Η Ζωη Γεωργαντά διασύρει τους αναλφαβητους υποτακτικούς των νταβατζήδων!

Παρέμβαση της μεγάλης Ελληνίδας στα “Αττικά Νέα
Φθινόπωρο 2009 – Χειμώνας 2010:
Ο κ. Φ. Σαχινίδης, ως υπεύθυνος και υπόλογος για το χρέος και έλλειμμα την εποχή εκείνη, να εξηγήσει, ΟΧΙ πολιτικάντικα, αλλά επιστημονικά και νομικά, πώς «φορτώθηκε» ο Ελληνικός λαός τα 2,5 δισ. ευρώ που αναφέρει η Έκθεση της Eurostat.
Το θράσος ορισμένων δεν έχει όρια: παραπλανούν τον ελληνικό λαό αποδίδοντας τα δικά τους εγκλήματα σε άλλους!!!
Της Ζωής Γεωργαντά
Είναι να απορεί κανείς αφενός με την απέχθεια που έχουν πολλοί βουλευτές στο διάβασμα εγγράφων, κυρίως μείζονος δημοσίου
ενδιαφέροντος, αλλά και με την ευκολία που έχουν να προσυπογράψουν αδιάβαστα έγγραφα και κείμενα με αδιάβαστες από τους ίδιους αναφορές που τους δίνουν συνήθως αυτοί που κινούν τα νήματα στα διάφορα πολιτικά κόμματα.
Δείτε το μέγεθος προσωπικού ευτελισμού από τέτοιες νοοτροπίες κομματικής αφοσίωσης.

Μετά τις εις σειράν εκρηκτικές αποκαλύψεις για την τεχνητή διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος και χρέους του 2009 από την εφημερίδα RealNews, 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν ερωτήσεις προς τον Υπουργό Οικονομικών για το πώς και το πού και το γιατί να διαρρεύσουν όλες αυτές οι αλήθειες που απεκάλυψε η εφημερίδα.
Ισχυροποιούνται έτσι, με πρόσθετες αποδείξεις, οι επί τέσσερα έτη τώρα καταγγελίες μελών του ΔΣ και στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, της ΕΛΣΤΑΤ, για τις οποίες έχει εκδοθεί Πόρισμα καταπέλτης από τους Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος τον Ιανουάριο του 2013 κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και δύο συναυτουργών του, δυστυχώς δύο στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίοι από την υπέρμετρη φιλοδοξία τους να γίνουν Διευθυντές και Γενικοί Διευθυντές, δέχτηκαν όπως φαίνεται να συναυτουργήσουν με τον πρόεδρο ως καταχραστές δημοσίου χρήματος με την μέθοδο των ψευδών βεβαιώσεων των στοιχείων του χρέους και του ελλείμματος 2009.

  • Πριν προχωρήσουμε στους «υπέροχους» 11 του ΠΑΣΟΚ, θα τονίσουμε ότι η Realnews αποδομεί τους ύπουλους θεατρινισμούς κάποιων που μας έχουν ξεμείνει από την Βυζαντινή εποχή της Λατινικής Τριάρας, κάποιων θλιβερών σαλτιμπάγκων· θαυμάζουμε το ηθικό ανάστημα καθεστωτικών δημοσιογράφων (βλ. Πορτοσάλτε) οι οποίοι, αν και πληρώνονται από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού – χωρίς βέβαια την θέλησή του, εντούτοις επιδίδονται καθημερινά είτε σε ανούσιες μπουρδολογίες, είτε σε παραπληροφόρηση, δόλιες συκοφαντίες και ύβρεις ενάντια στους έντιμους Έλληνες πολίτες από τους οποίους υφαρπάζεται ο ιδρώτας με τα χαράτσια για να πληρωθούν αυτοί οι κύριοι.
Επανερχόμαστε στους 11: Στην πρόσφατη ερώτηση τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, οι 10 + 1(Σαχινίδης) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν χρήση της Έκθεσης της Eurostat της 8.1.2010 και συγκεκριμένα χρησιμοποιούν και στατιστικές για το πόσες φορές αναφέρεται ο όρος «εσκεμμένα εσφαλμένες αναφορές» ή στα Αγγλικά «deliberating misreporting» .
Αποφεύγουν να αναφερθούν όμως στο ποιόν αφορά αυτό το «deliberating misreporting».
Ιδού δύο παραδείγματα:
Παράδειγμα πρώτο
Στην σελίδα 13 της Έκθεσης της Eurostat αναφέρεται επί λέξει το εξής:
«Στις 22 Νοεμβρίου 2004, η Eurostat δημοσίευσε λεπτομερή και πλήρη Έκθεση για την αναθεώρηση των αριθμών του κυβερνητικού ελλείμματος και χρέους. Η Έκθεση απέδειξε ότι, τα έτη πριν το 2004, οι Ελληνικές Αρχές είχαν εσκεμμένα αναφέρει στην Κομισιόν εσφαλμένα νούμερα για το έλλειμμα παραβιάζοντας τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς ΕΣΑ95. Η εσφαλμένη αναφορά περιελάμβανε τουλάχιστον 11 ξεχωριστά ζητήματα»
Στα Αγγλικά:
“On 22 November 2004, Eurostat published a comprehensive report on the revision of the Greek government deficit and debt figures. The report showed that, in the years preceding 2004, the Greek authorities had misreported deficit figures to the Commission by not following ESA 95 rules. The misreporting involved no less than eleven separate issues.”
(REPORT ON GREEK GOVERNMENT DEFICIT AND DEBT STATISTICS 8.1.2010 σελίδα 13)
Ερώτηση: Θυμούνται οι κύριοι βουλευτές ποιός κυβερνούσε την Ελλάδα πριν το 2004?
Παράδειγμα δεύτερο
Στην σελίδα 27 της ίδιας Έκθεσης της Eurostat, αναφέρεται επί λέξει:
«Στην ανακοίνωση της 21 Οκτωβρίου 2009, ένα ποσό 2,5 δις ευρώ προστέθηκε στο κυβερνητικό έλλειμμα του 2008 επιπροσθέτως των 2,3 δις ευρώ. Σύμφωνα με τις Ελληνικές Αρχές, αυτό έγινε με απευθείας εντολή του Υπουργείου Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι το πραγματικό συνολικό ποσό των νοσοκομειακών οφειλών είναι ακόμα άγνωστο, ότι δεν υπήρχε δικαιολόγηση για να επιρριφθεί το ποσό αυτό μόνο στο 2008 και όχι και σε προηγούμενα χρόνια, και ότι η ΕΣΥΕ (σήμερα ΕΛΣΤΑΤ) εξέφρασε ρητώς την αντίθεσή της προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και προς το Υπουργείο Οικονομικών για αυτό το ζήτημα. Αυτό πρέπει να θεωρηθεί ως λάθος μεθοδολογική απόφαση που πάρθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» (η έμφαση με το σκούρο χρώμα είναι δική μου)
Στα Αγγλικά:

  • “In the 21 October 2009 notification, an amount of € 2.5 bn was added to the government deficit of 2008 on top of the € 2.3 bn. This was done according to the Greek authorities under a direct instruction from the Ministry of Finance, in spite of the fact that the real total amount of hospital liabilities is still unknown, that there was no justification to impute this amount only in 2008 and not in previous years as well, and that the NSSG had voiced its dissent on the issue to the GAO and to the MOF. This is to be considered as a wrong methodological decision taken by the GAO.”
  • (REPORT ON GREEK GOVERNMENT DEFICIT AND DEBT STATISTICS 8.1.2010 σελίδα 27)
Ερώτηση: Θυμάται ο κύριος ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ο οποίος συμμετέχει στην ομάδα των 11 βουλευτών, ποιός είχε δώσει την διαταγή αυτή στους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ και του Γενικού Λογιστηρίου; Υπάρχουν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες που θυμούνται…
Τέτοιου είδους, και ακόμα χειρότερα, τερτίπια παρήγαγαν τις ψευδείς βεβαιώσεις για το δημόσιο χρέος και έλλειμμα του 2009 προς δυσθεώρητη βλάβη και γενοκτονία της ελληνικής πληθυσμιακής οντότητας.
Τις ίδιες ερωτήσεις υποβάλλουμε και στον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ηλία Πλασκοβίτη, ο οποίος διαδέχτηκε τον Οκτώβριο του 2009 τον κ. Κοντοπυράκη όταν τον απόλυσε με συνοπτικές διαδικασίες ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Η. Πλασκοβίτης παρέμεινε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ μέχρι τις 31 Ιουλίου 2010· από τον Αύγουστο 2010 διορίστηκε το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ με πρόεδρο τον κ. Ανδρέα Γεωργίου, υπάλληλο του ΔΝΤ.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πλασκοβίτης, αντί να γυρίσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου υπηρετεί για να κάνει και λίγο μάθημα στους φοιτητές, τοποθετήθηκε σε μια άχρηστη Επιτροπή, την Νομισματική Επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία δεν έχει αντικείμενο λόγω του ότι η νομισματική πολιτική της Ελλάδας διαμορφώνεται και υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μιας και η κυβέρνηση παρέδωσε την εθνική μας κυριαρχία στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο.
Στην Επιτροπή όμως αυτή ο κ. Πλασκοβίτης αποζημιώνεται πλουσιοπάροχα ενώ ταυτόχρονα τρέχει και η συνταξούλα του από το Πανεπιστήμιο, δηλαδή το τόσο κακό δημόσιο.
Και πού ξέρετε, μπορεί να τον δούμε και Επίτροπο στις Βρυξέλλες μια μέρα: τις μέρες αυτές τις επικίνδυνες ποιεί την νήσσα.
Και ας προσθέσουμε εδώ το εξής, έτσι για να το θυμόμαστε: ο κ. Γεωργίου ισχυρίζεται ότι αυτός διορίστηκε τον Αύγουστο 2010 και άρα δεν είναι υπεύθυνος για το νούμερο 13,6% του ελλείμματος του 2009 που του παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Όμως, πρώτον, σύμφωνα με το Ενωσιακό και Ελληνικό Δίκαιο και την Ευρωπαϊκή μεθοδολογία ΕΣΑ95, ο κ. Γεωργίου έπρεπε να ελέγξει, όπως του υποδείκνυε το ΔΣ και ο Διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών κ. Ν. Στρόμπλος, την αξιοπιστία του 13,6% του 2009 διότι αυτό το νούμερο δεν ήταν τελικό, αλλά πρόβλεψη.
Δεύτερον, όχι μόνον δεν έπραξε το κατά νόμο καθήκον του, αλλά και φούσκωσε παραπέρα το 13,6% κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες που αντιστοιχούν σε 10 δισ. ευρώ! Αυτό το τελευταίο ψευδέστατο έλλειμμα έβαλε την Ελλάδα στο δεύτερο και στα επόμενα Μνημόνια και στα γενοκτονικά Μέτρα.
Ευτυχώς, φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι Πεπόνηδες στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ζωή Γεωργαντά
Πηγή
http://attikanea.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6658.html 

Σχόλια