Πολιτική αλητεία, πολιτική αγυρτεία.

Tρομερές αποκαλύψεις από την εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής» που γεννούν μείζων πολιτικό ζήτημα.

  • Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προβαίνει σήμερα η συνήθως έγκυρη εφημερίδα «Το Παρόν» καθώς υποστηρίζει ότι τον περασμένο Μάρτιο δόθηκε προφορική εντολή από …πολύ ψηλά να σταματήσουν οι έλεγχοι που γίνονταν σε offsore εταιρείες από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.


Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν προχωρούν οι έλεγχοι στις offshore εταιρείες, οι οποίες κρύβουν στα σπλάχνα τους ένα θυσαυρό για τα δημόσια ταμεία. Το θέμα έχει φθάσει και στη βουλή, αλλά από τους αρμόδιους υπουργούς ,η απάντηση ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Και μόνο αυτό το γεγονός, σύμφωνα με την εφημερίδα, επιβεβαιώνει τη διάχυτη αίσθηση ότι η...
κυβέρνηση έχει απλώσει δίχτυ προστασίας πάνω από τις 6230 offshore τις οποίες κατέχουν ως επί το πλείστων μεγαλοεπιχειρηματίες, μεταξύ αυτών και επιφανή ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας.
Μάλιστα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι σε έλεγχο που είχαν προλάβει να κάνουν εφοριακοί σε 3 μόνο offshore , ο φόρος που προέκυπτε ήταν μεταξύ 5 και 6 εκ. ευρώ !!!
Σύμφωνα με εκτιμήσεις διευθυντικών στελεχών εφοριών , που επικαλείται «Το Παρόν» ο φόρος που θα προέκυπτε αν γινόταν κανονικός έλεγχος στις offshore θα έφθανε συνολικά για τις 6230 τέτοιες εταιρείες στο ύψος των 3δις. ευρώ.
Μάλιστα το πύρινο άρθρο της εφημερίδας καταλήγει με ερωτήματα που οφείλουν οι αρμόδιοι άμεσα να απαντήσουν αν θελήσουν να διαψεύσουν το ρεπορτάζ.
Συγκεκριμένα:
-Σε πόσες από τις 6230 offshore έχει γίνει έλεγχος;
-Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
-Τι ποσό καταλόγισε ο έλεγχος;
-Στα δύο χρόνια που κυβερνά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εισπράχθηκε έστω και ένα ευρώ;
Ιδιαίτερη σημασία στο θέμα έχει να τονίσουμε ότι η εφημερίδα «Το Παρόν» συνήθως δικαιώνεται για τις αποκαλύψεις που έχει κάνει κατά καιρούς και δεν βγάζει θέματα χωρίς λόγο.
Σίγουρα η κυβέρνηση οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις, τη στιγμή που έχει εξαπολύσει φοροεπιδρομή και άγριο κυνηγητό στην ιδιωτική οικονομία, σε εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.
14 Σεπ 2014
Από logia Starata , μέσω "Το Γρέκι"
=======================
Δηλαδη η Λαγκαρντ καταθέτει οτι καποιοι απο την λιστα απείλησαν να την σκοτώσουν και ακομα ο Παπανδρεου ειναι ελευθερος;
Δηλαδη η Λαγκαρντ ως υπουργος, δίνει την λιστα στην συμμορία Παπανδρεου.
Η συμμορία την κρύβει και αρχίζει να σβήνει ονόματα. Φαίνεται όμως οτι και τα “ονόματα” ενημερώνονται για την λιστα και αρχίζουν απειλές κατα της Λαγκαρντ!
Οπότε και η Λαγκαρντ κανει γαργάρα την λιστα και δεν λέει κουβέντα, παρότι έπειτα ως αφεντικό του ΔΝΤ γνώριζε που ακριβως ηταν η φοροδιαφυγή.
Αναλαμβάνει η συγκυβέρνηση και ο Σαμαρας στελνει μεγαλοκαταθετη της λίστας για να …διαπραγματευθεί με τους Ελβετούς. Φυσικά, “δεν φέρνει το ποθητό αποτέλεσμα”.
Τωρα λοιπόν που η Λαγκαρντ “κελάηδησε”, ο εισαγγελέας οφείλει να την καλέσει για να δουμε ποιοι απο τους μεγαλο… καταθέτες της λίστας την απείλησαν. Εκδότες, παρατρεχάμενοι του Μαξίμου, εφοπλιστές, κολλητοί του Παπανδρεου, συγγενείς του Παπακωνσταντινου κλπ. ΠΟΙΟΣ απείλησε;

Δειτε το άρθρο της Δημοκρατιας:

Βόμβα κατά της ελληνικής κυβέρνησης για αποτυχία φορολόγησης του μεγάλου πλούτου στη χώρα μας εξαπέλυσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ, ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλε απειλές κατά της ζωής της από (μη κατονομαζόμενους) φοροφυγάδες για τη γνωστή «λίστα» που είχε αποστείλει στην Αθήνα την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Το πολιτικό μήνυμα της κυρίας Λαγκάρντ, σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, είναι ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί μία από τις σημαντικότερες δεσμεύσεις της έναντι των διεθνών δανειστών (πάταξη της φοροδιαφυγής), οπότε το κενό στα διαφεύγοντα έσοδα δεν επιτρέπει ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε συνέντευξή της προς τους βρετανικούς «Financial Times» του Σαββάτου, δηλώνει εντυπωσιασμένη από τις κυβερνήσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, που «το έπαιξαν πολύ έξυπνα, προωθώντας την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις με κοινωνική συνοχή και με τον καθένα να συνεισφέρει».

Αντίθετα, σύμφωνα με τους «Financial Times», «η Ελλάδα είναι μια διαφορετική περίπτωση» και η κυρία Λαγκάρντ, σχολιάζοντας «τη μη πληρωμή φόρων από τους πλούσιους Ελληνες με ορθό τρόπο», υπογραμμίζει τα εξής: «Καλύτερα να μην πω πάρα πολλά, γιατί -ξέρετε- όταν μίλησα στο παρελθόν για την Ελλάδα και τους φόρους της, δέχθηκα απειλές ότι θα με σκοτώσουν και αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε την ασφάλειά (μου). Ο κλάδος της ναυτιλίας πληρώνει πραγματικά τους φόρους του; Πληρώνουν άλλοι; Δεν το νομίζω».

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τη συντάκτρια της εφημερίδας, η κυρία Λαγκάρντ «μουρμούρισε» για το θέμα της φοροδιαφυγής, επιτείνοντας το μυστήριο για τις απειλές που έχει δεχθεί σχετικά με τη λίστα Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, η οποία είχε αποσταλεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου το 2010, χωρίς να έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος ούτε επί σημερινής κυβέρνησης.

Η κυρία Λαγκάρντ, στη συνέντευξή της, θίγει, επίσης, το φαινόμενο της μετανάστευσης εταιριών και εργαζομένων από την Ελλάδα και άλλες χώρες. Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν σχολιάζει παρατήρηση των «Financial Times» για την εγκατάσταση «τόσο πολλών Ελλήνων και άλλων πλούσιων ελίτ σε μέρη, όπως το Λονδίνο, αναζητώντας δουλειές ή χαμηλότερους φόρους», προτιμώντας να αναφερθεί μόνο στην κοινωνική διάσταση του θέματος. Αναγνωρίζει πως δεν πρόκειται αποκλειστικά για ελληνικό πρόβλημα και παραδέχεται ότι και 30χρονοι Γάλλοι αναγκάζονται να φεύγουν από την πατρίδα τους
------------------
Η απάντηση του ΔΝΤ για την απομείωση του χρέους

Tαραχή στο ελληνικό κεφάλαιο έφερε η χθεσινή αποκάλυψη της Κριστίν Λαγκάρντ στους Financial Times, πως έχει δεχτεί απειλές από πλούσιους Έλληνες φοροφυγάδες. Όλοι οι διάσημοι φοροφυγάδες της Ελλάδας τρέμουν από τη στιγμή που η ισχυρή κυρία του Ταμείου άνοιξε το στόμα της.
Αυτό όμως που θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση είναι εάν μαθαίναμε σε ποια ερώτηση έδωσε την παραπάνω απάντηση.
Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν είναι καμιά τυχαία. Είναι η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Επίσης είναι μία αξιωματούχος που πέρασε και από το ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας και με τις πολιτικές της επιλογές απέδειξε πως έχει προσπαθήσει να συμβάλλει στο κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής.
Η Λίστα Λαγκάρντ μπορεί να φέρει το όνομά της επειδή ήταν πιο πιασιάρικο από του Ερβέ Φαλτσιάνι που την υπέκλεψε από την... HSBC. Όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η ίδια μεσολάβησε για να ενημερωθεί το ελληνικό κράτος για όσους μεγαλοκαρχαρίες φοροδιαφεύγουν.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ δείχνει πως γνωρίζει ποιοι είναι οι Μεγάλοι Έλληνες Φοροφυγάδες πριν κάνει αφιέρωμα ο ΣΚΑΪ σε αυτούς, συνεπώς τι πιο λογικό από το να κληθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη να καταθέσει επ’ αυτού.
Αντί όμως να κληθεί από την ελληνική κυβέρνηση για να καταθέσει όλα όσα ξέρει για τους φοροφυγάδες της Ελλάδας καθώς και για τις απειλές που δημόσια κατήγγειλε πως δέχτηκε, θα κληθεί να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση την απομείωση του ελληνικού κρατικού χρέους.

  • Εσείς τι στάση λέτε πως θα τηρήσει η επικεφαλής του ΔΝΤ όταν γνωρίζει πως αυτή η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να αφήσει στο απυρόβλητο τους ισχυρούς φίλους και αφεντικά της;

Από Ρεμπελίσκος , μέσω "Το Γρέκι"

Σχόλια