Η τρόικα έβαλε στο μάτι τον ελληνικό χρυσό;!


Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να γλιτώσει την Ελλάδα, από ένα παντελώς άχρηστο εθνικό νόμισμα, είναι οι 111 τόνοι χρυσού που διαθέτει. Κι όμως, στα ψιλά γράμματα της τελευταίας δανειακής συμφωνίας, προβλέπεται ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα μπορούν να κατάσχουν τον χρυσό αυτό, οπως γράφουν οι New York Times .

Όντως, η Ελλάδα μοιάζει να παρέδωσε θεμελιώδη στοιχεία της εθνικής της κυριαρχίας στην ΕΕ, στην ΕΚΤ, και στο ΔΝΤ.
Ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος υπερασπίστηκε την συμφωνία, χαρακτηρίζοντας την ως την σημαντικότερη στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας του, τονίζοντας ότι απετράπη ένα εφιαλτικό σενάριο. Όπως είπε, χωρίς την συμφωνία, η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε την πλήρη καταστροφή.
Η Ελλάδα όμως ήδη  αντιμετωπίζει την απόλυτη καταστροφή. Και το μόνο πράγμα που θα χειροτέρευε την κατάσταση, παραδίνοντας την χώρα στον απόλυτο έλεγχο των κλεφτών του ΔΝΤ και της τρόικας, είναι να χαθεί και ο χρυσός της.
Η τελευταία συμφωνία θα προκαλέσει ένα εφιαλτικό σενάριο υπερπληθωρισμού.
Ένας τόνος = 1.000 κιλά= 32150.746 ουγγιές troy.
Με την κάθε ουγγιά troy να κοστίζει $1.780, η συνολική αξία του ελληνικού χρυσού ανέρχεται στα $6.35 δισεκατομμύρια.
Σε σχέση με την εκτιμώμενη συνολική αξία της ελληνικής οικονομίας, που υπολογίζεται στα $290 δισ. τα έξι και κάτι δισεκατομμύρια δεν μοιάζουν με σοβαρό ποσό. Όμως έστω και τα λίγα, είναι καλύτερα από το τίποτα. Είναι ένα ποσό που μπορεί να αποτρέψει την απόλυτη απαξίωση ενός νομίσματος, αν και δεν μπορεί να αποτρέψει την μεγάλη του υποτίμηση.
Η Ελλάδα έχει ακόμη τα χρονικά περιθώρια να συνέλθει, και να απορρίψει την συμφωνία. Βάσει των όρων που υπογράφτηκαν, χρειάζεται να γίνει συνταγματική αναθεώρηση, κάτι που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από το 2013.
Είναι ειρωνικό, το ότι η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ελλάδα είναι η … Γερμανία. Η Γαλλία, και άλλες χώρες,  ήθελαν την επιτυχία της συμφωνίας, αλλά η Γερμανία μάλλον δεν την ήθελε, ούτε την θέλει.
Το Βερολίνο έχει βάλει κάθε είδους εμπόδιο, σε μια προσπάθεια να κάνει την Ελλάδα να στρέψει την πλάτη της στην δανειακή σύμβαση, με μόνο αποτέλεσμα, κάποιοι ανισόρροποι, όπως είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, να συμφωνήσουν αναφανδόν με οποιονδήποτε όρο τους έχει επιβληθεί.
Μπορεί έστω και τώρα, οι Γερμανοί να θέσουν νέα εμπόδια στην υλοποίηση της συμφωνίας, και έτσι οι Έλληνες να ξυπνήσουν επιτέλους.
Η συμφωνία της Αθήνας με τον διάβολο της τρόικας, είναι λάθος.
Ειδικά όταν αφορά στην υφαρπαγή  του ελληνικού χρυσού.
Του Mike “Mish” Shedlock
Lew Rockwell
Απόδοση: S.A.
http://www.antinews.gr/2012/03/11/151368/

Σχόλια