Ελιά ή κεντροδεξιά (Oμαδική προσευχή στον Άγνωστο Στρατιώτη της Μίζας και της Αρπαχτής)

του Στέφανου Τζουμάκα
Χθες 10 Δεκέμβρη του 2013, συγκεντρώθηκε στην Αθήνα ο κόσμος της νέας Κεντροδεξιάς. Οι παράγοντες του συστήματος της διαπλοκής και των μεταλλαγμένων πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων τρέφουν αυταπάτες  και λογαριάζουν χωρίς τη θέληση του προοδευτικού κόσμου.

Θεωρούν δε ορισμένοι  εξ’ αυτών ότι ένα νέο πλυντήριο θα τους διασώσει. Η παρασιτική ολιγαρχία τρίβει τα χέρια της, οι καναλάρχες επίσης. Το ίδιο και η στρατευμένη δημοσιογραφία καθώς επίσης και οι ελάχιστες, ευτυχώς, διατεταγμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων. Όλοι οι προαναφερθέντες χορηγοί  με το αζημίωτο, έχουν  ήδη τεθεί στην υπηρεσία  των  μανδαρίνων του συστήματος.
Τους έφερε αερόστατο στο κέντρο των Αθηνών και ευρέθησαν προ μεγάλης εκπλήξεως!
Ομολόγησαν πρόσφατα ότι βρέθηκαν ενώπιον μιας κατεστραμμένης χώρας. Ως διδάσκαλοι...
ορισμένοι δεν γνωρίζουν τίποτε για τα αίτια. Ως  πολιτικοί  που εφάρμοσαν πολιτικές υπέρ των συμφερόντων του χρηματοπιστωτικού συστήματος, εμφανίζονται λες και  ήταν σε άλλη χώρα, όταν ορισμένοι  εξ’ αυτών ψήφιζαν και εφάρμοζαν, άλλοι δε προέτρεπαν για  πιο γρήγορα και άλλοι υποστήριζαν το μονόδρομο και εμφανιζόταν ως αυτόκλητοι σωτήρες της χώρας την οποία διέλυσαν με τις επιλογές τους.
Σε κοινή πορεία με τους αετονύχηδες του χρηματιστηρίου, με παράγοντες και τα δίκτυα τοπικών και περιφερειακών  βαστάζων μιας εκτεθειμένης  νομενκλατούρας.
Και με τα απομεινάρια του μνημονιακού και μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ.
Για τους  απολογητές  δεν έχει και τόση σημασία, κυρίως αφορούν σε οπαδούς και μωροφιλόδοξους.
Και όσον αφορά στον καημό ορισμένων  φίλων του πρώην ΚΚΕ εσωτερικού, της πρώην  ΕΑΡ, και του πρώην Συνασπισμού του 1989, που προσέρχονται  έστω και στα ερείπια, ουδείς ψόγος. Η κουλτούρα της διαρκούς ήττας είναι ένα παλιό σαράκι
... Δεν ξέρουν μόνο τη θεωρία του Γκράμσι για το πολιτικό μεταμορφισμό. Την έχουν κάνει βίωμα και τρόπο ζωής  για πολλές δεκαετίες. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία αυταπάτη ότι, αυτή τη φορά,  έφτασαν στη σωστή πλευρά!
Για το μετέωρο βήμα των νεόκοπων της νεωτερικότητας και της απόπειρας να  προωθηθεί από ορισμένους τιποτόφρονες η κοινωνία  των ευκαιριατζήδων - άρπαξε και συ μια ευκαιρία - ως δήθεν εκσυγχρονισμός, εκρίθη και αποδοκιμάστηκε από όλους πλην των αμοραλιστών.
Είναι γνωστό ότι η  συνενοχή είναι ένα από τα πιο αρνητικά συναισθήματα.
Για τους ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ του πρώην ΠΑΣΟΚ, παρότι ξέρουν ότι δεν τους ξεπλένει ούτε ο ΝΙΑΓΑΡΑΣ, είναι κατανοητά τόσο το αδιέξοδο όσο και η απόπειρα να παρουσιαστούν ως άλλοι από αυτοί που είναι. Όσο και αν επιχειρούν  να μεταμορφώνονται.
Χωρίς αρχές, καιροσκόποι και με αναλγησία οδήγησαν σε διάλυση την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Είναι μαζί  με τους  έχοντες και κατέχοντες. Το δείγμα γραφής και το πραγματικό όνομά τους  είναι ευανάγνωστο: ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ,  ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ και ΕΤΑΙΡΟΙ  σε  επιλογές για  λογαριασμό των  μειοψηφιών συγκεκριμένων συμφερόντων...
Για τη χρηστή διοίκηση, για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, οι πολίτες θα ανταποδώσουν τα δέοντα, με πολιτικούς όρους,  για τη νέα ύβρη που επιχειρούν.
Οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, και ιδιαίτερα η νεολαία, βρίσκουν ολοένα και περισσότερο τη δύναμη τους μετά από αυτό το εθνικό, κοινωνικό  και οικονομικό στραπάτσο που υπέστησαν και ανασυντάσσονται. Με άμεση προτεραιότητα, να ξαναπάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να  αναζητήσουν εργασία μέσα και έξω από τη χώρα, για να ζήσουν και να λειτουργήσουν ως άνθρωποι και ως  πολίτες. Χωρίς μεταλλαγμένους, μανδαρίνους, μεσολαβητές και εγγυητές.
Για να φτιάξουν οι ίδιοι, στη συνέχεια, το μέλλον τους και τις ελπίδες τους.
από το «tvxs.gr» (πηγή)
===================
1. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ «58» ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΟ «ΣΗΜΙΤΑΡΙΟ»

Τη στήριξή του στην πρωτοβουλία των «58» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς εξέφρασε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία του ότι «έχει συρρεύσει όλο το “σημιταριό” και προσπαθεί να κάνει την κίνηση των 58 σαν να είναι δική του».
Επισήμανε, δε, ότι η πρωτοβουλία των «58» θα πρέπει να κατέβει στις ευρωεκλογές και σημείωσε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα ήθελε να ψηφίσει τον Ανδρέα Παπαδόπουλο.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5, ο Θ.Πάγκαλος δήλωσε: «Το υποστηρίζω, όμως. Τι άλλο να πω; Εάν δεν θεωρείτο καπέλωμα η παρουσία μου, όπως κινδύνευε να θεωρηθεί, θα πήγαινα. Αν υπήρχε τρόπος να μην είναι τόσο εμφανής η παρουσία μου, θα πήγαινα. Αλλά, με συγχωρείτε, δεν θεωρώ και τόσο ευχάριστο το γεγονός ότι πήγε εκεί ο κ. Σημίτης. Ο κ. Βενιζέλος πήγε εκεί, διότι είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αυτό εκφράζει την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί και αυτό είναι μια θετική κίνηση. Τι πάει να πει πρώην πρωθυπουργός; Ο κ. Σημίτης μάς οδήγησε στην ήττα και κάλυψε αυτά που συνέβησαν από το 2002 μέχρι την ήττα».
Πρόσθεσε, ακόμη: «Με τον εκτελωνισμό των παλαιών που αναζητούν με αυτόν τον τρόπο να βρουν μια θέση στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και έχουν το ψώνιο σε μεγάλη ηλικία να μην καταλαβαίνουν ότι η ζωή κάποτε τελειώνει και τα αξιώματα κάποτε έχουν ένα ηλικιακό όριο που δεν τίθεται για όρους ρατσισμού ούτε είμαι υπέρ του οι άνθρωποι που είναι πάνω από μια ηλικία πρέπει να αποσυρθούν από τα δημόσια αξιώματα. Δεν μπορεί, δηλαδή, ο πρωθυπουργός να είναι 80 ετών. Ξέρετε τι ψώνια υπάρχουν; Ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι 90 ετών. Είναι καιρός να περάσουμε σε νέες ηλικίες, διότι έχουμε καταντήσει σαν την κομμουνιστική Κίνα, όπου το Πολιτικό Γραφείο έχει μέσο όρο 75 ετών…»
Αναφορικά με την παρουσία στελεχών της ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ακροπόλ τη Δευτέρα, εξέφρασε την ικανοποίησή του. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι η πρωτοβουλία των «58» πρέπει να κατέβει στις ευρωεκλογές. «Θα ήταν αστέρια στην Ευρωβουλή αυτοί. Να τους κατεβάσουν στις ευρωεκλογές και να έχουμε την ευκαιρία να τους ψηφίσουμε, διότι δεν θέλω να ξαναψηφίσω τον Αυγερινό ή τον Σημίτη ή τον εαυτό μου. Θέλω να ψηφίσω αυτόν τον Παπαδόπουλο, κάποιον σαν αυτόν και άλλους τέτοιους νέους ανθρώπους, 25άρηδες που δεν τους γνωρίζω και ελπίζω να είναι καλοί».

πηγή: real.gr
=====================
2. Μαντέψτε ποιά εξέφρασε την υποστήριξη της στην “ελιά” των πολιτικών ζόμπι
----------------------------

ΣΥΝΑΞΗ-ΕΛΕΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Aπό τον S. Iemens

Γρηγόρης Ψαριανός, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Άντζελα Γκερέκου, Γιάννης Μπέζος, Αθηνά Δρέττα (η μακελάρισσα μισθών και συντάξεων, πρώην γραμματέας του υπ. Εργασίας), ήταν ανάμεσα στις τιτανοτεράστιες πολιτικές προσωπικότητες οι οποίες τίμησαν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία των 58.


Eπιτέλους στα προσωπά τους οι φλεγόμενοι στα μαγκάλια συμπολίτες μας είδαν την ελπίδα να επιστρέφει. Όχι, δεν τέλειωσαν όλα σ΄αυτή τη χώρα. Η Ελλάδα μπορεί να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της χάρη στον Γρηγόρη Ψαριανό και στον Ανδρέα Παπαδόπουλο με την καθοδήγηση του Κώστα Σημίτη, ο …οποίος κρατάει αναμμένο το φανάρι σε ρόλο ξεναγού στους λαβυρίνθους της εγχώριας διαπλοκής.
Τι μέρα και η χθεσινή αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά. Ένας διανοούμενος που σέβεται τον εαυτό του δεν είχε σε ποια εκδήλωση να προλάβει να δώσει το παρόν. Από την παρουσίαση του Αποτυπώματος του Παναγιωτόπουλου- στην διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει τις συμβουλές του Αντώνη Λιβάνη, για το τι θα έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου εάν ήταν σήμερα πρωθυπουργός- έπρεπε να φύγεις τρέχοντας για να προκάμεις την εκδήλωση της κεντροαριστεράς.

Η συγκεκριμένη σύναξη ξύπνησε γλυκές αναμνήσεις στους πάσης φύσεως μιζαδόρους και βολεμένους του συστήματος Σημίτη. Αυτό δεν ήταν συγκέντρωση αλλά ομαδική προσευχή στον άγνωστο Θεό της μίζας, της ρεμούλας, της αρπαχτής, των κολλητών. Ήταν μια ελεγεία στον Άγνωστο Νταβατζή, όπως λέμε Άγνωστο Στρατιώτη την οποία θα μπορούσε να είχε διοργανώσει και η Siemens ή η ΜΑΝ, ή τέλος πάντων κάποια γερμανική εταιρεία όπως αυτή εκείνη των υποβρυχίων που γέρνουν. Όχι μην ετοιμάζεστε να κατηγορήσετε του Γερμανούς για τα υποβρύχια που γέρνουν.

Απλά οι δικοί μας μιζαδόροι του υπουργείου Άμυνας για να αυξήσουν το περιθώριο της μίζας ζήτησαν από τους Γερμανούς να κάνουν μια βιαστική προσθήκη σε ένα συγκεκριμενο μοντέλο υποβρυχίου που οι Γερμανοί είχαν πουλήσει στην μισή τιμή  σε πολλές χώρες ανάμεσά τους και η Τουρκία.

Οι Γερμανοί σχεδιαστές πιεσμένοι χρονικά από τα λαίμαργα πιράνχας του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, δεν υπολόγισαν σωστά κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να δικαιολογούν την προκλητική υπερτίμηση με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ε, λοιπόν χθες τα πιράνχας του υπ. Άμυνας αλλά και οι πάσης φύσεως κρατικοδίαιτοι εγχώριοι επιχειρηματίες ένιωσαν να ανάβει μέσα τους η σπίθα των χαμένων μεγαλείων- όχι πως σήμερα δεν κάνουν δουλειές.

Είναι οι ίδιοι επιχειρηματίες οι οποίοι προσπάθησαν με την Χρυσή Αυγή να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Τώρα έχουν σημάνει γενική επίθεση. Από όλες τις μπάντες. Επιχειρούν με τον Σημίτη να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ενώ τα βράδια φιλοξενούν στις βίλες τους τον αριστερό Λαφαζάνη της δραχμής, μέσω του οποίου ελέγχουν ασφυκτικά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στο ελεγχόμενο από τους ίδιους κομματικό τοπίο επιχειρούν να επαναφέρουν τον Σημίτη σε κεντρικό ρόλο. Η αγωνία τους είναι να μην ξεσπάσει ένα γνήσιο, ακηδεμόνευτο και ανόθευτο-έστω και στην αρχή λαικό κίνημα-το οποίο θα μπορούσε να συμπαρασύρει τους πάντες στο φούσκωμά του. Όποιοι παρακολούθησαν την χθεσινή εκπομπή του Χατζηνικολάου διαπίστωσαν από τα οργισμένα λόγια του κοινού πως η κοινωνική έκρηξη πλησιάζει και τότε αλίμονο στους κατασκευασμένους ηγέτες της διαπλοκής…

http://kourdistoportocali.com/post/31781/k58


Σχόλια