Ο Νώε

του «Pitsirikos»

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, στο ίδιο έργο θεατές, για μια χρονιά ακόμη από το αναψυκτήριο της ΔΕΘ στην νύφη του Θερμαϊκού, την συμπρωτεύουσα, την ερωτική μας Θεσσαλονίκη, κλπ, κλπ. Πείτε όσες άλλες μαλακίες θέλετε ακόμα από όλες αυτές που συνηθίζονται για την όμορφη Θεσσαλονίκη, δεν θα μπορέσετε όμως ποτέ να ανταγωνιστείτε τα πλήρως κοστολογημένα μέτρα που ο κ.Τσίπρας παρουσίασε – χαρακτηρίζοντας το ως κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – τις δύο τελευταίες ημέρες.


Θα μπορούσε απλά να πει ότι τα πράγματα είναι στριμώκολα, όμως χρειάζονται να γίνουν 4-5 πράγματα που θα ανακουφίσουν άμεσα εκείνους που υποφέρουν περισσότερο, να τα παρουσιάσει και να παραδεχθεί ότι θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία στο να εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Να πει αυτές τις λίγες σταράτες κουβέντες και να αφιερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της...
ομιλίας του στο να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους και τι σκοπεύει να πράξει αν εκείνοι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τις θέσεις του σχετικά με το κούρεμα του χρέους και την σύνδεση της αποπληρωμής του υπόλοιπου ποσού με κάποια ρήτρα ανάπτυξης.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια περίπτωση;

  • Θα κάνει διπλή πιρουέτα με ανάποδη στροφή στον αέρα, στοχεύοντας στο δεκάρι της κριτικής επιτροπής;
  • Θα κρατήσει η επιτροπή διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ την αναπνοή της μπροστά στην Μέρκελ απειλώντας την με την πιο πρωτότυπη απόπειρα αυτοκτονίας στην ιστορία της διπλωματίας;
  • Θα φορέσει ο καινούργιος πρωθυπουργός της χώρας μαύρο τσεμπέρι και σαν την Μαρινέλλα θα τραγουδήσει μπροστά στην Κομισιόν το «άνοιξε πέτρα για να μπω, ήλιος να μην βλέπει»;
  • Έχει μήπως κάποιο σχέδιο Β απέναντι σε ένα ενδεχόμενο μουλάρωμα των Ευρωπαίων εταίρων μας;
  • Όχι δεν έχει! Το είπε ο ίδιος ο Αλέξης με το γνωστό χιούμορ που παραπέμπει σε εποχές πρωτόγονου εξυπνακίστικου παλαιο-ΠΑΣΟΚισμού: «Δεν είναι η δουλειά μου να οργανώσω ένα σχέδιο για το αν έρθει ο κατακλυσμός του Νώε»! Τι λες ρε άρχοντα?
  • Αλήθεια; Κι αν έξω βρέχει καταρρακτωδώς εδώ και 4 χρόνια, δεν έχεις καμία δουλεία να οργανώσεις κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του κατακλυσμού;
  • Κι αν ο κόσμος στους δρόμους σε φώναζε «Νώε», πάλι νομίζεις ότι δεν είναι δουλεία σου να καταστρώσεις το σχέδιο της κιβωτού;
  • Να την σχεδιάσεις ρε συ Αλέξη, όχι να την κτίσεις! Τόσο σίγουρος είσαι πια ότι οι Γερμανοί θα αποδεχθούν το κούρεμα και την ρήτρα ανάπτυξης;

Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι τραγικό, τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή και την χρεοκοπία της χώρας, να εμφανίζεται ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Αριστεράς στην ΔΕΘ φορώντας το κοστούμι του Γιωργάκη του Παπανδρέου και του Κωστάκη του Καραμανλή, το κοστούμι μιας άλλης παρωχημένης και νεκρής εποχής.

Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι τραγικό, τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή και την χρεοκοπία της χώρας, να εμφανίζεται ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Αριστεράς τα μόνα λόγια που βρήκε να πει για την τιμωρία των ενόχων, να είναι εκείνα της «εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής».


  • Ντροπή πια! Οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο – Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Βενιζέλος, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας – και πρέπει να οδηγηθούν (τουλάχιστον) στην φυλακή.

Τα ΠΑΣΟΚιλίκια των «εξεταστικών επιτροπών» ας τα ξεχάσει ο Αλέξης. Σαράντα χρονών άνθρωπος είναι. Ας βάλει λίγο το μυαλό του να δουλέψει! Ας πρωτοτυπήσει λιγάκι! Ας βρει άλλον τρόπο να καλύψει τους ενόχους της σύγχρονης Μικρασιατικής καταστροφής, όχι τις «εξεταστικές επιτροπές» πάλι! Ήμαρτον!

Κλείνω με ένα ακόμα σιχαμένο (κατά την γνώμη μου βέβαια) στιγμιότυπο της συνέντευξης Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Δίνει πρώτα τον λόγο στους δημοσιογράφους της πρώην ΕΡΤ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα αποκατασταθεί με την εκλογή της κυβέρνησης του, η πρότερη εικόνα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Θυμίζω ότι ολόκληρη την προηγούμενη βδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ ξιφουλκούσε για την μη μετάδοση της συνέντευξης Τσίπρα από την ΝΕΡΙΤ, την οποία κατά τα άλλα δεν αναγνωρίζουν. Μύλος. Και μάλιστα πρασινο-ρόζ χρώματος.

Πιστεύω πάντως ότι και ο τελευταίος καλοπροαίρετος ή ανόητος να κατάλαβε πολλά από τα παραχθέντα στην φετινή ΔΕΘ.

Ότι κι αν αποφασίσει να κάνει, ας το κάνει τουλάχιστον χωρίς να τρέφει φρούδες ελπίδες και αυταπάτες.

  • Η Ελλάδα έχει σαπίσει, έχει τελειώσει πια κι αυτό το λέω με άγρια χαρά για όσους «βολεμένους έχουν γαντζωθεί με νύχια και με δόντια στις θέσεις τους».
  • Εγώ πια ανήκω στους νέους ανθρώπους που εγκατέλειψαν μαζικά αυτήν την χώρα.
  • Εννιά μήνες μετά, για πρώτη φορά χαμογελώ στον εαυτό μου στον καθρέφτη και λέω πόσο δίκιο είχα που σηκώθηκα κι έφυγα.
  • Κι ας κάνει κρύο. Κι ας έχει σύννεφα μαύρα και βαριά. Κι ας βρέχει για μέρες. Τουλάχιστον δεν βρωμάει και δεν ζέχνει!

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας
(Αγαπητέ Ηλία, χωρίς να διαφωνώ μαζί σου, θα βρω μια δικαιολογία για τον Τσίπρα. Πες ότι είσαι στη θέση του και βλέπεις πως η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ραγιάδες. Βλέπεις πως τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία συμπεριφέρονται σαν εθελόδουλοι. Βλέπεις πως ο κάθε Έλληνας νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, αδυνατώντας να αντιληφθεί πως πλούτο και ευημερία παράγουν οι κοινωνίες συνολικά και όχι ο καθένας μόνος του, αφού όλοι είμαστε εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλον. Βλέπεις πως οι Έλληνες δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην χώρα. Τι θα έκανες; Οι λαοί έχουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν αλλά και οι πολιτικοί γίνονται αυτό που θέλουν οι λαοί. Ο Τσίπρας γίνεται αυτό που θέλουν οι Έλληνες. Οι Έλληνες που μετά θα λένε «μα πώς έγινε έτσι ο Τσίπρας;». Δύσκολα παραδέχεται κάποιος πως έκανε τον άλλον σαν τα μούτρα του. Η άλλη επιλογή που έχει ο Τσίπρας είναι να παραιτηθεί. Μόλις πάρει την εξουσία, στην πρώτη λυσσαλέα αντίδραση του κατεστημένου σε ένα μέτρο της νέας κυβέρνησης, παραιτείται και προσφέρει πολύ μεγάλο έργο στην Ελλάδα, αφού, ίσως, οι Έλληνες αποφασίσουν επιτέλους να κοιταχτούν καλά στον καθρέφτη. Αλλά αυτά δεν γίνονται. Ο Αλέξης βλέπει τον εαυτό του στην πρωθυπουργική Μερσέντες και φτιάχνεται. Η εξουσία καταπίνει δεξιούς κι αριστερούς. Έτσι λέει η Ιστορία. Μακριά από την εξουσία λοιπόν. Προσδοκώντας την αταξική κοινωνία. Που θα γίνει πραγματικότητα μια μέρα. Αλλά εμείς δεν θα είμαστε εδώ. Να είσαι καλά.)
Πηγή

Σχόλια