Πόρισμα-φωτιά για το Eλλειμμα, καίει τον Παπακωνσταντίνου


Για τραγικά πολιτικά λάθη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντινού, την περίοδο 2009-2010 μιλούν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν να υπάρξουν και ενδείξεις για πιθανή τέλεση ποινικού αδικήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τρεις είναι οι καταθέσεις που καρφώνουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου:
  • του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου,
  • του προέδρου του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου
  • του πρώην προϊσταμένου της ΕΛΣΤΑΤ Μανώλη Κοντοπυράκη.
Παράλληλα, υπάρχει και η πρόσφατη αποκάλυψη της εφημερίδας σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, που ήταν προσωπική επιλογή του Παπακωνσταντίνου για να αντικαταστήσει τον κ. Κοντοπυράκη, ήταν για τρεις μήνες και υπάλληλος του ΔΝΤ.
Σύμφωνα, με το δημοσίευμα, ο κ. Γεωργίου είχε επί τρεις μήνες (από τον Αύγουστο έως το Νοέμβριο του 2010) δύο ιδιότητες, του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και του υπαλλήλου του ΔΝΤ, πράγμα που δημιουργεί -εκτός από το ηθικό- και νομικό ζήτημα, καθώς ο νόμος για την Ελληνική Στατιστική Αρχή ορίζει ότι «ο πρόεδρος τελεί υποχρεωτικά σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργίου είχε καταθέσει στην Επιτροπή ότι είχε παραιτηθεί από τον Ιούλιο του 2010 και δεν είχε καμία σχέση με το ΔΝΤ, αλλά η παραίτησή του είχε ημερομηνία εφαρμογής μετά από ένα τρίμηνο, στις 10 Νοεμβρίου, προκειμένου να διατηρήσει την υγειονομική του ασφάλεια.

Βlogger: Να και ένα μπουκέτο δημοσιευμάτων για το θέμα:

  • Η τροπολογία της ντροπής για την ΕΛΣΤΑΤ την ίδια στιγμή που ο Γεωργίου κυκλοφορεί ελεύθερος (και πρόεδρος…) (O μεγάλος Βενυ έκανε πάλι το θαύμα του!!)
  • ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ​​​Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.​​​..ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤ​​​Ε
  • Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
  • (Οικονομικός συντάκτης)
  • Αγαπητό Fimotro,
  • Είναι τουλάχιστο…άδικο να βγαίνουν πορίσματα από εξεταστικές επιτροπές για την οικονομία που επιρρίπτουν ευθύνες στους μέν και αθωώνουν τους δε, εξυπηρετώντας έτσι κομματικές σκοπιμότητες μέσα στο χλιαρό-ανιαρό... 
  • πολιτικό κλίμα που ζούμε! Ευθύνες μπορεί να αποδώσει κανείς… σε όλους τους υπουργούς οικονομικών και των δύο κομμάτων εάν αποσπασματικά απομονώσουμε τις ενέργειες τους και γίνουμε κριτές ή επικριτές των ενεργειών τους…όμως δεν θα επιτύχουμε σίγουρα την προβολή της αλήθειας και του δίκαιου και θα υπερισχύσει για άλλη μια φορά το άδικο αφού το πρόβλημα της Ελλάδος ξεκινά από παλιά… Για την ιστορία της υπόθεσης να θυμίσουμε… το τι στοιχεία δημοσιοποίησε η κυβέρνηση Σημίτη για την ένταξή μας στο ευρωπαϊκό νόμισμα και μάλιστα με διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος τον Λουκά Παπαδήμο, στοιχεία που αργότερα με προτροπή Αλογοσκούφη και πρωθυπουργό τον Καραμανλή οδήγησαν την χώρα τεχνικά στην απογραφή με σκοπό την διαφάνεια και τη σταθερότητα στην οικονομία μία προσπάθεια που πέρασε στα χέρια του Παπαθανασίου για να αποτυπωθεί στην πράξη η συνολική τραγική εικόνα της οικονομίας οδηγώντας τον υπουργό σε ρόλο «τροχονόμου διαχείρισης του χρέους» και έτσι οδηγήθηκε η χώρα από τον Καραμανλή σε εκλογές…επισημαίνοντας την πραγματική κατάσταση της οικονομίας! Μετά το «λεφτά υπάρχουν» του… Γιώργου Παπανδρέου ο Παπακωσταντίνου οδηγεί τη χώρα άνευ καμίας έγκρισης από τον Ελληνικό λαό στο «μνημόνιο ένα» αφού «λεφτά δεν υπήρχαν» αλλά ο στόχος ήταν η αρπαγή όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων στην ψήφο του Ελληνικού λαού και τα σενάρια περί διόγκωσης του δημόσιου χρέους δίνουν και παίρνουν… μάλιστα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ζητούν χωρίς όμως να παίρνουν απάντηση στοιχεία για το ύψος (διογκωμένο σύμφωνα με πληροφορίες) του δημόσιου χρέους και έτσι μπαίνουν και τα πρώτα διλήμματα! Μετά ό ίδιος ο πρωθυπουργός… Γιώργος Παπανδρέου τονίζει στους ξένους ότι… «κυβερνά μία χώρα όπου οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι» και ύστερα ο κύριος Βενιζέλος ξεκινά το ρόλο του «ρομπέν των δασών» για να σώσει την χώρα αλλά δεν αντέχει και βρίσκεται και νέος σωτήρας συνεργός ο Λουκάς Παπαδήμος! Η λιτότητα ξεκινά… οι διάφοροι φόροι, τα χαράτσια, το ΕΤΑΚ μέσω ΔΕΗ, οι έκτακτες εισφορές οδηγούν σε αδιέξοδα τους πολίτες αυτής της τόσο γενναίας ιστορικά χώρας με την ανεργία να φθάνει τους 1.5 εκατ. Έλληνες και η φτώχεια και ισοπέδωση των πάντων άρχισε να κυριαρχεί…παντού! Έ, δε νομίζω… να ευθύνεται για όλα αυτά ο…. Γιάννης Παπαθανασίου σε καμία περίπτωση και να απαλλάσσεται ο Γιώργος Παπακωσταντίνου! Σίγουρα τις πραγματικές ευθύνες… θα τις αποδώσει ο Ελληνικός λαός στην κάλπη στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν σύντομα δε συμφωνείτε; Τι τα θες… λοιπόν τα πορίσματα και τις εξεταστικές…αφού θα μιλήσει τώρα ο ελληνικός λαός που σίγουρα ναι σίγουρα… ξέρει… και ξέρει πιστέψτε με, καλύτερα ! Σας ευχαριστώ....
  • http://fimotro.blogspot.com/2012/04/blog-post_9254.html


Σχόλια