..μια μικρή συνεισφορά στην κατανόηση των ...εκκρήξεων

Επειδή αυτά που συμβαίνουν έχουν ξανασυμβεί κάποτε, κάπου, περίπου με την ίδια μορφή και επειδή η μνήμη είναι μια πολύ σημαντική λειτουργία, αν όχι απαραίτητη για να εξασφαλισθεί η κατανόηση του σήμερα, από το βιβλίο: ΣΠΑΤΑΛΗΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ – ZYGMUNT BAUMAN – Eκδ. ΚΑΤΑΡΤΙ, παραθέτω:

…Μερικές δεκαετίες νωρίτερα, η κατάρρευση των συντεχνιών, των τεχνιτών, την οποία είχε προξενήσει η εισαγωγή των βιομηχανιών μηχανημάτων, είχε κατονομασθεί ως κύριο αίτιο της αθλιότητας.

Μερικές δεκαετίες αργότερα, θα ερχόταν η σειρά των ορυχείων και των εργαστασίων, στα οποία κάποτε τα θύματα της ανάπτυξης της γεωργίας αναζητούσαν τη σωτηρία τους. Και όμως, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το μέσο να ελαττωθούν οι πιέσεις των συνθηκών ζωής των εργατών και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους ήταν η μείωση του πλήθους που πολιορκούσε τις πύλες της επιχείρησης εκείνης η οποία προσέφερε εργασία.

Η λύση έμοιαζε προφανής και δεν προκαλούσε διαφωνίες, καθώς δεν έλειπαν οι τόποι όπου το πλεόνασμα θα μπορούσε να αποσταλεί εσπευσμένα.

Όπως επεσήμανε ο Τζόζεφ Αρτς, ο θρυλικός ηγέτης του Συνδικάτου Αγρεργατών, κατά την κατάθεσή του στους Βασιλικούς Επιτρόπους Γεωργίας το 1881:

Ε. Πως σκοπεύετε να διασφαλίσετε υψηλότερους μισθούς για τους εργάτες;

Α. Μειώσαμε αισθητά τον αριθμό των εργατών της αγοράς.

Ε. Πώς μειώσατε τον αριθμό των εργατών της αγοράς;

Α. Στείλαμε προς μετανάστευση περίπου 700.000 ψυχές, άνδρες γυναίκες και παιδιά τα τελευταία οχτώ ή εννιά χρόνια.

Ε. Πώς μετανάστευσαν αυτές οι 700.000 ψυχές; Με ποια κεφάλαια;

Α. Πήγα εγώ ο ίδιος στον Καναδά και ήρθα σε διακανονισμό με την Καναδική Κυβέρνηση να τους δοθεί ένα ποσό και το ποσό βρέθηκε από εμπορικά κεφάλαια.

Ένας άλλος παράγοντας που ωθούσε σε εξαγωγή των εσωτερικά παραγόμενων «κοινωνικών» προβλημάτων» μέσω μιας μαζικής μετοίκησης του προσβεβλημένου τμήματος του πληθυσμού, ήταν ο φόβος ότι η συγκέντρωση «περιττών» στις πόλεις θα έφθανε κάποτε σε ένα σημείο ανάφλεξης. Οι σποραδικές, αλλά επαναλαμβανόμενες εξάρσεις αστικών ταραχών εξανάγκασαν τις αρχές σε δράση. Μετά τον Ιούνιο του 1848 οι «ύποπτες συνοικίες» του Παρισιού εκκαθαρίσθηκαν πλήρως από τους ανυπότακτους αθλίους και «το πλήθος των άπλυτων» μεταφέρθηκαν μαζικά στην Αλγερία. Μετά την Παρισινή Κομμούνα του 1871 η άσκηση επαναλήφθηκε, παρ’ ότι αυτή τη φορά ως προορισμός επελέγη η Νέα Καληδονία.
….Ακούγεται ειρωνικό, αλλά η εξάλειψη των ιθαγενών χάριν της εκκένωσης νέων εκτάσεων για τον πλεονάζοντα πληθυσμό της Ευρώπης (δηλαδή η προετοιμασία τους για το ρόλο της χωματερής τω ανθρώπινων απορριμμάτων που η οικονομική ανάπτυξη στην πατρίδα τους παρήγε σε αυξανόμενες ποσότητες) έγινε στο όνομα της ίδιας εκείνης ανάπτυξης που ανακύκλωνε τους πλεονάζοντες Ευρωπαίους σε «οικονομικούς μετανάστες».

========
Blogger: Nομίζω ότι τα παραπάνω είναι ήδη αρκετά για δείτε τις σημερινές "εκκρήξεις" με νέα ματιά. Το "δράμα" των σημερινών εξουσιών είναι το γεγονός ότι απουσιάζουν εκείνοι οι προορισμοί - χωματερές, όπου θα στέλνονταν τα ανθρώπινα απορρίματα. (Mεταγεννέστερη εγγραφή, μια μέρα μετά: Να πως λύνεται το πρόβλημα: Ισλανδία: Η ζωή μετά τη χρεοκοπία )
Ας προσγειωθούμε.
Ας συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι οι μεταναστεύσεις - οι μετακινήσεις των πληθυσμών θα είναι ο κανόνας από δω και πέρα. Οι Ελληνόπαιδες, που δυσκολεύονται να απογαλακτισθούν, αρνούνται να μετακινηθούν, αλλά σιγά - σιγά θα μάθουν. Συνάμα πρέπει να συμφιλιωθούμε και με τις άλλες δυο λύσεις:
  • * Οι χωματερές ανθώπινων απορριμάτων θα είναι δίπλα μας και αραιά και που θα αναφλέγονται (ότι ακριβώς συμβαίνει και με τις πραγματικές χωματερές!!!)
  • Μεταγεννέστερη προσθήκη: 22/3/2009: Ο δημοσιογράφος είτε διάβασε το moulari είτε ανακάλυψε τον BAUMAN... διαβάστε εδώ----->
Και όλα αυτά μέχρις ότου δοθεί η τελική λύση:
  • * Οι χωματερές να εγκατασταθούν στα μυαλά των περισσότερων!
Αυτό υλοποιεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα η τηλεόραση, με τους τηλεαστέρες - παλιάτσους της και πάντα με την αγαστή βοήθεια της εκπαίδευσης (για την ακρίβεια με τη απουσία της!)
Αυτά για απόψε!
Καληνύχτα σας
Y.Γ.
Από τον Μακιαβέλι.
"Δεν μπορείς να πατήσεις τον αντίπαλο σου, να τον στραπατσάρεις ολοκληρωτικά, να τον ακυρώσεις. Είναι λάθος ασυγχώρητο. Ο αντίπαλος που δεν έχει ελπίδα αξιοπρεπούς επιβίωσης δεν έχει άλλο δρόμο: θα στραφεί εναντίον σου έστω και με κόστος την ζωή του..."
Τα τελευταία χρόνια το κόλπο, θέλοντας να δώσει γρήγορους ρυθμούς και μεγάλα γκάζια σ' αυτό που λέγεται ανάπτυξη, (όταν η μεταφορά πόρων από μια κοινωνική ομάδα σε άλλη δεν λέγεται κλοπή!) στραπατσάρισε πολλούς.

Από το 1999 βλέπουμε ένα τρελλό πάρτι όπου λίγοι (φήμες θέλουν να ανήκουν όλοι στην ίδια πραγματική ομάδα εξουσίας- μεταγεννέστερη εγγραφή: να πως δένουν όλα....) στήνουν γλέντια με το λογαριασμό να πληρώνουν οι πολλοί (βλ. Χρηματιστήριο, Ολυμπιακοί αγώνες, ομόλογα, σκάνδαλο Βατοπεδίου, ο "το νόμιμον και ηθικόν", κ, ά.)
Τώρα είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, δεν έχουν ελπίδα αξιοπρεπούς επιβίωσης και εξεγείρονται, καιρός η εξουσία να ξαναδιαβάσει τον Μακιαβέλι!

(Μεταγεννέστερη εγγραφή: 10-7-2014: τελικά οι εξουσιαστές είχαν πιο πολλές πληροφορίες για τη συμπεριφορά των μαζών. Με τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους με προεξάχοντα ρόλο τα ΜΜΕ - κατάφεραν να εξανδραποδίσουν έναν λαό χωρίς ν' ανοίξει μύτη... Έχουν δουλέψει πολύ καλά το κόλπο για να κατασκευάσουν τους νεο - δούλους...)

Σχόλια