«Στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων Ευρώ... Το ESM θα πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να έχει την δυνατότητα να πωλήσει την περιουσία»
Πριν περάσουν λίγες μέρες, φάνηκε αμέσως τι θέλει η τρόϊκα
και κυρίως η Γερμανία. Θέλει να περάσει το ΤΑΙΠΕΔ στα χέρια ξένης διοίκησης και
στην ουσία να περάσει το σύνολο της ελληνικής περιουσίας στην εξουσία της Γερμανίας.
Δηλωτική αυτών των προθέσεων είναι και η πρόταση του προέδρου
του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων BDI Ούλριχ Γκρίλο κατά την
διάρκεια γεύματος που διοργάνωσε η εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung.
Συγκεκριμένα είπε πως «Στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία εκατοντάδων
δισεκατομμυρίων Ευρώ. Σκέπτομαι για παράδειγμα επιχειρήσεις στον χώρο της
ενέργειας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα ακίνητα». Και πρότεινε την
μεταφορά μέρους της ελληνικής κρατικής περιουσίας στο ευρωπαϊκό ταμείο
χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ESM, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να
χάσουν οι δανειστές τα χρήματά τους στην Ελλάδα. «Το ESM θα
πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να έχει την δυνατότητα να πωλήσει την
περιουσία» είπε.
Να λοιπόν γιατί ξαφνικά επιτέθηκε η τρόϊκα κατά της ελληνικής
πολιτικής ελίτ, του πιο αδύνατου δηλαδή κρίκου της χώρας μας!!!
Γιατί ξέρει πολύ καλά πως το εθελόδουλο πολιτικό μας σύστημα θα τα παραδώσει όλα
στους ξένους φτάνει να παραμείνει στη θέση του.
Πηγή
---------------------
ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ESM: ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ-ΛΥΣΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑ-ΣΧΕΤΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΩΣ 1.000€
Τριγμούς και κινητικότητα δημιουργούν στην κυβέρνηση οι αποκαλύψεις αναφορικά με το αίτημα εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας από τους δανειστές, δηλαδή για τη μυστική εισήγηση του ΕSM και του EFSM προς το υπουργείο Οικονομικών που αφορά στη δημιουργία νέας εταιρείας, με έδρα εκτός Ελλάδος, η οποία θα διαχειριστεί το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων και της περιουσίας της χώρας.
Η Τρόικα προτείνει η διαδικασία πώλησης της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου να μεταφερθεί πλήρως στο εξωτερικό και να διεκπεραιώνεται από τουλάχιστον δύο εταιρίες στις οποίες δεν θα υπάρχει καμμιά ελληνική παρέμβαση με δικαιολογία τις αστοχίες του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ και...
με απώτερο σκοπό την αρπαγή των ελληνικών φιλέτων από ξένα χέρια. Ταυτόχρονα, σαν να μην έφτανε αυτό, το ESM εισηγείται στο Υπ. Οικονομικών τη δημιουργία ενός οργάνου με υπερεξουσίες και εποπτικό ρόλο ( supervisory board) το οποίο ιεραρχικά θα βρίσκεται πάνω από το ελληνικό διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και ουσιαστικά δεν θα λογοδοτεί πουθενα και σε κανέναν. Το συγκεκριμένο όργανο δεν θα αποτελειται από Ελληνες τεχνοκράτες ή πολιτικούς αλλά απο στελέχη με διεθνή εμπειρία και κατόπιν επιλογής από τους δανειστές.
- Μ΄ αυτό τον τρόπο ζητείται πλέον ξεκάθαρα από τους δανειστές να περάσει η ελληνική περιουσία εξ ολοκλήρου σε ένα νέο μηχανισμό τύπου holding εταιρίας το οποίο θα εποπτεύεται από ξένους managers. Τα χρήματα από τις πωλήσεις θα πηγαίνουν κατευθείαν στους δανειστές και ότι περισσέψει μόνο σε αναπτυξιακές δράσεις αφαιρώντας βασικά δημοσιονομικά εργαλεία από την κυβέρνηση, ενώ ζητείται πλήρης πρόσβαση σε δεδομένα της κρατικής περιουσίας και αναλυτική καταγραφή όλων των δεδομένων χωρίς περιορισμούς για λόγους εθνικού συμφέροντος.
- Ο χαρακτήρας του νέου σχήματος θα πρέπει να είναι είναι διεθνής, που σημαίνει την ίδρυση θυγατρικών εταιριών και επιχειρήσεων ειδικού σκοπού ακόμα και εκτός ελληνικών συνόρων! Η πλήρης δηλαδή εποπτεία στα περιουσιακά μας στοιχεία!
- Η λογική αυτού του εγχειρήματος λοιπόν είναι ξεκάθαρη. Στόχος του είναι το πέρασμα όλων των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων σε μια εταιρεία συμμετοχών (holding) η οποία κατόπιν θα σπάσει σε θυγατρικές ανά είδος (π.χ. ακίνητα, γη, υποδομές, υπηρεσίες κλπ). Απώτερος σκοπός αυτού του σχήματος που θα κατέχει πλέον τους τίτλους της κρατικής περιουσίας θα είναι να βρει επενδυτές και να προ-πουλήσει ακίνητα . Τα χρήματα που θα προκύψουν θα λειτουργήσουν ως εξασφαλίσεις των πιστωτών της χώρας μας ενώ η μελέτη προβλέπει την δημιουργία δύο κυρίαρχων σχημάτων. Ενός χρηματοοικονομικού οχήματος για το pre privatization financing κι ενός Asset Management σχήματος με ευρύτερο αντικείμενο τη διαχείριση κι ανάπτυξη της περιουσίας του Δημοσίου και την εύρεση ξένων developers προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ετσι, επί της ουσίας περνάει όλο τον έλεγχο της περιουσίας του Κράτους σε τρίτους, μειώνοντας κάθε προοπτική παρέμβασης από τις εκλεγμένες από το λαό εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις.Η εταιρεία Asset Management θα αποτελείται από 20 διεθνή στελέχη έχοντας κι εξωτερικούς συνεργάτες και auditors που θα αναλαμβάνουν την πώληση κρατικής περιουσίας «project ανά project».
Αυτό σε τελευταία ανάλυση σημαίνει ότι πρέπει να παραδώσουμε τα κλειδιά του Κράτους σε τρίτες δυνάμεις, χωρίς να γνωρίζουμε πως αυτές θα τα χρησιμοποιήσουν.
ΤΟ «ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ» ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
Το σχέδιο για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων και τι προβλέπει το Μνημόνιο. Χωρίς προειδοποίηση η «εισβολή» στις καταθέσεις.
Παρελθόν είναι πιθανό να αποτελέσει σύντομα το ακατάσχετο των μισθών και συντάξεων μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ το μήνα, για όσους χρωστούν στο Δημόσιο και δεν πληρώνουν.
Η διάταξη που προστατεύει τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους από τις κατασχέσεις χρημάτων, εμμέσως θα καταργηθεί, καθώς με ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, θα δίδεται η δυνατότητα στις .... φορολογικές αρχές να προχωρούν αυτόματα σε κατασχέσεις ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων οφειλετών του Δημοσίου για την άμεση είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών που δεν εξυπηρετούνται.
Οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν ποσά από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών χωρίς να εξετάζουν από πού προέρχονται τα υπόλοιπα αυτά, δηλαδή χωρίς να ενδιαφέρονται αν πρόκειται για χρήματα μισθών ή συντάξεων κατατεθειμένα στους λογαριασμούς των οφειλετών.
Το μέτρο αποτελεί απόρροια του αναθεωρημένου μνημονίου και έχει στόχο να επιταχυνθεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, τα οποία θεωρούνται «εισπράξιμα».
Στο κείμενο του τελευταίου μνημονίου, προβλέπεται η λήψη άμεσων και αυστηρών μέτρων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, τα οποία ξεπέρασαν συνολικά τα 60 δισ. ευρώ.
«Για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο», αναφέρει χαρακτηριστικά το μνημόνιο.
Η χρέωση των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών του Δημοσίου, θα γίνεται χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Οι αρμόδιες φοροελεγκτικές υπηρεσίες ουσιαστικά θα έχουν το δικαίωμα να κατάσχουν ποσά από τα υφιστάμενα υπόλοιπα των καταθέσεων του οφειλέτη. Εάν τα κατασχεθέντα ποσά δεν επαρκούν για να καλύψουν την οφειλή, τότε τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη είναι πιθανό απλώς να… μηδενίζονται.
Το ακάλυπτο ποσό της οφειλής θα αναζητείται με την επιβολή άλλων μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.
Οι άμεσες χρεώσεις των τραπεζικών λογαριασμών κάθε οφειλέτη του Δημοσίου θα επιβάλλονται χωρίς να εξετάζεται εάν τα ποσά που κατάσχονται είναι μισθοί ή συντάξεις που έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς του. Ως εκ τούτου, το ακατάσχετο των μισθών και των συντάξεων μέχρι 1.000 ευρώ το μήνα δεν θα ισχύει στις περιπτώσεις αυτές.
Το μέτρο της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών του Δημοσίου το έχουν εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών τα τεχνικά κλιμάκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να εισπραχθεί ευκολότερα μέρος των «εισπράξιμων» ληξιπροθέσμων χρεών.
Ωστόσο, η προώθηση της σχετικής ρύθμισης δεν αποκλείεται να οδηγήσει εκ νέου σε εκροή καταθέσεων, δεδομένου ότι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι, οι οποίοι με τη σειρά τους θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους για να προστατεύσουν τους πενιχρούς μισθούς και συντάξεις.
από το «iskra.gr» Πηγή
Σχόλια