Περί μίζας Siemens και ΠΑΣΟΚ



=============================

Nα μια καλή ανάλυση περί των επιπτώσεων του "λαδιού.." στο ΠΑΣΟΚ, click εδώ ή εδώ
===========



Mιά καλή ανάλυση περί ΠΑΣΟΚ...
============================
Ένα κόμμα (το ΠΑΣΟΚ) συλλαμβάνεται να έχει εισπράξει περί το 1 εκατομμύριο μάρκα και δεν υπάρχει καμία παραίτηση. (Kαι το παραπάνω ποσό είναι μόνο τμήμα των χρημάτων που έχουν εισρεύσει στα ταμεία το κόμματος...)
Αντί να ζητήσει δημόσια συγνώμη, τα στελέχη του καμώνονται ότι εντάξει και δεν έγινε και κάτι φοβερό!

  • Ψάχνουν να δείξουν και άλλους (άλλα κόμματα) που τα παίρνουν χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του προβλήματος.
  • Το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι έχασε στην πορεία το δρόμο του, έγινε ένα κέλυφος - εταιρεία - για τη νομή της εξουσίας και τίποτα άλλο. Η ιδεολογία ή όποια τελος πάντων ιδεολογία θεωρήθηκε πουκάμισο που αλλάζει και όχι μια σταθερά που μπορεί να δημιουργεί μέν προβλήματα στην ευλυγισία σου, αλλά σ΄ εμποδίζει τελικά από τα χειρότερα. (Για την ενίσχυση των λόγων μου.
  • Οι ίδιοι άνθρωποι που υλοποίησαν - υποστήριξαν τις κοινωνικοποιήσεις το '80, υλοποίησαν τις ιδιωτικοποιήσεις το '90 και τέλος οι ίδιοι χαρίεντες χρησιμοποίησαν το χρηματιστήριο για να πλουτίσουν παγιδεύοντας τους αφελείς - υποστηρίζοντας ένα μοντέλο ακραίου φιλελευθερισμού.
  • Αφού λοιπόν ολοκλήρωσαν τις πιρουέτες τους, τις στροφές τους, αφού χόρτασαν, ας μας αφήσουν ήσυχους. Η επιμονή τους να μας ξανακυβερνήσουν με πεισμώνει.
  • Σε χώρες με πολιτικό πολιτισμό υπάρχουν και αυτοκτονίες σε θέματα διαφθοράς: (Στη Γαλλία ο πρωθυπουργός Μπερεγκοβουά αυτοκτόνησε την πρωτομαγιά του 1993 μη αντέχοντας να δικασθεί για την κατηγορία ότι έλαβε ένα εκατομμύριο γαλλικά φράγκα ως δάνειο από τον επιχειρηματία - Ροζέ Πιλά.) Δεν περιμένουν να δούμε κάτι παρόμοιο στο Ellada, βουλώστε το τουλάχιστον.

Βέβαια στην όλη υπόθεση η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ έχει τη σημασία της: Ποιος θυμάται το 89, και τότε ο Κουτσόγωργας παραδέχθηκε ότι πήρε μερικά εκατομμυριάκια για το κόμμα. Όποιος θέλει ας δει τη δίκη - έχω τις κασέτες - ας δει επίσης και την αγόρευση του Μίμη Ανδρουλάκη στη Βουλή! . Αχ Μίμη μου, τι σούμελε να πάθεις - τι τάλεγες εκείνα - τώρα μούγγα με το φόβο μην σου πατσαβουριάσει κανείς τα κείμενά σου.... Να λοιπόν και ένα κέρδος από το σκάνδαλο της Siemens.

  • Το βούλωσε ο Μίμης και ο
  • λαλίστατος Λαλιώτης. Που είναι τώρα ο Κωστάκης. Τόσο μακάκας ήταν και δεν ήξερε ότι μπήκε χρήμα στο κόμμα, πως του διέφυγε. Ποιός τελικά έκανε κουμάντο στο κόμμα;

όλα τα παραπάνω ξεχάστηκαν για έχουμε σήμερα τον Μίμη στο ΠΑΣΟΚ, και φυσικά το ΠΑΣΟΚ βασιζόμενο στην αμνησία του ηλίθιου λαού του ξανάδωσε την εξουσία...

..έτσι λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ ποιούν την νήσσαν προκειμένου να περάσει η μπόρα... και ο Τσουκάτος να ξεχασθεί....

  • 5/Iουλίου/2008 στον Ραδιοσταθμό ΑΛΦΑ "πέφτω" πάνω στο Μίμη. Κολάω τη βελόνα ν' ακούσω τί λέει. Γίνεται της πουτάνας με τη Siemens, ο Τάσος Τέλογλου έχει φέρει ως πρώτο θέμα το ένα εκατομμύριο ευρώ που πήραν οι εφοριακοί αυτή τη φορά για να καλύψουν τρύπες στα λογιστικά της Siemens στην Ελλάδα. Ο Μίμης όλα αυτά τα προσπερνάει, και η εκπομπή του έχει ως θέμα το ερωτικό tango της Αργεντινής - διαβάζει με μουσική υπόκρουση πάντα τραγούδια tango, Μπόρχες και άλλους μεγάλους ποιητές αυτή της χώρας. Μπράβο Μίμη. Ο κόσμος καίγεται και το νινί χτενίζεται, είναι ότι πρέπει για την ώρα. Πάντα ο Μίμης καταφέρνει να μας εκπλήσσει! Πίσω απ΄όλα κρύβεται ένας έρωτας και μ' αυτήν την έννοια η αναφορά στα ερωτικά tango υποδηλώνουντη βαθύτερη σχέση που έχει η πολιτική με το χρήμα, με τον έρωτα. Όλα μαζί, κάτι σαν ψαρόσουπα. Και με τον τρόπο αυτό ροκανίζουμε το χρόνο, πετάμε τη μπάλα στην κερκίδα, πριν μας πάρει χαμπάρι ο κόσμος χαμπάρι, ότι ξοφλήσαμε ως κόμμα, ότι χάσαμε κάθε νομιμοποίηση να ζητήσουμε περισσότερη δουλειά, περισσότερη προσπάθεια από ένα κόσμο που βλέπει κάθε μέρα την αγοραστική του δύναμη να μειώνεται, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει...
  • Άχ Μίμη μου... (με την ευκαιρία έχει κανείς σας αυτό το ηχητικό υλικό του Μίμη, τότε που ως παπαγαλάκι στον ΦΛΑΣ 9.61 υπερασπιζόταν την πολιτική Σημίτη στο Χρηματιστήριο .... είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος αν ακούσει τον ευατό του θα πέσει σε κατάθλιψη!)

====

  • Τη μόνη υπηρεσία που μπορεί να παράξει το ΠΑΣΟΚ στη χώρα είναι να διαλυθεί και να προσπαθήσει από το μηδέν να φτιαχθεί. (Αν τα καταφέρει!) Το σημερινό δομικό του υλικό έχει απαξιωθεί - τέλος εποχής! Γιώργο πάρτο χαμπάρι!!!
  • Δικός σου φίλος ο Γ. Τρεπεκλής! (55 χρόνων, παντρεμένος με την κόρη της Σουζάνας Τρίτση. Σύμβουλος επιχειρήσεων σήμερα, συνδέεται με φιλική σχέση με τον Γ. Παπανδρέου, και είχε απασχολήσει τον τύπο όταν αποκαλύφθηκε πως δεν είχε στρατευτεί, γεγονός που του στοίχισε τη θέση του στην ηγεσία του ΕΟΤ. Ηταν αντιπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, για την πώληση του οποίου εισέπραξε, το 2003, 6,5 εκατ. ευρώ.Εχει κληθεί δύο φορές ως μάρτυρας από τον εισαγγελέα Αθανασίου, ο οποίος θεωρεί υπέρογκο το συγκεκριμένο ποσό. Του ζητούνται παραστατικά για το πού διοχετεύτηκαν τα χρήματα. Ο ίδιος επιμένει ότι μπορεί να δικαιολογήσει την αμοιβή και επικαλείται τη σύμβασή του, που προβλέπει τη συγκεκριμένη προμήθεια.) πηγή

(Η τροχιά του παραπάνω κυρίου είναι παράδειγμα ζωής:

  1. Γίνε κολλητός κάποιου ισχυρού.
  2. Γλυτώνεις όλες τις υποχρεώσεις σου (πήγε τελικά φαντάρος αφού έφυγε από σύμβουλος του Αντρέα; δεν το έμαθα... - τα κορόϊδα πάνε)
  3. Η γειτνίασή σου με ισχυρό, την εξουσία σου δίνει το κάτι τίς δηλ το λιγώτερο μια καλή δουλειά. (Προς τούτο γυρνάς στους διαδρόμους της εξουσίας - μη μασάς γίνε διαδρομιστής - άσε τους άλλους να δουλεύουν, εσύ τους δουλεύεις...)
  4. Μεσολαβείς για μια δουλίτσα.
  5. Κονομάς κάπου 6.500.000 Ευροπουλάκια.
  6. Μπίνγκο! Εξαφανίζεσαι - τάχεις οικονομίσει.
  7. Πίνεις τα ποτάκια σου εις υγείαν των κορόϊδων! (πάντα εξαφανισμένος... μην είσαι κορόϊδο, μετά από 10 χρονάκια - πάλι στον αφρό, ως κυνηγημένος... το ξέρεις το παιχνίδι... με κυνηγάνε, με κατατρέχουν, ελεήστε τον φουκαρά,...)

Αγαπητέ Τρεπεκλή! Ακόμα και περίτεχνο τόνομά σου έδειχνε τον περίτεχνο τρόπο με τον οποίο θα τη βόλευες! Mpavisimo! Τώρα κατάλαβα για ποιον δουλεύανε τόσοι γνωστοί και φίλοι που χρόνια και χρόνια ψηφίζανε ΠΑΣΟΚ οι άνθρωποι. Που να ξέρουν ότι η οικογένεια (Παπανδρέου ) δεν ξέρει να φυλάγεται...

  • Υπάρχει όμως και μια άλλη προσέγγιση που δεν θέλω να σας αποκρύψω. Μπορεί τελικά η προμήθεια των 6,5 εκ. ευρώ να ειναι και μικρή, αν δούμε τι θάπερνε άν τη δουλειά την έπερνε άλλος και όχι η πλευρά Τρεπεκλή! δείτε
  • Έχει όμως ενδιαφέρον και η απολογία του στο ανακριτή: δείτε

Και επειδή εξακολουθείτε να μην προσέχετε δείτε κι' αυτό:

  • Δικοί σου άνθρωπο Γιώργο μου, του κόμματος, επιλογές σου όλοι αυτοί που στον ΟΤΕ που επί πολλά έτη σιτίζονταν στην υγεία του κορόϊδου Ελληνικού Λαού, που εσύ με τις Σοσιαλιστικές κορώνες αναλάμβανες να αποκοιμίζεις!
  • Ως κόμμα έχοντας το άγχος της διατήρησης εξουσίας, αφού αυτό θέλατε πάση θυσία, συμμαχήσατε με κάθε κατακάθι. Τώρα ---- πως το λένε στο Αμέρικα - φιλήστε μου τον κώλο - ή ελληνοπρεπέστατα: φιλήστε μου τ΄α....δια! (τ' αχλάδια: εξηγούμεστα μην χαρακτηρισθούμε και υβριστές)


Παρακάτω ο κ. Χαρίδημος Τσούκας δίνει τη δικιά του πινελιά γι' αυτό που ο κ. Σημίτης ονόμαζε ισχυρή Ελλάδα! - Η Ελλάδα των τριών Ηπείρων και 5 Θαλασσών!", "Ο πολιτισμός των πολιτισμών!" (άσχετο αλλά να μην ξεχνιόμαστε ήταν σλόγκαν της εποχής - το δεύτερο του grand Βenizeli - που διαφήμιζε κι' αυτός την ισχυρή και "έξυπνη" Ελλάδα!)

======
Mεταγεννέστερη προσθήκη: 14/6/2009: -------->

«Γνωριμία ναι, ιδιαίτερη σχέση όχι»

==================

«Η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης»,


Του Χαριδημου Κ. Τσουκα*
«Η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης», δήλωσε στη δίκη που άρχισε τον περασμένο Μάιο στο Μόναχο το πρώην στέλεχος της Siemens κ. Σίκατσεκ. Ως διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της εταιρείας κάτι θα ξέρει. «Οι μίζες ήταν ένα κοινό μυστικό στη Siemens», πρόσθεσε. «Ηταν γνωστή πρακτική σε μένα και σε άλλους ότι πληρώναμε προμήθειες, για να κερδίζουμε συμβόλαια». Η ταρίφα είναι τώρα γνωστή: το 2% του ετήσιου τζίρου της εταιρείας φέρεται να διοχετεύονταν σε παράνομες πληρωμές πολιτικών, κομμάτων και στελεχών δημοσίων οργανισμών. Ο οικονομικός διευθυντής της μητρικής εταιρείας κ. Κουτσερόιτερ ανέφερε στην κατάθεσή του τα εξής: «Ο κ. Χριστοφοράκος [διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas] επιχείρησε να με πείσει ότι αυτές οι πληρωμές ήταν αναγκαίες, εξηγώντας μου […] ότι εξαιτίας του επικείμενου εκλογικού αγώνα […] θα έπρεπε να γίνουν πληρωμές [...] στα κόμματα στην Ελλάδα. Είπε ότι κάτι τέτοιο ήταν η συνηθισμένη διαδικασία στην Ελλάδα […]. Ηθελε έτσι να χρηματοδοτήσει και τα δύο μεγάλα κόμματα, για να διασφαλίσει ότι σε κάθε περίπτωση οι πολιτικοί θα παρέμεναν ευνοϊκά προσκείμενοι στη Siemens».
Η βελτιστοποιητική λογική της Siemens ήταν ατράνταχτη: μεγιστοποιείς την πιθανότητα να είσαι η ευνοούμενη εταιρεία του ελληνικού κράτους, αν δωροδοκείς στελέχη και των δύο κομμάτων εξουσίας. Η κοινωνιολογική οξυδέρκεια της Siemens ήταν αξιοσημείωτη: στην Ελλάδα έτσι γίνονται οι δουλειές – αν θέλεις να κάνεις μπίζνες ή να έχεις συναλλαγές με το ευρύ και βαθύ κράτος, πρέπει να λαδώσεις. Δεν νομίζω να υπάρχει Ελληνας πολίτης που δεν θα συμμερίζονταν αυτή την παρατήρηση. Οι Γερμανοί επιβεβαιώνουν κάτι που, όσοι έχουμε τη δυστυχία να είμαστε Ελληνες, γνωρίζουμε καλά.
Οτι η Siemens έβρισκε πρόθυμους διεφθαρμένους πολιτικούς δεν είναι αξιοπερίεργο. Ο πολιτικός αμοραλισμός στη χώρα είναι τέτοιος που εύκολα μπορώ να φανταστώ πολιτικούς να λαδώνονται με την ίδια ευκολία που αλλάζουν αυτοκίνητο. Αρκεί να δει κανείς τον πολυτελή τρόπο ζωής αρκετών από αυτούς, για να καταλάβει. Εξίσου ενδιαφέρον, όμως, είναι και οι «χορηγίες» και οι «διευκολύνσεις» της Siemens, στο μέτρο που αποκαλύπτουν ένα νομιμοφανές πλέγμα σχέσεων πολιτικών – επιχειρήσεων, το οποίο είναι περισσότερο διαβρωτικό για τη δημοκρατία ακόμη και από τις ίδιες τις μίζες. Η παρανομία, όταν αποκαλύπτεται, καθιστά εμφανείς τις ευθύνες των εμπλεκομένων, ενώ η νομιμοφάνεια συγκαλύπτει. Με την παρανομία ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, με τη νομιμοφάνεια όχι. Η διαπλοκή είναι χειρότερη από τη διαφθορά, ακριβώς γιατί είναι πιο ύπουλη.
Είναι ειρωνικό ότι μέλη της οικογένειας του πολιτικού που επινόησε τον όρο «διαπλεκόμενα», έγιναν αποδέκτες προνομιακής μεταχείρισης από τη Siemens!
Τα πιστωτικά ή απλήρωτα τιμολόγια μελών της οικογένειας Μητσοτάκη δεν είναι παράνομες πράξεις, αλλά δεν συνιστούν και «άριστες πρακτικές». Στο μέτρο που οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί αναγνωρίζουν την «κοινωνική σχέση» που τους συνέδεε με τον κ. Χριστοφοράκο, γιατί να μην υποθέσει κανείς ότι η εταιρεία του έκανε «δώρα» σε ευυπόληπτους φίλους της; Τι πιθανότητες θα είχατε εσείς κι εγώ να λάβουμε πιστωτικό τιμολόγιο για μια συναλλαγή μας με τη Siemens; Μια περιβαλλοντική οργάνωση και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ (την εποχή μάλιστα που το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε), είχαν τις ίδιες πιθανότητες να λάβουν χορηγία 15.000 ευρώ από τη Siemens; Η κόρη σας θα είχε τις ίδιες πιθανότητες με την κόρη του (τότε) υπουργού κ. Μαγγίνα να προσληφθεί στον ΟΤΕ; Οποιος διαθέτει κοινή λογική, θέτει εύλογα ερωτήματα. Κι όποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του ψελλίζει αμήχανες δικαιολογίες.
Τα εύλογα ερωτήματα της κοινής λογικής και οι μη πειστικές απαντήσεις που τα συνοδεύουν διαβρώνουν τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να συνδέει τους πολίτες με τους εκπροσώπους τους. Ο Θουκυδίδης εκθειάζει το πολιτικό ανάστημα του Περικλή, περιγράφοντάς τον, μεταξύ άλλων, «διαφανώς αδωρότατο». Ο πολιτικός που παίρνει «διευκολύνσεις» ή «δωράκια» από επιχειρήσεις χάνει το πολιτικό του κύρος, δεν μας πείθει για την αδιάβλητη κρίση του, δεν μπορεί να λειτουργήσει παιδαγωγικά προς τον «δήμο» κι ούτε, φυσικά, μπορεί να «άγει» τον «δήμο» προς τη λήψη ορθών αποφάσεων.
Υποψιάζομαι, όμως, ότι τέτοια υψιπετή θέματα δεν απασχολούν την πλειονότητα των πολιτικών μας. Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει στην ατιμωρησία.. Η βουλευτική ασυλία τούς προστατεύει από κοινά αδικήματα που θα έστελναν στη φυλακή οποιονδήποτε άλλον πολίτη. Μπορούν να υπερβαίνουν τις προεκλογικές δαπάνες τους γνωρίζοντας ότι η Βουλή θα τους απαλλάξει. Μπορούν να δηλώνουν ό,τι θέλουν στο «πόθεν έσχες», με τη βεβαιότητα ότι κανείς δεν θα τους ζητήσει να δικαιολογήσουν το «πόθεν». Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών καθιστά σχεδόν αδύνατη την ποινική δίωξή τους. Σε ένα τέτοιο κλίμα γιατί να μην αποδεχθούν μερικοί «δωράκια» από επιχειρήσεις, τα οποία θα επιστρέψουν αργότερα με τον δικό τους τρόπο;
Οτι το Ελλαδικό πολιτικό σύστημα είναι σάπιο το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Οτι η πολιτική σήψη καθηλώνει τη χώρα στην υπανάπτυξη, αποδιαρθρώνει τους δημόσιους θεσμούς, και εκβαρβαρώνει τη δημόσια και ατομική ηθική συμπεριφορά το βιώνουμε καθημερινά. Το ερώτημα είναι: πότε και πώς θα σπάσει το απόστημα; Θα καταρρεύσει το σύστημα εκ των ένδον; Θα υπάρξει ένας Ελληνας Ντι Πιέτρο να ενεργήσει ως καταλύτης για την κατάρρευσή του; Ή θα οδηγηθούμε σε κάποια πρωτοφανή πολιτική-εθνική κρίση, απροσδιόριστων επιπτώσεων;
* Ο κ. Χαρίδημος Κ. Τσούκας είναι καθηγητής Οργανωσιακής Θεωρίας στο ALBA και στο Πανεπιστήμιο Warwick.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_15/06/2008_274103
=================

Ο ΣΤΑΘΗΣ της ΕΛΕΥΡΟΤΥΠΙΑΣ έχει κάτι καλό να μας πει:


===========

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ


Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Μαντάς


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ
Στην επίθεση επιχειρεί να περάσει το ΠΑΣΟΚ τόσο στο θέμα της «Ζίμενς» όσο και των άλλων σκανδάλων, καθώς εκτιμά ότι το πρόβλημα βρίσκεται τώρα «στην αυλή της κυβέρνησης» και ο κ. Καραμανλής «είναι άβουλος και επιδιώκει τη συγκάλυψη».

Ο Α. Μαντάς χάνει την κομματική ιδιότητα μέχρι νεωτέραςΑυτή η «επίθεση» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδηλώθηκε χθες με τρεις τρόπους:* Ανέστειλε την κομματική ιδιότητα και του Αριστείδη Μαντά, συνεργάτη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, ο οποίος φέρεται να έχει συντάξει το ιδιόχειρο σημείωμα με το οποίο υποδείκνυε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία για να κατατεθούν χιλιάδες μάρκα από τη «Ζίμενς».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή -όπως και η προηγούμενη για τους κ.κ. Τσουκάτο και Μαντέλη- δεν υπάκουσε σε «τεκμήριο ενοχής», αλλά ισχύει μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση. Και με τη χθεσινή απόφαση η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να δείξει ότι η ίδια αντιδρά αμέσως πολιτικά σε κάθε αποκάλυψη, σε αντιδιαστολή με τον πρωθυπουργό, ο οποίος προτίμησε να μην κάνει καμιά κίνηση στην υπόθεση Λιάπη.*

Εγκάλεσε ξανά την κυβέρνηση για την επιμονή της να απορρίπτει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να στείλει επιστολές στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία θα τους ζητεί να συγκληθεί αμέσως η ολομέλεια του σώματος, με μοναδικό αντικείμενο τη σύσταση της Εξεταστικής.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να μη δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι δεν απορρίπτει τη διακομματική επιτροπή που έχει προτείνει ο πρωθυπουργός, αλλά δίνει βάρος στην άμεση διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή, ενώ η Διακομματική θα συσταθεί τον Οκτώβριο.

«Δεν θέλουμε να πάει στις ελληνικές καλένδες κάτι που μπορεί να γίνει σήμερα», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.* Εξαπέλυσε ομαδικά πυρά τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αρμόδια εισαγγελέα, με αφορμή το πόρισμα για την υπόθεση Ζαχόπουλου. «Οδηγεί την υπόθεση στις καλένδες.

Είναι αποτέλεσμα εξωφρενικό και κωμικοτραγικό μαζί», είπε η υπεύθυνη για θέματα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη. Και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. έχει καταφέρει όλα τα σκάνδαλα που οδηγούνται στη Δικαιοσύνη να καταλήγουν στο αρχείο».Παράλληλα, 16 βουλευτές με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ εναντίον της εισαγγελέως κ. Ράικου για το πόρισμα που εξέδωσε.

Την αποκαλούν «προσωπική εξομολογήτρα του Ζαχόπουλου», επειδή είχε συναντήσει τον πρώην γενικό γραμματέα πριν γίνει γνωστή η όλη υπόθεση. Και την εγκαλούν επειδή δεν ζήτησε να εξαιρεθεί από την υπόθεση. «Γιατί δεν απομακρύνθηκε από την υπόθεση η κ. Ράικου, αφού οι σχέσεις της με τον κ. Ζαχόπουλο δημιούργησαν σοβαρές υπόνοιες μεροληψίας;» ρωτούν οι βουλευτές τον υπουργό Δικαιοσύνης.


Το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες αφίσα για τα θέματα των σκανδάλων, με την οποία θα κατηγορεί την κυβέρνηση για «κουκούλωμα» και θα προβάλλει τη δική του βούληση να 'ρθουν «όλα στο φως».Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε και χθες ότι η κυβέρνηση με δύο απλές κινήσεις μπορεί να δείξει ότι έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο «Ζίμενς».

Πρώτον, να επανεξετάσει όλες τις συμβάσεις της εταιρείας που τρέχουν αυτή τη στιγμή. Και, δεύτερον, να φέρει μια τροπολογία στη Βουλή, με την οποία να αποκλείεται η εταιρεία αυτή από διαγωνισμούς μέχρις ότου δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον κ. Μαντέλη «να δώσει αμέσως αναλυτικές και πειστικές εξηγήσεις» για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. *


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/07/2008

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=16506432
===========
Είχε επαφή με Μόναχο ο Ζορμπάς
Της ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
Δύο φορές έχει «συναντηθεί» ο Γ. Ζορμπάς με τη Siemens. Και οι δύο υπήρξαν κρίσιμες για την καριέρα του: Η πρώτη ήταν το «καυτό» καλοκαίρι του 1995, με την υπόθεση των συμβάσεων ΟΤΕ με Siemens και Ιντρακόμ, και του είχε αφαιρεθεί βιαίως η δικογραφία των ψηφιακών.
Κατά τρόπο μοιραίο, 13 χρόνια μετά, όταν συνάντησε πάλι τις συμβάσεις του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρεία, αποπέμπεται και αυτή τη φορά κατά βίαιο τρόπο από τη θέση του επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.Τώρα, πάντως, φέρεται αποφασισμένος να κλιμακώσει την αντίδρασή του και να αποστείλει, πιθανότατα την Τρίτη, επιστολή προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό με την οποία θα καταγγέλλει ότι του αφαιρείται η έρευνα για τη γερμανική εταιρεία.*Με δήλωσή του στην «Κ.Ε.» απαντάει και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου περί των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής, που κατηγορείται ότι δεν έστειλε, και στις αιτιάσεις περί ολιγωρίας του.«Τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής», ανέφερε μιλώντας μας στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου την Πέμπτη, «τα υποβάλλει η δικαστική αρχή, σύμφωνα με το νόμο (αρθρ. 457-461 ΚΠΔ) και τις συμβάσεις διεθνούς συνεργασίας. Εξ ουδεμίας διατάξεως νόμου προβλέπεται ότι υφίστατο δυνατότης διαβιβάσεως αιτημάτων δικαστικής συνδρομής εκ μέρους της Αρχής σε χώρες της αλλοδαπής, ούτε δυνατότης δεσμεύσεως τραπεζικού λογαριασμού σε πιστωτικά ιδρύματα ξένων χωρών».Τα συναπαντήματα με τη SiemensΟ πρώην εισαγγελέας ήταν ουσιαστικά προ των πυλών όχι μόνο της υπόθεσης Siemens, αλλά και όλων των άλλων σκανδάλων που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα και δεν έχουν διαλευκανθεί. Αφορμή για τις ενέργειες που επρόκειτο -αλλά δεν πρόλαβε- να κάνει, ήταν αναφορές που είχε λάβει η Αρχή από ελληνικές τράπεζες για λογαριασμούς προσώπων τα οποία βρίσκονται στο μικροσκόπιο και της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας και στη χώρα μας. *Δύο πράγματα δεν είναι γνωστά στον κόσμο γι' αυτή την υπόθεση: Το πρώτο είναι ότι την υπόθεση του σκανδάλου της Siemens είχε αναλάβει πριν από μήνες συγκεκριμένο μέλος της Αρχής με εντολή Ζορμπά και το δεύτερο ότι ο εισαγγελέας ενημερωνόταν συχνά με σημειώματα από την Εισαγγελία του Μονάχου για τη δίκη ενός από τους πρωταγωνιστές του γερμανικού σκανδάλου, του Ρ. Σίκατσεκ. Οσοι παρακολουθούν από κοντά το ενδιαφέρον της Αρχής για τη Siemens είναι απολύτως βέβαιοι ότι μόνο λόγοι ευπρέπειας τον απέτρεψαν να ενεργήσει, έστω και την περασμένη εβδομάδα, δεσμεύοντας λογαρισμούς πρωταγωνιστών.*Οι δραστηριότητες της Siemens στην Ελλάδα είναι γνωστές στον εισαγγελέα από τη δεκαετία του 1990, όταν με πόρισμα-φωτιά κατακεραύνωνε τι μίζες, όπως τις ανέφερε, που διοχετεύονταν σε στελέχη του Οργανισμού. Τότε είχε προτείνει να ανατεθεί η υπόθεση στο εφετείο, κάτι που αρνήθηκε ο τότε προϊστάμενός του δύο μέρες πριν συνταξιοδοτηθεί. Ακολούθησε η δυσμενής μετάθεσή του στα Γιάννενα.*Κατά μία ακόμα μοιραία συγκυρία, ο Γ. Ζορμπάς γνώριζε πολύ καλά και εκ των έσω ένα άλλο σκέλος του σκανδάλου, τη σύμβαση του υπουργείου Αμυνας για τα συστήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών με την αμερικανική SAIC, που είχε ως υπεργολάβο τη γερμανική εταιρεία. Είναι κοινό μυστικό ότι ο πρώην εισαγγελέας, ως γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας, παραμονές των Ολυμπιακών είχε εντοπίσει το παράνομο της σύμβασης, αφού είχε την άποψη ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε αρμοδιότητα για την σύναψη της σύμβασης. Τότε, μάλιστα, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Αμυνας, σε σύσκεψη στην οδό Μεσογείων, παρουσία του τότε υπουργού Σπ. Σπηλιωτόπουλου, αλλά και άλλου υπουργού (εν ενεργεία σήμερα), είχε δεχτεί την εισήγηση να επεκταθεί η σύμβαση για την ασφάλεια του «2004» και σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς και είχε διατυπώσει την έκπληξή του.Το πόρισμα για τα ομόλογαΟ διορισμός του Γ. Ζορμπά ως επικεφαλής της Αρχής έγινε τον Μάιο του 2006. Είχε προηγηθεί συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. *Ωστόσο, έκτοτε δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τον Κ. Καραμανλή. Το πάγωμα των σχέσεών του με την κυβέρνηση, και ιδιαίτερα με τον Γ. Αλογοσκούφη, ήρθε μετά τα πορίσματά του για την υπόθεση των ομολόγων το 2007, όπου διατύπωνε την άποψη ότι χρήματα κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Τότε συγκρούσθηκε και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, ο οποίος αμφισβήτησε τη νομιμότητα και των δύο πορισμάτων.*Ακολούθησε η έρευνα του για τα 5,5 εκατ. ευρώ του Θ. Αναστασιάδη και η υπόθεση Ζαχόπουλου. Σήμερα μαθαίνουμε ότι ο πρώην εισαγγελέας είχε ζητήσει από την ΥΠΕΕ το πόρισμα για τους φορολογικούς ελέγχους του Θ. Αναστασιάδη, το οποίο του εδόθη μόνο έπειτα από επεισόδια και τελική γνωμάτευση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. *Υπάρχουν πολλοί που επιμένουν ότι η υπόθεση με την οποία επρόκειτο να ασχοληθεί στη συνέχεια ήταν η υπόθεση της εξαγοράς της «Γερμανός» από την Cosmote. Δεν πρόλαβε, όμως, αφού η προαναγγελθείσα καρατόμησή του ήρθε νωρίτερα από τον Αύγουστο, οπότε την περίμεναν ορισμένοι.*Οταν ρωτήθηκε, πάντως, στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα για τα επόμενα βήματά του, είπε ότι θα επιστρέψει στο σπίτι του στην Καλλιθέα. Φαίνεται ότι θα ασχοληθεί με τη συγγραφή του βιβλίου του για την «δίκη των έξι», αφού είναι γνωστό το ενδιαφέρον του για την Ιστορία και για τα αρχαία κείμενα.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 27/07/2008
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=72144672
========
Σκοτάδι για τους λογαριασμούς στην Ελβετία
Με αλλεπάλληλα αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις χώρες και τις τράπεζες , όπου οι «μαύρες» εταιρείες της Siemens, Placid Blue και Fairways, διατηρούν τους λογαριασμούς τους, ο ανακριτής Ν. Ζαγοριανός συνεχίζει την έρευνα για τη Siemens. Είναι απολύτως αναγκαίο για την ανάκριση να υπάρξει έστω και μια προσωπική δίωξη, περί τα τέλη Αυγούστου, αφού οι ελβετικές αρχές, που κρατούν μέρος της λύσης του σκανδάλου μέσω επίμαχων λογαριασμών, αρνούνται να παράσχουν διευκόλυνση αν οι ελληνικές αρχές δεν συνοδεύουν τα αιτήματά τους και με τα ονόματα των κατηγορουμένων.
*Δύο είναι οι υποθέσεις που απασχολούν την ανάκριση σε αυτό το στάδιο της ενημέρωσης επί της ουσίας του κ. Ζαγοριανού: η σύμβαση 8002 με τον ΟΤΕ και η σύμβαση για τα συστήματα ασφαλείας C4I. 1 Ως πρόσωπο- κλειδί για την πρώτη υπόθεση εντοπίζεται, σύμφωνα και με την ενημέρωση που έχει γίνει από την Εισαγγελία, ο Πρ. Μαυρίδης, πρώην στέλεχος της εταιρείας στην Ελλάδα, ο οποίος δεν έχει αρνηθεί ότι μεσολάβησε σε στελέχη οργανισμών για να προωθήσει τις δουλειές της Siemens, από την οποία απομακρύνθηκε το 2006.Ζητούμενο της ανάκρισης είναι ασφαλώς και η μεταχείριση του Θ. Τσουκάτου, αφού φαίνεται ότι η παράνομη χρηματοδότηση κόμματος στην Ελλάδα διχάζει τους νομικούς. Αν πρόκειται, δηλαδή, για απλό πλημμέλημα ή για κακούργημα. Κόμβος και πάλι για την διοχέτευση πολιτικού χρήματος στην Ελλάδα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Μ. Χριστοφοράκος, και το ζητούμενο είναι το κατά πόσο μπορεί να πει την αλήθεια.2 Η υπόθεση του C4I, και της μεγάλης αμοιβής των 6,5 εκατ. ευρώ στον αντιπρόσωπο, αναμένεται να φωτισθεί με το άνοιγμα των λογαριασμών σε ελληνικές τράπεζες και σε κάποιες από το εξωτερικό, που θα διαταχθεί μέσα στον Αύγουστο. Ο ανακριτής πρέπει να αναζητήσει πού κατέληξαν τα χρήματα, τα οποία έχουν διακινηθεί νομίμως, σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση.Ως κρίσιμος μάρτυρας εντοπίζεται και ο επιχειρηματίας Βασ. Τυρογαλάς, η υπεράκτια εταιρεία του οποίου έχει επίσης δεχτεί εκατομμύρια, τα οποία σύμφωνα με την κατάθεσή του δεν γνώριζε ότι προέρχονταν από τα «μαύρα» ταμεία. Οι φήμες για σχέσεις του με ισχυρά πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.*Η εν εξελίξει έρευνα της αμερικανικής Debevoise & Plimpton -την Τετάρτη κατέθετε το στέλεχος της Siemens Hellas, Δ. Δενδρινός-, θα τεθεί επίσης υπόψη του ανακριτή. Πολλοί όμως υποστηρίζουν ότι υπάρχουν νομικά κωλύματα στην όλη διαδικασία, τα οποία κάποιοι θα τα επικαλεσθούν, προκειμένου να δημιουργήσουν δικονομικές ακυρότητες.
Γ. ΠΑΠ.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 27/07/2008
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=86457504
=========
Το πραγματικό σκάνδαλο (12/7/2008)
Εδώ που τα λέμε, έχω κι εγώ ζαλιστεί με τα εκατομμύρια. Όπως κάθε κοινός θνητός που θα ήθελε απλώς να τα έχει. Δηλαδή, να είναι στη θέση εκείνων που τα πήραν. Και τα παίρνουν. Αυτό, άλλωστε, είναι το βασικό αποτέλεσμα της τυπικής και άτυπης διαφάνειας που έχει επιβληθεί στις σχέσεις διαπλοκής κράτους και επιχειρήσεων, πολιτικής και οικονομίας. Ότι εξαλείφεται και το τελευταίο ηθικό πρόσχημα, εγκαταλείπεται και η απλή ρητορική υπεράσπιση του θεωρητικού πλαισίου κανόνων που υποτίθεται πως διέπουν τον καπιταλισμό-καζίνο. Κι έχει τη σημασία του- για την Ελλάδα τουλάχιστον- ότι αυτό συμβαίνει με μια διακυβέρνηση που υπερκατανάλωσε την ηθικο-πολιτική φλυαρία και πούλησε τον εαυτό της ως η απόλυτη ενσάρκωση του Καλού. Τώρα πια μιλάμε για το απόλυτο ξεβράκωμα.Το τελευταίο- και ίσως πιο σπαρταριστό- επεισόδιο αυτού του συλλογικού ξεβρακώματος είναι η επίκληση της διακομματικής συναίνεσης, ως ισχυρού και ακλόνητου άλλοθι, για να βαπτισθούν οι μισθολογικές υποχρεώσεις και τα επιδόματα του υπουργείου Πολιτισμού προς τους εργαζομένους του «πολιτιστικές ενισχύσεις». Δεν έγινε και κανένα κακό, θα πείτε. Και οι μη εγκρατείς μοναχοί του Βυζαντίου βάπτιζαν το κρέας ψάρι για να παραβούν εκ του ασφαλούς τους κανόνες της νηστείας. Υποθέτως ότι δεν πήγαν στην κόλαση. Αυτό είναι, λοιπόν, το απόλυτο διακομματικό επίτευγμα της επιχείρησης «πνεύμα και ηθική». Η απάτη ανάγεται πια σε πολιτισμό. Όταν το ηθικό πρόσχημα εξαλείφεται για τους πάνω, δεν έχει καμιά τύχη επιβίωσης και για τους κάτω. Αφού τα δώρα, οι χορηγίες, οι οικονομικές αβρότητες, τα φιλοδωρήματα, οι ευγενείς υπεξαιρέσεις, οι αριστοκρατικές κλοπές και οι επιχειρηματικές γενναιοδωρίες γίνονται modus vivendi για τους ηγέτες, τι άλλο να κάνουν οι ηγούμενοι από το να κοπιάρουν το σαβουάρ βιβρ της εξαπάτησης; Σε κάθε εκατομμύριο ευρώ που ενθυλακώνει ή ξεπλένει ένας αξιωματούχος, ένας επιχειρηματίας, ένας celebrity του δημοσίου χώρου, ενδεχομένως αντιστοιχεί άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής, μαύρου χρήματος, σπασμένο όμως σε χιλιάδες εικοσάευρα, δεκάευρα και πεντάευρα, όσα και οι φτωχοδιάβολοι διακινητές τους, που βρίσκονται έτσι συνένοχοι της συλλογικής απάτης. Σ’ αυτή τη διάχυση της «ανηθικότητας» στην οικονομική συμπεριφορά, η εξουσία βρίσκει ένα ασφαλές ιδεολογικό καταφύγιο για να μην την σαρώσει η βουή του κόσμου. Πρόκειται για το χυδαιότερο επιχείρημα απενοχοποίησης της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας: όλοι κάνουν τα ίδια. Όλη η κοινωνία- υποτίθεται- είναι ένας μηχανισμός αυτοεξαπάτησης και αλληλοεξαπάτησης. Και οι ευθύνες είναι ισότιμες. Για τον εθνοπατέρα που διαχειρίζεται κατά βούληση δημόσιο χρήμα. Για τον δημόσιο υπάλληλο που τσεπώνει τα φιλοδωρήματα της διαφθοράς. Για τον μικρομεσαίο ιδιώτη που κλέβει το κράτος με απλή φορο-αποφυγή. Για τη συμβασιούχο που διασύρθηκε για μια μονιμοποίηση. Και για τον τσιγγάνο που τρυπώνει στην ουρά μπας και σουφρώσει ένα επίδομα πυροπλήκτου. Η δικαιοσύνη είναι ο βασικός μηχανισμός που δίνει διαρκώς υπόσταση σ’ αυτό το χυδαίο επιχείρημα. Ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στ’ αλάτι. Στη φυλακή «η 35χρονη» (έστω και πριν προλάβει να γίνει 36χρονη), καθαροί οι υπουργοί Πολιτισμού. Στη φυλακή η Μπουρμπούλια, στον αφρό οι χρυσοκάνθαροι της χρηματιστηριακής κλοπής. Στα σίδερα οι μεγαλομανείς μικροδωρολήπτες, απαθείς και άφθαρτοι οι γαλαντόμοι δωροδόκοι. Ολόκληρη η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία για τον εξισορροπητικό και καθαρτικό ρόλο της δικαιοσύνης εξαντλείται στην επικοινωνιακή εκτόνωση του κοινού περί δικαίου αισθήματος: λίγες χειροπέδες, λίγα σίδερα φυλακής, αρκετή ρητορεία για εμπιστοσύνη στους δικαστές και πολύ αρχείο όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι, όταν απειλούνται οι τα πρόσωπα-σύμβολα του παρεϊστικου εγχώριου καπιταλισμού μας.Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, βέβαια. Ακόμη και στα αναπτυγμένα και επηρμένα για την ακαμψία τους συστήματα δικαίου. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο κυνικός Ρώσος ολιγάρχης που σε λίγο θα αγοράσει και την Ιστορία, ομολογεί ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου ότι η περιουσία των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διαθέτει είναι προϊόν λαδωμάτων συμπατριωτών του κρατικών λειτουργών και ανταγωνιστών του ολιγαρχών. Και δεν συγκινείται κανείς. Ούτε το βρετανικό δικαστήριο (τι το ενδιαφέρει; Μια αστική διαφορά 5 δισ. δολαρίων με τον άλλο μαφιόζο του καπιταλισμού, τον Μπερεζόφσκι, εκδικάζει) ούτε η ρωσική δικαιοσύνη (τι την νοιάζει αν η περιουσία του ρωσικού λαού πέρασε στην μαφία της αγοράς για μια τηγανιά πατάτες;)Σ’ όλο αυτό το αλισβερίσι, με τα εκατομμύρια να μοιράζονται σαν τον πασατέμπο, η ηθικολογία περισσεύει. Αλλά και περιττεύει. Είναι η συσκευασία μιας άλλης, πολύ σημαντικότερης απάτης, ενός άλλου πραγματικού και μείζονος σκανδάλου. Αυτό που λείπει από την εικόνα δεν είναι οι μίζες που αποσπάστηκαν, για παράδειγμα, από τον κοινωνικό πλούτο τον οποίο ιδιοποιήθηκε ο Αμπράμοβιτς στη Ρωσία. Το πραγματικό σκάνδαλο είναι ο ίδιος ο Αμπράμοβιτς και η κλπή του εθνικού πλούτου των Ρώσων. Και για να επιστρέψουμε στην δική μας εικόνα, το πραγματικό σκάνδαλο δεν είναι οι μίζες των 100 ή 200 εκατομμυρίων ευρώ που μοίρασε η Siemens σε εχθρούς και φίλους την τελευταία δεκαπενταετία. Αλλά τα 4-5 δισεκατομμύρια ευρώ προμήθειες που ανέλαβε ο μέγας εθνικός προμηθευτής. Τι απέγιναν αυτά τα λεφτά, σε τι μεταφράστηκαν για το μέσο φορολογούμενο, αν υποθέσουμε ότι αυτός αποδέχεται ως αναγκαίο κακό την πολιτική ποσόστωση της μίζας 10%; Τι έχει αποδώσει το έπος της ψηφιοποίησης των τηλεπικοινωνιών και της κρατικής διοίκησης που μονοπωλιακά διαχειρίστηκαν για χρόνια Siemens και Κόκκαλης; Τρίχες…Με όλη τη σημασία της λέξης. Ο ΟΤΕ κρατήθηκε πεισματικά σε μια τεχνολογική υστέρηση που καταδεικνύεται από την χαμηλή διείσδυση των ευρυζωνικών δικτύων στα ελληνικά νοικοκυριά. Αν δεν υπήρχε το ανταγωνιστικό πογκρόμ των εναλλακτικών παρόχων ενδεχομένως θα μέναμε κολλημένοι για χρόνια στο 1%. Ο ΟΣΕ έχει μείνει προσκολλημένος στη ρετρό γοητεία του αραμπά. Τα νοσοκομεία αγοράζουν εξοπλισμό παρωχημένης τεχνολογία . Η δημόσια ασφάλεια (πρώην ολυμπιακή ασφάλεια) εξυπηρετείται από συστήματα που δεν δουλεύουν ή όταν δουλεύουν αρνούνται να συνεργαστούν μεταξύ τους. Η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας εξαρτάται από προβληματικές τεχνολογίες που παρείχε ο εθνικός προμηθευτής στη ΔΕΗ. Εν ολίγοις, αυτά που για χρόνια έγραφε η Αριστέα (η γνωστή Αριστέα) και κάποιοι της απέδιδαν μανιοκαταδιωκτικά σύνδρομα, αποκτούν αίφνης μια συνοχή, γίνονται κομμάτι μιας εικόνας, της ιστορίας της τεχνολογικής μας παρακμής στην οποία καταδίκασε μια ολόκληρη κοινωνία η αποκλειστική πελατειακή σχέση μιας ομάδας πολιτικών με ένα πολυεθνικό μονοπώλιο και την εγχώρια καρικατούρα του.Το πραγματικό σκάνδαλο στην υπόθεση Siemens (που μπορεί να λάβει κι άλλους τίτλους: υπόθεση Ιντρακομ, υπόθεση Raytheon κλπ) δεν είναι οι οικοσκευές που απέκτησαν δωρεάν οι τρακαδόροι εθνοπατέρες, αλλά η τρομακτική υστέρηση της χώρας, η καθυστέρηση ενός στοιχειώδους τεχνολογικού εκσυγχρονισμού, η ληστεία χρόνου και χρήματος που θα έκανε αυτή την κοινωνία να μοιάζει λιγότερο με μελαγχολική τριτοκοσμική δημοκρατία, με νεόπλουτη τρόφιμο του ευρωπαϊκού πτωχοκομείου.Όσοι – δηλαδή σχεδόν όλοι- έχουν την καθημερινή εμπειρία μιας συναλλαγής με το δημόσιο, μιας αγοράς υπηρεσιών από τον ΟΤΕ, ενός ταξιδιού με το τρένο, ενός απλού περιπάτου στο κέντρο της πόλης, εννοούν τι εννοώ.
http://kibi-blog.blogspot.com/2008/07/1272008_17.html
=========
Καλόν είναι να έχετε υπ όψιν σας - σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και το περί Σημίτην περιβάλλον - το παρακάτω αρχείο από το http://www.prin.gr/ κλικ εδώ
=============
--------------------------------

Πέμπτη, 6 Νοέμβριος 2008


Ανοίγουν στόματα για τις μίζες.



Τουλάχιστον τρεις Έλληνες, ο ένας πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΟΤΕ επί ΠαΣοΚ και οι δύο άλλοι πρώην στελέχη της Siemens Hellas, εκ των οποίων το ένα χαρακτηρισμένο ως εκ των διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» για την Ελλάδα, φαίνεται ότι «συνδέονται» με δύο στελέχη της μητρικής εταιρίας στη Γερμανία που στο τέλος Νοεμβρίου θα δικαστούν στο Μόναχο για το σκάνδαλο.
Με το φόβητρο της καταδίκης και μάλιστα με ποινές φυλάκισης, δεν αποκλείεται να ανοίξουν τα στόματά τους και να προβούν σε αποκαλύψεις για την ελληνική πτυχή της υπόθεσης.
Οι Βόλφγκανγκ Ρούντολφ (Wolgang Rudolph) και Χάιντζ Κέιλ Βον Τζάγκεμαν (Heinz Keil Von Jagemann), ως «βοηθοί» του κύριου διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» της Siemens, Σίκατσεκ, έστειλαν, από το 1999 έως και το 2004, χρηματικά ποσά που προορίζονταν για μίζες στην Ελλάδα και που σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ.
Τα χρήματα διοχετεύθηκαν μέσω λογαριασμών, offshore εταιριών ή και σε ρευστό. Όλα αυτά, χωρίς να υπολογίζονται άλλα μεγάλα ποσά, τα οποία, ναι μεν εστάλησαν από τα ίδια πρόσωπα και τις εταιρίες, αλλά οι τελικοί παραλήπτες τους, προς το παρόν, παραμένουν άγνωστοι.
Όπως επίσης και ποσά τα οποία διοχετεύθηκαν στην Ελλάδα μέσω άλλων προσώπων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της γερμανικής Δικαιοσύνης.
Σημαντικό τμήμα αυτών των χρημάτων προοριζόταν για μίζες, προκειμένου η εταιρία να διασφαλίσει μεγάλες «δουλειές» στον ΟΤΕ, αλλά και σε άλλους τομείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και για το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4i.
Για το τελευταίο έργο, ύψους 280 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε αναλάβει η αμερικανική (εδώ) SAIC,( εκπροσωπούμενη από τον …μπαινοβγαίνοντα στα γραφεία του ΠαΣοΚ κ. Γ. Τρεπεκλή και προσωπικό φίλο του κ. Γ. Παπανδρέου) με υπεργολάβο τη Siemens υπολογίζεται ότι διοχετεύθηκαν, μέσω offshore εταιριών, πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο Debevoise&Plimpton, που δουλεύει για λογαριασμό της Siemens, χρηματικά ποσά από λογαριασμούς των Ρούντολφ και Τζάγκεμαν εστάλησαν το 1999, το 2000, το 2001 και το 2002 προς λογαριασμούς ο οποίοι αποδίδονται στο πρώην στέλεχος της Siemens Hellas κ. Πρόδρομο Μαυρίδη, καθώς και στο έτερο πρώην στέλεχός της, κ. Αλέξανδρο Αθανασιάδη.
Ποσά από λογαριασμούς του Β. Ρούντολφ, σύμφωνα με το γραφείο, φαίνεται ότι εστάλησαν το 2000-2001 και σε λογαριασμό που αποδίδεται στον αντιπρόεδρο του ΟΤΕ επί ΠαΣοΚ, κ. Γ. Σκαρπέλη.
Ακόμα, το 1998 και το 1999 εστάλησαν προς τους δύο επιχειρηματίες, κυρίους Πιταούλη και Βόγια, από ένα εκατ. μάρκα.
Οι δυο τους φέρονται να έδωσαν τα χρήματα στον κ. Θ. Τσουκάτο ο οποίος υποστήριξε ότι έδωσε τα χρήματα στο ΠαΣοΚ.
Συγχρόνως ύποπτους λογαριασμούς που σχετίζονται με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens αναζητούν οι ελληνικές δικαστικές αρχές και σε τράπεζες της Αμερικής.
Το άνοιγμα λογαριασμών σε τράπεζες της Αμερικής που συνδέονται με πρόσωπα τα οποία είναι ήδη γνωστά στην ανάκριση είναι έτοιμος να ζητήσει μέσω της οδού της δικαστικής συνδρομής ο 4ος ειδικός ανακριτής της υπόθεσης, κ. Ζαγοριανός.
Πρόθεση του ανακριτή είναι να ισχυροποιήσει μέσω και αυτών των στοιχείων τις ενδείξεις που υπάρχουν στη δικογραφία, ειδικά για πρόσωπο το οποίο φέρεται να συνδέεται με .....μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ώστε να είναι σε θέση στη συνέχεια κατά τη σύνταξη των κατηγορητηρίων να προσωποποιήσει αδίκημα και σε βάρος του συγκεκριμένου εμπλεκόμενου.

http://politis-gr.blogspot.com/2008/11/blog-post_06.html

==========

Ποιός κρύβεται πίσω από το ελβετικό ομόλογο;

Aγνωστο ποιός είναι ο κάτοχος του εικονιζόμενου ομολόγου της γνωστής Ελβετικής Τράπεζας UBS. Το ομόλογο, με αριθμό 48530625, είναι ονομαστικής αξίας 20 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων και λήγει στις 20 Οκτωβρίου 2010. Βέβαια δεν είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε για την γνησιότητα του αξιογράφου. Σε κάθε περίπτωση όμως, το ποσό είναι πολύ μεγάλο και παραπέμπει σε ύποπτη συναλλαγή. Πιθανολογείται δε, ότι έχει δοθεί σε Έλληνα αξιωματούχο ως μίζα, είτε από τα μαύρα ταμεία της Siemens, ενδεχομένως σε συνάρτηση με το C4I, ή για κάποια άλλη μεγάλη προμήθεια από τον πολυεθνικό κολοσσό, είτε για μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα.
Είναι πολύ πιθανό, ο δικαιούχος να έχει σπάσει το αξιόγραφο και για λόγους πρόνοιας, να το έχει πρόωρα εισπράξει, πριν τη λήξη του, χάνοντας έστω και μερικά εκατομμύρια.
Η περίπτωση αυτή ενισχύεται και από το γεγονός, ότι μέσω τρίτων είχαν βολιδοσκοπηθεί γνώστες της αγοράς, με ισχυρές προσβάσεις στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα.

==============
Και τώρα, αγαπητοί μου, έρχεται η ώρα της Siemens έγραφε προχθές ο Μ. Κοττάκης. Της υπόθεσης που αποτελεί τον ορισμό της πολιτικής διαφθοράς.

Το σκάνδαλο αυτό δεν ομοιάζει σε τίποτε με τα άλλα: Η έρευνα της Δικαιοσύνης δεν περιορίζεται στην αγορά σπιτιών (Παυλίδης) αλλά στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων.

Το αποδεικτικό υλικό δεν αφορά σε εκτάσεις ακτημόνων ή σε λίμνες που διεκδίκησαν «λαίμαργοι» παπάδες (Βιστωνίδα, Βατοπαίδι) αλλά πόσες μίζες «παντελόνιασαν» υπουργοί για να υπογράψουν προμήθειες – μαμούθ στον ΟΤΕ.

Το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται απλώς στο λάδωμα ορισμένων επίορκων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να κάνουν τα στραβά μάτια στο καρτέλ γάλακτος ή σε μερικούς ανίδεους χρηματιστές περί ομολόγων ,αλλά σε αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) επί πρωθυπουργίας Σημίτη.

Κοντολογίς: Η υπόθεση αυτή αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας που ζήσαμε την περίοδο 1996-2004.
Από την έκβασή της θα μάθουμε ποιος αληθινά κυβερνούσε τη χώρα μας την εποχή εκείνη (η κυβέρνηση ή οι πολυεθνικές) και θα καταλάβουμε ενδεχομένως πόσα χρήματα «σπρώχθηκαν» κάτω από το τραπέζι για να χάσει ο Καραμανλής τις εκλογές του 2000.


Επομένως: Αν η Δικαιοσύνη δεν δειλιάσει και αν η κυβέρνηση τολμήσει μέσα από τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών, θα ξαναγραφεί από την αρχή η πολιτική ιστορία της χώρας.
Και θα έχει τότε ενδιαφέρον να μάθουμε τι έκανε εκείνη την εποχή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πώς ανεχόταν όσα γίνονταν στο παρασκήνιο.


Η ευκαιρία του κυρίου Παπανδρέου είναι τώρα: Αν πράγματι αποδοκιμάζει το μοντέλο διακυβέρνησης ΠαΣοΚ όπου ξένες πολυεθνικές και οι ντόπιοι υπεργολάβοι τους παρενέβαιναν στο πολιτικό παιχνίδι, για να το «στήσουν» στα μέτρα τους, με αντάλλαγμα χαριστικές αναθέσεις, έχει την ευκαιρία να το δείξει.

Τα περί «βρόμικου παιχνιδιού», που λένε οι συνεργάτες του, πλεονάζουν, όταν μάλιστα προέρχονται από μία παράταξη που στο Βατοπαίδι «έστησε» ψευδομάρτυρες για να πλήξουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.


Συμπληρωματικά να αναφέρω ότι σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, ο ανακριτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και η σύμβαση της αγοράς του C4Ι, , ήταν ζημιογόνος για το Ελληνικό Δημόσιο και ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της απάτης με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου- η αρχική δίωξη αφορούσε τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες- και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι έτοιμος αμέσως μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης να προχωρήσει στην προσωποποίησή της.


Υπενθυμίζω απλά , ότι ο κ. Τρεπεκλής , αντιπρόσωπος τότε της SAIC στην χώρα μας είναι προσωπικός φίλος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γ.Παπανδρέου και κατά δήλωση του επισκεπτόμενος αρκετές φορές το 2004 το προεκλογικό στρατηγείο του προέδρου του ΠαΣοΚ, στη Μαυρομιχάλη.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Παπακωνσταντίνου όταν είχε ερωτηθεί στην αρχή σχετικά με αυτή την υπόθεση , τον αποκαλούσε «τέως συνεργάτη του κ. Παπανδρέου»!

Αν η Δικαιοσύνη δεν δειλιάσει και αν η κυβέρνηση τολμήσει θα ξεκαθαρίσουμε .... , που , πως , σε τι υπήρξε ο κ. Τρεπεκλής ...«τέως συνεργάτης του κ. Παπανδρέου»!



========
2/5/2009
Οι μίζες έφευγαν σαν... πύραυλοι!
Mεγαλοστελέχη της Siemens επισφραγίζουν με καταθέσεις τους τον πακτωλό των εκατομμυρίων που διοχετεύθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα και στελέχη της δημόσιας διοίκησης, που έπαιρναν αποφάσεις για «αμαρτωλές» συμβάσεις, όπως αυτή σχετικά με τα ηλεκτρονικά τμήματα του πυραυλικού συστήματος Patriot, το 1999.Εκατομμύρια μάρκα… ταξίδεψαν με αφετηρία το αεροδρόμιο της Ζυρίχης μέσα σε βαλίτσες, για «λαδώματα», ενώ μόνο και μόνο για τη μοιρασιά της μίζας που ήταν σε μετρητά ....ενοικιάστηκε διαμέρισμα!Οι διαχειριστές των «μαύρων ταμείων» στις καταθέσεις τους, τόσο στο πλαίσιο του εσωτερικού ελέγχου που έκανε η εταιρία DEBEVOISE & PLIMPTON LLP για την καταβολή προμηθειών στη Siemens Ελλάδος, όσο και ενώπιον των ελληνικών αρχών, περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο το γαϊτανάκι εκατομμυρίων που είχε στηθεί για τις… VIP μίζες ελέω πληρωμών για τα στρατιωτικά έργα!Ο Ράινχαρντ Σίκατσεκ είναι το πρόσωπο που «ξηλώνει το πουλόβερ». Λέει ότι περίπου το 1999 ο Γκεμπάουερ της Siemens Eλλάδος προσφέρθηκε να «κλείσει» ένα έργο ύψους 100 εκατομμυρίων μάρκων για το πυραυλικό σύστημα Patriot στο Τμήμα Δικτύων Συγκοινωνιών του Σίκατσεκ, αν σε αντάλλαγμα δίνονταν 10 εκατομμύρια μάρκα σε μετρητά τα οποία θα τα διέθετε για δωροδοκίες.Ο νούμερο 1 της μητρικής εταιρίας δέχτηκε… αυτή την προσφορά χωρίς δεύτερη κουβέντα. «Προκειμένου να αποφύγω τη μεταφορά τόσο μεγάλων ποσών σε μετρητά μέσω των συνόρων με την Ελβετία, όπου επρόκειτο να λάβουν χώρα οι μεταβιβάσεις, κανόνισα με τον Bernsau (σ.σ.: διαχειριστής μυστικών πληρωμών της Siemens) να ενοικιαστεί ένα διαμέρισμα στη Ζυρίχη, όπου θα ελάμβαναν χώρα οι συναλλαγές», παραδέχεται ο Σίκατσεκ.Και γίνεται ακόμη πιο αναλυτικός: «Στο διαμέρισμα της Zυρίχης πραγματοποιήθηκαν περίπου έξι μεταβιβάσεις μετρητών. Σε όλες τις περιπτώσεις πήρα πρώτα τα μετρητά από τον Amini Hamid Reza (σ.σ.: εμπλέκεται στις εικονικές μεταβιβάσεις) και έπειτα τα έδινα στον Gebauer (σ.σ.: πρώην μέλος του Δ.Σ. της Siemens Ελλάς) ή στον Ψαρρό (σ.σ.: πρώην μέλος του Δ.Σ. της Siemens) στο διαμέρισμα».Όταν ο κ. Σίκατσεκ ρωτήθηκε εάν ο Gebauer ήταν καλά δικτυωμένος στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να είχε συμμετάσχει σε ομαδικές συζητήσεις στο υπουργείο, ενώ διευκρίνισε ότι ο Gebauer δεν του είχε πει ποτέ αν η συμφωνία για τους πυραύλους Patriot είχε κλείσει με τη συνδρομή του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος, όπως τόνισε, «έκανε χρήση των πολιτικών του διασυνδέσεων». Για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι «δεν γνωρίζει τους τελικούς παραλήπτες των προμηθειών, αλλά υπέθετε ότι προορίζονταν για υπουργούς της κυβέρνησης στο υπουργείο Άμυνας».Μίλησε και για την «τιμωρία» του κ. Ψαρρού από τον κ. Χριστοφοράκο επειδή κάποια χρήματα «έκαναν φτερά»… «…Ο Χριστοφοράκος μού είπε ότι ο Ψαρρός είχε αποχωρήσει διότι κάποια χρήματα υπό την ευθύνη του είχαν χαθεί και ο παραλήπτης της προμήθειας για το έργο των πυραύλων Patriot είχε διαμαρτυρηθεί στον Χριστοφοράκο», κατέθεσε.Ο έτερος όμως διαχειριστής των «μαύρων ταμείων», Ρ. Νιντλ, ανεβάζει το ποσό της προμήθειας: «Πλησίαζε περισσότερο στα 20 εκατομμύρια μάρκα»!Αναφέρεται, επίσης, σε δύο μεταβιβάσεις που έγιναν στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης. «Και στις δύο περιπτώσεις πρώτα έλαβα τα μετρητά από τον Αmini σε μία πύλη και μετά τα έδωσα στον Ψαρρό σε μία άλλη πύλη» - λέει, σκιαγραφώντας τις μεθόδους μιας πραγματικά όζουσας υπόθεσης… Υπενθυμίζω ότι η αγορά των Patriot εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ στις 9 Οκτωβρίου του 1998 μετά από εισήγηση του τότε υπουργού Άμυνας .Σε δεύτερη φάση, ακολούθησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και της κατασκευάστριας εταιρίας των αντιαεροπορικών συστημάτων για την οριστικοποίηση και την αποσαφήνιση των όρων της συμφωνίας, η οποία τελικώς υπεγράφη στις 19 Φεβρουαρίου του 1999 με συνολικό κόστος περί τα 900 εκατομμύρια. «etipos»

Δηλαδή τώρα, αυτά είναι λογιστικά βιβλία κόμματος;;;;


«Δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ» . Αυτό ακριβώς είπε ο κ. Τσουκάτος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου. Ο ίδιος επέμεινε ότι όλα τα χρήματα που πήρε από τη Siemens κατέληξαν στα κομματικά ταμεία, ενώ ο δικηγόρος του τόνισε ότι ήταν πάγια τακτική του ΠαΣοΚ να μην εγγράφονται αυτοί που προσέφεραν χρήματα στα βιβλία του κόμματος. Δηλαδή κρατούσαν ( ή και κρατούν ) διπλά βιβλία.
Όταν αναφερόμαστε σε λογιστικά βιβλία μη πάει ο νου σας σε τίποτα εκσυγχρονισμένα , μηχανογραφημένα και αξιόπιστα λογιστικά βιβλία με τριπλότυπα παραστατικά κλπ.. Τα επίσημα λογιστικά βιβλία του ΠαΣοΚ έχουν την μορφή που μπορείτε να δείτε εάν κάνετε κλικ στην φωτογραφία του άρθρου.
Είναι το ....βιβλίο εσόδων ενός κόμματος που... κυβέρνησε την μεταπολιτευτική Ελλάδα επί μακρό χρονικό διάστημα, όπως το έδωσε στην δημοσιότητα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κα.Μαρία Καρακλιούμη. Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους! Το δυστύχημα είναι ότι οι δεύτεροι είμαστε σίγουρα εμείς.
Εάν αυτά που βλέπετε είναι λογιστικά βιβλία μέσω των οποίων περνούν εκατομμύρια ευρώ , τότε το μπακαλοτέφτερο της μεταπολεμικής περιόδου φαντάζει μπροστά του ως ....Software Εφαρμογής Ενιαίου Γενικού Λογιστικού Σχεδίου στην Γενική και Αναλυτική Λογιστική.
Είναι εμφανής η αμηχανία στην οποία βρίσκεται το ΠαΣοΚ με αφορμή αυτή την υπόθεση. Η επιχειρηματολογία όμως απευθύνεται σε ..μωρούς ή ...ιθαγενείς. Επιμένει ότι από τον ελέγχο που έγινε στα βιβλία του ( που βλέπετε στην φώτο)...ουδέν προέκυψε.
Λες και τα μαύρα χρήματα , που κάποιοι , σύμφωνα με την ομολογία του κ. Τσουκάτου, τα πήρα μαύρα ( χωρίς δηλαδή παραστατικά), από κάποια μαύρα ταμεία της SIEMENS, για κάποιους ...μαύρους και αδιαφανείς σκοπούς, αυτά λοιπόν τα χρήματα θα τα περνούσαν στα ...λευκά και επίσημα λογιστικά βιβλία ( έστω και αυτής της μεταπολεμικής κατάστασης και μορφής που βρίσκονται). Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους !............

http://taxalia.blogspot.com/2009/07/blog-post_9277.html
===========
4_2_2010
Ο ΑΛΛΟΤΕ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, 22 ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ mr SIEMENS, ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΕΩΣ ΤΟ 2006 * ΚΑΙ «ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑ»
Η 7ετία Τσουκάτου-Χριστοφοράκου
Τσουνάμι Τσουκάτου κατακλύζει το αρχείο Χριστοφοράκου. Δεκάδες εγγραφές στα ημερολόγια του Mister Siemens φανερώνουν εντατικές, αλλά και διαχρονικές επαφές του Θ. Τσουκάτου με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Και μάλιστα σε μια περίοδο που ο πρώτος, εκτός από «στρατηγός» του Κ. Σημίτη, ήταν και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, και ο δεύτερος φρόντιζε να χρηματοδοτεί τα κόμματα με τα μυστικά κονδύλια της Siemens. 
Μερικές από τις 22 φορές που αναφέρεται το όνομα του Θ. Τσουκάτου στα ημερολόγια του Μιχ. Χριστοφοράκου. Σε μερικά από τα αποσπάσματα διακρίνεται και το όνομα του Κ. Γείτονα Στενή σχέση
Στο αρχείο Χριστοφοράκου, που περιέχεται στη δικογραφία, υπάρχουν τουλάχιστον 22 εγγραφές στο όνομα «Τσουκάτος», αλλά και παραστατικά που καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το 1999 μέχρι και το 2006. Ολα μαρτυρούν μια στενή διμερή σχέση (Τσουκάτου - Χριστοφοράκου) η οποία επιτρέπει στον Θ. Τσουκάτο να ζητάει εξοπλισμό, αθλητικές χορηγίες, διορισμούς από τον τότε ισχυρό της Siemens, ενώ του στέλνει και προσωπικά κλειστούς φακέλους που του παραδίδονται.
Αν όλα αυτά δεν βρίσκονταν στη δικογραφία, θα υπήρχε πλήρες σκότος για την πολυετή αυτή σχέση, που καλύπτει και πολλά από τα κρίσιμα χρόνια της ερευνώμενης περιόδου, ως προς τη διακίνηση του μαύρου πολιτικού χρήματος της Siemens σε κόμματα ή σε μεμονωμένους πολιτικούς.
Ανέφερε μόνο δύο
Ο 4ος Ειδικός Ανακριτής δεν ασχολήθηκε με το αρχείο Χριστοφοράκου και ο Θ. Τσουκάτος κατά την απολογία του (1-7-2009) αναφέρεται μόνο σε δύο επαφές του- συναντήσεις με τον Μ. Χριστοφοράκο, στις 20/10/1998 και στις 15/12/1998. Τίποτε άλλο.
Μάλιστα, ο Θ. Τσουκάτος υποστηρίζει ενώπιον του ανακριτή ότι η πρώτη επαφή με τον Μ. Χριστοφοράκο έγινε από τηλεφώνημα ενός διαφημιστή που τον γνώριζε επειδή έκανε διαφημίσεις σε κόμματα και έχει και μια εταιρεία δημόσιων σχέσεων, την DDB, τον Χρήστο Παπαπολύζο. Ο τελευταίος αιτήθηκε να με επισκεφθούν με τον Χριστοφοράκο στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ο Θ. Τσουκάτος, ζητώντας ο «προξενητής»-διαφημιστής να κληθεί ως μάρτυράς του, ενώ ο ανακριτής δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει αν μπλέχτηκαν και διαφημιστικά τα κονδύλια της Siemens και του κόμματος.
Ετσι όλα έμειναν στο 1 εκατ. μάρκα, που η Siemens το 1999 -λίγους μήνες μετά τις δύο επαφές- αποδέσμευσε υπέρ του ΠΑΣΟΚ σε λογαριασμό στην Ολλανδία του κ. Πιταούλη, που ήξερε ότι διευκόλυνε άλλο φίλο του, τον κ. Βίο. Το ποσό αυτό «εισήχθη» σπασμένο σε μικρότερα ποσά, πέρασε από λογαριασμούς φίλων και, όπως υποστηρίζει ο Θ. Τσουκάτος, παραδόθηκε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.
Ομως οι επαφές Τσουκάτου - Χριστοφοράκου εντατικοποιήθηκαν από το 1999 και μετά.
Ειδικότερα:
1 Από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 1999, στο ημερολόγιο της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens υπάρχουν τουλάχιστον επτά σημειώσεις επαφών του Θ. Τσουκάτου, που κάποιες από αυτές παραπέμπουν και σε διευθετήσεις συναντήσεων με τον Μιχ. Χριστοφοράκο.
2 Στις 10 Ιουνίου 1999 καταγράφεται η ώρα 15.00 ΠΑΣΟΚ / Ζωή.
3 Το 2000 στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου εμφανίζονται και πάλι εγγραφές μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου. Σε μία από αυτές αποτυπώνεται αίτημα Τσουκάτου για τηλεφωνικό κέντρο, ενώ σημειώνονται και τα τηλέφωνα τότε συνεργάτη του που φροντίζει το σχετικό θέμα.
4 Το 2001 μεταξύ των όσων ζητούσαν τον Χριστοφοράκο και πάλι ο Θ. Τσουκάτος με σημειώσεις στον Νοέμβριο μήνα, όταν τότε το γραφείο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ρύθμισε το αίτημά της για την απόκτηση πλυντηρίου-στεγνωτηρίου από τη Siemens. Ο Θ. Τσουκάτος αφήνει το τηλέφωνο του πολιτικού του γραφείου για επικοινωνία.
5 Το 2003 (14/1) στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου γράφεται: «Τσουκάτος / ΠΑΣΟΚ προσωπικό φάκελο για σας». Σε άλλη σημείωση κάτω από «laptop Μητσοτάκη» αναφέρεται επαφή-κλήση Τσουκάτου (13 και 19 Φεβρουαρίου 2003).
Για το Κυπριακό!
Στις 8/4/2003 ο Θ. Τσουκάτος με φαξ ζητάει από τον Χριστοφοράκο «χορηγία Αθλητικής Λέσχης Φιλάθλων Αλίμου», ενώ του στέλνει (4/12) και την ομιλία του στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ «για το Κυπριακό και τον διάλογο με την Αριστερά». «...Με την προσδοκία να υπάρξει ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ μας», γράφει στον Μ. Χριστοφοράκο.
6 Σε άλλη εγγραφή (20/1/2004) και πάλι σε κλήση στο όνομα Τσουκάτος αναγράφονται «2 συστήματα + 1 πλακέτα + 1 adaptor». Είναι η εκλογική χρονιά (εθνικές και ευρωεκλογές) και οι επαφές του Θ. Τσουκάτου αυξάνονται, με κλήσεις στο γραφείο του Μ. Χριστοφοράκου, αλλά και με ευχές για το Πάσχα κ.ά.
7 Ο Θόδωρος Τσουκάτος, όμως, συνεχίζει ακάθεκτος ακόμα και όταν βρίσκεται εκτός πολιτικής. Στις 28 Ιουνίου 2006 στέλνει στο γραφείο Χριστοφοράκου το βιογραφικό ενός ενδιαφερόμενου για τη θέση μηχανικού ανάπτυξης λογισμικού, «όπως συνεννοηθήκαμε» γράφει στο e-mail που απευθύνει στην Κατερίνα (Τσακάλου), την οποία παρακαλεί «να το δώσεις στον κ. Χριστοφοράκο».
Ο Γείτονας
Στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, του 2004, υπάρχει καταγεγραμμένη, χειρόγραφα, μια διπλή σημείωση στη σελίδα της 3ης Μαρτίου. Τσουκάτος και Γείτονας μαζί. Η σημείωση γράφει: «Φάκελο Θ. Τσουκάτου, φάκελο Γείτονα». Η σημείωση αυτή καταχωρίζεται στα βιβλία της Siemens σε κρίσιμο πολιτικό χρόνο, τέσσερις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές και μπορούν να την εξηγήσουν μόνο τα αναφερόμενα σε αυτήν πρόσωπα.
Ο Μ. Χριστοφοράκος έχει εμπλέξει το όνομα του Κώστα Γείτονα, μέσω της απολογίας του στο Μόναχο το περσινό καλοκαίρι, ισχυριζόμενος πως είναι ένα από τα πρόσωπα που για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ έλαβαν ενισχύσεις από τη Siemens. Ο Κ. Γείτονας έχει αντικρούσει τους ισχυρισμούς του, έχει δηλώσει ότι στρέφεται με αγωγή εναντίον του, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν επιφύλαξε για τον τότε υπεύθυνο για τα οικονομικά του κόμματος την ίδια μεταχείριση που είχε έναντι του Θ. Τσουκάτου και του Τ. Μαντέλη, των οποίων ανέστειλε την κομματική ιδιότητα.
Το όνομα του Κ. Γείτονα εμφανίζεται σε σημείωση προγενέστερη της «διπλής» στις 26 Φεβρουαρίου 2004, στη σελίδα του ημερολογίου, όπου καταγράφονται τα πρόσωπα που καλούσαν το γραφείο Χριστοφοράκου.
Λίγους μήνες μετά, στις 16 Ιουλίου 2004, στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου καταχωρίζεται κλήση από Γείτονα και δίπλα καταγράφονται δύο τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου.
Το 2003 (5/3/2003) σε υπόμνηση της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, καταγράφεται και το όνομα Γείτονας, μαζί με άλλα όπως: Κυπραίου, πρόεδρος Κ.Μ., και με μια σημείωση που γράφει «ΚΥΣΕΑ: Σκανδαλίδης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου να στείλουμε 2 non paper». * 
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=04/02/2010&id=128519 
====================


Οι Γερμανοί προστατεύουν τους τσολιάδες τους…

Οπως είχαμε γράψει πρώτοι από τις 29 ιουνίου όταν όλοι δήλωναν σίγουροι για την έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, η μεθόδευση του τελευταίου με τις Γερμανικές αρχές ήταν δεδομένη.

Βήμα προς Βήμα ο σχεδιασμός Χριστοφοράκου και το κρυφτούλι με το Θάνατο

Αυτό δείχνει το βάθος και τους φυσικούς αυτουργούς του πλιάτσικου που έγινε στην Ελλάδα. Δείχνει όμως και την υποκρισία των Ελλήνων πολιτικών που έχουν αποφασίσει να συγκαλύψουν τους συναδέλφους τους που θησαύρισαν πραγματικά γονατίζοντας την Ελληνική κοινωνία.
Το πόσο εύκολο είναι να αποκαλυφθούν οι ένοχοι αλλά και τη μεθοδολογία της κλοπής την αποκαλύψαμε εδώ:

Πως οι Γερμανοί φρόντιζαν τις δουλειές και τους φίλους τους…

Εκεί φαίνεται και η υποκρισία αλλά και η μεγάλη απειλή: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει κυβερνώντες ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Η κλοπή του δημόσιου χρήματος δεν παραγράφεται. Η Ελληνική δικαιοσύνη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ από τις αποφάσεις τις Γερμανικής, γιατί μιλάμε για τελείως διαφορετικά αδικήματα. Οι Γερμανοί γέμισαν τα ταμεία τους με τη δράση Χριστοφοράκου και τον διωξαν για “ψιλά”. Η Ελλάδα όμως γνώρισε τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο (ω τι σύμπτωσις, κοινή οι δράστες) ελέω Χριστοφοράκου και επίορκων. Τι σχέση μπορεί να έχουν λοιπόν οι δύο υποθέσεις;
Αλήθεια γιατί ο κύριος Γείτονας ή το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του κυρίου Χριστοφοράκου ώστε να εκδοθεί ανεξάρτητο ένταλμα σύλληψης;
Αέναες, εγκληματικές περσόνες. Λαδωμένοι πολιτικοί, διοικητές, συλλήβδην λαδωμένα ΜΜ”Ε”, λαδωμένοι δημοσιογράφοι. Πάλι αυτοί θα κυβερνούν και μετά τις εκλογές.
Αλήθεια, έχουμε δημοκρατία;
http://olympia.gr/2009/09/04/%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC/

 ============

24/1/2011

Αυτά μόνο στην Μπανανία συμβαίνουν..
Για πλημμέλημα τελικά θα δικασθεί ο Μαντέλης, για υποβολή ανακριβούς δήλωσης “πόθεν έσχες”.
Άκουσον, άκουσον..
Κατά τα άλλα όλα στο φώς, διαφάνεια παντού.
Η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού αναφέρεται στα οικονομικά έτη 2006- 2007 και συσχετίζεται με την ομολογία του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι, μέσω του λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα στο όνομα Α.ROCOS, έλαβε χρήματα από τη ΖΗΜΕΝΣ ως προεκλογική χορηγία .

Οι Εφέτες του Συμβουλίου διατάσσουν επίσης με το βούλευμα τους, την παύση της ποινικής δίωξης για αδικήματα της περίοδου 2004 και 2005,λόγω παραγραφής, καθώς έχει παρέλθει πενταετία.
Ο πρώην υπουργός είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της ΖΗΜΕΝΣ και έχει αφεθεί ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην Τάσος Μαντέλης απαίτησε χρήματα ως δώρο από την ΖΗΜΕΝΣ στον επίμαχο λογαριασμό, που άνοιξε ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενος του Γ.Τσουγκράνης , προς τον οποίο είχαν εμβαστεί το 1998 και το 2000 συνολικά 450 χιλιάδες μάρκα.Τα χρήματα ,κατά το κατηγορητήριο, αφορούσαν την έγκριση της σύμβασης 8002 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ.
=====================

ΚΩΜΩΔΙΑ για τη Siemens ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ… Εγκαλούν τον Μαρκογιαννάκη που παρέλαβε το C4i, αλλά αφήνουν στο απυρόβλητο αυτούς που το υπέγραψαν!

Σύμφωνα με τις “διαρροές”, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να απαλύνουν την οργή του κόσμου, συλλέγουν υπογραφές για να παραπέμψουν 4 πρώην υπουργούς για την υπόθεση Siemens. Εάν αληθεύουν τα ονόματα που ακούγονται, τότε οι βουλευτές καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν γιατί στο τέλος βλέπω τον κόσμο με μούσια, άλογα και ορμητήριο στον Υμηττό, να επιτίθενται στην Ιπποκράτους.
Σύμφωνα λοιπόν με τις φήμες, θα παραπεμφθούν οι Αλογοσκούφης, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος και Μαρκογιαννάκης.
Διερωτάται λοιπόν ο απλός πολίτης που τον έχουν καταστήσει αρλεκίνο οι κυβερνώντες: Αφού κρίνεται ένοχος ο Μαρκογιαννάκης επειδή παρέλαβε το C4i, πώς είναι δυνατόν να μένουν στο απυρόβλητο αυτοί που υπέγραψαν την σύμβαση;
Από την στιγμή που το C4i πιστοποιείται ως σκανδαλάρα, πως είναι δυνατόν να μείνουν στο απυρόβλητο αυτοί που το διέπραξαν; Δηλαδή ο κύριος Παπαντωνίου που δήλωνε: “Αρτια η σύμβαση για το C4I”(!!!) δεν φταίει; Ο κύριος Τρεπεκλής, εκπρόσωπος τότε της κοινοπραξίας και προσωπικός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου δεν φταίει;
Για να τελειώνουμε με τις γελοιότητες, το πόρισμα του Π. Καμμένου που έχει ΟΛΑ τα στοιχεία και τα πρόσωπα όπως και κατευθύνσεις για συγκεκριμένες έρευνες της δικαιοσύνης, είναι αυτό στο οποίο πρέπει να βασιστεί η όποια κυβέρνηση θελήσει να τιμωρήσει τους δολοφόνους της πατρίδας. Ας είναι ο ναζί Χριστοφοράκος και ο Καραβέλλας στην αγκαλιά της μαμάς Γερμανίας, οι εδώ συνεργάτες τους πρέπει να πληρώσουν με τον σκληρότερο τρόπο και να δημευθούν οι περιουσίες τους. Γιατί αυτοί είναι οι οικονομικοι, κοινωνικοί και εθνικοί δολοφόνοι της Ελλάδας. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διαφημιστές. Καταγεγραμμένοι ένας προς έναν.
Στην θέση τους θα προσευχόμασταν να μην καταρρεύσει η Ελλάδα γιατί στο χάος που θα επακολουθήσει, θα αποτελέσουν τους πρώτους στόχους της λαϊκής οργής. Τότε θα παρακαλούν να είχαν δικαστεί.
----------------------
Μεταγεννέστερη εγγραφή (25-5-2013)
Η αποκάλυψη του “Ολυμπία” για το σκάνδαλο Καραβέλα, πρώτο θέμα στην Ελευθεροτυπία.

Με το μείζον θέμα των εκατομμυρίων του Καραβέλα και της σκανδαλώδους συγκάλυψης της υπόθεσης ασχολείται η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Η τρανταχτή απόδειξη της συνεχιζόμενης διαφθοράς και η περίεργη “ανοχή” των Ελληνικών αρχών που επιμένουν να μην απαιτούν τα κατασχεμένα από το σκάνδαλο που εξιχνίασε η δικαιοσύνη της …Ουρουγουάης! Τι συμβαίνει; Περιμένουν μήπως κάποια “τακτοποίηση” της υπόθεσης ώστε τα λεφτά αντί να καταλήξουν στα ταμεία του δημοσίου να φτάσουν σε κάποιες “γνώριμες” τσέπες; Τόσους έγκριτους δικηγόρους έχει το 
Μαξίμου. Γιατί δεν επεμβαίνουν π.χ. ο κύριος Καρακωστας ή ο κύριος Παπασταύρου; Τι περιμένουν;
Διαβάστε όλο το ιστορικό της υπόθεσης με τις άγνωστες πτυχές εδώ: Η Ουρουγουάη κατείσχε τα εκατομμύρια του Καραβέλα… και η Ελλάδα κύριε;
Διαβάστε και τα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως η Ελευθεροτυπια.
--------------
Η Ουρουγουάη κατείσχε τα εκατομμύρια του Καραβέλα… και η Ελλάδα κύριε;

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΕΝΤΡΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Η βόμβα στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ, λες και πάγωσε κάθε διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Εθνικής αρχής για το ξέπλυμμα βρώμικου χρήματος της Ουρουγουάης, Ricardo Gil Iribarne, είναι ο λειτουργός που εντόπισε τις ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς του Καραβέλα. Η δικαιοσύνη της Ουρουγουάης κινήθηκε ακαριαία δεσμεύοντας το ποσό μαμούθ των 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Από αυτά, τα 6,5 εκ. αφορούσαν μίζες της Siemens στην Ελλάδα, ενώ τα 10 εκ. στην Βραζιλία.

Βλέποντας τις ύποπτες κινήσεις, οι αρχές της χώρας διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν τ. μεγαλοστέλεχος της Siemens στην Ελλάδα και ενημέρωσε αρμοδίως. Το σημαντικότερο; Η δικαιοσύνη της Ουρουγουάης όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, γνωρίζει όλους τους εμπλεκομένους στις οφσορ της μίζας του Καραβέλα και περιμένει την Ελλάδα για να παραδώσει τα ονόματα!



Την ώρα που στην Ελλάδα ακρωτηριάζονται μισθοί και συντάξεις, τόσο ο κύριος Χριστοφοράκος όπως αποκαλύψαμε χθες, όσο και ο κύριος Καραβέλας παραμένουν ανέγγιχτοι. Το ίδιο και οι περιουσίες τους. Η εξέλιξη αυτή, δείχνει ότι κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί είναι άρρηκτα δεμένοι με το διεφθαρμένο κομμάτι της πολιτικής, που δεν τολμά να αγγίξει την εταιρεία. Αυτό εξηγείται αφού οι μίζες της εταιρείας διέφθειραν ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος, κρατώντας το έρμαιο στις προθέσεις της Γερμανίας και της Τουρκίας (Για κάθε Ευρώ που έδινε ο Χριστοφοράκος, ενημερωνόταν το Τουρκικό βαθύ κράτος μέσω του Τούρκου πεθερού του, #2 της Siemens και συγγενής του Demirel). Δεν είναι τυχαίο ότι η συμμορία Σημίτη παρέδωσε Εθνική κυριαρχία στην Τουρκία, με πρωταγωνιστές τα ίδια μέλη που μετά από 12 χρόνια αποκαλύφθηκε ότι χρηματίστηκαν από την εταιρεία. Αναλυτικά εδώ: Ξεριζώστε τα καρκινώματα της πατρίδας.

Η δίωξη όμως τόσο του Χριστοφοράκου όσο και του Καραβέλα είναι αποκλειστικά δουλειά της δικαιοσύνης. Το ότι αυτοί είναι ελεύθεροι και οι περιουσίες τους ανέγγιχτες ή δολίως μεταβιβασμένες, αποτελεί ράπισμα για όλους. Δεν έχουν δικαίωμα οι δικαστικοί και οι εισαγγελείς να διαμαρτύρονται για τις αποδοχές τους, όταν Ελληνικό, κλεμμένο χρήμα λιμνάζει στο εξωτερικό, όταν βίλες από Ελληνικό αίμα απολαμβάνονται από απατεώνες, ενώ κάποιοι επίορκοι συνάδελφοι τους καλύπτουν τους κακούργους για να καλύψουν τα πολιτικούς προστάτες τους. ΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ.

Δεν μπορεί να κόβεται ούτε ένα Ευρώ από το υστέρημα του Ελληνικού λαού, να ξεπουλιέται δημόσια περιουσία όσο οι αρχιερείς της διαπλοκής και τα δουλικά τους διατηρούν τα κλεψιμέικα.

Δείτε αναλυτικά πως φέρθηκε η αρμόδια αρχή της Ουρουγουάης και η δικαιοσύνη. Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές και ντροπιαστικές συνάμα για το τέρας που θρέφουμε. Η άρον – άρον άνοδος του Παπανδρέου στην εξουσία αποδεικνύεται ότι είχε και άλλους χορηγούς εκτός από το ΔΝΤ. Θυμηθείτε την έκθεση βόμβα του ΟΟΣΑ, που όλοι απέκρυψαν. Ειδικά η ακριβοπληρωμένη κυρία Μπιρμπίλη. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΟΣΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!

Ακολουθούν οι αποκαλύψεις του Iribarne και του αρμόδιου δικαστή, στις εφημερίδες της χώρας τους. Στο τέλος, δύο εξαιρετικές συνεντεύξεις που πήρε το Americalatina.gr και αυτές, αποσιωπήθηκαν.

ΟΙ αποκαλύψεις φωτιά του Iribarne για τις εταιρείες του Καραβέλα στην UltimasNoticias: Ανακαλύψαμε μόνο την κορυφη του παγόβουνου!



Σχόλια