Όταν το χάος δεν είναι αθώο...



Κατ' αρχάς ποτέ το χάος δεν είναι αθώο! Στην περίπτωσή μας όμως παραείναι επικίνδυνο! (Προσοχή! το χάος μπορεί να είναι και "δημιουργικό" αν είσαι εσύ που το δημιουργείς και φυσικά έχεις τον τρόπο - έτσι νομίζεις - και τα μέσα να το επηρεάσεις - να το κατευθύνεις!)
Μετά τα τελευταία γεγονότα και όλο αυτόν τον τραγέλαφο που είδαμε στη ΒΟΥΛΗ: 
Είμαι σίγουρος ότι κάποιος ξένος παρατηρητής - κάποιος που δεν  γνωρίζει τι σημαίνει  "Πολιτεύομαι αλλά ΠΑΣΟΚ", θα βρίσκεται σε πλήρη αμηχανία. {Το μοντέλο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είναι  το εξής: Δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας; Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Μέχρι τέλους θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασώσουμε τις αυταπάτες μας.}
Ο ξένος λοιπόν παρατηρητής θα βγάλει το συμπέρασμα ότι όλοι τους, μαζί με τον αρχηγό είναι ψυχικά διαταραγμένοι, ή συμβαίνει κάτι που δεν γνωρίζουμε! 
Άντεξα ν' ακούσω τμήματα ομιλιών των βουλευτών που εκτός από τις κοινές ταυτολογίες,  όλα τους παραβίαζαν τον βασικό κανόνα. Αναφερόταν σε κάτι που δεν υπήρχε, σαν να προσπαθούσαν να εξορκίσουν ομαδικά την οδυνηρή πραγματικότητα. Από  Δευτέρα, οπότε ανοίγουν Χρηματιστήρια, θα δείτε τι θα συμβεί!  
  • Σας προτείνω δυο προσεγγίσεις που σκηνοθετικά μπορούν να αποδώσουν αυτό που συνέβη χθες βράδυ στη Βουλή.
  1. Πως θα νοιώθατε αν διαπιστώνατε ότι συγκατοικείτε με κάποιον που αποδεικνύεται ότι έχει πάθος με τα εκρηκτικά και δεν αποχωρίζεται τι δυο απασφαλισμένες χειροβομβίδες  που έχει διαρκώς στην τσέπη του; 
  2. Σύνοδος  ιερωμένων, με θέμα την προαγωγή της ηθικής, την προαγωγή της Εκκλησίας, τη θέση των ανθρώπων στους ουρανούς. (Με την προσθήκη ότι όλοι τους προσέρχονται μετά από ένα καθολικό πάρτυ με ούζα στο οποίο συμμετείχαν όλοι τους δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο!)
Μπορεί να δώσει κανείς εξηγήσεις; Σε ότι με αφορά ξαναδιαβάζω:
  1. Μια δήλωση.
  2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 4 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011 - KΥΒΕΡΝΗΣΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΕ, ΧΩΡΙς ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ
  3. ... ένα προφητικό άρθρο του διεθνολόγου Γ. Σταύρου. Παλιότερη εγγραφή (Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010): (δείτε για τη δραχμή, την  απομάκρυνση από την Ευρώπη, κ. ά.  ...) 

... "Ηπερίπτωση της Ελλάδας είναι πράγματι μοναδική. Πρόκειται για κάτι περισσότερο από έναν εύσημο τρόπο περιθωριοποίησης της χώρας και μπορεί να αναδειχθεί σε μια δοκιμή για το πώς η ευρωζώνη μπορεί να αποδομηθεί και να επιστρέψουν οι παλιές καλές μέρες της απεριόριστης εκμετάλλευσης των εθνικών νομισμάτων από τους διαχειριστές των hedge funds και των τραπεζικών κολοσσών."....
......
"... υπάρχουν στοιχεία για το ότι επί δύο δεκαετίες η Ελλάδα δεχόταν διασταυρούμενα πυρά από περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις, που έκλιναν προς την αναδιαμόρφωση των βαλκανικών συνόρων και του στρατηγικού περιβάλλοντος σε μια ευμετάβλητη περιοχή.
....
Εχω επανειλημμένως γράψει για τη βαθιά νοσταλγία μεταξύ των απατεώνων και των απογόνων των χρηματιστών της οθωμανικής εποχής για τον βαλκανικό χάρτη όπως ήταν διαμορφωμένος πριν από το 1912.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως χώρα όπου ο «καπιταλισμός της καταστροφής» μπορεί να επιβληθεί με μέσα που φθάνουν οριακά πριν από τον πόλεμο, με απώτερο σκοπό τον ταυτόχρονο επαναπροσδιορισμό της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής." 
Όλο το άρθρο εδώ
ή εδώ
....................
και αν έχετε χρόνο (ξανα) δείτε ένα άλλο άρθρο του ιδίου:


------------------------------------------------------------------------------



    Σχόλια