Στο σκαμνί ο Σόκρατες, Ο Πρωθυπουργός που οδήγησε την Πορτογαλία στο μνημόνιο!

Πολιτικός «σεισμός» στην Πορτογαλία: Συνελήφθη ο Σόκρατες Ο Ζοζέ Σόκρατες κατηγορείται για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά – Παρουσιάζεται ενώπιον του αποκαλούμενου «σούπερ-δικαστή» Κάρλος Αλεξάντρε Πολιτικός «σεισμός» πολλών Ρίχτερ κλονίζει την Πορτογαλία και δη το εσωτερικό του Σοσιαλιστικού Κόμματος της χώρας, έπειτα από τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.
Ο 57χρονος Σόκρατες, συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας, μετά την επιστροφή του στη χώρα από το Παρίσι και οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστή Κάρλος Αλεξάντρε, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τον πορτογαλικό Τύπο «σούπερ-δικαστής», «Μουρίνιο της δικαιοσύνης», «ατρόμητος δικαστής». Την ίδια ώρα, εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, ακόμα τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν, εκ των οποίων και ο οδηγός του, που παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστή. Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, έρευνες έχουν διεξαχθεί σε περισσότερους από 60 δικαστικούς και αστυνομικούς. Όπως επισήμανε η εισαγγελία της χώρας, η έρευνα αφορά σε τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων αγνώστου προελεύσεως. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό δε συνδέεται με το τεράστιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής, την υπόθεση Μόντε Μπράνκο, που οδήγησε στη σύλληψη του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας Espirito Santo, Ρικάρντο Σαλγάδο. Όλα αυτά, ενώ ο δήμαρχος της Λισαβόνας, Αντόνιο Κόστα, αναμένεται να οριστεί γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, έπειτα από ψηφοφορία μελών του κατά την οποία είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Ο Σόκρατες διετέλεσε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2005, αλλά υπέστη συντριπτική ήττα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2011, τις οποίες κέρδισε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του νυν πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Τότε ο Σόκρατες παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος και αργότερα ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως τηλεοπτικός σχολιαστής για το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP. Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας έχει αναφερθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά όταν ακόμη ήταν υπουργός Περιβάλλοντος, όμως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο το 2010.
Πηγή
Blogger: Στα καθ' υμάς, ο μεγάλος διανοητής, μεταφράζοντας τηνν απέχθεια του κόσμου σε ανοχ,ή φοβάται καμιά στραβή της ιστορίας που θα τον οδηγήσει στη φυλάκα και ετοιμάζει την άμυνά του: Επανέρχεται να μας (ξανα) σώσει! (Αν νομίζει ότι είναι τόσο αγαπητός γιαι δεν κάνει μια βόλτα στην λαγαναγορά, στην Βαρβάκειο,.... για να διαπιστώσει, νε μετρήσει την "αγάπη" του κόσμου! Φυσικά χωρίς φρουρά επτακοσίων μυστικών...



Σχόλια