Η πολιτεία του Βενιζέλου στο αρχείο σας.

Έργα και ημέρες Ευάγγελου Βενιζέλου
λόγω της πολιτικής παρουσίας του τις δύο δεκαετίες; (εξαιρούνται τα ρουσφέτια)
Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις.
Μερικές πραγματικές σκηνές από την πολυετή παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.
«Βρώμικο 89»
Ονομάστηκε Βρώμικο 89 όχι λόγω των σκανδάλων, αλλά λόγω της προσπάθειας να τιμωρηθούν οι απατεώνες που τα δημιούργησαν. Μέγα επικοινωνιακό κατόρθωμα της πασοκοκρατίας (ΠΑΣΟΚ + ΜΜΕ) που από τότε πέρασε την ιδέα ότι η όποια διερεύνηση σκανδάλων αποτελούσε πολιτική δίωξη. Μέγας στυλοβάτης της όλης αυτής προσπάθειας ο συνήγορος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος.
Υπουργός Δικαιοσύνης
Το 1996 γίνεται υπουργός Δικαιοσύνης και συνδέει το όνομα του με τον περίφημο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Αυτό το απαράδεκτο δημιούργημα τριτοκοσμικής πολιτικής κουλτούρας θα ήταν ακόμα χειρότερο αν είχε περάσει όπως το ήθελε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Βενιζέλος. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση, ο κ. Βενιζέλος ήθελε, προκειμένου να σταλούν στην δικαιοσύνη ύποπτοι για σκάνδαλα υπουργοί όχι μια απλή πλειοψηφία αλλά μια αυξημένη πλειοψηφία στην Βουλή. Που σημαίνει ότι αν μια νέα κυβέρνηση ήθελε να στείλει τα σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης στην δικαιοσύνη θα χρειαζόταν τους ψήφους του κόμματος που θα ήταν το αντικείμενο της διερεύνησης.

Θυμάμαι μια τηλεοπτική δήλωση του την περίοδο της αναθεώρησης του συντάγματος που θα δικαιολογεί την απαράδεκτα σύντομη περίοδο για την διαγραφή των υπουργικών αδικημάτων ως αναγκαία για την γρήγορη διαλεύκανση των υποθέσεων. Δήλωση απίστευτης γελοιότητας που όμως τα ΜΜΕ θα την πάρουν στα σοβαρά.

Υπουργός Πολιτισμού

Όταν το 2000 ο Θεόδωρος Πάγκαλος αντικαταστήσει τον Βενιζέλο στο υπουργείο Πολιτισμού θα καταγγείλει πολλά, μεταξύ αυτών και μια «μαύρη τρύπα των τριών τρισ. δραχμών». Θα ακολουθήσει και δεύτερη θητεία Βενιζέλου (2000-04) όπου θα χαρακτηριστεί από υπέρογκους προϋπολογισμούς, ανεκπλήρωτα έργα, απίστευτες ιστορίες ανοργανωσιάς και σπατάλης.

Υπουργός Οικονομικών

Θα συνεχίσει την δουλειά του προκατόχου του Παπακωσταντίνου, όπου η χρεοκοπία του δημόσιου τομέα θα μετατραπεί σε υποχρέωση του ιδιωτικού τομέα με καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Από τον Αύγουστο του 2011 το υπουργείο του θα επεξεργάζεται τον πιο πρόσφατο φόρο στα ακίνητα (εισφορά ΔΕΗ) και ακόμα δεν έχει καταλήξει στο ποιος και πότε θα πληρώνει για το κομματικό κράτος του.

Θα είναι υπέρ του δημοψηφίσματος Παπανδρέου μέχρι την στιγμή που θα κατανοήσει τις συνέπειες, θα επικαλεσθεί θέμα υγείας, θα εξαφανισθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και σιγά σιγά θα αλλάξει ριζικά θέση του αδειάζοντας τον αρχηγό του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής του κουλτούρας ο υπό την εποπτεία του Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ), που στα υποτίθεται πλαίσια της μείωσης και εξυγίανσης του κράτους θα “καταργηθεί”. Οι υπάλληλοι του όμως θα μετατραπούν σε τελωνειακούς υπαλλήλους με αυξήσεις μισθών που θα φτάνουν το 25%.

Αυτά είναι ορισμένα αντιπροσωπευτικά στιγμιότυπα από την πολιτική καριέρα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ενός ανθρώπου που έχει επανειλημμένως δείξει ότι δεν έχει πολιτικές και διοικητικές ικανότητες και δεν μπορεί να τιθασεύσει το τέρας που αυτός και οι όμοιοι του δημιούργησαν. Έχει όμως αρκετή αλαζονεία, έπαρση και ματαιοδοξία που σε συνδυασμό με την προνομιακή του σχέση με τα ΜΜΕ, θα του επιτρέψει να ‘συνεισφέρει’ ακόμα πιο πολλά στην καταστροφή της Ελλάδας.http://www.antinews.gr/2012/03/23/152758/

  • --------Ιδού τα επιτεύγματα του “καταλληλότερου” για πρωθυπουργός
  • Ο κ. Βενιζέλος θυμάται τον κ. Παπαχατζή;


    Επειδή κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αλλά όσο πλησιάζουν οι εκλογές να θυμόμαστε, διαβάστε αυτή την είδηση. Το πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Παπαχατζής, έκανε αίτηση αποφυλάκισης αλλά απερρίφθη και θα συνεχίσει να είναι πίσω από τα κάγκελα. Να θυμίσουμε ότι κατηγορείται ως ένας από τους εγκεφάλους του μεγάλου σκανδάλου τοκογλυφίας στη συμπρωτεύουσα με τις συμμορίες να εκβιάζουν επιχειρηματίες.
    Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απέρριψε με βούλευμά του, την προσφυγή που κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, κατά του μέτρου της προσωρινής κράτησης που του είχε επιβληθεί μετά την απολογία του, ενώ την ίδια τύχη είχαν ανάλογες προσφυγές 11 συγκατηγορουμένων του.
    Να θυμίσουμε, λοιπόν, σε όσους το ξέχασαν ότι ο Παπαχατζής ήταν στενός φίλος του κ. Ευ. Βενιζέλου και μάλιστα αυτός τον έβαλε στη θέση του διευθυντή στο ΣΔΟΕ.
    Λέγεται μάλιστα ότι του είχε προταθεί και η θέση του γενικού γραμματέα, στη θέση του Καπελέρη καθώς ο Βενιζέλος τον εμπιστευόταν πολύ και ήθελε να τον φέρει στην Αθήνα.
    Αλλά φαίνεται ότι ο έγκλειστος περνούσε καλά στη Θεσσαλονίκη καθώς είναι πολλές δουλειές να κάνει.
    Κι ενώ ο Παπαχατζής είναι στη φυλακή οι φίλοι του κάνουν την πάπια τώρα που έχει μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη. Διότι άλλα Παπαχατζής κι άλλο… παπατζής, και ο νοών νοήτω.
    -------------------------------------------------------

    Δεν χρειάζεται να ακούσεις πολλές φορές τον τόσο δημοκρατικά νεοεκλεγέντα 4ο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για  να καταλάβεις τον άνδρα.  


       Ούτε χρειάζεται να κρατάς αρχείο από τις κατά καιρούς  δημόσιες τοποθετήσεις του.
       Δύο τρεις φορές αν ακούσεις τον βερμπαλιστικό  και φλύαρο λόγο του φτάνει για να κρατήσεις επιφυλάξεις.
       Και χωρίς καθόλου σημειώσεις από τον πρότερο αλλά και πρόσφατο πολιτικό του βίο.
       Δεινό ρήτορα τον χαρακτηρίζουν και καμαρώνουν παλαιοί και όψιμοι φίλοι του (που άλλα έλεγαν γι’ αυτόν πριν λίγους μήνες).
       Εκτός όμως από την όποιας αξίας ρητορική του δεινότητα έχει και  άλλα «χαρίσματα» ο κ. Βενιζέλος.
       Είναι άριστος μαθητής της μικροκομματικής κουτοπονηριάς του ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως την εξέθρεψε και την δίδαξε  ο πρωτομάστορας ιδρυτής του και όπως την έκαναν σχολή εδώ και 30 χρόνια τα  homo pasokous  κορυφαία πολιτικά του στελέχη σε  αυτή την  ιδιότυπη φυλή που τόσα χρόνια κυβερνά και καταστρέφει την Ελλάδα.


       Μια σχολή Γκαιμπελίστικης αισθητικής και μπαγαποντιάς  που σαν ηθική και σαν αλήθεια παραδέχεται μόνον ότι συμφέρει το κόμμα.
       Και σήμερα που αυτό  ΠΑΣΟΚ,  μισοδιαλυμένο και απαξιωμένο  στη συνείδηση του λαού, αλλά πάντα ίδιο και αδιόρθωτο, πολιτικά το συμφέρει να αμβλύνει τις τραγικές κυβερνητικές του ευθύνες στην κατάντια της πατρίδας μας με συμψηφιστικά  χαζοεπιχειρήματα πάνω στο εθνικά αναπόδραστο  καθήκον του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει το 2ο μνημόνιο για να αποφευχθούν τα χείριστα,  σήμερα αυτό το ΠΑΣΟΚ  κωμικοτραγικά και απελπισμένα επιδίδεται άλλη μια φορά στις άθλιες και γνώριμες από παλιά ασκήσεις του.
       Δεν θα μιλήσουμε βέβαια σήμερα για όσα στην Θεσσαλονίκη ακόμα κουβεντιάζουν, όταν επί υπουργίας του κ,. Βενιζέλου το 1997 έγινε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
       Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για την…ακαδημαικής έμπνευσης εισήγησή του το 2001 στον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης υπουργών και πρόσφατα στη σύνταξη του επαχθούς μνημονίου.
       Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για την καραμπινάτη διαπλοκή και σχέση τους με τον Λαυρεντιάδη της περιβόητης proton bank.
       Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για το περιεχόμενο της κατ’ απαίτησή του  απόρρητης σύμβασης που ξεχωριστά υπέγραψε με την φιλανδική κυβέρνηση και το ύποπτο περιεχόμενό της.         
       Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για την απάνθρωπη απόφασή του για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που γονάτισε νοικοκυριά και οδήγησε στη απόγνωση και στην εξαθλίωση φτωχούς ήδη πολίτες.
       Ούτε θα μιλήσουμε  σήμερα για τον περιβόητο  Τσουκάτο που ελεύθερος και αθώος!! επανήλθε δριμύτερος στην νέα ηγετική του ομάδα.
      Έχουμε χρόνο μέχρι τις εκλογές για όλα αυτά.
       Θα μιλήσουμε όμως και σήμερα και θα μιλάμε συνέχεια για αυτόν τον επικίνδυνο πολιτικό άνδρα, που συνυπεύθυνα και  συνένοχα συμμετείχε  στα  εγκλήματα της μοιραίας πρωθυπουργικής θητείας του εξοστρακισθέντος Γ. Παπανδρέου, πριν αυτά τα προβλήματα τον τιμωρήσουν, τον εκδικηθούν και κακήν κακώς τον εκδιώξουν σε 2 μόλις χρόνια από τον πρωθυπουργικό θώκο.
       Για να μπορέσει έτσι ο μοιραίος απερίσπαστα να αφοσιωθεί στην προεδρία της …Σοσιαλιστικής του Διεθνούς, που ως πρόσφατα κοσμούσαν με την συμμετοχή τους υψηλού δημοκρατικού  μεγέθους σύντροφοί τύπου  Καντάφι και Μουμπάρακ.
       Το ΠΑΣΟΚ  δεν θα αλλάξει ποτέ, μου είπε κάποτε κάποιος αριστερός φίλος.
        Και έτσι  είναι.
       Άλλαξε όμως πολύ σήμερα η κοινωνία και ο λαός που υποφέρει  γιατί γνωρίζει καλά πλέον τους θύτες της παρακμής του και στις εκλογές θα το στείλει εκεί που πρέπει, με το «συν Αθηνά και χείρα κίνει» όμως ιδιαίτερα σήμερα σοφό. Και ο νοών νοείτω…
                                                                                                                                      ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

Σχόλια