Αυστραλία: Εταιρία μήνυσε την Goldman Sachs για απάτη

  • Μήνυση στην αμερικάνικη τράπεζα Goldman Sachs για απάτη κατέθεσε η αυστραλιανή εταιρία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων (hedge funds) Basis Capital -στην οποία είχαν επενδύσει διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες της Αυστραλίας- διεκδικώντας αποζημίωση ύψους $1,2 δισεκατομμυρίων.
  • Στη αγωγή, που κατέθεσε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η εταιρία υποστηρίζει ότι εξαπατήθηκε από την Goldman Sachs, με αποτέλεσμα να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, τα οποία επένδυσε σε χρηματιστηριακά προϊόντα της αμερικάνικης τράπεζας.
  • Ειδικότερα, η Basis Capital υποστηρίζει ότι η Goldman Sachs της πούλησε επενδυτικό πακέτο, που είχε σχεδιαστεί από το επιτελείο της τράπεζας για να αποτύχει, προκειμένου να ενισχυθούν άλλες επενδυτικές της δραστηριότητες, που θα της απέφεραν πολύ περισσότερα χρήματα. Η αυστραλιανή εταιρία εκτιμά ότι «το παιχνίδι ήταν στημένο» από την Goldman Sachs, η οποία πωλούσε σε επενδυτές και άλλα τοξικά προϊόντα, όπως μεγάλα πακέτα στεγαστικών δανείων. πηγή----->>>
Blogger: Καιρός να βάλουμε κάποια πράγματα σε σειρά:

Κρατήστε στο αρχείο σας τα πρακάτω κείμενα, σχετικά με την παραπάνω υπόθεση:  (Και μην ξεχνάτε: Το εν λόγω ίδρυμα ήταν (είναι;) σύμβουλος και της τωρινής Ελληνικής Κυβέρνησης μέχρι και τα Χριστούγεννα!! Αφού μας "βοηθούσε" με το αζημίωτο, ποντάριζε για την χρεωκοπίας μας !!!! - δεν το λέω εγώ! ο πρωθυπουργός μας το πήρα χαμπάρι! ---->----Βέβαια επίσης κρατήστε ότι το ίδιο ίδρυμα βοήθησε τον τρισμέγιστο Γιάννο και τον υπερτιμημένο λογιστάκο - ενθυλακώνοντας 300 ζεστά εκκατομύρια δολλάρια κάπου το 2001 προκειμένου να βοηθήσει στο μαγείρεμα των στοιχείων του κρατικού μας προϋπολογισμού!!!)
=========
Μεταγεννέστερη εγγραφή 27/6/2010
Καταδίκη της Goldman Sachs για απάτη
Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs καταδικάστηκε στην καταβολή 20,58 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια υπόθεση απάτης.
Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs καταδικάστηκε σήμερα να καταβάλει σχεδόν 20,6 εκατομμύρια δολάρια σε πιστωτές ενός ομίλου επενδύσεων, που χρεοκόπησε, οι οποίοι την κατηγορούν ότι έκλεισε τα μάτια στην απάτη του ομίλου αυτού, αναφέρει σήμερα η αμερικανική Ρυθμιστική Αρχή για τον Χρηματοοικονομικό Τομέα (FINRA) στην ιστοσελίδα της.
Η απόφαση αυτή της FINRA δικαιώνει μια ομάδα πιστωτών που εξαπατήθηκαν και επλήγησαν από την χρεοκοπία του Bayou Group το 2005.
Αυτοί ζητούσαν την καταβολή αποζημιώσεων από την Goldman, κατά της οποίας προσέφυγαν για «απάτη και την μη τήρηση των υποχρεώσεών της να ασκήσει έλεγχο απέναντι σε μια απάτη», διευκρινίζει η FINRA στην ιστοσελίδα της.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/06/2010_344410

Σχόλια