Ο Νίκος Μπογιόπουλος για την αστική δικαιοσύνη...

Όταν έχεις θεωρητική και πολιτική κατάρτιση, όταν είσαι ολόπλευρα ενημερωμένος σου είναι πανεύκολο με ελάχιστες λέξεις να τοποθετήσεις τα πράγματα στις σωστές του διαστάσεις να περιγράψεις με κατανοητό τρόπο την λειτουργία του πολιτικού συστήματος και των θεσμών του.
Αυτό έκανε και ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος όταν κλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού  real fm να σχολιάσει την λειτουργία της αστικής δικαιοσύνης.
Αφού ανέφερε μια σειρά δικαστικές αποφάσεις που η κυβέρνηση –για τις δικές της σκοπιμότητες- «τις έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ο Νίκος Μπογιόπουλος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με μια φράση του...
Μοντεσκιέ: «Δεν υπάρχει σκληρότερη τυραννία από κείνη που διενεργείται κάτω από την σκιά των νόμων και με τα προσχήματα της δικαιοσύνης».
(Αν δεν κάνουμε λάθος αυτή η πρόταση του Μοντεσκιέ περιλαμβάνεται στο σπουδαίο έργο του «Το πνεύμα των νόμων» που αποτέλεσε πυλώνας για τη σύνταξη του γαλλικού συντάγματος κατά την Γαλλική Επανάσταση)
 Πηγή

Σχόλια