Από κόσκινο οι "διεθνείς" καταθέσεις των Ελλήνων

Επισημαίνοντας πως τα κεφάλαια της ελληνικής φοροδιαφυγής βρίσκονται μεταξύ άλλων στην Ελβετία, την Αυστρία και το Λουξεμβούργο, ο επικεφαλής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ έθεσε το ζήτημα παγώματος των ελληνικών κεφαλαίων στις χώρες αυτές από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • "Θα µπορούσαµε να θέσουµε το ερώτηµα κατά πόσο, σαν πρώτο µέτρο, µπορούµε να ζητήσουµε το πάγωµα των ελληνικών κεφαλαίων στις χώρες αυτές και κατά πόσο οι τράπεζές τους µπορούν να ανακοινώσουν στην ελληνική κυβέρνηση τα ποσά των ελλήνων καταθετών. Έτσι θα εξακριβώσουµε εάν οι φόροι που αναλογούν στα ποσά αυτά έχουν πληρωθεί", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε μάλιστα ότι από τη στιγμή που είναι δυνατό να παγώσουν τους λογαριασμούς του Μουαμάρ Καντάφι και άλλων γιατί να μην μπορούν να παγώσουν και αυτούς των Ελλήνων, ώστε να βρει η ελληνική κυβέρνηση ένα μέρος από τα ποσά που της οφείλουν.
"Διαφορετικά, θα έχουµε πάντα την ίδια ιστορία. Θα λέµε ότι θα πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή, ενώ οι τράπεζες των χωρών που προανέφερα ζουν από τη φοροδιαφυγή", προσέθεσε.
Σημείωσε ακόμα ότι για να διαπιστωθεί τυχόν φοροδιαφυγή θα πρέπει να γίνουν γνωστά τα ποσά που έχουν Έλληνες πολίτες στις τρεις αυτές χώρες.
"Αυτό σηµαίνει την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Έτσι θα είναι δυνατόν να επαληθευθεί εάν τα ποσά αυτά αντιστοιχούν σε εισοδήµατα που έχουν φορολογηθεί", συμπλήρωσε.
Επιτέθηκε τέλος κατά του προέδρου του Eurogroup και πρωθυπουργού του Λουξεµβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας τον ότι έχει ασαφή και διφορούµενη θέση, καθώς από τη µία ζητά να λειτουργεί σωστά το ελληνικό κράτος και από την άλλη δεν καταπολεµά τη φοροδιαφυγή
Πηγή
Βlogger: Αρχίζω με την παρατήρηση ενός οικονομολόγου, που περιέγραψε τις εγκληματικές  κινήσεις της δοτής κυβέρνσης ως εξής: "Είναι σαν να χρωστάτε στη γιαγιά σας και προκειμένου να την ξεχρεώσετε  δανείζεσθε από τη μαφία"
Ο  λογιστής που έχει αναλάβει να σώσει τη χώρα - ο Παπακωνσταντίνου και το αφεντικό του ο Παπανδρέου"  - μπορούσε να κάνει τις εξής κινήσεις :
1. Προκειμένου να φύγει από την επικίνδυνη ζώνη της χρεωκοπίας θα μπορούσε, να μετατρέψει ένα μεγάλου μέρος του χρέους σε εσωτερικό - υποχρεώνοντας έλληνες καταθέτες - που έχουν καταθέσεις πάνω από ένα όριο - να πάρουν ομόλογα ελληνικού Δημοσίου. (Δεν σας έκανε εντύπωση ότι δεν εξέδωσε ούτε ομόλογο που υποτίθεται θα έδινε την ευκαιρία στους έλληνες της διασποράς να βοηθήσουν τη χώρα;)
2. Στη συνέχεια ζητάς ως κράτος να δεις άν όλες οι καταθέσεις αυτές έχουν δηλωθεί, ή αλλιώς έχουν πληρώσει φόρους για τα χρήματα που έχουν ως καταθέσεις;
3. Πραγματική αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης. (Mεταγεννέστερη εγγραφή -15-6-2011:"Άρση τραπεζικού απορρήτου αντί να πυροβολείτε τους Πολίτες ")
4. Πραγματική λειτουργία της αγοράς - με εξουθένωση των καρτέλ.
5. Κινηγητό όλων των φοροφυγάδων όπου κι'΄αν βρίσκονται (Αφού οι Γερμανοί αγόρασαν Cd με ονόματα φοροφυγάδων  γιατι εμείς δεν το κάναμε; ή αλλιώς ποιον φοβάται ο Παπανδρέου και δεν ψάχνει τους χρυσούς καταθέτες στην Ελβετία...). Αλήθεια τι έγινε αυτή η υπόθεση του Θέμου με τα εκατομμύρια μαύρα που έβγαζε στο εξωτερικό και συνελήφθη... πόσο χρόνο θα χρειασθεί για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει; Τόσο ισχυρά εκβιαστικά χαρτιά κρατάει ο Θέμος ώστε να είναι υπεράνω νόμων; Κι' αν είναι έτσι, ποιός κυβερνάει τελικά αυτόν τον τόπο; βλέπε σχετικά εδώ.  
6. Γιατί η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε offshore εταιρείες; βλέπε εδώ Τι έχει κάνει για να συλλάβει  όλο αυτόν τον πλούτο;
---------------------
Αντί για τα παραπάνω αυτονόητα για τον κοινό νου, οι φωστήρες που μας κυβερνούν αποφάσισαν να κόψουν από την σύνταξη του μικροσυνταξιούχου που ζει στα όρια της φτώχιας διαπράτττοντας έτσι μια μεγάλη ατιμία που είμαι σίγουρος ότι κανένας έλληνας δεν πρέπει να ξεχάσει (Και φυσικά δεν πρέπει ναξεχάσει και τον κύριο υπεύθυνο - κρινόμενο από το αποτέλεσμα μεγάλο ανεύθυνο - Παπνδρέου)
Bλέπε και εδώ

Σχόλια