Ποιός είναι ο Στουρνάρας; ( ή αλλιώς: Έγκλημα εκ προμελέτης)

Blogger: Aς δούμε λίγο τον υπερτιμημένο Στουρνάρα.
(Μαζεμένα στοιχεία και τα σχόλια δυο παραγόντων)
1. Διαβάστε πρώτα το παρακάτω άρθρο από το http://greki-gr.blogspot.gr:
----
Εγκλημα εκ προμελέτης
Αυτό που γίνεται το φετινό χειμώνα με τη θέρμανση είναι έγκλημα εκ προμελέτης. Η αιθαλομίχλη από τα τζάκια και τις σόμπες, που ανάβουν οι πολίτες για να ζεσταθούν τις κρύες νύχτες, γεμίζει ασφυκτικά την ατμόσφαιρα των μεγάλων πόλεων με επικίνδυνα για την υγεία αιωρούμενα σωματίδια.

Και η κυβέρνηση ακούει αμήχανη και ανίκανη να αντιδράσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών. Για να δείξει μάλιστα πως κάτι κάνει, εκδίδει ανακοινώσεις με τις οποίες συνιστά στους πολίτες να μην κάνουν χρήση των συγκεκριμένων θερμαντικών μέσων γιατί οι ρύποι έχουν υπερβεί τα όρια!
  • Αυτή που έχει υπερβεί πραγματικά όμως κάθε όριο ανοχής και σοβαρότητας είναι η κυβέρνηση. Η οποία επιχειρεί να απαντήσει σ' ένα υπαρκτό πρόβλημα, την ανάγκη των ανθρώπων να μην ξεπαγιάσουν από το κρύο, με φανταστικό τρόπο. Γιατί είναι απολύτως εκτός πραγματικότητας η απάντηση «πάρτε επίδομα πετρελαίου», που δίνουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σε ανθρώπους που προφανώς δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης. Γιατί, προφανώς, εάν μπορούσαν να...το κάνουν, έστω και κατ' ελάχιστον θα το έκαναν και δεν θα έκαιγαν ό,τι ξύλο βρουν μπροστά τους.
Η κυβέρνηση, δέσμια της πολιτικής που έχει συμφωνήσει με την τρόικα, δεν κάνει ούτε βήμα πίσω στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που εκτίναξε την τιμή του πετρελαίου. Οι δικαιολογίες που ψελλίζει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, για δήθεν πάταξη του λαθρεμπορίου, ακούγονται αστείες. Γιατί η αμφιλεγόμενη πάταξη του λαθρεμπορίου δεν αξίζει περισσότερο από τις ζωές των ανθρώπων.
  • Η χρήση καυσόξυλων αμφίβολης ποιότητας έχει προκαλέσει μέχρι τώρα το θάνατο αρκετών πολιτών. Όμως αυτό δεν συγκινεί τους αρχιερείς της πολιτικής εξουσίας. Το κυρίαρχο γι' αυτούς είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι.
  • Χρειάστηκε να ξεψυχήσει η μικρή Σάρα για να ευαισθητοποιηθούν η κυβέρνηση και η ΔΕΗ. Τώρα υπόσχονται ρεύμα σε 10.000-15.000 νοικοκυριά, όταν χωρίς ρεύμα είναι εκατοντάδες χιλιάδες!
Οι ίδιοι αυτοί «υπεύθυνοι» πολιτικοί άνδρες στην αρχή κατηγορούσαν τους αντιπάλους τους για λαϊκισμό. Ως γνωστόν, δεν έβλεπαν καμία σύνδεση ανάμεσα στους θανάτους από μαγκάλια και καυσόξυλα και την πραγματική φτώχεια.

Δίπλα τους στέκεται συνένοχη η δημοσιογραφία της συγκάλυψης και της σιωπής. Ολοι εκείνοι που δεν βλέπουν τραγωδίες, αλλά επαγγελματική υπερβολή. Που γίνονται τιμητές των άλλων, όταν χρειάζεται, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν πολιτικές πελατείες και συμφέροντα. Στις μέρες μας, και οι δύο πρακτικές της παλιάς εξουσίας ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. (πηγή)
-------------
Βlogger: 2. Ξαναδείτε τώρα τις προγενέστερες εγγραφές σχετικά με την αιθαλομίχλη και την τιμή του πετρελαίου:
α. «Θλιμμένα Χριστούγεννα». Ανησυχητικές οι τιμές καρκινογόνων ουσιών λόγω αιθαλομίχλης
β.  Θάλαμοι αερίων -2
γ.  Θάλαμοι αερίων - Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου σκοτώνει τους Έλληνες.
δ.  Η αιθαλομίχλη «πνίγει» την κυβέρνηση και η εξοντωτική φορολογία στα καύσιμα «καίει» τους πολίτες - Εκτός πραγματικότητας η κυβερνητική πολιτική
3. Ποιος τελικά είναι αυτός ο Στουρνάρας που δεν βλέπει ούτε ακούει και προχωράει ακάθεκτος χωρίς καμιά διάθεση να κουβεντιάσει τα παραπάνω  - έστω για τα μάτια του κόσμου; 
Ακόμα και ο Μάνος (ο γνωστός Μάνος) πιστεύει ότι η φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης "μπάζει", βλέπε εδώ.
Άδικα περιμένετε από τον Στουρνάρα ν' απαντήσει στα παραπάνω. Το αυτί του δεν ιδρώνει με λεπτομέρειες. O Στουρνάρας είναι πείσμων και θρασύς. 
Παρ' ότι πολιτικός - δεν έχει εκλεγεί σε κανένα αξίωμα. Όλες οι δημόσιες θέσεις που έχει καταλάβει, "παραδόθηκαν" σ' αυτόν με την ευγενική χορηγία των πολιτικών του φίλων - προϊσταμένων. (Σημίτης, Γιάννος Παπαντωνίου). Πέρασε από τον ΙΟΒΕ,  από τη ΔΕΠΑ και τον ΟΔΔΗΧ πάντα φυτευτός- δοτός. (Βιογραφικό εδώ)
Ανέλαβε το τιμόνι της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ για να την διαλύσει και τελικά να την πουλήσει, όπου "Το μοναδικό του έργο ήταν η αλλαγή των ταμπελών, από ουσία τίποτα..."
Τελικά μην περιμένετε κάτι από τον Στουρνάρα. 


Στο ίδιο χρονικό διάστημα  ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δεν βλέπει την καταστροφή που συντελείται στο χρηματιστήριο - αν δεν την προετοίμασε. Αυτή η ιδιότητα δεν τον εμποδίζει να εμπλακεί στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου "ως συνεργάτης της χρηματιστηριακής «Κάππα» για την οποία ακούστηκαν και γράφτηκαν ουκ ολίγα αναφορικά με την περίοδο της χρηματιστηριακής φούσκας"Αν τον ρωτήσετε για το θέμα θα σας απαντήσει με το γνωστό: "Ας πρόσεχαν ..." και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθεί ότι η βίλα στη Σύρο μπορεί να έχει σχέση με την ως άνω δραστηριότητα... (Και σήμερα νόμιμα και ηθικά μέσω της συζύγου: κ. Λίνας Νικολοπούλου)

Δυο άνθρωποι με εγνωσμένη αξία μιλάνε για τον Στουρνάρα: 
Εν κατακλείδι και αφού ακούσατε και τις παραπάνω απόψεις, το συμπέρασμα είναι αβίαστο. 
Ο Στουρνάρας, είναι ένα παιδί του "πολιτικού σωλήνα" με πολλές - πολλές εξαρτήσεις. Από την πορεία του αποδεικνύεται ότι ήταν πάντα ο μπροστινός σε μεγάλες δουλειές, δούλευε και γι' άλλους, μέσα σ' ένα ευρύτερο πλαίσιο υπηρετώντας κρυφές - για τους πολλούς - αντζέντες. 
Αυτή τη φορά, αν δεν καλύπτει το κύκλωμα λαθρεμπορίου  καυσίμων σίγουρα δεν κάνει κάνει κάτι για να το αποκαλύψει.
Οι πολίτες που καίγονται ή δηλητηριάζονται στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν, οι μη αντιστρεπτές βλάβες στην υγεία των πολιτών από το νέφος της αιθάλης στη πόλεις της επικράτειας, είναι απλά "παράπλευρες απώλειες" σ' ένα κυνήγι του κέρδους, που δεν "κωλώνει"  πουθενά, ούτε σε θανάτους. 
Καμαρώστε ένα επίλεκτο μέλος της ελληνικής "ελίτ". ("ελίτ": υπό την έννοια ότι κατέχει κρίσιμες δημόσιες θέσεις και ασκεί εξουσία) 
Aλλά ας κλείσουμε αυτό το αφιέρωμα στον Στουρνάρα σχολιάζοντας την όποια επιστημονική του πλευρά, μην ξεχνάτε ότι έχει κάνει κι' αυτός προβλέψεις για την οικονομία της χώρας, αφού βέβαια κάνουμε ότι λέει το μνημόνιο...
Δείτε τόσες επιτυχημένες μαντεψιές και αυτή του Στουρνάρα, νάναι καλά το παλουκάρι...
και το καλύτερο το κράτησα για το τέλος: εδώ
Blogger: 
Μεταγενέστερη εγγραφή: 2/1/2014:  όλο και κάτι θα διδάχθηκε από τις παρέες του ο Στουρνάρας...

Σε δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, για το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών για «65 ανέλεγκτες Λίστες Λαγκάρντ».
«Η σημερινή αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών και της Κατερίνας Κατή για 65 ανέλεγκτα cd, με τραπεζικές καταθέσεις και εμβάσματα άνω των 300.000 ευρώ και 100.000 ευρώ αντιστοίχως ετησίως, για τα έτη 2000 έως 2012, που, ενώ διαβιβάστηκαν με παραγγελία του τότε Οικονομικού Εισαγγελέως Γρ. Πεπόνη τον Ιούνιο του 2012, αραχνιάζουν στα συρτάρια του ΣΔΟΕ εδώ και ενάμισι χρόνο, υπογραμμίζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα είναι πρωταθλήτρια στη συγκάλυψη:
Παραμονές Χριστουγέννων, τροπολογίες-δώρα σε επίορκους, που εξασφαλίζουν την αντισυνταγματική αναστολή ποινικών διώξεων και δικών. Και, την ίδια στιγμή, ροκάνισμα του χρόνου με στόχο την πολυπόθητη παραγραφή φορολογικών και οικονομικών εγκλημάτων «ημετέρων» εις βάρος του Δημοσίου.
Ο κ. Στουρνάρας να απαντήσει δημόσια:
-Γιατί επιμελώς φροντίζει ώστε να μην ελέγχονται αυτές οι λίστες, παρατείνοντας εξίσου επιμελώς, την υποστελέχωση και έλλειψη υποδομής του ΣΔΟΕ, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαίρως, από μηνών και κατ' επανάληψη διαμαρτυρηθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο; (βλ. και Γνώμη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ)
-Γιατί εδώ και ένα μήνα δεν έχει απαντήσει στο έγγραφο των νυν Οικονομικών Εισαγγελέων κκ. Π. Αθανασίου και Γ. Μπρη, με το οποίο ζητείται στελέχωση και εξοπλισμός για τον έλεγχο αυτών των λιστών;
-Έχει και ο ίδιος σύγκρουση συμφερόντων σε σχέση με πρόσωπα και υποθέσεις που πρέπει να ελεγχθούν, σύγκρουση συμφερόντων που έχει προκύψει ότι υφίσταται για πλείστα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας του;
-Αντιλαμβάνεται ότι τα διαφυγόντα κέρδη και η θετική ζημία του Ελληνικού Δημοσίου είναι ο καθρέφτης του Δημοσίου Χρέους και η άρνηση ελέγχου τους ιδρύει αυτοτελή ευθύνη του ιδίου και κάθε συμπράττοντος στην παρακώλυση της Δικαιοσύνης;».

Σχόλια