Να το κάνεις όπως η Γερμανία...

Η κυβέρνηση της Γερμανίας και το κρατίδιο της Κάτω Σαξωνίας αγόρασαν ένα CD που περιέχει τα παρανόμως αποκτηθέντα στοιχεία Γερμανών που φέρονται ότι έχουν φοροδιαφύγει μέσω κρυφών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες, επιβεβαίωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
Ενας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το CD διετίθετο προς πώληση από έναν ανώνυμο πωλητή και περιείχε τα ονόματα και τα στοιχεία λογαριασμών περίπου 20.000 ανθρώπων.
Ο υπουργός Οικονομικών της Κάτω Σαξωνίας Χάρτμουτ Μέλρινγκ δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο ότι το υπουργείο του πλήρωσε 185.000 ευρώ για αυτό το CD, ποσό κατά πολύ μικρότερο από τα 500.000 ευρώ που ζητούσε ο πωλητής.
  • Οι αρχές εκτιμούν τώρα ότι χάρη στα δεδομένα του CD μπορεί να αποκομίσουν φόρους ύψους εκατομμυρίων ευρώ από Γερμανούς που κατέθεταν χρήματα σε ελβετικές τράπεζες χωρίς να τα δηλώνουν.
  • Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται αφού το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ένα από τα πιο πλούσια κρατίδια της Γερμανίας που βρίσκεται στα σύνορα με την Ελβετία, απέρριψε τον Φεβρουάριο μία ανάλογη πρόταση επειδή τα δεδομένα είχαν αποκτηθεί παρανόμως.
Μία παρόμοια αγορά έγινε από το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας το Φεβρουάριο, όμως τότε οι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι η συναλλαγή ήταν νόμιμη.


Σχόλια