Γκίκα πες αλεύρι!

Τους καρφώνει ο Σόρος: «Η ελληνική κυβέρνηση παραποίησε απροκάλυπτα τα στοιχεία για να ενταχθεί στην Ευρωζώνη»
Είδαμε τις προάλλες την κινητοποίηση της δικαιοσύνης, κατόπιν σχετικής επιστολής του Αθανασίου στην Κουτζαμάνη, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανή αλήθεια πίσω από τις δηλώσεις Λαγκάρντ ότι απειλήθηκε η ζωή της, όταν μίλησε για την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.


Όμως σήμερα έχουμε και άλλες δηλώσεις από έναν άλλο παράγοντα, αυτή την φορά εξωθεσμικό, αλλά εξόχως σημαντικό στην ιεραρχία της επικυριαρχίας που λυμαίνεται τον τόπο. Ο λόγος, φυσικά, για τον περιβόητο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος σε συνέντευξή του στον γερμανό δημοσιογράφο Γκρέγκορ Πέτερ Σμιτς δήλωσε, σε ερώτηση «αν η ελληνική κυβέρνηση παραποίησε τα στοιχεία ώστε να ενταχθεί η Ελλάδα στη ευρωζώνη»: «Η ελληνική κυβέρνηση παραποίησε απροκάλυπτα τα στοιχεία αλλά και οι άλλοι δανειολήπτες σεβάστηκαν γενικά τους κανόνες».
Θα στείλει, άραγε, τώρα ο Αθανασίου επιστολή στην Κουτζαμάνη, να ανοίξει δικαστική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Σόρος λέει την αλήθεια; Γιατί αν λέει αλήθεια ο Σόρος, μιλάμε για ποινικές ευθύνες κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν τις πρώτες πράξεις του δράματος που οδήγησαν στην είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ, μέσα από ένα νέο σκάνδαλο παραποίησης στοιχείων, αυτό της ΕΛΣΤΑΤ.
Θεωρητικώς η κυβέρνηση δεν έχει δεσμούς με την διακυβέρνηση Σημίτη, που πραγματοποίησε την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη, συνεπώς δεν συντρέχουν πολιτικοί λόγοι να «θαφτεί» η εν λόγω υπόθεση, οι ευθύνες για την οποία – σημειωτέον – δεν έχουν παραγραφεί. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Προφανώς και όχι, αφού από την εποχή Σημίτη και έπειτα το υπουργείο οικονομικών διαχρονικών έχει «καπετάνιο» κάποιον άνθρωπο του Σημίτη.

Ακόμα και σήμερα, υπουργός είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος επί σειρά ετών υπήρξε διευθυντής του γραφείου του Κώστα Σημίτη αλλά και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Δεν θα πρέπει να κληθεί από την δικαιοσύνη ο κ. Χαρδούβελης, προκειμένου να μας πει τι ξέρει για εκείνη την σκοτεινή περίοδο; Υποψιαζόμαστε ότι λόγω της θέσεως του κ. Χαρδούβελη, δεν πρόκειται να ληφθεί επιστολή Αθανασίου από την κα. Κουτζαμάνη, ούτε πρόκειται να «ευαισθητοποιηθεί» μόνη της ως οφείλει. Πηγή

Σχόλια