ΟΙ ΤΕΥΤΟΝΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ ΚΑΙ Ο ...... ΠΟΥΤΙΝ‏

Του Γιώργου Καραμπελιά 
Ο Αλέξανδρος Νιέφσκυ, στις 5 Απριλίου 1242 νίκησε τους Τεύτονες ιππότες, που είχαν εισβάλει με τις ευλογίες του πάπα και μετά από λίγο το Κίεβο μεταβλήθηκε σε προσωρινή πρωτεύουσα της
δυτικής ρωσικής επικράτειας υπό τον Αλέξανδρο.
  • Σήμερα οι «Τεύτονες ιππότες», δηλαδή οι Γερμανοί, επί κεφαλής όλης της Δύσης, μοιάζουν να επιστρέφουν στην Ουκρανία, με την προσπάθεια ενσωμάτωσής της στο δυτικό άρμα, μέσω συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αιχμή του δόρατος οι δυνάμεις των ουνιτών και των καθολικών Ουκρανών, παρότι είναι μειοψηφία στη χώρα.
  • Το ίδιο είχε συμβεί με τον Νιέφσκυ και τον πάπα στη μεσαιωνική Ρωσία. Πίσω τους όμως βρίσκεται δυστυχώς και η ουκρανική ολιγαρχία. 
  • Ο Μάθιου Ροχάνσκι, του Κέντρου Γούντροου Ουίλσον, στις 12/12/13 τόνισε πως οι Ουκρανοί ολιγάρχες «θεωρούν ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρει η συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ μπορούν αποτελέσουν την εγγύηση ότι θα διατηρήσουν τον πλούτο και την επιρροή τους». 
  • Θα μπορέσει άραγε ο Πούτιν, ο ισχνός σύμμαχός του Γιανουκόβιτς και οι διεφθαρμένοι Ρώσοι ολιγάρχες να αντισταθούν αποτελεσματικά;
Πάντως ένα είναι σίγουρο, η γερμανορωσική λυκοφιλία θα λάβει οριστικά τέλος.
Γιατί η Ρωσία δεν μπορεί να παραχωρήσει και την Ουκρανία.
Το είχε κάνει ο Λένιν με τη Συνθήκη του Μπρεστ – Λιτόφσκ στις 3 Μαρτίου του 1918, για να απελευθερωθεί από τον εξωτερικό πόλεμο μπροστά στις εσωτερικές συγκρούσεις και το αναίρεσε μερικά χρόνια μετά.
Από την άλλη η Γερμανία, αφού κατάπιε την Ανατολική Ευρώπη και γονάτισε τη Νότια, έχει ανάγκη για νέο ζωτικό χώρο και το σημαντικότερο ελεύθερο «οικόπεδο» στην Ευρώπη είναι η Ουκρανία.
Εδώ λοιπόν, αναπόφευκτα, θα τα χαλάσει ο Πούτιν με τη Μέρκελ, όπως τα χάλασε ο Χίτλερ με τον Στάλιν μετά το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, που είχαν υπογράψει στις 23/8/1939.
Απέναντι στη γερμανική αρπακτικότητα ο Πούτιν αποδείχτηκε εξαιρετικά κοντόθωρος, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, όταν άφησε τους Γερμανούς να ισοπεδώσουν την… Ελλάδα και την Κύπρο, ιδιαίτερα την τελευταία.
Γι’ αυτό και η Μέρκελ του το… ανταποδίδει, όπως είχε κάνει και ο Χίτλερ στον Στάλιν, όταν αυτός, για να φανεί πιστός στο Σύμφωνο, είχε διαλύσει ουσιαστικά την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της ΕΣΣΔ.
Στερνή μου γνώση… Βλαντιμίρ!
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/ Πηγή
Βlogger: 
Τα περιθώρια αντίδρασης της Ρωσίας σε Ελλάδα και Κύπρο ήταν μικρά, από την άλλη οι κυβερνήσεις των δυο χωρών μάλλον δεν τόλμησαν μια ουσιαστική συνεργασία, αφού εξ' αρχής αποδέχθηκαν ότι "οι χώρες ανήκουν εις την  Δύσην". Δεν μπορεί να σε σώσει κανείς αν εσύ ο ίδιος δεν θέλεις να σωθείς!!!! Απ' ότι φαίνεται το επιτελείο του Πούτιν διαθέτει στρατηγική: Δεν ξοδεύει δυνάμεις για μάχες χαμένες (Βλ. τη στάση τους στο θέμα της Συρίας - σε πλήρη αντίθεση με την στάση τους στο θέμα της Λιβύης - θέμα Ιράν, θέμα Γεωργίας πριν μερικά χρόνια. Από τα πράγματα φαίνεται και για την Ουκρανία θα στηλώσει τα πόδια η Ρωσία και το πιθανότερο οι "τεύτονες" να αφήσουν για άλλη φάση του πολέμου την προσπάθεια προσάρτησης της Ουκρανίας - σιτοβολώνα της Ευρώπης)  
Βλέπε αυτό:  
  1. Στο Κίεβο θα πραγματοποιηθεί λιτανεία ,  
  2. αυτό εδώ και εδώ: 
  3. Ρωσία προς ΗΠΑ: Μην επεμβαίνετε στα εσωτερικά της Ουκρανίας
  4. Ο Πούτιν τοποθέτησε πυραύλους στα σύνορα Ρωσίας-Πολωνίας
ΥΓ1. 
Αν και η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται - αφού και οι "παίχτες" και τα μέσα και οι συμμαχίες έχουν αλλάξει - τολμώ να κάνω έναν παραλληλισμό: Όπως στο 2ο ΒΠΠ οι Γερμανοί έχασαν χρόνο και πόρους στην Ελλάδα, έτσι και τα τελευταία χρόνια - έχασαν χρόνο με την Ελλάδα και ...έχασαν την Ουκρανία (Γιατί τελικά θα την χάσουν... Οι Ρώσοι εν ανάγκη θα τεμαχίσουν την Ουκρανία κρατώντας το ανατολικό τμήμα και την Κριμαία και θ' αφήσουν στην Γερμανία ένα τμήμα της Ουκρανίας μαζί με το Τσέρνομπιλ. Δηλ. θα κάνουν δώρο ένα μήλο με δηλητήριο... 

Σχόλια