Λούμπεν" Πολιτικό Προσωπικό (Λ.Π.Π.)

........
  • Βουλευτές και υπουργοί με τριάντα  και πλέον χρόνια συνεχούς θητείας σε διάφορες θέσεις  του εξουσιαστικού επικοδομήματος και με υπηρεσία σε όλες τις πολιτικές και ιδεολογικές διακυμάνσεις είναι μοιραίο να μην διαθέτουν αυτονομία σκέψης , σταθερό ιδεολογικό υπόβαθρο δυνατότητα συγκριτικής ανάλυσηςτων μεταβαλλομενων κοινωνικο-πολιτικών φαινομένων και, κυρίως, χωρίς διάθεση αμφισβήτισης της ύπαρξής τους.
  • Έχουν διαμορφώσειτην ψυχολογία ότι ανήκουν σε ένα ιδιαίτερο  σώμα μεταξύ Θεού και ανθρώπων, που είναι προρισμένο άνωθεν να διαμεσολαβεί μεταξύ ψηφοφόρων και υπέρτερων δυνάμεων.Όταν αυτή η διαμεσολάβηση διαρρηγνύεται από την αδυναμία επίτευξης ενός μίνιμουμ κοινωνικού συμβολαίου, που θα κάνει αξιοβίωτη την πορεία όλων στο μάταιο τούτο τόπο κόσμο, τότε η κενότητα, η αδυναμία,η ιδιοτέλεια αποκαλύπτονται σε όλο τους το μεγαλείο.
  • Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης διαφυλάσσεται, ως προς  τις  κύριες εκδηλώσεις του, για μια άλλη, προσφορότερη ημέρα.
  • Τώρα κρύβεται πίσω από τη συστηματική ευπρόσωπη "παραγγελία" των δανειστών, την οποία εκτελεί πάραυτα, με το επίχρισμα της "εθνικής συναίνεσης", ωσάν οι συμπράτουσες αποστεωμένες αντιφατικές και αναξιόπιστες πολιτικές δυνάμεις  να εκπροσωπούν το σημερινό εξοργισμένο και απηυδισμένο λαό, πολύ δε περισσότερο το Έθνος...
 "Λούμπεν" Πολιτικό Προσωπικό (Λ.Π.Π.)
ΤΟΥ ΑΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΠΙΚΑΙΡΑ, 17/11-23/11/11)
----------------------------------------------------
Blogger: Αφού τα παραπάνω περιγράφουν με σαφήνεια την ποιότητα των πολιτικών μας, τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι απλοί πολίτες;  Κρατάω την άποψη του Δ. Μπουραντά από τα  ΕΠΙΚΑΙΡΑ, 10/11-16/11/11:
  • "Η ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων είναι ευθύνη του κάθε πολίτη, είτε μέσω της συμμετοχής είτε μέσω της υποστήριξης των απαιτούμενων πρωτοβουλιών. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα μείνουμε στον πάτο για πολλές δεκαετίες, ίσως για πάντα."
-------------------
    Blogger: Σε ενίσχυση των παραπάνω σας έχω δυο εγγραφές:

    Σχόλια