ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πληρώνουμε την Παρασκευή το «αμαρτωλό» swap “titlos” της Goldman Sachs

Την ώρα που στην Ευρώπη μιλούν για Grexit φοβίζοντας τον κόσμο, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους να είναι εντάξει προς τις δανειακές της υποχρεώσεις με όλους τους πιστωτές της, έρχεται τώρα η μεγάλη «βόμβα».

Το «αμαρτωλό» swap με την ονομασία «titlos» που οργανώθηκε από την Goldman Sachs για να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και τώρα βρίσκεται στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας, δεν «κουρεύτηκε» στο PSI το 2012, καλείται να πληρώσει η κυβέρνηση μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Τι συμπέρασμα θα βγάλει ο κόσμος αν τελικά η ΕΚΤ (με παρέμβαση της Ευρώπης) δεχθεί μετά από το στραγγαλισμό της... ρευστότητας στην Ελλάδα και τις αλλεπάλληλες αρνήσεις Ντράγκι, να αυξήσει τελικά το πλαφόν των εντόκων γραμματίων έστω και για κάποια εκατομμύρια, λίγες ώρες πριν λήξει το περιβόητο swap; Είτε στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ είτε για «ξεκάρφωμα» την επόμενη εβδομάδα;

  • «Οι πληρωμές μέχρι τις 20 Μαρτίου περιλαμβάνουν και τους τόκους για το swap ομολόγων που είχε οργανωθεί αρχικά από την Goldman Sachs» με το οποίο έγινε και η ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη, αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται πηγή προσκείμενη στις εξελίξεις.

  • «Το παράγωγο της Goldman, που τώρα έχει η Εθνική Τράπεζα ..καλλώπισε το αυξανόμενο χρέος της χώρας το 2001, βοηθώντας την να ανταποκριθεί στους κανόνες ένταξης στην ευρωζώνη. Εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας και της Goldman Sachs αρνήθηκαν να σχολιάσουν και να αποκαλύψουν το ύψος του ποσού που λήγει για το swap» σημειώνει το Bloomberg.

Πως είναι δυνατόν να μην γνωρίζει κανείς το ύψος αυτού του swap και το τι πρέπει να πληρωθεί;

Διαβάστε τι γράφαμε στο Ολυμπία εδώ και χρόνια:

 

Σχόλια