«Συνταγματική εκτροπή!».

Του Γιώργου Δελαστίκ
Βαρύτατες είναι οι κατηγορίες που απευθύνουν προς την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου οι Eνώσεις Δικα­στών και Εισαγγε­λέων, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδος, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με κοινή τους ανακοίνωση. Την κατηγορούν ότι «παραβιάζει απροσχημάτιστα το Σύνταγμα»! Καταγγέλλουν επίσης «κλιμάκωση κατ' επανάληψη συνταγματικής εκτροπής της κυβέρνησης σε θέματα εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων και σεβασμού των θεσμών, με ευρύτατες συνέπειες στην ίδια την αξιοπιστία του πολιτεύματος ως κράτους δικαίου»!
Η κυβέρνηση άρπαξε το 50% των αναδρομικών αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, επειδή το Συμ­βού­λιο της Επικρατείας δικαίωσε προσφυγή των ενστόλων. Παρά τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση αποφάσισε να «φάει» τα μισά χρήματα των αναδρομικών και των στρατιωτικών και των αστυνομικών!
  • Οι δικαστές κάλεσαν τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία κλοπής των χρημάτων τους «αρνούμενοι να ενδώσουν σε επικίνδυνες για τους θεσμούς της δημοκρατίας επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας», όπως αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωση των ενώσεών τους. Δικαιολογη­μένη απολύτως η οργή τους.
  • Δεν μασούν τα λόγια τους. Καταγγέλλουν ανοιχτά ότι «η κυβέρνηση επιβάλλει δημοσιονομικά μέτρα στους δικαστές επειδή με δικαστικές αποφάσεις δικαιώθηκαν άλλες κατηγορίες εργαζομένων, προειδοποιώντας σαφώς τους δικαστές να μην εκδίδουν δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της». Η κυβέρνηση δηλαδή εκδικείται τους δικαστές και προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει για να μην τολμήσουν να ξαναβγάλουν αποφάσεις που να δικαιώνουν εργαζομένους! Είδατε ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος -ο συνταγματολόγος!- πόσο μεθοδικά προσπαθούν να επιβάλουν τη συμμόρφωση όλων προς την πολιτική της κυβέρνησης; Ακούραστοι είναι!

Πολιτικό σεισμό έπρεπε να είχε προκαλέσει η ανακοίνωση των δικαστικών ενώσεων. Λόγω του λειτουργήματός τους οι δικαστές ουδέποτε εκφράζονται με σχήματα υπερβολής. Είναι πάντα ακριβολόγοι. Οταν λοιπόν οι δικαστές κατηγορούν την κυβέρνηση για «απροσχημάτιστη παραβίαση του Συντάγματος», για «κατ' επανάληψη συνταγματική εκτροπή», για «επικίνδυνες για τους θεσμούς της δημοκρατίας επιλογές», γνωρίζουν άριστα το περιεχόμενο των κατηγοριών που απευθύνουν προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του.

Ακούγοντας τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να επισημαίνουν ότι η στάση της κυβέρνησης θίγει την «αξιοπιστία του πολιτεύματος ως κράτους δικαίου», οι Ελληνες πολίτες θα έπρεπε να έχουν όχι απλώς θορυβηθεί, αλλά να έχουν αναστατωθεί. Οφειλαν να έχουν εξεγερθεί από πολιτική σκοπιά. Αντιθέτως, το θέμα απασχόλησε τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις μία και μοναδική ημέρα και έπειτα έσβησε. Χάθηκε. Εξαφανίστηκε.

Ο μιθριδατισμός του ελληνικού λαού προκάλεσε φρίκη. Ο εθισμός στο δηλητήριο της «κατ' επανάληψη συνταγματικής εκτροπής» δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για το μέλλον της πατρίδας μας. Σχεδόν κανένας διανοούμενος δεν βρέθηκε να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας και να πει το απλούστατο: Αλίμονο στη χώρα που η κυβέρνησή της τολμά να παραβιάζει απροσχημάτιστα το Σύνταγμα εις βάρος ακόμη και των δικαστών! Καμιά κοινωνική ομάδα δεν πρόκειται να γλιτώσει από τον αυταρχισμό της! Τελεία και παύλα.

Πηγή: ethnos.gr
--------------
Βlogger: Οι κύριοι δικαστές έχουν μια περίεργη αντίληψη στα περί αντισυνταγματικότητας και νομιμότητας. Τόσο καιρό - ως κλάδος - αφού εξασφάλισε αυξήσεις στους μισθούς τους στάθηκε απέναντι στον λαό - αυτόν τον λιγδιάρη - και δεν είδε καμία παραβίαση του συντάγματος. Σκούζουν και μιλάνε για αντισυνταγματικότητα όταν θίγεται η τσέπη τους. Τα περί θεσμικού ρόλου της δικαιοσύνης και τα περί πυλώνα της δημοκρατίας έχουν ξεχασθεί από αυτούς που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το Σύνταγμα ως δικαστές. 
Τα πράγματα είναι απλά!  Έχει γίνει πραξικόπημα και η δικαστική εξουσία αντί να το κατακεραυνώσει ώς ώφειλε συμμάχησε με τους πραξικοματίες. Ο καβγάς μεταξύ τους δεν αφορά τον λαό που ακόμα μια φορά προδίδεται.
Υ.Γ. Κι' αν το κατάλαβε ο Κασιμάτης και ο Νικολόπουλος γαιτί οι δικαστές σιωπούν

  1. Ή οι δικαστές είναι ξεφτιλισμένοι (όπως με σαφήνεια τους ξεμπρόστιασε ο ΓΓ της κυβέρνησης), ή άλλαξε το Σύνταγμα και δεν το πήραμε είδηση!
  2. Kράτος δικαστών και βουλευτών
  3. Με το νόμο 3847 στην ουσία καταργήθηκε η Βουλή
  4. Για τους δικαστές κρίση δεν υπήρξε ποτέ, ούτε μνημόνια
  5. Ομολογία Παπούλια (χωρίς να ντρέπεται για την συνενοχή του):
  6. Oι πειρατές της Δευτέρας (2-7-2014) (Στο Video αυτό αναλύονται οι παραβιάσεις του Συντάγματος από τον Συνταγματολόγο Η. Νικολόπουλο)
  7. (Μεταγεννέστερη εγγραφή) Οι δικαστές καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «συνταγματική εκτροπή», αλλά ο λαός δεν τους ακούει. 
"Οι δικαστές κατήγγειλαν την κυβέρνηση για «απροσχημάτιστη παραβίαση του Συντάγματος» και για «κατ' επανάληψη συνταγματική εκτροπή», με αφορμή την καταβολή από την κυβέρνηση μόνο το 50% τώρα των αυξήσεων, των αναδρομικών και των φοροαπαλλαγών που οι ίδιοι οι δικαστές αποφάσισαν για τον εαυτό τους, καθώς και εκείνα των ενστόλων.

Μάλιστα πολλοί (δικαστές και δημοσιογράφοι) αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν,
έπειτα από μια τέτοια σοβαρότατη καταγγελία των ίδιων των δικαστών για παραβίαση του Συντάγματος από την κυβέρνηση, να μην εξεγείρεται κανένας Έλληνας.

Θα πρέπει όμως οι δικαστές:

Πρώτον, να συνειδητοποιήσουν πως με το μνημόνιο δεν είναι πλέον η ελληνική κυβέρνηση αυτή που κυβερνάει την Ελλάδα αλλά η τρόϊκα. Εκεί λοιπόν να πουν τα παράπονά τους και

Δεύτερον, να σκεφτούν πως ήταν οι ίδιοι οι δικαστές που έβγαζαν συνταγματικά τόσο το μνημόνιο, με το οποίο καταλυόταν η εθνική κυριαρχία, όσο και τους εφαρμοστικούς νόμους και τις ΠΝΠ που το υλοποιούν, όταν όλος ο λαός τους εκλιπαρούσε, ως το τελευταίο καταφύγιό του, να τα κηρύξουν αντισυνταγματικά. Δεν το έκαναν.

Τώρα λοιπόν δεν πρόκειται να βρουν λαό που θα τους υποστηρίξει."

Σχόλια