Η Γερμανία έβγαλε 50 δις ευρώ από την ελληνική κρίση! (To video του ARD1)


---------------------------------

Ώστε, λοιπόν, η διάσωση της Ελλάδος δεν κοστίζει στη Γερμανία!

Δεν θα έχετε ξεχάσει φαντάζομαι εκείνο το πρωτοσέλιδο του Focus  με την Αφροδίτη της Μήλου;

Θα έχετε  ακούσει, επίσης, τις επανειλημμένες δηλώσεις της Μέρκελ και του Σόϊμπλε για τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων που δαπανώνται για τη σωτηρία μας;

Τέλος, θα έχετε …θυμώσει με τα απανωτά δημοσιεύματα της Bild και των άλλων γερμανικών tabloids ότι οι «τεμπέληδες Έλληνες, τρώνε τα λεφτά των σκληρά εργαζόμενων Γερμανών».

Λοιπόν, όλα αυτά δεν ήταν παρά μια επικοινωνιακή απάτη.

Ψέματα χοντροκομμένα!

Για διαβάστε:

Πρώτον: «Οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του Γερμανού φορολογούμενου» !!!

Δεύτερον: «Στη Γερμανία έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι κάθε μεμονωμένη μεταφορά χρημάτων προς Ελλάδα βαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας και χρηματοδοτείται από τα χρήματα των φορολουμένων. Η άποψη ότι τα χρήματα δόθηκαν και θα δεν θα επιστραφούν ποτέ είναι λάθος. Πρόκειται για δάνεια – χωρίς καμία εξαίρεση – τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν»

Τρίτον: Η Γερμανία έχει ωφεληθεί από την κρίση, επειδή στη χώρα διοχετεύεται πολύ κεφάλαιο. Το γεγονός αυτό πιέζει τα επιτόκια δανεισμού προς τα κάτω. Σύμφωνα με ινστιτούτα ερευνών, η Γερμανία πληρώνει εξαιτίας της κρίσης 15 δισ. ευρώ λιγότερα σε τόκους. Οι ευνοϊκοί όροι δανεισμού της Γερμανίας λειτουργούν και επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν την αγορά ακινήτου».

Ποιός τα λέει αυτά;  Ο  επικεφαλής του EFSF,  Κλάους Ρέγκλινγκ,  σε συνέντευξή του στο Focus παρακαλώ!!! Ο οποίος μάλιστα είναι και …Γερμανός!

Μαζί μ’ αυτά ας ξαναθυμηθούμε τι έγραφε το Reuters στις 6 Μαρτίου:

«Η Ελλάδα, μέχρι τα τέλη του 2011 είχε καταβάλλει στη Γερμανία 380 εκατομμύρια ευρώ για τόκους! Μάλιστα το επιτόκιο που πληρώνει η Ελλάδα στη Γερμανία κυμαίνεται από 3,423% μέχρι και 4,528%!»

Δηλαδή η Γερμανία δανείζεται από τις αγορές με μηδενικά έως αρνητικά επιτόκια και στη συνέχεια μας δανείζει  περίπου με τετραπλάσιο επιτόκιο! Με άλλα λόγια, κερδοσκοπεί εις βάρος μας!

Και αυτό λέγεται αλληλεγγύη….

Πρόκειται για καραμπινάτη εκμετάλλευση ενός αδύναμου που βρίσκεται σε ανάγκη, από έναν ισχυρό που το παίζει σωτήρας με το…αζημίωτο…

ΚΡ

(Σημείωση: τα μεταφρασμένα αποσπάσματα της συνέντευξης Ρέγκλινγκ τα πήραμε από το ΒΗΜΑ)

Σχόλια