Νάτος πάλι ο Μίμης (ο Ανδρουλάκης βεβαίως...)

  • Άκουσα χθες στην εκπομπή του Μπ. Παπαναγιώτου στο RADIO 9 στις 11 περίπου μια κουβέντα με τον Μίμη.. (πήγαινε στο 50λεπτό). (Ο RADIO 9 είναι ακόμα στις επιλογές μου αφού στις 12 αρχίζει ο Τζιμάκος Πανούσης με μια πραγματικά πολιτική εκπομπή...)
  • Πρώτον δεν ήταν κουβέντα. 
  • Ήταν μια λογοδιάρροια ενός τύπου που κανονικά έπρεπε να είναι στη φυλακή (όχι βέβαια  μόνος του)  από το 1999 με την υπόθεση του χρηματιστηρίου, τότε που από ραδιοφωνική του εκπομπή στον Flash 9.61 λειτούργησε ως τυπικό παπαγαλάκι για να ξαπουπουλιάσουν τους αφελείς. (Στη στενή με την κατηγορία αν όχι της  χειραχώγησης μετοχών - ήταν προσεκτικός ο Μίμης -  αλλά της διασποράς ψευδών ειδήσεων και τη δημιουργία κλίματος εκείνου του κλίματος ευφορίας που αποκοιμίζει τα πρόβατα πριν οδηγηθούν στο σφαγείο! Στο ρόλο του μεγάλου υπνωτιστή ο Μίμης αποδείχθηκε καλός  εξ' ου και η μετέπειτα επαγγελματική του πορεία! Δεν μιλάμε για πολιτική πορεία! Για τον Μίμη και πολλούς άλλους σαν κι' αυτόν υπάρχει μόνο μια πορεία: η επαγγελματική τους πορεία. Και για την επιτυχία αυτή όλα πρέπει να την υπηρετούν! Εξ' άλλου σαν ελιτ δίνει το δικαίωμα στον εαυτό του να κάνει όποια κωλοτούμπα κι' αν χρειασθεί. Η στόχευση μία: Να είναι κοντά στον επόμενο αρχηγό, κοντά στη μαρμίτα. Σ'αυτό ήταν και και είναι καλός. Το  "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!" αφορά και τον Μίμη. Δεν δικαιολογείται πως ένας καθ' έξιν φωνακλάς να μη βρίσκει τίποτα το μεμπτόν σε μια σύμβαση 600 σελίδων!!!).
  • Μιλάει ο Μίμης για Ελληνική φούσκα, αυτός που συμμετείχε στη  δημιουργία και το ...φούσκωμά της! Και όχι μόνο το προσπερνάει, αλλά το παίζει και πάλι γκουρού, ο τύπος που σαλάγαγε τα προβατάκια του Χρηματιστηρίου...Αν έχετε το κουράγιο ακούστε την κατάντια κάποιου τυπάκου  που δεν  τολμάει να πει ούτε ένα μικρό συγνώμη για τις παπαριές που έλεγε ως νεοφώτιστος (ή κάτι άλλο;)  στο νεοφιλεφιλελεύθερο οικονομικό δόγμα που τότε είχε ανακαλύψει... 
  • Μιλάει για τον πατριωτισμό των Ελλήνων που θα σπεύσουν να παράγουν και να καταναλώσουν -Ελληνικά προϊόντα, ο τύπος που είχε ανακαλύψει το αεικίνητο των αγορών όπου τα Έθνη-Κράτη είναι ένας αναχρονισμός που πρέπει να εκλείψει... (Τον θυμάμαι να υμνεί παρέα με τον Χριστοδουλάκη τον καζινοκαπιταλισμό, να υπερακοντίζει τις θέσεις του Χριστοδουλάκη για τον μετοχοποίηση όλων των μεγάλων δημόσιων επιχειρήσεων - βάζοντας το κερασάκι για μετοχές του λαού...Τις συνέπειες τις ζούμε... Kaι τέλος πάντων ας αποφασίσει ο Μίμης και οι συν, αυτώ. Πότε πρέπει να επικαλούμαστε την έννοια πατριωτισμός, την έννοια κράτος...Πάντως ο Μίμης δεν χρειάσθηκε να διανύσει μεγάλη απόσταση: Από τη θέση:  ένα είναι το προλεταριάτο, πέρασε στο μία είναι η δύναμη: Η υπερεθνική του χρήματος. Γι' αυτό με μεγάλη ευκολία ψήφισε την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας με τα μνημόνια 1 και 2. Ο Μίμης τώρα δεν βλέπει καμιά τραγωδία, τίποτα δεν έχει πάει λάθος και άρα άξιο λόγου να σχολιασθεί και  να διορθωθεί στην πορεία της Ευρώπης. Μάλιστα είναι τόσο σίγουρος ώστε κακίζει και όλους εκείνους τους βουλευτές του ΠαΣΟΚ που δεν ψήφισαν το μνημόνιο!)
  • Λέει ο Μίμης:"Να δημιουργήσουμε Τράπεζα Επενδύσεων!" Κάποιος πρέπει να του θυμίσει ότι ο φίλος του Χριστοδουλάκης ο Υπουργός του Σημίτη και  καλεσμένος στις εκπομπές του την παλιά εποχή,  χάρισε την ΕΤΒΑ (Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης)  στην Τράπεζα Πειραιώς, στο Σάλλα... Μας λέει δηλαδή να αναστήσουμε κάτι που ο ίδιος σκότωσε!!!! Σιγά τις στροφές Μίμη! Με τις στροφές σου σηκώνεται η .. φουστανέλα σου  και φαίνεται ο κώλος σου...εκτίθεσαι!!!
  • Τελικά αυτή η παρέα του Σημίτη με τη βαθιά και πολυπλόκαμη διαπλοκή της βρίσκει τον τρόπο να είναι στα πράγματα σε κάθε εποχή. 
  • Να λοιπόν για ακόμα μια φορά ξανά μπροστά στην αναπηρία της Δημοκρατίας μας. Η μη απονομή Δικαιοσύνης! Το γεγονός ότι δεν έχει τιμωρήσει ποτέ τα εγκλήματα (οικονομικά και πολιτικά). Και όταν λέω τιμωρία δεν μιλώ για Γουδή - χωρίς να το αποκλείω - αλλά για διαπόμπευση ενός προσώπου που δικάζεται όπως ο κοινός θνητός - πολίτης. Για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, που θυμίζω ότι ήταν το πρώτο θέμα στις εκλογές του 2004, δεν έγινε ποτέ κάθαρση. Η ΝΔ εξαπάτησε το λαό - ήταν το δικό της "λεφτά υπάρχουν" - και δεν έκανε τίποτα για να αποδώσει ευθύνες  για ένα σκάνδαλο που απετέλεσε την απαραίτητη εισαγωγή για την τωρινή μας χρεοκοπία! Κουκουλώθηκε με συμπαιγνία των ενόχων και έμειναν ατιμώρητοι όλοι οι ένοχοι. Αυτό δεν έγινε αφού πρώτα: τα ΜΜΕ με τη διαπλοκή τους απλώνουν το πρώτο δίχτυ προστασίας και αν αυτό φανεί  ασθενές, παρεμβαίνει ο νόμος περί "μη ευθύνης πολιτικών" που τα βγάζει όλα λάδι... Τέλος υπάρχει και η παραγραφή όλων μετά την παρέλευση ικανού χρόνου και οι ...απατεώνες - οι πραγματικοί και όχι οι ψιλικατζήδες - κυκλοφορούν και συνεχίζουν να νουθετούν καθισμένοι πάνω στον πακτωλό των χρημάτων που έχουν εν μεταξύ σωρεύσει...
  • Να γιατί πρέπει να μιλάμε για ανάκτηση της Δημοκρατίας!! (Δημοκρατία σημαίνει πρώτα απ' όλα ισονομία, που από καιρό είναι στα αζήτητα...) 
  • Βλέπε σχετικά εδώ τι λέει ο Καστοριάδης: "Δεν δικάζουμε κανέναν. Μιλάμε για ιστορική και πολιτική ευθύνη. Ο ελληνικός λαός δεν μπόρεσε έως τώρα να δημιουργήσει μια στοιχειώδη πολιτική κοινωνία. Μια πολιτική κοινωνία, στην οποία, ως ένα μίνιμουμ, να θεσμισθούν και να κατοχυρωθούν στην πράξη τα δημοκρατικά δικαιώματα τόσο των ατόμων όσο και των συλλογικοτήτων" εδώ και εδώ)
  •  Στον Μίμη που ακόμα μου χρωστάει τις κασέτες από τις εκπομπές του στον 9.61  - για να τις αποδελτιώσω - αφιερώνω εξαιρετικά την παρακάτω εγγραφή: 

Αυτοί που έκλ@σε ο Θεός στη μούρη



Υ.Γ.1. Βρήκα την υπομονή να ακούσω και να ξανακούσω τα λεγόμενα του Μίμη. Προσπάθησα ν' ακούσω πίσω από τα λεγόμενά του. Μίλαγε προσεκτικά - πάντα παπαρολογόντας  ποιητική αδεία - δίνοντας την εντύπωση ότι σε  κάποιους λογοδοτεί - έχει δεσμευθεί -  αφού δεν βρήκε ούτε καν μια λέξη να πει για την στρέβλωση αυτού που ο ίδιος ονόμασε ευρωπαϊκό όραμα. Οποία κατάντια...   
...και μια Photo αφιερωμένη στον Μίμη.
O Mίμης πολιτεύτηκε χωρίς αρχές. Άραγε χρειάζονται αρχές στην πολιτική; Να τι λέει ανάμεσα στ' άλλα ο Γκάντι.
Λίγο μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και λίγο πριν τη δολοφονία του ο Μαχάτμα Γκάντι έδωσε στον εγγονό του ένα χαρτί με τα επτά αμαρτήματα του κόσμου που όλοι θα ‘έπρεπε να αποφεύγουμε για να έχουμε ένα καλύτερο κόσμο.
Τα αμαρτήματα που εάν δεν τα αποφύγουμε δυστυχώς η κοινωνία μας θα καταστραφεί. Και σε αυτό ο Γκάντι ήταν απόλυτος. Και ποια είναι κατά τον Γκάντι τα δύο σπουδαιότερα αμαρτήματα που μπορεί να καταστρέψουν μια κοινωνία και μια χώρα; «Ο πλούτος χωρίς μόχθο και εργασία» και «Η πολιτική χωρίς αρχές»
Όχι, σας διαβεβαιώνω ότι ο Γκάντι αποκλείεται να προείδε 70 χρόνια πριν το πώς θα κατέληγε η Ελλάδα του 21ου αιώνα και ποια θα ήταν τα αίτια της καταστροφής. Όμως καλύτερη ανάλυση των αιτίων της σημερινής Ελληνικής κρίσης από αυτή του Μαχάτμα Γκάντι δεν έχω διαβάσει. Γιατί αν κάτι χαρακτηρίζει τα τελευταία 40 χρόνια την Ελληνική πραγματικότητα είναι ακριβώς τα 2 σπουδαιότερα αμαρτήματα κατά Γκάντι.
  • «Ο πλούτος χωρίς μόχθο»
  • Από το 1980 μέχρι το 2010 οι Έλληνες "έφαγαν" 400 δισ. ευρώ δανεικά και άλλα 300 δισ ευρώ δωρεάν επιδοτήσεις. Δηλαδή ποσά ύψους 230 χιλιάδων ευρώ ανά οικογένεια (!!!) Και αυτόν τον πλούτο τον απέκτησαν οι Έλληνες με το λιγότερο δυνατό μόχθο (ή μάλλον μοχθώντας όπως πάντα στις ταβέρνες και στα κέντρα διασκέδασης - εκτός ίσως κάποιων εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα).
  • «Η πολιτική χωρίς αρχές»
  • Το πώς πολιτεύτηκαν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το πόσο λαΐκισαν και το πόσο διέφθειραν τους ψηφοφόρους προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία, επιτέλους το έχει καταλάβει και εμπεδώσει και ο τελευταίος Έλληνας. (πηγή)
-----------------------------

Αγαπητέ Μίμη Ανδρουλάκη..

Αγαπητέ Μίμη Ανδρουλάκη, χάρηκα για την μαντινάδα  του Ερωτόκριτου που μου έστειλες χθες στο Εμέηλ μου.
Θέλω και εσύ να δεχτείς την δική μου απάντηση, με τέσσερεις μαντινάδες, όπως συνηθίζουμε να κάνουμε ακόμη εδώ στην Κρήτη.
Η μαντινάδα που μου έστειλες είναι η παρακάτω.

Εγώ ‘μαι κείνο το πουλί
που στη φωτιά σιμώνει
καίγεται, στάχτη γίνεται
μα πάλι ξανανιώνει

Ερωτόκριτος
Εγώ αγαπητέ Μίμη Ανδρουλάκη σου απαντώ με τέσσερεις δικιές μου μαντινάδες.
Εσύ είσαι κείνο το πουλί
που σταθερό δεν είναι
και εγώ δεν σε εμπιστεύομαι
Πασοκιανέ μου φίλε

Εσύ είσαι κείνο το πουλί
που καψες την Ελλάδα
κι εγώ δεν σε ξαναψηφώ
πολιτικέ μου άντρα.
 
Είσαι από κείνα τα πουλιά
που μόνο κακαρίζουν
χωρίς ουσία και πρεπειά
τσ όρκους τους ξεφτιλίζουν.
Εσύ είσαι κείνο το πουλί
που τα λα δεν το θένε
γιατί των είπες ψώματα
και εδά δε σε πιστένε

ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη
================================================

 Από την Λίλιαν Χρυσοφάκη-Χανιά

-Μίμη, είσαι μεγάλος παραμυθάς κι αδίστακτος...


Σήμερα το πρωί είχα την ατυχία να ανοίξω την τηλεόραση την ώρα που μιλούσες στην εκπομπή του Χασαπόπουλου και να «απολαύσω» τις καινούριες θεωρίες σου περί των σταδίων που διέρχεται η ψυχολογία του κόσμου σε περίοδο κρίσης, την θέση σου για στήριξη στον νέο αρχηγό αφού πριν από λίγες μέρες είχεςεκφράσει την «ανθρώπινη» στήριξη σου στον προηγούμενο αρχηγό σου Γιώργο απόγονο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας των Παπανδρέου.
Σοβαρά;
Και αναρωτήθηκα αν σε άκουγε ένας νεαρός που το καλοκαίρι του 1974 γύριζε το Λασήθι και μάζευε κόσμο για συγκέντρωση στο γεφυράκι του Αγ. Νικολάου, που ανέβηκε πάνω στον τηλεφωνικό θάλαμο μπροστά στο λιμεναρχείο, μια και δεν τον βοηθούσε και το ύψος του, για να βγάλει φλογερό λόγο στους συγκεντρωμένους νεολαίους και όχι μόνο, τι θα μπορούσε να πεί.
Όλα τα πράγματα έχουν αγαπητέ Μίμη τα όρια τους.
Σου θυμίζει κάτι αυτός ο νεαρός;
Ήμουν σαν συναγωνίστρια και σαν Γιαραπετρίτισα σ’εκείνο το ακροατήριο.
Σίγουρα αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας η μετάλλαξη σου.
Βέβαια το μόνο που μπορεί κάπως να εξηγήσει την συμπεριφορά σου, παρόλο που δεν είμαι ρατσίστρια, είναι το γονίδιο της φιλοχρηματίας, κληρονομιά της μεραμπελιώτικης καταγωγής σου. Έτσι τουλάχιστον λέγανε οι παλιοί Λασηθιώτες. Μάρκα μεραμπελιώτικη!
Έκανα υπομονή και δεν είπα τίποτε στα μυθεύματα που ξεφούρνισες σε κείνη την συνέντευξη σου στον Κούλογλου πριν από αρκετά χρόνια.
Να φανταστείς μου την έστειλε ο τέως Γ.Κ. που έφαγε το πολύ ξύλο μαζύ με τον Αν. Στεμνή {τον μακαρίτη όπως έμαθα}.
Αλήθεια πως τον ξέχασες να τον αναφέρεις τον μακαρίτη αφού ήσασταν όλοι μαζύ συγκρατούμενοι στην ΕΣΑ Καβάλας;
Όντως είσαι μεγάλος παραμυθάς και αδίστακτος.
Εξαργύρωσες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δράση της περιόδου εκείνης.
Δεν έχεις ακόμα χορτάσει ώστε στα στερνά σου τουλάχιστον να μπορέσεις να περισώσεις ότι και αν μπορεί πιά τώρα να περισωθεί από την αξιοπρέπεια σου;
Να σου θυμίσω και κάτι ακόμα.
Είπες ότι όλα αυτά θα τα βρεί μπροστά της η δική σου γενιά όταν θα βγεί στην σύνταξη κ.λ.π.
Να σου θυμίσω ότι η δική σου γενιά που είναι και δική μου γενιά έχει ήδη αρχίσει να βγαίνει στην σύνταξη και να υφίσταται όλα αυτά τα τρομακτικά μέτρα που δεν δείλιασες ούτε στιγμή έστω να τα μεμφθείς βρε παιδί μου, μέτρα αποτέλεσμα της πολιτικής του απόγονου, 3ης γενιάς βέβαια της «μεγάλης» πολιτικής οικογένειας των Παπανδρέου, {ξέρεις βέβαια τι λέγεται για την 3η γεννιά κάθε δυναστείας , δεν είναι ανάγκη να στο θυμίσω, φέρε μόνο στην μνήμη σου τους απογόνους του Ελ.Βενιζέλου}, του μέλλοντος αρχηγού σου, των δικών σας υποταγών στις σχετικές εντολές, χωρίς να αρθρώσετε ένα κιχ! κ.λ.π.
Να σου γνωρίσω αλήθεια ότι με αυτές τις πολιτικές, κατάφερες να αποστερήσεις από συναδέλφους σου μηχανικούς {δεν νομίζω να μας είδες ποτέ έτσι αν και ξέρεις με τι αγώνα προσωπικό και των γονιών μας περάσαμε εκείνα τα χρόνια στο Ε.Μ.Π.}, μετά από 35 και παραπάνω ενίοτε χρόνια δουλειάς, το στοιχειώδες δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς.
Να παίρνουν σύνταξη 1150 ΕΥΡΩ,τον μήνα {από ευγενή κατά πως βρήκατε να τα λέτε ταμεία} και να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες τους, να μην έχουν την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους αν είναι φοιτητές ή αν είναι άνεργοι.
Άξια η ανταμοιβή σου και αργότερα η συνταξάρα σου για όλες τις παραπάνω επιλογές σου, αν και ευχαρίστως θα σου πρότεινα να ανταλλάξουμε τις συντάξεις μας, μιάς και πιστεύω ότι εγώ δικαιούμαι την δική σου αφού έχω δουλέψει και όχι «δουλέψει » παραπάνω από σένα στην ζωή μου.
Ακούω 4800 ΕΥΡΩ και βάλε.
Αληθεύει;
Κάποιος φίλος από τα παλιά μου είπε σήμερα όταν του’πα ότι δεν αντέχω άλλο και θα σου γράψω αυτά τα λίγα που εκφράζουν μικρό κομμάτι της τεράστιας αγανάκτησης μου, να σε παρατήσω, γιατί δεν είσαι και πολύ στα καλά σου μ’αυτά που κάνεις.
Μου είπε και κάτι άλλο .
Τι σκοπό έχεις να το κάνεις ;
Σάμπως θα του κάνεις τη μούρη κρέας;
Ο άνθρωπος δεν παίζεται .
Σας δουλεύει κατάμουτρα.
Έτσι απάντησα ότι θέλω να ξέρει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο σαν κι αυτόν, ότι έχουμε ακόμα σώας τας φρένας και μνήμη αδιαμφισβήτητη.
Καλά θα κάνεις δε να μην εμφανιστείς ξανά σε επέτειο για το πολυτεχνείο, σε κανένα κανάλι, γιατί προκαλείς όλους αυτούς που έμειναν οικειοθελώς στη σκιά και απλά ακούνε τα σχολιανά τους από τους σημερινούς νέους για την επάρατο «γενιά του Πολυτεχνείου».
Σίγουρα αυτή η γενιά έβγαλε πολλά μπουμπούκια όμως σ’αυτά δεν ανήκουν οι άνθρωποι σαν και μένα.
Καληνύχτα λοιπόν Μίμη και να ξέρεις ότι εμένα μπορεί να μην με γράψει ποτέ καμιά ιστορία, μά εσένα θα σε γράψει στα σίγουρα, με μελανά γραμματάκια.
Το μανούλι του Πολυτεχνείου κατά πως έλεγες για πάρτη μου.
Λίλιαν Χρυσοφάκη από Χανιά
Υ.Γ. Καλά θα κάνεις να το διαβάσεις και να μην το πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων όχι για τίποτε άλλο μα γιατί αυτή είναι η γνώμη των πολλών που αύριο μεθαύριο θα τους βρεις μπροστά σου.
Πηγή «aristeri-diexodos»

Σχόλια