Επίσκεψη ... στην Κούνεβα



Tη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Απασχόλησης «θα κάνει και στο μέλλον ό,τι χρειάζεται για τη βελτίωση της κατάστασης της κ. Κούνεβα», εξέφρασε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Φάνη Πετραλιά μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στον Ευαγγελισμό, με τη Βουλγάρα ομόλογό της, κ. Εμ. Μασλάροβα. «Eίναι μια χαρισματική προσωπικότητα, έχει κουράγιο μέσα της και σοφία. Ζει με την οικογένειά της με μεγάλη αξιοπρέπεια», δήλωσε η κ. Πετραλιά, αποχωρώντας από το Νοσοκομείο, όπου η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται από τις 23 Δεκεμβρίου, μετά την επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους με καυστικό υγρό. Η Κούνεβα δέχτηκε τις δύο υπουργούς με μία θυμοσοφία. Αφού ζήτησε να της αφαιρέσουν προσωρινά την τραχειοστομία περιορίστηκε μόνο σε μία φράση: «Παλιά φτιάχνανε σχολεία για τη σοφία. Σήμερα υπάρχουν πολυτελή σχολεία, χωρίς σοφία», είπε. To πλήρες άρθρο εδώ------->

Blogger:
Θυμίζω ότι η Κούνεβα δούλευε ως καθαρίστρια, για λογαριασμό μιας εταιρείας καθαρισμού, πριν τη ρίξουν βιτριόλι. Οι εταιρείες αυτές που ανέλαβαν τον καθαρισμό χώρων, εταιριών, "έβγαλαν από τη μέση" τις καθαρίστριες που κάθε υπηρεσία προσλάμβανε με σχετικά ανθρώπινους όρους δουλειάς και φυσικά με δικαιώματα. Οι εταιρείες αυτές εμφανίσθηκαν στην Ελλάδα την εποχή που οι εκσυγχρονισταί του Σημίτη κάνανε κουμάντο, πλασσαρίσθηκε δε ως πρόοδος αφού έτσι αυξάνονταν οι παραγωγικότητα - έτσι λέγαν - και μειώνονταν το συνολικό κόστος καθαρισμού, εγκαταστάσεων, κτηρίων. (Την ίδια εποχή οι ίδιοι προσπάθησαν να πλασσάρουν έννοιες όπως: απασχολησιμότητα, ελαστικότητα ωραρίου, μη ανεργία και άλλα τέτοια ΠΑΣΟΚικά).
Στη συνέχεια οι εταιρίες, με την αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών του κράτους που "έκαναν (κάνουν) στραβά μάτια", ή άλλως η ανυπαρξία πλαισίου για τη λειτουργία τους - για την οποία ανυπαρξία υπεύθυνο είναι μόνο και μόνο το κράτος - αφαίρεσαν κάθε εργασιακό δικαίωμα των καθαριστριών κι' έτσι είχαμε την πρώτη εφαρμογή του νεοφιλεύθερου μοντέλλου στη χώρα μας.
Αρχίσαμε έτσι την αύξηση της παραγωγικότητας συμπιέζοντας τον αδύναμο κρίκο, τις γυναίκες καθαρίστριες. Ενώ το "προοδευτικό" συνάφι των κατ' επάγγελμα χειροκροτητών έτρεξε να αναδείξει όλα τα πλεονεκτήματα αυτού του νέου πλαισίου, που μαζί με τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, πουλήθηκαν σαν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις. (Βέβαιοι για την επιτυχία του εγχειρήματος, κάποιο μάγκες μεγαλοσυνδικαλιστές με τα κονέ στον κρατικό τομέα έτρεξαν να δημιουργήσουν εταιρείες καθαρισμού, αφού το παιχνίδι το ξέραν καλά πως παίζεται).
{Αλήθεια γιατί δεν γίνεται μια εύρευνα για τη σχέση συνδικαλιστών και εταιριών καθαρισμού;}
  • Μια κοινωνία λοιπόν άρχισε τις "μεταρρυθμίσεις" από τις καθαρίστριες, αφήνοντας στο απυρόβλητο μεγάλες ομάδες - συντεχνίες που σιτίζονται και προστατεύονται από το κράτος. (Αυτή ήταν η μεγάλη θεσμική συνεισφορά των "εκσυγχρονιστών", μαζί βέβαια με τη μεγαλύτερη απάτη στα Ελληνικά χρονικά, εκείνη του χρηματιστηρίου----βλέπε---->)
  • Κρατικοδίαιτοι σχεδιάζουν για λογαριασμό των άλλων την ελεύθερη αγορά, αφού βέβαια εξασφαλίσουν για τους ίδιους και τα παιδιά τους, την ασφάλεια μιας κρατικής θέσης, πιθανότατα και σε κάποιο Πανεπιστήμιο, ώστε να μη χαθεί και η δυνατότητα παρέμβασης! Είναι οι ίδιοι που:
  • Δεν τόλμησαν να μεταρρυθμίσουν το πλαίσιο των: Δικηγόρων, μηχανικών, φαρμακοποιών, κ.ά. , παρ' ότι η ευρωπαϊκή ένωση γκαρίζει ότι πρέπει επιτέλους να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα; (Μαλακίες θα μου πείτε: δείτε τη σύνθεση της Βουλής: δικηγόροι και μηχανικοί αποτελούν την πλειοψηφία. Συμπέρασμα: η μεταρρυθμίσεις αφορούν όλους τους άλλους και φυσικά όχι την τσέπη μας. Να βάλλουμε και λίγη ιδεολογική χρυσόσκονη. "Κάτω τα χέρια από τους δικηγόρους και μηχανικούς. Όποιος τα βάζει μαζί τους χτυπάει την καρδιά της δημοκρατίας, όπως αυτή κτίσθηκε μετά το '74!"
(Σχετικά με τα κλειστά επαγγέλματα δες εδώ----->)

Σχόλια