Ψάχνοντας για "σωσίβιο" ο Βενιζέλος

Πραγματοποιήθηκε χτες η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της κίνησης των 58 για την επανασύσταση της Κεντροαριστεράς. Η συγκέντρωση έγινε σε θέατρο και συμμετείχαν μεγάλοι ηθοποιοί, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Σημίτης και ο Γρηγόρης Ψαριανός.
Είναι εντυπωσιακό πως στη συγκέντρωση για την επανασύσταση της Κεντροαριστεράς οι παρευρισκόμενοι ήταν δεξιοί και νεοφιλελεύθεροι.
Είναι αυτή η Κεντροαριστερά που δεν έχει αριστερούς.
Είναι αυτή η νέα Κεντραριστερά που θα γίνει μόνο με εξηντάρηδες. Οι κάτω από 60 είναι νέοι και άμυαλοι, και δεν τους δέχονται. Είναι σαν το 58 να είναι όριο ηλικίας για να σε δεχτούν.
  • Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι θα έπρεπε να βρίσκονται στην φυλακή, οπότε υπάρχει η πιθανότητα η Ελληνική Δικαιοσύνη να τους αφήνει να μαζευτούν μόνοι τους, για να γίνει εύκολα η ομαδική σύλληψή τους.
  • Πάντως, με το πού φάνηκε στο βάθος η φυλακή, οι πασόκοι ανακάλυψαν την Κεντροαριστερά και τα αγνά ιδεώδη.
Ουσιαστικά, η κίνηση των 58 είναι όλοι αυτοί οι σιχαμένοι πασόκοι και διάφοροι κρατικοδίαιτοι «πνευματικοί άνθρωποι», που βλέπουν πως έμειναν έξω από το παιχνίδι και προσπαθούν να βρουν τρόπο να πέσουν ξανά με τα μούτρα στη μάσα, αποφεύγοντας, βέβαια, την δικαιοσύνη και την απόδοση ευθυνών, αφού είναι της άποψης πως ο Σημίτης, ο Παπανδρέου, ο Καραμανλής και όλοι όσοι συμμετείχαν στις κυβερνήσεις πριν την χρεοκοπία της χώρας δεν έχουν καμία ευθύνη.
Οπωσδήποτε, είναι εγκληματικό να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή αλλά είναι επίσης εγκληματικό να ψηφίζεις, μετά από όλα αυτά, ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλο.
Ο Σημίτης, ο Βενιζέλος και οι άλλοι πασόκοι δεν έκατσαν στην πρώτη σειρά, αφενός επειδή φοβούνται και αφετέρου για να μην πολυφαίνονται και καταλάβει ο κόσμος πως αυτή η κίνηση των «58″ είναι όλοι αυτοί οι σκατοπασόκοι που δεν λένε να ψοφήσουν.
Πρέπει να είσαι πολύ γελοίος για να εμφανίζεις σε συγκέντρωση για κίνηση που θέλει να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο ανθρώπους σαν τον Βενιζέλο και τον Σημίτη, ενώ είναι υπέροχο να υποστηρίζεις πως θέλεις η χώρα να αλλάξει και να μην αναφέρεις καν τη λέξη «δικαιοσύνη».

Πάντως, αν έπεφτε χτες το θέατρο που φιλοξενούσε αυτές τις μεγάλες προσωπικότητες, η χώρα θα έπαιρνε μια βαθιά ανάσα και θα έβγαινε από το αδιέξοδο.
Πηγή
------------------------------------------------------------
Ενώ γνωρίζουν την λαϊκή ρήση ότι με «παλιά υλικά δεν χτίζεις καινούργιο σπίτι» τα χρεοκοπημένα στελέχη της σοσιαλδημοκρατίας κάτω απ’ την πίεση των πραγμάτων εφαρμόζουν την παροιμία «ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά πιάνεται».

  • Αναφερόμαστε φυσικά στην ανοιχτή κίνηση των «58» για την κεντροαριστερά. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά γ’ αυτό το κατασκεύασμα. Μια ματιά να ρίξεις ποιοι ηγούνται αυτής της «πρωτοβουλίας», που έκανε χτες την πρώτη παρουσία της στο θέατρο «Ακροπόλ» και πώς παρουσιάζει σήμερα η φυλλάδα του ΔΟΛ, αυτή την μάζωξη δεν θα σου μείνει καμιά αμφιβολία ότι κάποιοι «ανέστησαν» πολιτικά πτώματα, και παρέα με ξοφλημένα πολιτικά ρετάλια προσπαθούν να σώσουν τον …   Βενιζέλο.
  • Που κολάσει το τρισμέγιστο "Εγω";  (αλήθεια, ακούσατε τον ογκόλιθο παπάρας που έριξε χτες στον Πρετεντεράκο ισχυριζόμενος ότι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εκτελέσουν «πολιτικό συμβόλαιο θανάτου» εμπλέκοντας τον με το σκάνδαλο των υποβρυχίων;).
  • Κολλάει και παρακολλάει. Αυτή η πρωτοβουλία είναι το τελευταίο σωσίβιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει κάποιο χρόνο στο πολιτικό προσκήνιο. Με ένα τέτοιο «πρωτοβουλιακό» σχήμα θα κατεβεί το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές γιατί όπως έγραψε Κυριακάτικη εφημερίδα υπάρχουν μυστικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι στις ευρωεκλογές υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να μην συγκεντρώσει 4,5% (το όριο για να εκλέξει ευρωβουλευτή) –τις δημοσκοπήσεις τις έχει ευαγγέλιο ο Ευάγγελος- και καταλαβαίνεται την τον περιμένει σε μια τέτοια περίπτωση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Προσωπική άποψη: Οποιος έχει την εντύπωση ότι άτομα σαν τον Σημίτη, τον Μπίστη και τον Ψαριανό μπορεί να πείσουν τις μάζες είναι βαθιά νυχτωμένος. Πηγή
-----------------------------------------
Πιτσιρίκο, ο Βενιζέλος είπε πριν λίγο στον Πρετεντέρη ότι υπήρχαν δημοσκοπήσεις πριν τις πρώτες εκλογές του Μαΐου που έδιναν στο ΠΑΣΟΚ 4%. Προφανώς, εννοεί ότι ήταν από τις κρυφές δημοσκοπήσεις που πήγαιναν στο κόμμα. Γιατί καμιά δημοσκόπηση δεν είδε το φως της δημοσιότητας που να έδινε στο ΠΑΣΟΚ κάτω από 15-20% τότε. Παραδέχτηκε, χωρίς να το καταλάβει, πόσο πλαστές ήταν οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν τότε.

(Αγαπητέ φίλε, έκανε τέτοιο λάθος ο Βενιζέλος; Αυτή η διάνοια; Ο Βενιζέλος είναι ο άνθρωπος που -για πολλά χρόνια- πολλοί τον θεωρούσαν έξυπνο επειδή μιλούσε πάντα μόνος του. Και όταν μιλάει με τον Πρετεντέρη, μόνος του είναι. Γλάστρα ο Πρετεντέρης. Η αγωνία του Βενιζέλου είναι να μην πάει φυλακή. Μόνο.)  Πηγή
------------------------------------------------------------
Η παρθενοπιπίτσα
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήταν ο επόμενος που ανέλαβε να κρατήσει στη ζωή τα νούμερα τηλεθέασης της Ανατροπής του Γιάννη Πρετεντέρη. Προσήλθε χαμογελαστός και απέφυγε να ξεκινάει όλες του τις προτάσεις με τη λέξη «εγώ». Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση αυτή τη φορά είναι πόσο καθαρός είναι αυτός ο άνθρωπος.

Ο Βαγγέλης δεν φοβάται το παρελθόν. Το καταδικάζει απ’ όπου κι αν προέρχεται. Δεν δίστασε τρεις φορές να αναφερθεί στις ευθύνες που είχαν όλοι οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί οικονομίας μέχρι το 2011.

Ο Βαγγέλης, λέει, δεν συμμετείχε στον στενό πυρήνα της εξουσίας και άρα καμία αμαρτία δεν φέρει. Όχι ότι δεν ήξερε τι γινόταν. Όταν ο Πρετεντέρης τον ρωτάει για τα υποβρύχια απαντάει: «Ξέρετε τι είδα όταν πήγα στο υπουργείο; Δύο δισεκατομμύρια είχαν πεταχτεί και άλλα τέσσερα επίσης είχαν χαθεί». Αυτό τώρα που δεν είπε τίποτα γι' αυτά που βρήκε, εμένα μου ακούγεται σαν συνέργεια σε απιστία, αλλά δεν είμαι καλός νομικός σαν τον Βαγγέλη.

Γιατί ο Βαγγέλης, σε σχέση με τα υποβρύχια, αυτό ακριβώς απάντησε. Δεν υπερασπίστηκε την απόφασή του. Δεν αρνήθηκε ότι 360 δισεκατομμύρια δόθηκαν μέσω μιας offshore εταιρείας με Έλληνα δικαιούχο, με κατατεθειμένο κεφάλαιο μόλις 25.000 ευρώ. Όχι, η γραμμή υπεράσπισης του Βαγγέλη είναι ότι αυτός δεν πήρε καμία απόφαση κι ότι όλα έγιναν με εντολή της Βουλής, που υπερψήφισε σχετικά νομοσχέδια. Ξέρετε εσείς πόσο δύσκολα περνάνε τα νομοσχέδια στην Ελλάδα...

Δηλαδή ο άνθρωπος δεν ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Ισχυρίζεται ότι κανείς δεν είναι. Μια ωραία ατμόσφαιρα.

Ο Βαγγέλης αν δεν ήταν εκ γενετής wannabe πρωθυπουργός θα μπορούσε άνετα να ιδρύσει έναν νέο κλάδο στη νομική. Ήταν αυτός που όταν το ΣτΕ απέρριψε την οικοδομική άδεια του The Mall εφεύρε τον Εκτελεστικό Νόμο – Οικοδομική άδεια και έβαλε τους βουλευτές να ψηφίζουν για τετραγωνικά τουαλετών. Ήταν όμως και αυτός που μόλις ανέλαβε το ΥΠΟΙΚ ψήφισε τη φοβερά πρωτότυπη τροπολογία που απαλλάσσει τους υπουργούς Οικονομίας από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη σε σχέση με την τοποθέτηση των ταμειακών διαθέσιμων της χώρας. Τέλος η κορύφωση του νομοθετικού του έργου ήρθε με την συγγραφή του Νόμου περί ανευθυνότητας των βουλευτών.

Ας προχωρήσουμε. Ο Βαγγέλης ανέφερε δύο φορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει το κύκλωμα του Τσοχατζόπουλου. Ο ίδιος δεν πρέπει να του έλεγε ούτε καλημέρα. Προφανώς όταν στην προανακριτική του 2004 έλεγε για τον Άκη: «Ο εξαιρετικά υπεύθυνος και συγκροτημένος τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε τα θέματα αυτά ως Υπουργός και τα χειρίζεται και τώρα ως τέως Υπουργός με την εμπειρία του», νόμιζε ότι επρόκειτο για τον Άκη Πάνου. Και γι' αυτό «δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος, που επί μήνες προσεβλήθη και διασύρθηκε αδίκως».

Στην ίδια εκπομπή, πριν από λίγο καιρό, ο Αντώνης Σαμαράς όταν ρωτήθηκε για τον Βαγγέλη είχε πει ότι «η προανακριτική για τη Λίστα Λαγκάρντ έψαξε τον Βενιζέλο και δεν βρήκε τίποτα». Η αλήθεια είναι ότι η προανακριτική δεν έψαξε ποτέ τον Βαγγέλη, επειδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν τον έστειλαν εκεί. Σήμερα ο ίδιος ανέφερε ότι η Λίστα Λαγκάρντ ήταν ένα φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαγγέλης είναι πεντακάθαρος και θα ξαναζητήσει την ψήφο σου. Τώρα μένει να δούμε πόσο καθαρός είσαι κι εσύ.

Πηγή: Η παρθενοπιπίτσα - RAMNOUSIA 
=============================

58 πίθηκοι..*

 Μάθημα Πολιτικής Οικονομίας ''δι' αρχαρίους'':
Θεωρούμε (χοντρικά) ότι υπάρχουν δύο μείζονα οικονομικοπολιτικά συστήματα: ο καπιταλισμός και ο κομμουνισμός.

Ή όπως απλοϊκά λέμε, η ''δεξιά'' κι η ''αριστερά''.
Διάφορα άλλα υποσυστήματα αποτελούν αποχρώσεις, ή ερμηνείες των δύο μεγάλων.
Έτσι και το λεγόμενο ''κέντρο'' στην ντόπια πολιτική σκηνή, είναι σαφώς υποσύνολο της ''δεξιάς, ή μία προσπάθεια ήπιας εφαρμογής της πολιτικής της.

''Κέντρο'' και ''αριστερά'', ανήκουν σε δύο διαφορετικούς κόσμους. ''Κεντροδεξιά'', μπορεί να υπάρξει. Κεντροαριστερά, ποτέ!
Εξ ορισμού λοιπόν ο όρος ''κεντροαριστερά'' είναι μία μεγαλειώδης απάτη!
Όπως πολιτικοί απατεώνες είναι όσοι ευαγγελίζονται έναν τέτοιο πολιτικό χώρο.
Με αρχή το με δεξιές πολιτικές πρακτικές, και ψευδεπίγραφα ''σοσιαλιστικό'' ΠαΣοΚ του Μεγάλου Απατεώνα, τα αποτελέσματα του οποίου βιώνουμε..
..με ενδιάμεση στάση το εμβληματικά νεοφιλελεύθερο, ''εκσυγχρονιστικό'' ΠαΣοΚ του κιτρινιάρικου (στην ψυχή) Γκόλουμ, που υπήρξε ο στυλοβάτης της διαπλοκής και κυρίως υπεύθυνο της καταστροφής της χώρας..
..φτάνουμε σήμερα στην ''κίνηση των 58'', που φιλοδοξεί να αποτελέσει το ''αόρατο'' ΠαΣοΚ, που θα ξαναρπάξει την ''κουτάλα'', αυτή που τόσο λείπει απ' την πασοκικής προέλευσης πλειοψηφία των μελών της!
Οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την οιονεί πτώχευση της χώρας και για τα μνημόνια, θέλουν λέει να μας σώσουν!
Οι 58 πίθηκοι! Και τα 2 εκδοτικά συγκροτήματα με τα παρελκόμενά τους, που λυμαίνονται την χώρα πάνω από μισό αιώνα!
Αυτά που σε λίγο θα προσπαθήσουν να ''γανώσουν'' το κεφάλι μας με την προπαγάνδα τους.
Αυτά που είναι έτοιμα να βαφτίσουν ''σωτήρες'' τους προδότες, και ''άγγελους'' τους δολοφόνους!

Γιατί ΚΑΙ οι 58 ήταν, (και οι περισσότεροι εξακολουθούν να είναι), υπηρέτες, ορντινάτσες, χανουμάκια και τσογλάνια των δύο αυτών εκδοτικών συγκροτημάτων!
Αυτή είναι λοιπόν η νέα ''κίνηση των 58'' πιθήκων!
Μιά κίνηση ανακατάληψης της χώρας από τα ζόμπι του πασοκισμού και διάφορων ''αριστερών'' τυχοδιωκτών..

Ας απολαύσουμε την καινούργια παράσταση..
* Οι ''12 πίθηκοι'' ήταν εμπνευσμένη ταινία επιστημονικής φαντασίας του Τέρι Γκίλιαμ. Οι δικοί μας πίθηκοι είναι 58 και δεν έχουν καμία φαντασία!..

mandatoforos
=========================================
Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ «58» ΚΑΙ Η ΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ «ΠΟΥΡΝΑΡΙ»
Του ΚΩΣΤΑ ΗΣΥΧΟΥ*

«Το πουρνάρι ή πρίνος Δρυς η κοκκοφόρος ( Quercus coccifera ) είναι ένα είδος αείφυλλης σκληρόφυλλης δρυός με ευρεία εξάπλωση γύρω από τη Μεσόγειο…»


«Η ελιά ή ελαιόδενδρο ή λιόδεντρο (επιστ. Ελαία, Olea) είναι γένος καρποφόρων δέντρων της οικογένειας των Ελαιοειδών (Oleaceae), το οποίο συναντάται πολύ συχνά και στην Ελλάδα. Η ελιά υπήρξε το σύμβολο της θεάς Αθηνάς, θεάς της σοφίας ».

Τα παραπάνω αποτελούν πιστή αντιγραφή ερμηνείας αξιόπιστων λεξικών.



Στο πεδίο των πολιτικών ιδεών και των πολιτικών προγραμμάτων, η μεταφορά της πολιτικής «ελιάς» ως σχέδιο οικοδόμησης μιας «κέντρο-αριστερής πολιτικής συμμαχίας» στην ιταλική κοινωνική πολιτική πραγματικότητα κατέληξε σε ένα πολιτικό Βατερλό, όπως όλοι γνωρίζουμε, με αρνητικότατες συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα λαικά στρώματα της Ιταλίας. Με μία ιταλική αριστερά που ακόμη και σήμερα πληρώνει   το βαρύ τίμημα των επιλογών της.

Η απόλυτη μηχανιστική μεταφορά στην ελληνική πραγματικότητα αυτού του σχεδίου προκειμένου να διασωθεί το ναυάγιο που υπέστη η νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας , που έτσι και αλλιώς έχει ήδη δώσει απτά δείγματα γραφής, προδιαγράφεται ως μια απέλπιδα και εκ των προτέρων αποτυχημένη προσπάθεια.Μια ιστορική γραφή νεοφιλελεύθερων δογμάτων, πολιτισμικού ξεπεσμού, περιθωριοποίησης της συλλογικής συνείδησης και ιστορικής μνήμης του λαού μας, την πιο βάρβαρη ταξική αδικία σε πλατιά κοινωνικά στρώματα, ανάμεσα σε αλλά πολλά. Επομένως η μνημονιακή θύελλα δεν έπεσε από τον ουρανό. Τα «λίπασμα» είχε πέσει εδώ και δεκαετίες, σαν μια μεθοδική μικροχειρουργική επέμβαση με απόλυτη επιστημονική ακρίβεια.

Οι ολιγάρχες των μίντια, σε συμμαχία με τους τραπεζίτες, έχουν σήμερα πάρει στους ώμους τους την επικοινωνιακή στρατηγική αυτού του εγχειρήματος για να δώσουν σάρκα και οστά σε ένα πολιτικό πτώμα.

Ο διακεκριμένος αριστερός βραζιλιάνος πλαστικός χειρούργος Ζόρζ Πιταγκί , ανέφερε « ότι στις εκατοντάδες πετυχημένες επεμβάσεις του δεν κατάφερε ποτέ να «εξαφανίσει γερασμένες και σκουριασμένες ιδέες και σκέψεις». Έτσι και σήμερα επιχειρείται μια απίστευτη εκστρατεία «λοβοτομής» στην συνείδηση του ελληνικού λαού, όπου πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και πολιτικές «προσωπικότητες», οι λεγόμενοι 58, βγαίνουν από την αφάνεια, την σκόπιμη και πρόσκαιρη εξαφάνιση τους.

Νομίζουν ότι είναι σαν κάποια ποπ ανάλαφρα τραγούδια, που κάποτε βρέθηκαν στα «τοπ τσάρτς» αλλά σήμερα κανείς δεν τα θυμάται. Ευτυχώς ο Ελληνικός λαός έχει μνήμη, εμπειρίες και λαϊκή σοφία, ενώ ταυτόχρονα σήμερα υφίσταται μια πρωτοφανή κοινωνική γενοκτονία, όπου οι υπαίτιοι έχουν ονοματεπώνυμο, πολιτική ταυτότητα και ιδεολογικές διαδρομές εντός και εκτός της χώρας, στελέχη του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων πολιτικών και χρηματοπιστωτικών κέντρων, που ο ρόλος τους υπήρξε καθοριστικός για την σημερινή ανθρωπιστική τραγωδία.

Ευτυχώς τα πουρνάρια δεν μεταλλάσσονται σε αιωνόβιες ελιές. Οι αιωνόβιες ελιές, ακόμη και σε χέρσα γη, αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου. Η κίνηση των 58 αποτελεί αναπαλαίωση των πιο φθαρμένων πολιτικών και προσώπων, που δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να μεταλλαχτούν.

Οι «ψευδο-σοσιαλιστές» με την «προσφορά» τους στην πολιτική ιστορία της χώρας μας, δεν έχουν καμία ομοιότητα με το αιωνόβιο μεσογειακό δέντρο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους μεγάλους πολιτισμούς της Μεσογείου.

Η δικιά μας ελιά δεν επιδέχεται μηχανιστικές μεταφορές και ιστορικές αλλοιώσεις από άλλες πολιτικές και κοινωνικές πραγματικότητες. Πάνω της έχει ένα κόκκινο αστέρι. Συμπορεύεται με τους εργάτες της γης και του εργοστασίου του χθές, με τους ταπεινούς και απόκληρους του σήμερα, τη νεολαία και τη διανόηση, την επαναστατική σκέψη μιας αριστεράς ποτισμένης με θυσίες και αίμα, ριζωμένης στη γή μας.

Η σημερινή Ε.Ε. μετατρέπεται σε ένα αντιδραστικό ολοκλήρωμα με σκληρές μονεταριστικές και νεο-αποικιακές πολιτικές, ιμπεριαλιστικές γεωπολιτικές βλέψεις, με μια περιφέρεια βυθισμένη στην ακραία φτώχεια και υποταγμένη στην γερμανική οικονομική κυριαρχία.

Η ριζοσπαστική αριστερά σε τακτικό και στρατηγικό επίπεδο, με ιστορική διαύγεια και προγραμματική αυτοπεποίθηση οφείλει να διακρίνει τι μεταρρυθμίζεται και τι ανατρέπεται, τι γκρεμίζεται και τι αποκαθίσταται. Εν τέλει να μην περιμένει τον ιστορικό αυτοματισμό στην Ευρώπη με αόρατες καλένδες, αλλά να αδράξει την ευκαιρία της ιστορικής στιγμής για μια αποτελεσματική ρήξη, με προοδευτικά και σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά, για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που θα ακολουθήσουν.

Σε μια τέτοια ιστορική μετάβαση, η ελληνική και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία επέλεξαν στρατόπεδο. Η δικιά μας αριστερά, έχει ιστορικές ευθύνες, που αποτελούν βαρόμετρο για την ιστορική της συνέχεια, την επιτυχή πολιτική, πολιτιστική και πολιτική της εξόρμηση ή την μεταβολή της σε «εξάρτημα στιγμιαίας εκτόνωσης» της δομικής καπιταλιστικής κρίσης. Στην δικιά μας περίπτωση τα γηρατειά της αριστεράς δεν έχουν ανάγκη από πολιτική χειρουργική πλαστική. Αντίθετα, στο πέρας του χρόνου ομορφαίνει όλο και περισσότερο, συνδυάζει τη συσσωρευμένη πολιτική εμπειρία, τη σοφία αλλά και τα λάθη και τις μεγάλες ανατροπές .

Όλοι έχουμε ευθύνη σε αυτό το ιστορικό εγχείρημα ώστε η αριστερά, στο σύνολο της, να μην διαψεύσει τους πόθους του λαού μας αλλά και των άλλων λαών, που αναμένουν από εμάς την ιστορική σπίθα για έναν άλλο κόσμο, επιβεβλημένο και εφικτό.

* Ο Κώστας Ήσυχος είναι μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Σάββατο14 Δεκεμβρίου 2013
==========================




Σχόλια