής αρχής της χώρας Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος κατηγορείται για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009.


Το δημοσίευμα (ολόκληρο εδώ) επικαλείται πρόσωπα κοντά στην υπόθεση, τα οποία επισημαίνουν ότι ο κ. Γεωργίου κλήθηκε να καταθέσει στους εισαγγελείς στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ενώ στο πλαίσιο της ανάκρισης θα δεχθεί ερωτήσεις και σήμερα.

Οι ίδιες πηγές που μίλησαν στην αμερικανική εφημερίδα τονίζουν ότι πρόκειται για μια σημαντικότατη εξέλιξη, καθώς η κυβέρνηση κινεί εκ νέου την υπόθεση που είχε παραμείνει στάσιμη, μη αποκλείοντας ότι μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και σε δίκη.

Blogger: H παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ είναι η απαρχή της επίθεσης στη χώρα. Οι λαθροχειρίες και παρανομίες του  προέδρου της - βασιλέα της τροφοδότησαν με στοιχεία (πλαστά) την τρόϊκα για να επιβάλλει τα μέτρα της. Τα πρόσωπα που είδαν την απάτη και στάθηκαν όρθιοι είναι: Ο Νίκος Λογοθέτης - Αντιπρόεδρος - και η Ζωή Γεωργαντά. Πρέπει να αναφερόμαστε σε πρόσωπα και να θυμίζουμε την ηρωϊκή συμπεριφορά τους! (Ηρωική υπό την έννοια ότι δεν είναι και λίγοι οι μπελάδες στους οποίους μπήκαν...). Περισσότερα εδώ (μια συλλογή εγγραφών για το αρχείο σας)

Σχόλια