ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ: Τι κρύβεται πίσω από την "κωλοτούμπα" του Γιώργου Παπανδρέου!

Και από εκεί που το Μνημόνιο ήταν "μονόδρομος" που έπρεπε να τηρηθεί πιστά, ξαφνικά ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε την κωλοτούμπα του και "εξομολογήθηκε" στην εφημερίδα "Πρώτο ΘΕΜΑ", ότι θα ζητήσει αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, επιβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση αδυνατεί να ανταπεξέλθει στους όρους της συμφωνίας οικονομικής βοήθειας που υπέγραψε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για το λόγο αυτό τη Δευτέρα θα έχει ανεπίσημες επαφές με ευρωπαίους ομολόγους του στομ περιθώριο της σύγκλισης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι.
Απορώ: Ο Γιώργος δεν μας έλεγε ότι το Μνημόνιο είναι ο μόνος δρόμος, "μονόδρομος" και ότι δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσής του; Το πρωθυπουργικό γραφείο δεν ήταν, πριν μερικές ημέρες, που διέψευδε τον Πάγκαλο όταν μίλησε για αναδιαπραγμάτευση, ή ό,τι άλλο εννοούσε;
Τα παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν εκείνα, που περιφερόμενα σε ΜΜΕ και διαδίκτυο έλεγαν, έγραφαν, ότι όσοι ενατιώνονται στο Μνημόνιο είναι γραφικοί, δεν έχουν "αντιπροτάσεις" και μόνο έτσι θα σωθούμε; Τι έγινε ξαφνικά και σήμερα, 14 Νοεμβρίου (και Κυριακή επαναληπτικών εκλογών), η αλάνθαστη μονοδρομιακή συνταγή "σηκώνει" αναδιαπραγμάτευση;
Να υπενθυμίσουμε, ότι η ίδια η Τρόικα έχει παραδεχθεί (από τις αρχές Σεπτεμβρίου), ότι ήταν Λάθος η συνταγή του ΔΝΤ - TO BHMA. Και όπως είχε αποκαλύψει μόνο η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" (Παρασκευή 17 Σεπτέμβρίου), «ΤΟ πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τόσο το δημόσιο χρέος και το έλλειμμά της, αλλά κυρίως οι διαρθρωτικές αδυναμίες που παρουσιάζει η οικονομία». Με την παραδοχή αυτή ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς ότι η θεραπεία-σοκ που εφαρμόζεται στην ελληνική οικονομία μετά την υπογραφή του Μνημονίου δεν είναι η ενδεικνυόμενη.
Αυτά ήταν γνωστά εδώ και δύο μήνες, αλλά η κυβέρνηση τα αρνιόταν και τα... καταριόταν, μαζί με όσους τα υποστήριζαν. Τώρα, η τραγική κυβέρνηση, αναγνωρίζει ότι ο "μονόδρομός" της ήταν λάθος αλλά δεν φροντίζει να διορθώσει το λάθος! Όχι αναγνώστες μου, ο Παπανδρέου και η σοσιαλφιλελεύθερη ξενόδουλη - κατοχική κυβέρνηση, ετοιμάζονται στο όνομα της "αναδιαπραγμάτευσης" του Μνημονίου να επιμηκύνουν την κρίση και την ύφεση και να θέσουν τη χώρα υπό μόνιμο καθεστώς επιτήρησης και ξενικής κατοχής! Πώς; Μα το ομολογεί ο Παπανδρέου στο "Πρώτο Θέμα". Ως αναδιαπραγμάτευση Μνημονίου εννοεί, την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Στην πραγματικότητα φροντίζει όχι για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων, ώστε να πάρουν σίγουρα τα λεφτά τους (πίνοντας το αίμα μας) και να μη τα "χάσουν" σε περίπτωση που αναγκαστούμε να πάμε σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους! Γιατί, εάν υπάρχει ένας δρόμος εξόδου από την κρίση, δεν είναι η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, αλλά η επαναδιαπραγμάτευση και ο λογιστικός έλεγχος του χρέους (διαβάστε σχετικά, τη συνέντευξη του Αργεντινού οικονομολόγου, Κλαούντιο Κατς: Απαλλαγείτε από τους τοκογλύφους!), πρόταση που διατυπώθηκε πρώτα στην Ελλάδα από τον Αλέκο Αλαβάνο, όταν οι άλλοι είτε βρίσκονταν σε αφασία, είτε σε στείρα διαμαρτυρία, είτε επιδίδονταν σε άκρατη μνημονιολατρία!
Ο Παπανδρέου όμως δεν τολμά να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, δεν τον αφήνουν τα αφεντικά του και έτσι μιλά για αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και παίζει με τις λέξεις για να θολώσει τα νερά και να ξεγελάσει, έτσι νομίζει, για λίγο ακόμα τον ελληνικό λαό. Θέλει να κερδίσει χρόνο γιατί και τα λεφτά είναι πολλά και λεφτά υπάρχουν, όχι για τους Έλληνες πολίτες, αλλά για τις μπίζνες της οικογένειάς του, που βρίσκονται σε εξέλιξη και πάνε μέχρι στιγμής πολύ καλά (ο Αστακός ήταν απλώς μια... ατυχία)!
Προφανώς, η οικογένεια Παπανδρέου και η πριγκιπική αυλή τους, μας θεωρούν εντελώς ηλίθιους ιθαγενείς και στην προσπάθειά τους να διασωθούν ανασύρουν ό,τι χάντρες είχαν ξεμείνει στο... επικοινωνιακό πουγκί τους! Καταλαβαίνουν ότι η κοινωνική έκρηξη πλησιάζει (αυτό είναι το μήνυμα τόσο εκείνων που ψήφισαν αριστερά την προηγούμενη Κυριακή, όσο και εκείνων που -λανθασμένα- απέχουν). Επίσης, αύριο ανοίγει πανηγυρικά το καυτό τριήμερο του Πολυτεχνείου με πορεία προς τη Βουλή και, φοβισμένοι και πανικοβλημένοι, προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν από τις δουλειές που έχουν κλείσει, αλλά πάνω απ' όλα θέλουν να σώσουν τα άθλια προδοτικά τομάρια τους. Και τους αποκαλώ προδότες, όχι μόνο επειδή σύναψαν μία δανειακή σύμβαση στην οποία υπέγραψαν την άρση της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά γιατί πάνω στην κατάθλιψη και δυστυχία του ελληνικού λαού θέλησαν να κάνουν την κρίση ευκαιρία για να πλουτίσουν.
Η αλήθεια είναι, ότι για αυτά τα απολίτικα και ανιστόρητα αμερικανάκια, που "παίζουν" την κυβέρνηση, οι κωλοτούμπες τελειώνουν σύντομα. Ο ελληνικός λαός θα τους απαντήσει και στους δρόμους και, ειλικρινά, δεν τους βλέπω ούτε με ελικόπτερο να (δια)σώζονται...

http://stephanosmytilineos.blogspot.com/2010/11/blog-post_14.html 

Σχόλια