ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ

Μακιγιάζ με φόντο ένα βουνό από σκατά και πτώματα συμπολιτών της
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

 21 Φεβρουαρίου 1973. 4.000 φοιτητές καταλαμβάνουν το κτίριο της Νομικής Αθηνών στην οδό Σόλωνος.
Στο Συντονιστικό της κατάληψης μετείχαν γνωστές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής σήμερα (Στέφανος Τζουμάκας, Νίκος Μπίστης, Όλγα Τρέμη, Iωάννα Καρυστιάνη).
Από την ταράτσα του κτιρίου καλούν το λαό της Αθήνας να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους για δημοκρατικές ελευθερίες.
  • Οι πρυτανικές αρχές ανέχονται σιωπηρά την κατάληψη, χωρίς να ζητήσουν την επέμβαση της αστυνομίας.
  • Πολιτικοί, πνευματικοί άνθρωποι, ακόμη και στρατηγοί εν αποστρατεία σπεύδουν να υπερασπιστούν τους φοιτητές.
Το βράδυ της επόμενης ημέρας άρχισε η αποχώρηση των καταληψιών, με την κάλυψη χιλιάδων διαδηλωτών, που κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από τη Νομική. Ωστόσο, υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία και παρακρατικούς, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και συλλήψεις διαδηλωτών.
  • Η λαϊκή κινητοποίηση εμψύχωσε τους φοιτητές, που προχώρησαν και σε δεύτερη κατάληψη της Νομικής (20 Mαρτίου 1973). Αυτή τη φορά, οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν την επέμβαση της αστυνομίας και η κατάληψη τελείωσε με δεκάδες τραυματίες και συλλήψεις φοιτητών και διαδηλωτών. Όμως, ο δρόμος για το Πολυτεχνείο (17 Νοεμβρίου 1973) είχε ανοίξει.
  • Συμφοιτητής της Ολγας Τρέμη που βρισκόταν μαζί της στην κατάληψη της Νομικής θα μας περιγράψει το παρακάτω περιστατικό.
-Μέσα στο κτίριο ξεχείλιζαν ανάμεικτα συναισθήματα. Η οργή για τους δικτάτορες και ο φόβος για τυχόν εισβολή του στρατού. Η παραμονή τόσων ανθρώπων για δυο ολόκληρες μέρες είχε δημιουργήσει άθλιες συνθήκες από άποψη υγιεινής. Οι τουαλέτες για παράδειγμα πέρα από το ότι βρωμούσαν ήταν τίγκα στα σκατά. Πήγαινες εκεί μόνο κρατώντας την μύτη σου να κάνεις την ανάγκη σου και να φύγεις τρέχοντας. Κάποια στιγμή κατέβηκα στις τουαλέτες οι οποίες ήταν στην κατάσταση που σας περιγράφω. Και τι βλέπω; Την Όλγα Τρέμη, φοιτήτρια τότε και πολύ όμορφη, να έχει βγάλει τα σύνεργα του μακιγιάζ που έχουν οι γυναίκες και να βάφεται. Η Όλγα στην κατάληψη της Νομικής, τίγκα στο σκατό και το μόνο που την ένοιαζε είναι να είναι όμορφη..."

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014.

Η Ολγα Τρέμη μετά από 9 χρόνια στις ειδήσεις του Mega θα εκφωνήσει το τελευταίο δελτίο ειδήσεων, εν μέσω Μνημονίων.
Στο τέλος θα συγκινηθεί παρ΄ολίγο να κλάψει, όπως φαίνεται και στο σχετικό video.
Ήταν ένα δελτίο όπως όλα τα προηγούμενα. Τίγκα στο μακιγιάζ και στο ψέμα.
Ενα δελτίο στην υπηρεσία της χούντας της διαπλοκής και της κυβέρνησης η οποία εφαρμόζει αποτελεσματικά το Πρόγραμμα Φτωχοποίησης του λαού. Ενα δελτίο το οποίο για σχεδόν μια ολόκληρη ώρα ασχολήθηκε με τον τρομοκράτη Μαζιώτη και το διαμέρισμα της Πεύκης ενώ την ίδια μέρα το γερμανικό περιοδικό Focus, αναφερόμενο για μια ακόμη φορά στους Ελληνες ολιγάρχες (ονοματίζοντας ανάμεσα στους άλλους τον εργοδότη της Μπόμπολα έλεγε ότι καταληστεύουν τους πολίτες, ενώ αναφέρονταν και στο κούρεμα των θαλασσοδανείων τους).
  • Δεν περιμέναμε από την Τρέμη, την Καραμήτρου και τον Πρετεντέρη να αναφερθούν στο δημοσίευμα του Focus ή στους ντόπιους ολιγάρχες στους οποίους προσφέρουν τις ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες τους.
  • Το να προπαγανδίζουν όμως για μια ώρα τις κυβερνητικές παπαριές για την σύλληψη ενός τραχανοπλαγιά που την είδε Τσε Γκεβάρα, βγάζοντας το σκασμό για αμέτρητες τρομοκρατικές ενέργειες του καθεστώτος που οδήγησε στην αυτοκτονία χιλιάδες συμπολίτες μας, ενώ δεν διστάζει να προκαλέσει τεράστιες οικολογικές καταστροφές- όπως στην περίπτωση στις Σκουριές- είναι ντροπή για τo λειτούργημα του δημοσιογράφου.
Αν η Ολγα το 1973 φρόντιζε το μακιγιάζ της με φόντο τα σκατά, 41 χρόνια μετά συμμετείχε στο μακιγιάρισμα της πραγματικότητας προσφέροντας τις υπηρεσίες της στο σημερινό καθεστώς.
Αυτό που μοιάζει να την απασχολεί πάνω απ΄όλα είναι το μακιγιάζ.
Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του.. Πηγή
===========

Σχόλια