Η αλληλογραφία Διώτη – Παπακωνσταντίνου «καίει» τον Παπανδρέου

Η αλληλογραφία Διώτη – Παπακωνσταντίνου «καίει» τον Παπανδρέου


Η αλληλογραφία Διώτη – Παπακωνσταντίνου «καίει» τον Παπανδρέου
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ μετά την κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη.
Οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση είναι ραγδαίες μετά την αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κατέθεσε χθες στην Προανακριτική ο κ. Διώτης.
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ εμπλέκει στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.
Κατά την κατάθεση του στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Διώτης παρέδωσε στους βουλευτές μια σειρά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε ανταλλάξει ο ίδιος με το Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το επίμαχο στικάκι.
Τα 8 e-mail αντηλλάγησαν στις αρχές Ιουλίου του 2011, όταν δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε ήδη «μετακομίσει» από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, συνέχιζε ωστόσο να ασχολείται ενεργά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Από τη συγκεκριμένη αλληλογραφία προκύπτει ότι για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ γνώριζαν τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όσο και πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Παπανδρέου έχει υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε για την λίστα τίποτα παραπάνω από το ότι παρελήφθη, ενώ ο κ. Μπίκας έχει καταθέσει ότι ενημερώθηκε για το θέμα από τον ξένο τύπο.
Από την αλληλογραφία προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας είχε ενημερώσει ο ίδιος τον  πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Τα μηνύματα
Aρχικά, στα μηνύματα αυτά ο κ. Διώτης ευχαριστεί τον πρώην υπουργό για κάποια πρόσκληση σε εκδήλωση στην οποία δεν μπόρεσε να παραστεί. Από την απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι οι δύο άνδρες διατηρούσαν καλές σχέσεις. Μεταξύ άλλων όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει :
Παπακωνσταντίνου: «Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;»
Διώτης: «Ναι το έλαβα δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ αυτά! Ήδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει επεξεργασία;»
Παπακωνσταντίνου: «Ποιόν Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (σ.σ. Καπελέρη) να ψάξει καμία 30αρια. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»
Διώτης: «Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και με τον Πρωθ. Αύριο θα δω τον Κώστα»
Διώτης: «Το άλλο το παρακολουθώ»
Παπακωνσταντίνου: «Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι...»
Ποιό ήταν το «άλλο θέμα» που γνωρίζουν Παπακωνσταντίνου – Διώτης  
Ένα περίεργο κώδικα επικοινωνίας φαίνεται πως χρησιμοποιούν οι κκ Παπακωνσταντίνου και Διώτης, όπως προκύπτει από τα mailπου αντάλλασαν.
 Η φράση: «Σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στον εισαγγελέα», έχει προκαλέσει υποψίες στα στελέχη της προανακριτικής.
Η συγκεκριμένη φράση ενδεχομένως να κρύβει πολλά ή ίσως και τίποτα, ενώ  ήδη έχουν αρχίσει οι έρευνες για να εξακριβωθεί ποιο είναι το «άλλο θέμα».
Παπακωνσταντίνου: «… σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»
Διώτης: «το άλλο το παρακολουθώ»
Παπακωνσταντίνου: «το άλλο αργεί και με κάνει να αναρωτιέμαι»
Ο κ. Διώτης ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα από τα μέλη της επιτροπής αλλά απέφυγε να απαντήσει αναφέροντας ότι «μιλούσαμε για άσχετο θέμα… καμία σχέση με την λίστα Λαγκάρντ».
Απαντήσεις στα ερωτηματικά που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη αλληλογραφία αναμένεται να δοθούν από τον κ. Διώτη σήμερα, όταν θα κληθεί εκ νέου να καταθέσει στην προανακριτική Επιτροπή.
Διαβάστε επίσης:
Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/292136/i-allilografia-dioti-–-papakonstantinoy-kaiei-ton-papandreoy#ixzz2OjZXO26m
================

Σχόλια