Ο περί την Siemens o λόγος. Kυριάκος (Mητσοτακέϊκο)



Από "ΤΑ ΝΕΑ" της 28/06/2008 η γελοιογραφία του ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ τα λέει όλα.

=
Για όσους δεν έχουν καταλάβει ήδη έχουμε μπεί πλησίστιοι στην μετά την πολιτική εποχή! (Μια εποχή που όλα επιτρέπονται, χωρίς κανένα κανόνα, ή αλλιώς με μόνο ένα κανόνα. "Είμαστε εδώ για να σας κυβερνάμε, είτε το θέλετε είτε όχι. Αν δεν μας αρέσουν τ' αποτελέσματα θα κάνουμε εκλογές μέχρις ότου πεισθείτε για την αξία των επιχειρημάτων μας!" Ποιές είναι αποδείξεις; Δείτε και βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα.

======================












  • Ένας βουλευτής (ο Κυριάκος) συλλαμβάνεται να έχει δεχθεί ωφελήματα από τον αρχιερέα της μίζας. (Τον Χριστοφοράκο - Siemens: δουλειά του έκανε ο άνθρωπος: Το λάδωμα είναι μια επιχειρηματική πρακτική. Σημασία έχει να γίνει η πώληση - το λάδι - περιλαμβάνεται στην τιμή του τελικού προϊόντος - θα το πληρώσει ο αποδέκτης, το κορόϊδο κράτος). Ο ίδιος βουλευτής (δηλ. η πρώην γυναίκα του - άρα και τα παιδιά του) τυχαίνει να έχει αποκτήσει περουσιακή στοιχεία - οικόπεδα - δίπλα σ' αυτά του κ. Χριστοφοράκου, οποία σύμπτωση! Αντί ο περί ο λόγος βουλευτής να παραιτηθεί, βγαίνει στην επίθεση και προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι αθώος και αδέκαστος. Και ως βουλευτής σίγουρα φιλοδοξεί να υπουργεύσει, να χαράξει το μέλλον της χώρας - ο τρισμέγιστος! Ένα είναι το σίγουρο. Στο βαθμό που δεν παραιτείται έχει την άποψη ότι οι ιθαγενείς αυτού το τόπου είναι μακάκες.
  • Σ' ευχαριστούμε Κυριάκο!
  • Να σε χαίρονται οι  ψηφοφόροι σου! Click εδώ για περισσότερα.
Υ.Σ._1

Όσοι βλέπαμε στις ειδήσεις των 8 στο ΜΕGA (27/06/2008): Ο Κακαουνάκης ψέγει τον Καρατζαφέρη γιατί ενώ ωφελήθηκε από τον Μητσοτάκη, καρφώνει όλες τις δραστηριότητες του Κυριάκου. Είδαμε έτσι καθαρά, πως δουλεύει το Μητσοτακέϊκο. Ο Κακαουνάκης φάνηκε να υποστηρίζει τους ανθρώπους από τους οποίους "έφαγε ψωμί" ή αλλιώς να κάνουμε βρε αδελφέ κριτική - τι σόϊ δημοσιογράφοι είμαστε - αλλά μην το "παρακάνουμε" ο Μητσοτάκης μας έδωσε να φάμε. Μπράβο Κακαουνάκη, ρόμπα έγινες για το βαθύ αφεντικό σου, καλό σκυλί είσαι...

Υ.Σ._2


Σημειώστε επίσης:Τα οικόπεδα της κ. Μαρέβα Γραμπόφσκι, πρώην γυναίκας του. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη - μητέρας των τριών παιδιών τους: της Σοφίας, της Δάφνης, του Κωνσταντίνου, αγοράσθηκαν ταυτόχρονα με αυτά του Χριστοφοράκου της Siemens και τα οποία τυχαία συνορεύουν.Επιλεκτικές συγκένειες!

Μεταγεννέστερη προσθήκη (10/6/2009)

Το ενδιαφέρον της οικογένειας Μητσοτάκη για τα Ελληνικά εδάφη


Ο Μ. Χριστοφοράκος μεσολάβησε για την αγορά αγροτεμαχίου στην Τήνο από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Προσωπικές σχέσεις, οι οποίες χρονολογούνται από το 2000 και εντεύθεν, διατηρούσε με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυρ.Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζουν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ο κ. Μητσοτάκης προ εξαετίας φέρεται να αγόρασε τμήμα αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 24 στρεμμάτων στην Τήνο, στο οποίο και έχτισε πολυτελή εξοχική κατοικία.
Για την αγορά του ακινήτου λέγεται ότι υπήρξε διαμεσολάβηση των υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens κκ. Μ. Χριστοφοράκου και Διον. Δενδρινού, οι οποίοι, μέσω offshore εταιρείας με έδρα τον Αγιο Βικέντιο, είχαν επιδοθεί σε μπαράζ επενδύσεων στην κτηματαγορά, με πολυάριθμες αγορές ακινήτων τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά, όπως στην Αντίπαρο, στις Σπέτσες και στην Τήνο.
Στην φωτό δίπλα η κυρία Μπακογιάννη δίπλα στον κύριο Χριστοφοράκο
Τα δύο στελέχη της γερμανικής εταιρείας μάλιστα προχώρησαν στην κατασκευή όμορων εξοχικών κατοικιών στην περιοχή Τριαντάρος της Τήνου. Καθοριστικό ρόλο για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας στο νησί της Μεγαλόχαρης έπαιξε η κυρία Ελένη Δενδρινού, σύζυγος του στελέχους της Siemens, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Τήνο. Την περίοδο εκείνη η κυρία Δενδρινού, η οποία κατείχε υψηλόβαθμη θέση στο εν Αθήναις υποκατάστημα της Deutsche Βank, γνωρίστηκε και συνδέθηκε φιλικά με την πρώην σύζυγο του κ. Μητσοτάκη κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία επίσης εργάστηκε στη γερμανική τράπεζα.
Με την αγορά του οικοπέδου στη μαγευτική παραλία του Αγίου Πέτρου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, ο κ. Μητσοτάκης έγινε τακτικός επισκέπτης της Τήνου. Πολλές φορές τα καλοκαίρια εμφανιζόταν στο νησί παρέα με τους κκ. Χριστοφοράκο και Δενδρινό.
Προ εξαετίας μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στην ανέγερση εξοχικής κατοικίας, μετά την κατάτμηση του προνομιούχου αγροτεμαχίου. Κατασκευαστής του σπιτιού και εκ των συνιδιοκτητών του αγροτεμαχίου των 24 στρεμμάτων ήταν ο κ. Κ. Βαφειάδης. Ο ίδιος πολιτικός μηχανικός κατασκεύασε και τις εξοχικές κατοικίες των δύο στελεχών της Siemens στην περιοχή Τριαντάρος.
«Είχαμε ακούσει προ εξαετίας ότι στην περιοχή έχτιζε ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης» λέει ο δήμαρχος της περιοχής Εξωμβούργου της Τήνου κ. Π.Κροντηράς. «Πρόκειται για εξαιρετική περιοχή,η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επώνυμων οικογενειών της Αθήνας».
Το «πέτρινο εξοχικό» λέγεται ότι έχει περάσει στην κυριότητα της πρώην συζύγου του βουλευτή της ΝΔ κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ ακόμη και τώρα γίνονται κατασκευαστικά έργα. Μάλιστα, στις προθέσεις της ιδιοκτήτριας, όπως λένε κτηματομεσίτες του νησιού, είναι να το πουλήσει έναντι υψηλού τιμήματος. «Εχει ακουστεί ότι ενδιαφέρεται να πουλήσει το ακίνητο και ήδη έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον πολλοί αγοραστές» προσθέτουν.
Σκοπιμότητες ή συμπτώσεις;
Στις 2 Ιουνίου 2008, δηλαδή ακριβώς πριν από ένα χρόνο, η κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αθανασίου ότι:
* Ο Χριστοφοράκος, αφού προηγουμένως είχε συνομιλήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη, της έδωσε εντολή να παραδώσει οικοσκευή στο χωριό Γοργιανάδες Ευρυτανίας, στον Κώστα Λάππα. Το κόστος της παραγγελίας, ύψους 312.000 δρχ., χρεώθηκε στη Ζίμενς.
* Ο Χριστοφοράκος τής έδωσε τα απαιτούμενα μετρητά, τα οποία είχε λάβει προηγουμένως από τον κ. Μικέ, προϊστάμενο του λογιστηρίου της Ζίμενς, για να εξοφλήσει στον λογαριασμό της «BSH Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ» οικοσκευή που είχε παραγγείλει η Μαρέβα Μητσοτάκη, τότε σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.
* Τον Ιούνιο του 2007 ο Χριστοφοράκος της έδωσε εντολή να φροντίσει για τον εξοπλισμό δύο εκλογικών κέντρων του Κυριάκου Μητσοτάκη, πράγμα που έκανε, χωρίς όμως να γνωρίζει εάν τα τιμολόγια εξοφλήθηκαν και από ποιον.
* Η Ζίμενς προμήθευσε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για εκλογικό κέντρο της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά τα σχετικά τιμολόγια δεν ξέρει αν και από ποιον εξοφλήθηκαν.
* Με εντολή Χριστοφοράκου φρόντισε για τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό του μεσιτικού γραφείου της Αικατερίνης Μητσοτάκη, αλλά δεν γνωρίζει αν και από ποιον εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια.
* Ο Χριστοφοράκος και τα παιδιά του πήγαν με ελικόπτερο στο Καρπενήσι για τον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη και η σχετική δαπάνη καταβλήθηκε από τη Ζίμενς.
Μετά από όλα αυτά το υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου προΐσταται η Ντόρα Μπακογιάννη, χρειάστηκε τέσσερις ολόκληρες ημέρες για να ενημερώσει τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις κινήσεις του οικονομικού διευθυντή της Ζίμενς Χρ. Καραβέλα στην Ουρουγουάη! Το γεγονός ότι ο Καραβέλας διέφυγε στο εξωτερικό, αφού το σχετικό σήμα καθυστέρησε άλλη μια μέρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κρίνεται εντελώς τυχαίο...
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις αποκαλύφθηκε το νταραβέρι της Ντόρας με τη Ζίμενς, το γραφείο της υπουργού έσπευσε να εξοφλήσει λογαριασμούς που εκκρεμούσαν! Και κατόπιν απολύθηκε κάποια υπάλληλος επειδή «επέδειξε αμέλεια στην τακτοποίηση του χρέους»...
Θα αποφύγω τη σπέκουλα γύρω από τη σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη και ειδικότερα της Ντόρας Μπακογιάννη με τη Ζίμενς και τον Χριστοφοράκο. Και δεν θα εκλάβω εκ του πονηρού την τετραήμερη καθυστέρηση του υπουργείου Εξωτερικών να προχωρήσει το θέμα Καράβελα. Ξέρω ότι κάποιος υπάλληλος θα έφταιξε και πάλι...
Όμως η κακή λειτουργία μηχανισμών (είτε προσωπικών είτε κρατικών) στους οποίους προΐσταται η κυρία Μπακογιάννη αποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τις πολυδιαφημισμένες ικανότητες της σούπερ προβεβλημένης υπουργού Εξωτερικών. Η οποία, εκτός των άλλων, προορίζει εαυτήν ως διάδοχο του κ. Καραμανλή στην ηγεσία της Ν.Δ. και ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Ελλάδας!
Κι όλ' αυτά όταν, στην πιο επιεική γι' αυτήν περίπτωση, αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κουμαντάρει όχι μόνο το υπουργείο της, αλλά ούτε καν το προσωπικό της γραφείο...
http://kostasxan.blogspot.com/2009/06/blog-post_9072.html

Y.Σ._3 Επειδή ο Κυριάκος μπορεί να λέει ότι θέλει (Το Μητσοτακέϊο ποντάρει στην αμνησία μας, γι' αυτό κρατείστε το παρακάτω...σπό την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.



Νέες αποκαλύψεις που απαιτούν εξηγήσεις
Νέα ερωτήματα, που δοκιμάζουν σοβαρά την αξιοπιστία των ισχυρισμών του Κυρ. Μητσοτάκη, προκύπτουν μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της «Ε» ότι τον Σεπτέμβριο του 2007 εκδόθηκαν από τη Siemens και από τη φερόμενη ως συνεργαζόμενη μαζί της εταιρεία Anadelta πιστωτικά τιμολόγια για τις αγορές του βουλευτή της Ν.Δ. Τα τιμολόγια εκδόθηκαν περίπου τέσσερις μήνες μετά τις αγορές και με αυτά ο Κυρ. Μητσοτάκης απαλλάσσεται από χρέη 57.000 ευρώ, πολύ πριν αρχίσει να τα αποπληρώνει (όπως είπε ο ίδιος, οι πρώτες πληρωμές έγιναν στις 14/1/2008).

Πώς όμως και γιατί κόπηκαν τα πιστωτικά; Αυτή η διαδικασία, όπως προβλέπει ο νόμος, ακολουθείται στις εξής περιπτώσεις:

  • α) αν ο αγοραστής επιστρέψει τα προϊόντα και
  • β) αν ακυρωθεί η συμφωνία αγοράς και συμφωνήσει σ' αυτό και ο πωλητής. Ομως, κανένας από τους παραπάνω λόγους δεν συντρέχει.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης ούτε τα προϊόντα επέστρεψε, ούτε την αγορά ακύρωσε.
Αντιθέτως, μέχρι την Παρασκευή υποστήριζε ότι είχε κάνει «προφορικό διακανονισμό», ώστε να πληρώσει την οφειλή του εντός ενός έτους. Τι μπορεί να έχει συμβεί;
Είναι πιθανόν ο κ. Χριστοφοράκος να έκανε δωρεά προς τον κ. Μητσοτάκη τα 57.000 ευρώ εκδίδοντας τα πιστωτικά τιμολόγια. Οταν, όμως, αποχώρησε από το τιμόνι της Siemens και άρχισαν να αποκαλύπτονται πτυχές του σκανδάλου, τότε ο βουλευτής της Ν.Δ. έσπευσε να αρχίσει να πληρώνει τα χρεωστικά τιμολόγια θέλοντας προφανώς να απεμπλακεί από ένα γεγονός το οποίο τον άφηνε εκτεθειμένο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η λογιστική «διευθέτηση» που επιχειρήθηκε, πιθανόν να κρύβει πολλά. Και σίγουρα, προκαλεί την ανάγκη για νέες εξηγήσεις από την πλευρά του βουλευτή της Β' Αθηνών. ==================================================




Και εκεί που εφησυχάζουν, ότι όλα έχουν γίνει κατά τρόπο τέλειο και τίποτε δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί, υπεισέρχεται ένας αστάθμητος παράγοντας και πέφτει πανικός.Αυτό συνέβη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μετά τις αποκαλύψεις για τις ύποπτες συναλλαγές του με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, προσπαθεί με μισόλογα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ισχυρίζεται ότι πρόκειται για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για το πολιτικό του γραφείο με διακανονισμό εξόφλησης στη διάρκεια ενός χρόνου. Είναι προφανές ότι όχι μόνο ψεύδεται ασύστολα, αλλά και προσβάλλει την νοημοσύνη μας, όταν και ο ακριβότερος επαγγελματικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου δεν κοστίζει περισσότερο από 10.000€ και όχι 140.000, όπως αδιάντροπα ισχυρίζεται.Πρόκειται ασφαλώς για παράνομο πολιτικό χρήμα.
Η περίπτωση Κυριάκου είναι μια από τις πολλές με πολιτικούς που έχουν δεχθεί δώρα, αλλά και πολιτικό χρήμα από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Είναι δε ευρέως γνωστό, ότι η οικογένεια Μητσοτάκη διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον κ. Μιχ. Χριστοφοράκο, γενικό διευθυντή της Siemens Ελλάς μέχρι τον Δεκέμβρη του 2007.Έτσι από περιέργεια ανατρέξαμε στις δηλώσεις περί «πόθεν έσχες» που έχει υποβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 2004 και 2005. Στη δήλωση για το 2004 δηλώνει εισόδημα 416.610,31 € και μεταξύ των άλλων ακινήτων και ένα διαμέρισμα 84 τ.μ. στη Νέα Υόρκη αξίας 447.542,94$. Στη δήλωση του για το 2005 δηλώνει εισόδημα 94.768, τα ακίνητα της προηγούμενης δήλωσης και καταθέσεις 621.591€. Διευκρινίζει δε, ότι τα 605.000€ αποκτήθηκαν από εκποίηση κληρονομητέου ακινήτου στις ΗΠΑ 358.000€ και τα 247.000€ από συμφωνία διανομής αποκτημάτων στο Γάμο (!!!).
Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιό και θυγατέρα, ή το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει όπως πολύ σοφά λέει ο λαός μας.Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος έχει πει, δανείστηκε κοστούμι για την ορκομωσία του ως νέος βουλευτής στη Βουλή του 1946. Τώρα πως εξηγείται, ότι αν και δεν άσκησε επάγγελμα κατόρθωσε να αποχτήσει τεράστια περιουσία;Δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Η πολιτική είναι πολύ προσοδοφόρο λειτούργημα. Ακόμη και την περίοδο της δικτατορίας, χωρίς βουλευτική αποζημίωση, όχι μόνο ζούσε άνετα στο Παρίσι με την οικογένειά του, σπούδαζε παιδιά, αλλά αύξανε την ακίνητη περιουσία του αγοράζοντας εκτάσεις στη Σαβοϊα. Έχει δε προικοδοτήσει τα παιδιά του όχι μόνο με πλούσια πολιτική προίκα αλλά και μεγάλη περιουσία και όπως φαίνεται τα έχει διδάξει πώς να την πολλαπλασιάζουν. Αντάξια παιδιά ενός άξιου πατέρα.


Υ.Γ _5
Επειδή κάποιος μπορεί να πει ότι είμαι δηλητηριώδης και άδικος με Κυριάκο και Χρστοφοράκο να δώσω μια άλλα οπτική στα πράγματα.
1. Μπορεί πάργματι ο Κυριάκος να είναι θύμα μιας ευρύτερης συνομωσίας. Του χαρίσανε εξοπλισμό γραφείου (τηλεπικοινωνίες - φωτοτυπικά κ.ά. ) με στόχο την παγίδευσή του (μανούλα η Siemens στις παρακολουθήσεις). Η Siemens σαν σοβαρή εταιρεία βλέποντας και την πορεία του Κυριάκου ποντάρει σ' αυτόν, θα είναι αύριο μεθαύριο - ωσονούπω - τι λέω ο πούστης - και υπουργός! Άρα καλόν είναι να ξέρουμε με ποιους μιλάει και τι σκέφεται! (καλό ε!)
2. Ο Κυριάκος μπορεί να επικαλεσθεί και άγνοια από οργάνωση γραφείου, αφού όταν ήρθε από το Αμέρικα στογγυλοκάθησε σε μια θέση εκεί στην Τράπεζα Ελλάδος - δώρο του Σημίτη στον μπαμπά του για να μην ξεχνιώμαστε - και έτσι ενώ το Ελληνικό κράτος τον πλήρωνε αδρά για την τεράστια πείρα του - πιάστε τ' αρχίδια σας - του στέρησε τη δυνατότητα να στείσει μόνος του το γραφείο του και να μάθει τις παγίδες ο άνθρωπος (να μάθει για τιμολόγια και άλλα τινά) για να μην την πατήσει σαν αγράμματος.
3. Ο Χριστοφοράκος είναι ο μόνος αθώος σ' αυτή την υπόθεση και εξηγούμε. Κάτω από την αφόρητη πίεση της μαμάς εταιρείας (Siemens) έπρεπε να βρεί τρόπους να αυξάνει τις πωλήσεις και άρα τα κέρδη. Όσο για τις μίζες, είναι μια αποδεκτή πρακτική, συμβαίνει στις καλύτερες οικογένειες. Ας το κάνουμε πιο λιανά: Σας αναθέτουν να κάνετε πωλήσεις σε μια χώρα της Κεντρικής - Αφρικής. Δεν θα πιάσετε τους φύλαρχους - τους μάγους να σας δώσουν τα κονέ τους, να δώσουν τις ευλογίες τους, ώστε να διανύσετε δρόμους μέσα στη ζούγκλα, με το μιρκότερο κίνδυνο. Απαντήσατε ΝΑΙ! Πάμε παρακάτω. Αυτοί οι μάγοι οι φύλαρχοι δεν έχουν ανάγκες, δεν έχουν παρατρεχάμενους να ταϊσουν και άρα δεν δικαιούνται να πάρουν ένα μετρικό από τα κέδρη σας; Να τα πούμε αλλιώς δεν θα σας κόστιζε πολύ να τα μάθετε μόνοι σας σε ένα ξένο τόπο. Ε' αυτό το κάτι τις το παραπάνω που γλιτώνετε το δίνεται στους τοπικούς κουμανταδόρους. Αυτό έκανε και το φίλος μας Χριστοφοράκος και μην καμώνεστε ότι δεν το καταλαβαίνετε. Τώρα τα περί ηθικής είναι υπόθεση εκείνων που ασχολούνται μ' αυτήν. Αν έχεις επιταγές να πληρώσεις στόματα να θρέψεις, δάνεια που τρέχουν, πρέπει να τρέξεις, να πωλήσεις ...να κερδίσεις!
{Mεταγεννέστερη εγγραφή: 7-3-2016: Σας τόλεγα από το 2008! Ο Χριστοφοράκος παραδίδεται ως λευκή περιστερά! Είναι αθώος! Όπως και ήταν και ο πατήρ στην κατοχή. Το λέει και η "Ελληνική" "Δικαιοσύνη"! Πόρισμα: "Κάθε Χριστοφοράκος είναι εξ' ορισμού αθώος!". Έτσι εμέσως πλην σαφώς και ο Κυριάκος ξεπλένεται! Γίνεται νάχουμε υποψήφιο πρωθυπουργό με σκιές; Όχι βέβαια! Πλάκα πλάκα βλέποντας τον θλιβερό Τσίπρα έτσι μούρχεται να ...συμπαθήσω τον Κυριάκο. Ο οποίος μεταξύ μας, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της οικογένειας και μόνον αυτά, μπορεί να είναι περισσότερο σκληρός και λιγώτερο ενδοτικός από τον βοναπάρτη που μας έπεσε στην κεφάλα μας... λέμε...} Ακούστε τώρα τι έλεγε ο Καπερνάρος για τον Χριστοφοράκο και τον έφαγε η μαρμάγκα...
Y.Γ._6.
Ο κ. Χριστοφοράκος είναι ο μόνος αθώος σ' αυτή την υπόθεση, αφού είναι γεγονός ότι: οι ανακριτικές αρχές τον έκριναν αθώο και ακίνδυνο και τον άφησαν ελεύθερο να τακτοποιεί τις τυχόν εκκρεμότητες και συνάμα ο ίδιος αισθανόμενος αθώος - γιατί είναι - δηλώνει: "δεν έρχομαι στον ανακριτή, ούτε μπορώ να έρχομαι κάθε φορά που προκύπτει κάτι" (Αυτό ειναι παληκάρι....ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 6/7/2008 σελ. 30- Οικονομόπουλος)
Αν μάλιστα δείτε αυτή τη μεταχείριση του κ. Χριστοφοράκου μ' εκείνη της ερωμένης του Ζαχόπουλου θα δείτε ότι η δικαιοσύνη εντοπίζει από την αρχή το πρόβλημα και δρα όπως πρέπει. Να κοιμάσθε ήσυχοι! Ο άνθρωπος που έχει λαδώσει όλο το σύμπαν κυκλοφορεί σαν να μη έχει συμβεί τίποτα.
Βέβαια την εξήγηση την έχω δεί εγώ και θα την πω μόνο σε σας: Προσπάθησαν είναι αλήθεια τα όργανα και υπηρεσίες να το πιάσουν και πολλές φορές βρέθηκαν κοντά, αλλά είτε έπεσαν σε λάδια και τον έχασαν , είτε (αυτό συνέβει τουλάχιστον δυο φορές) τον άγγιξαν αλλά του ξεγλύστρησε! (Μην κατηγορήσετε τις υπηρεσίες: έχετε προσπαθήσει να πιάσετε ένα λαδωμένο ποντικό; αν όχι μη μιλάτε και πάψτε να είστε καχύποπτοι. Εξ' άλλου στην όλη υπόθεση έχει εμπλοκή η αγία οικογένεια - συν γυναιξί και τέκνοις - άρα έπρεπε να περιμένετε την εισβολή της δικαιοσύνης με τον τρόπο αυτό, μην παριστάνετε του έκπληκοτυς! Λίγο τόχετε, ένα τηλεφωνικό κέντρο να καταστρέψει τη φήμη μιας ζωής...)
===========
«Η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης»
Του Χαριδημου Κ. Τσουκα*«Η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης», δήλωσε στη δίκη που άρχισε τον περασμένο Μάιο στο Μόναχο το πρώην στέλεχος της Siemens κ. Σίκατσεκ. Ως διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της εταιρείας κάτι θα ξέρει. «Οι μίζες ήταν ένα κοινό μυστικό στη Siemens», πρόσθεσε. «Ηταν γνωστή πρακτική σε μένα και σε άλλους ότι πληρώναμε προμήθειες, για να κερδίζουμε συμβόλαια». Η ταρίφα είναι τώρα γνωστή: το 2% του ετήσιου τζίρου της εταιρείας φέρεται να διοχετεύονταν σε παράνομες πληρωμές πολιτικών, κομμάτων και στελεχών δημοσίων οργανισμών. Ο οικονομικός διευθυντής της μητρικής εταιρείας κ. Κουτσερόιτερ ανέφερε στην κατάθεσή του τα εξής: «Ο κ. Χριστοφοράκος [διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas] επιχείρησε να με πείσει ότι αυτές οι πληρωμές ήταν αναγκαίες, εξηγώντας μου […] ότι εξαιτίας του επικείμενου εκλογικού αγώνα […] θα έπρεπε να γίνουν πληρωμές [...] στα κόμματα στην Ελλάδα. Είπε ότι κάτι τέτοιο ήταν η συνηθισμένη διαδικασία στην Ελλάδα […]. Ηθελε έτσι να χρηματοδοτήσει και τα δύο μεγάλα κόμματα, για να διασφαλίσει ότι σε κάθε περίπτωση οι πολιτικοί θα παρέμεναν ευνοϊκά προσκείμενοι στη Siemens».Η βελτιστοποιητική λογική της Siemens ήταν ατράνταχτη: μεγιστοποιείς την πιθανότητα να είσαι η ευνοούμενη εταιρεία του ελληνικού κράτους, αν δωροδοκείς στελέχη και των δύο κομμάτων εξουσίας. Η κοινωνιολογική οξυδέρκεια της Siemens ήταν αξιοσημείωτη: στην Ελλάδα έτσι γίνονται οι δουλειές – αν θέλεις να κάνεις μπίζνες ή να έχεις συναλλαγές με το ευρύ και βαθύ κράτος, πρέπει να λαδώσεις. Δεν νομίζω να υπάρχει Ελληνας πολίτης που δεν θα συμμερίζονταν αυτή την παρατήρηση. Οι Γερμανοί επιβεβαιώνουν κάτι που, όσοι έχουμε τη δυστυχία να είμαστε Ελληνες, γνωρίζουμε καλά.Οτι η Siemens έβρισκε πρόθυμους διεφθαρμένους πολιτικούς δεν είναι αξιοπερίεργο. Ο πολιτικός αμοραλισμός στη χώρα είναι τέτοιος που εύκολα μπορώ να φανταστώ πολιτικούς να λαδώνονται με την ίδια ευκολία που αλλάζουν αυτοκίνητο. Αρκεί να δει κανείς τον πολυτελή τρόπο ζωής αρκετών από αυτούς, για να καταλάβει. Εξίσου ενδιαφέρον, όμως, είναι και οι «χορηγίες» και οι «διευκολύνσεις» της Siemens, στο μέτρο που αποκαλύπτουν ένα νομιμοφανές πλέγμα σχέσεων πολιτικών – επιχειρήσεων, το οποίο είναι περισσότερο διαβρωτικό για τη δημοκρατία ακόμη και από τις ίδιες τις μίζες. Η παρανομία, όταν αποκαλύπτεται, καθιστά εμφανείς τις ευθύνες των εμπλεκομένων, ενώ η νομιμοφάνεια συγκαλύπτει. Με την παρανομία ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, με τη νομιμοφάνεια όχι. Η διαπλοκή είναι χειρότερη από τη διαφθορά, ακριβώς γιατί είναι πιο ύπουλη.
Είναι ειρωνικό ότι μέλη της οικογένειας του πολιτικού που επινόησε τον όρο «διαπλεκόμενα», έγιναν αποδέκτες προνομιακής μεταχείρισης από τη Siemens! Τα πιστωτικά ή απλήρωτα τιμολόγια μελών της οικογένειας Μητσοτάκη δεν είναι παράνομες πράξεις, αλλά δεν συνιστούν και «άριστες πρακτικές». Στο μέτρο που οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί αναγνωρίζουν την «κοινωνική σχέση» που τους συνέδεε με τον κ. Χριστοφοράκο, γιατί να μην υποθέσει κανείς ότι η εταιρεία του έκανε «δώρα» σε ευυπόληπτους φίλους της;
Τι πιθανότητες θα είχατε εσείς κι εγώ να λάβουμε πιστωτικό τιμολόγιο για μια συναλλαγή μας με τη Siemens; Μια περιβαλλοντική οργάνωση και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ (την εποχή μάλιστα που το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε), είχαν τις ίδιες πιθανότητες να λάβουν χορηγία 15.000 ευρώ από τη Siemens; Η κόρη σας θα είχε τις ίδιες πιθανότητες με την κόρη του (τότε) υπουργού κ. Μαγγίνα να προσληφθεί στον ΟΤΕ; Οποιος διαθέτει κοινή λογική, θέτει εύλογα ερωτήματα. Κι όποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του ψελλίζει αμήχανες δικαιολογίες.Τα εύλογα ερωτήματα της κοινής λογικής και οι μη πειστικές απαντήσεις που τα συνοδεύουν διαβρώνουν τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να συνδέει τους πολίτες με τους εκπροσώπους τους. Ο Θουκυδίδης εκθειάζει το πολιτικό ανάστημα του Περικλή, περιγράφοντάς τον, μεταξύ άλλων, «διαφανώς αδωρότατο». Ο πολιτικός που παίρνει «διευκολύνσεις» ή «δωράκια» από επιχειρήσεις χάνει το πολιτικό του κύρος, δεν μας πείθει για την αδιάβλητη κρίση του, δεν μπορεί να λειτουργήσει παιδαγωγικά προς τον «δήμο» κι ούτε, φυσικά, μπορεί να «άγει» τον «δήμο» προς τη λήψη ορθών αποφάσεων.
Υποψιάζομαι, όμως, ότι τέτοια υψιπετή θέματα δεν απασχολούν την πλειονότητα των πολιτικών μας. Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει στην ατιμωρησία.. Η βουλευτική ασυλία τούς προστατεύει από κοινά αδικήματα που θα έστελναν στη φυλακή οποιονδήποτε άλλον πολίτη. Μπορούν να υπερβαίνουν τις προεκλογικές δαπάνες τους γνωρίζοντας ότι η Βουλή θα τους απαλλάξει. Μπορούν να δηλώνουν ό,τι θέλουν στο «πόθεν έσχες», με τη βεβαιότητα ότι κανείς δεν θα τους ζητήσει να δικαιολογήσουν το «πόθεν». Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών καθιστά σχεδόν αδύνατη την ποινική δίωξή τους. Σε ένα τέτοιο κλίμα γιατί να μην αποδεχθούν μερικοί «δωράκια» από επιχειρήσεις, τα οποία θα επιστρέψουν αργότερα με τον δικό τους τρόπο;Οτι το Ελλαδικό πολιτικό σύστημα είναι σάπιο το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Οτι η πολιτική σήψη καθηλώνει τη χώρα στην υπανάπτυξη, αποδιαρθρώνει τους δημόσιους θεσμούς, και εκβαρβαρώνει τη δημόσια και ατομική ηθική συμπεριφορά το βιώνουμε καθημερινά. Το ερώτημα είναι: πότε και πώς θα σπάσει το απόστημα; Θα καταρρεύσει το σύστημα εκ των ένδον; Θα υπάρξει ένας Ελληνας Ντι Πιέτρο να ενεργήσει ως καταλύτης για την κατάρρευσή του; Ή θα οδηγηθούμε σε κάποια πρωτοφανή πολιτική-εθνική κρίση, απροσδιόριστων επιπτώσεων;* Ο κ. Χαρίδημος Κ. Τσούκας είναι καθηγητής Οργανωσιακής Θεωρίας στο ALBA και στο Πανεπιστήμιο Warwick. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_15/06/2008_274103
==============
Η φίλη μου Αριστέα Μπουγάτσου τα γράφει πολύ αναλυτικά για το Μητσοτακέϊκο και τις σχέσεις του με τον Χριστοφοράκο, αξίζει να δείτε
Και πλυντήριο και στεγνωτήριο
Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
Αίσθηση απαξίας για πολιτικούς που απέκτησαν μέχρι και απλές ηλεκτρικές συσκευές ως δώρα της Siemens προκαλούν οι δύο άγνωστες, μέχρι σήμερα, καταθέσεις της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα Π. Αθανασίου, η άλλοτε έμπιστη συνεργάτις περιγράφει τα ευτελή «ρουσφέτια» που βρέθηκαν στο αρχείο της Γενικής Διεύθυνσης, παρά την εντολή για καταστροφή τους που είχε δοθεί από τον περασμένο Αύγουστο. Αλλωστε, η γνώση πολλών μυστικών του Μ. Χριστοφοράκου οδήγησε την κ. Τσακάλου στο πρόγραμμα αμνηστίας που η Siemens είχε θεσπίσει για όσους έχουν παρανομήσει, αλλά εισφέρουν στοιχεία για το σκάνδαλο.
Από τις γλαφυρές, συνάμα και πειθαρχημένες απαντήσεις της «Madame Siemens» ή της «αντ' αυτού» (έτσι την αποκαλούσαν στην εταιρεία τις ημέρες της 11ετούς παντοδυναμίας της στο πλευρό του Μ. Χριστοφοράκου) προκύπτουν -και επισήμως πλέον- διασταυρώσεις παλαιότερων φημών και κάποιες νέες περιπτώσεις.Οικογενειακή «προτίμηση»*
  • Σχεδόν όλη η οικογένεια Μητσοτάκη είχε επικοινωνία με τον Μ. Χριστοφοράκο και προτιμούσε τις δωρεάν συσκευές Siemens.*
  • Ο Κυρ. Μητσοτάκης (όπως έχει ήδη γραφεί από την «Ε») προετοιμαζόταν για τις εκλογές από τον Ιούνιο του 2007 και ο Χριστοφοράκος είχε δώσει εντολή να φροντίσουν τον εξοπλισμό δύο εκλογικών κέντρων του.
  • Η υπουργός Εξωτερικών πήρε το 2001 δωρεάν πλυντήριο-στεγνωτήριο για την Ευρυτανία, ενώ από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι και πρότινος, δύο τιμολόγια στο όνομα του αποπεμφθέντος συνεργάτη της Λεωνίδα Δραγουμάνου παρέμεναν ορφανά στο συρτάρι του Μ. Χριστοφοράκου.
  • Το καλοκαίρι του 2005 η τότε σύζυγος του Κυρ. Μητσοτάκη Μαρίβα πήρε ένα πλυντήριο.* Η Αικατερίνη Μητσοτάκη απέκτησε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό το καλοκαίρι του 2007, όμως και τα τιμολόγια αυτά βρέθηκαν στο φάκελο των χορηγιών, αν και είχαν εξοφληθεί.
  • Η Siemens πλήρωσε και το ταξίδι του Μ. Χριστοφοράκου στο γάμο του Κώστα Μπακογιάννη (16/7/2006). Το ελικόπτερο κόστισε 9.900 ευρώ για τη διαδρομή Τήνος-Καρπενήσι-Τήνος.
  • Ο Χριστοφοράκος πλήρωσε τα έξοδα ιδιωτικού τζετ, αλλά και τη φιλοξενία σε Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ζάλτσμπουργκ από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου 2005 της παρέας του. Ανάμεσα στα μέλη της κι ένας «γαλάζιος» υπουργός που δεν κατονομάζεται.* Δωρεάν συσκευές έχουν πάρει από τη Siemens ο Ακης Τσοχατζόπουλος, η κόρη του Αρετή αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας του. Τα δώρα γίνονται στο διάστημα 1998-2004.
    Ιδού μερικά αποσπάσματα από την κατάθεση της Αικατερίνης Τσακάλου:
  • ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ: «Απ' ό,τι θυμάμαι συμμετείχαν ο κ. Χριστοφοράκος, οι κ.κ. Αλέξανδρος Λέτσας, Αθανάσιος Λασκαρίδης και κάποιος υπουργός. Η συμμετοχή του υπουργού προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία. Οσον αφορά το θέμα των εξόδων μπορεί να ελεγχθεί από τις αναλύσεις των χρεώσεων της εταιρικής πιστωτικής κάρτας του κ. Χριστοφοράκου».
  • ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟΝ ΑΚΗ: «Οσον αφορά την παραγγελία της κυρίας Τσοχατζοπούλου (θυγατέρας του τότε υπουργού) το 2001, συνολικής χρέωσης 802.050 δρχ., το κόστος της καλύφθηκε από την εταιρεία Siemens σύμφωνα με γραπτή οδηγία του οικονομικού διευθυντή κ. Αθανασιάδη, που επισυνάπτεται. Σχετικά με την παραγγελία οικιακών συσκευών του τότε υπουργού στις 28-1-1998 ύψους 187.000 δρχ., χρεώθηκε η θέση κόστους της γενικής διεύθυνσης, δηλαδή του κ. Χριστοφοράκου, όπου υπάρχει η σχετική έγκριση με την υπογραφή του. Σχετικά με την παραγγελία οικιακών συσκευών τον Μάιο του 2002, μέσω του κ. Απόστολου Κασιμάτη, η σχετική χρέωση ύψους 2.886,00 ευρώ ανελήφθη από την εταιρεία Siemens με έγγραφο αίτημα δικό μου. »Σχετικά με την παραγγελία οικιακών συσκευών του κ. Πατσάκη, υπεύθυνου ασφαλείας του τέως υπουργού τον Οκτώβριο του 2004, ύψους 8.686,35 ευρώ, που παραδόθηκαν στην επί των οδού Βασιλίσσης Σοφίας 55 και Γενναδίου οικία, τη χρέωση με γραπτή μου οδηγία ανέλαβε η Siemens. Η όλη αλληλογραφία σχετικά με την ως άνω παραγγελία έγινε με την κ. Αγγελετοπούλου, του πολιτικού γραφείου του κ. Τσοχατζόπουλου».
  • ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: «Τον Ιούνιο του 2007 ο κ. Χριστοφοράκος μού έδωσε εντολή να φροντίσω τον εξοπλισμό δύο (2) εκλογικών κέντρων του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στις οδούς Λυκείου 15 και Χαλκοκονδύλη 6-9. Ηρθα σε συνεννόηση με συνεργάτες του, προκειμένου να πληροφορηθώ τις ανάγκες και ακολούθως προώθησα τις παραγγελίες στα αρμόδια τμήματα της Siemens. Στη συνέχεια οι αρμόδιοι των τμημάτων ήρθαν σε συνεννόηση με τους προμηθευτές της Siemens για την εκτέλεση των παραγγελιών. Σχετικά με το εάν εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια και από ποιον, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω».Κολωνάκι - Καρπενήσι
  • ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ. «Τα τιμολόγια αφορούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό εκλογικού κέντρου της κ. Μπακογιάννη Θεοδώρας, επί της οδού Πλουτάρχου 18 και Καρνεάδου. Σχετικά με το εάν εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια και από ποιον εξοφλήθηκαν, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω».
  • ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: «Η αλληλογραφία αφορά παραγγελία και παράδοση οικιακής συσκευής (πλυντήριο-στεγνωτήριο) στο χωριό Γοργιανάδες Ευρυτανίας. »Είχε προηγηθεί συνομιλία του κ. Χριστοφοράκου με την κυρία Μπακογιάννη και ακολούθως μου δόθηκε σχετική οδηγία του κ. Χριστοφοράκου για την εκτέλεση της παραγγελίας. Το ποσό ύψους 312.000 δρχ. χρεώθηκε στην εταιρεία Siemens».
  • Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑ. «Η αλληλογραφία αφορά παραγγελία οικιακής συσκευής της κ. Μαρέβα Μητσοτάκη, τότε συζύγου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εξόφληση του ποσού έγινε με κατάθεση μετρητών στο λογαριασμό της «BSH Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ» που τηρείται στην Alpha Bank. Τα μετρητά μου δόθηκαν από τον κ. Χριστοφοράκο, ο οποίος τα είχε λάβει προηγουμένως από τον κ. Μικέ (προϊστάμενο του λογιστηρίου)».
  • ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ. «Κατόπιν οδηγίας του κ. Χριστοφοράκου φρόντισα τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό του μεσιτικού γραφείου της κ. Αικατερίνης Μητσοτάκη, επί της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι. Τις οδηγίες προώθησα στους αρμόδιους των τμημάτων».
  • ΓΑΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: «Οι αποδείξεις έχουν εκδοθεί για το ναύλο και τη μεταφορά με ελικόπτερο του κ. Χριστοφοράκου και των παιδιών του στο Καρπενήσι, προκειμένου να παραστούν στο γάμο του κ. Κώστα Μπακογιάννη. Ο ναύλος πληρώθηκε με χρήματα που έλαβε ο κ. Χριστοφοράκος από τον κ. Μικέ, υπεύθυνο του λογιστηρίου της Siemens».
  • ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ: «Χορηγία δόθηκε από εταιρικό λογαριασμό της Siemens στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Το ποσό καταβλήθηκε με επιταγή στην Αγροτική Τράπεζα την 24-07-2003 και υπογράφεται από το συνεργάτη της εταιρείας Siemens κ. Βεντούρη».
    ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 29/06/2008
=============

Έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε και άλλα πρόσωπα - πρωταγωνιστές της σκηνής σήμερα (ή και αύριο ποιος ξέρει!):

    ===================================

  • ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ): Πρώην Πρωθυπουργός. O άνθρωπος είναι ολόκληρος σκάνδαλο...

Διαβάστε:

Αγνοείται η πολιτική ευθύνη
Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
Πολιτικός, φίλος του Κ. Σημίτη, μας έλεγε χθες το πρωί πως δεν ενθουσιάστηκε με τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, ότι λυπάται για την εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ το 1999 στην υπόθεση Ζίμενς. Περίμενε κάτι πιο γενναίο, συμπλήρωσε όμως ότι είναι ηθικός και έντιμος ο πρώην πρωθυπουργός.
Το θέμα όμως δεν είναι η εντιμότητα του Κ. Σημίτη, αλλά η αποκάλυψη και παραδοχή ότι, όταν ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, 1 εκατ. μάρκα από το μαύρο ταμείο της Ζίμενς εκταμιεύτηκε για το μαύρο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως αν έφτασε εκεί όλο το ποσό ή το μισό δεν έφτασε ποτέ, γιατί μπορεί να σκόρπισε σε κάποιες ενδιάμεσες τσέπες. Το γεγονός είναι ότι η Ζίμενς έστειλε λεφτά στο ΠΑΣΟΚ, που σημαίνει ότι μεταξύ τους υπήρχε άμεση σύνδεση.
Και γι' αυτό το μεγάλο σκάνδαλο ο κ. Σημίτης δεν ανέλαβε καμιά πολιτική ευθύνη. Λες και ο ίδιος τότε απλώς προήδρευε. Το μόνο που είπε είναι ότι λυπάται.
Εχει πολιτική ευθύνη γιατί ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν ήξερε τι γινόταν, οι ευθύνες του ήταν πάλι μεγάλες γιατί δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Ευθύνεται γιατί αυτός είχε επιλέξει τον Θ. Τσουκάτο για συνεργάτη του και του είχε αναθέσει να είναι το μάτι και το αυτί του μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ο Θ. Τσουκάτος εκείνη την περίοδο ήταν ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του, που έκανε όλη τη δουλεια στο ΠΑΣΟΚ για να κερδίζει ο Σημίτης τις εσωκομματικές αναμετρήσεις, τα συνέδρια και τις εκλογές. (Σ.σ. Ενάμιση χρόνο μετά τον απομάκρυνε κι αφού στο μεταξύ είχαν μεσολαβήσει ένα συνέδριο, δύο εκλογικές αναμετρήσεις και τον είχε ανταμείψει για τις υπηρεσίες του με εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.)
Επομένως, η πολιτική ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού είναι αυταπόδεικτη, αλλά δεν την ανέλαβε ποτέ. Ο κόσμος όμως ζητάει από το ΠΑΣΟΚ εξηγήσεις κι αφού ο Κ. Σημίτης δεν το κάνει οφείλει να το κάνει η σημερινή ηγεσία -ας μην έχει άμεση ευθύνη- και όλοι θα κριθούν στο τέλος, ο καθένας από την προσωπική στάση του.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=33964096,50244032,55656256,63538368,5095680,19158656,41354624,99866944,27048960,6033344


Σχόλιο 1
Ακόμα να πεισθούν εκεί στο ΠΑΣΟΚ ότι ο άνθρωπος είναι μικρός ή αλλιώς ανεπαρκής;
  • Ανεπαρκής αφού δεν πήρε χαμπάρι τα κόλπα του Τσουκάτου (Εκτός κι' αν ο Τσουκάτος έκανε τις βρωμοδουλειές που δεν μπορούσε να κάνει ο ίδιος ο Σημίτης. Κάτι σαν τη μαφία. Δεν μπορούν να τραβήξουν πιστόλι το ίδιο καλά όλοι. Αυτό όμως δεν τους καθιστά άχρηστους στη συμμορία. Είναι χρήσιμοι ως: ωργανωτές, τσιλιαδόροι, οδηγοί οχημάτων, μπουκαδόροι, βοηθητικό εν γένει προσωπικό, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή!...)
  • Είναι ο άνθρωπος που ανέχθηκε (αν δεν έστησε) το μεγαλύτερο κόλπο. Το κόλπο του Χρηματιστηρίου. Για κείνο το κόλπο τί είπε: "Ας πρόσεχαν" (οι μαλάκες).
  • Επειδή δε πολλοί μπορεί ακόμα και τώρα να τον θεωρούν και μεγάλο Επιστήμονα, ας ψάξουν να βρουν ποια η συνεισφορά του στην Επιστήμη! Ποιές οι δημοσιεύσεις του ως Καθηγητής! (Αν ο τίτλος "Καθηγητής" σας κάνει συγκρατημένους να λάβετε υπ όψιν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει παίξει πολύ καλά αυτό το παιχνίδι των τίτλων και των λέξεων. Καθηγητής που έχει εκλεγεί στη δεδομένη εποχή - κλίμα ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι δεν είναι αγράμματος. Μπορεί να είναι απλά μια αντιπαροχή σε κομματικές επιδόσεις! Είναι αυτοί οι Καθηγητές του ίδιου φυράματος με τον Σημίτη, που δεν θέλουν καμιά αξιολόγηση, που δεν θέλουν καμία αλαγή σήμερα... προσέξτε είναι πολύ σοβαρό: καμία αλαγή σ' ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία...)
Σχόλιο 2
Ο άνθρωπος υπήρξε το δημιούργημα ενός μηχανισμού πραγματικής εξουσίας, και έκανε αυτό που του λέγαν να κάνει. (Ήτοι αχυράνθρωπος. Είμαι σίγουρος ότι από κοντά αναδύει εκείνη την ανυπόφορη μυρουδιά του άχυρου που σαπίζει, που κανένα πατσουλί δεν καλύπτει). Ένας υπαλληλάκος που έπαθε ότι παθαίνουν οι μικροί. Νόμισε ότι κυβερνούσε. Τώρα τελευταία, επειδή αρχίζει να καταλαβαίνει ότι υπήρξε Πρωθυπουργός, αλλά δεν έκανε όσα μπορούσε να κάνει, δεν εκμεταλεύτηκε με άλλα λόγια τη θέση του, επιμένει να θέλει να επιστρέψει, αυτόνομα πια χωρίς τα μεγάλα κόλπα, ως άλλο πρόσωπο για να μας σώσει ακόμα μια φορά. Ουστ από δώ... άντε στο Κορακοχώρι να φυτέψεις μαρούλια, μ' αυτά θα μπορείς να συνομιλείς κι' όλας... με το πλεονέκτημα ότι δεν θα σου φέρνουν κι' αντίρρηση! που το πας αυτό...

Αν εξακολοθείτε να έχετα αμφιβολίες για τον άνθρωπο Σημίτη:
http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/dt=08.10.2007,id=82536336,1963472,74456592,88329488
ΤΥΠΟΣ των ήλων
Ο τραγικός Κ. Σημίτης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ
...Είχε κι ένα καλό η πολύμορφη κρίση στο ΠΑΣΟΚ: απομυθοποιήθηκε πλήρως και βυθίστηκε στα τάρταρα ο Κ. Σημίτης. Ενας υπερεκτιμημένος πολιτικός, ο οποίος κατασκευάστηκε, προβλήθηκε και στηρίχτηκε όσο κανένας άλλος από τα μήντια της διαπλοκής, τον ΣΕΒ και τους Ευρωπαίους, που έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν πειθήνιο γιέσμαν ο οποίος δεν τους δημιουργεί πρόβλημα... Η απουσία του Κ. Σημίτη από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ήταν -ίσως- το κύκνειο άσμα του. Διότι αποκάλυψε στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ το πραγματικό, απωθητικό του πρόσωπο. Το υποκριτικό πρόσωπο ενός μέτριου λογιστή, ο οποίος μοστράριζε ικανότητες και ιδιότητες που δεν είχε.

  • Ενας άνθρωπος με υπόκωφη πονηρία, την οποία προέβαλλε ως ηγετική μαεστρία. Ενας πολιτικός που έπαιζε στα δάχτυλα το παρασκήνιο, την ίντριγκα και τις σχέσεις με τη διαπλοκή και πόζαρε ως ανεπίληπτος ηγέτης. Ενας κυνικός που δεν ορρωδούσε προ ουδενός (παράδειγμα: η καρατόμηση Λαλιώτη, η ανοχή του σφαγείου που λεγόταν χρηματιστήριο, η ανακίνηση του θέματος των ταυτοτήτων για να καλυφθεί το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου κ.ά.) αλλά έδινε την εικόνα ενός ηγέτη χαμηλών τόνων, αξιοσέβαστου και σοβαρού... 
  • Ομως δεν είναι η πρώτη φορά που κρύβεται και το βάζει στα πόδια ο Κ. Σημίτης. Μπορεί να μη θυμούνται τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, που είχαν να λένε τα χειρότερα για την απουσία του, αλλά η πραγματικότης είναι εδώ: πονηρά, φοβικά και με ιδιοτέλεια λειτούργησε ο Σημίτης, όταν παρέδωσε το δαχτυλίδι στον Γ. Παπανδρέου. Εβλεπε τη συντριβή να έρχεται, και αντί να πιει στωικά το πικρό ποτήρι της ήττας, το 'βαλε στα πόδια, ποντάροντας στα ντελίβερι μπόις της προπαγάνδας, που... αποθέωσαν την κατάπτυστη αυτή επιλογή... Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που τρομαγμένος από τις αντιδράσεις, έκανε πίσω στο Ασφαλιστικό. Είναι ο πολιτικός που δεν ήθελε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν είχε τα κότσια να πάει κόντρα στους εργολάβους, και αναγκάστηκε με μισή καρδιά να τους δεχθεί (αφού χάθηκαν τρία πολύτιμα χρόνια)... Είναι ο άνθρωπος που μισούσε το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά όποτε τους χρειαζόταν προεκλογικά, έβγαινε -ο θλιβερός- στο μπαλκόνι και υμνούσε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ... Κακός άνθρωπος και -πολιτικά- ολίγιστος ο Κ. Σημίτης, βγήκε προεκλογικά στο μπαλκόνι της Πάτρας και αποκάλεσε χοντρό τον αντίπαλό του, τον Μιλτιάδη Εβερτ. Αλλά τα τυφλωμένα μήντια ούτε είδαν ούτε άκουσαν τίποτε και γι' αυτό... Και να ήταν το μόνο... Υπέγραψε τις οδυνηρές για τη χώρα συμφωνίες του Ελσίνκι και της Μαδρίτης, και εκείνα τον αποθέωναν... Βυθίστηκε η χώρα στα Ιμια και στις γκρίζες ζώνες των βραχονησίδων, εκείνος -ψοφοδεής και ανύπαρκτος- ευχαριστούσε τους Αμερικανούς, και τα μήντια τού έπλεκαν το εγκώμιο... Αφησε την εκκρεμότητα με τη FYROM όπως τη βρήκε και πάλι εισέπραττε ύμνους... Δεν πήρε ποτέ τίποτε από την Ενωση (σε αντίθεση με τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως ομολόγησε και η Θάτσερ), αλλά τα παπαγαλάκια αποθέωναν τον «μεγάλο Ευρωπαίο»... Ομως, όλα εδώ πληρώνονται: ο πρωθυπουργός, που δήθεν θα έμενε στην Ιστορία, ξεχάστηκε γρήγορα. Και θα είχε αγνοηθεί εντελώς, αν δεν έμπαινε -με το γνωστό ύφος και το αποκαλυφθέν, πια, ήθος- στη μάχη της διαδοχής, για να περισώσει το έργο του, ένα προπαγανδιστικό κατασκεύασμα που προβλήθηκε ως μέγα επίτευγμα *** Δεν επαρκεί ο χώρος. Αλλά τι νόημα έχει ένας λίβελος μπροστά στην πικρή -για τον υπερεκτιμημένο- πραγματικότητα...

========================================================
Λυκουρέζος: Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Ας δούμε την πολιτεία του: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=811591&lngDtrID=244

Εγγύηση 150 χιλιάδων ευρώ. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αλ.Λυκουρέζος για τα οικοπέδα στη Γλυφάδα.
Άρθρο: Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της χρηματικής εγγύησης των 150 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τα οικόπεδα στην Αιξωνή Γλυφάδας. Ο ίδιος έκανε λόγο για πρωτοφανές και πέρα για πέρα αβάσιμο κατηγορητήριο.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Παρασκευής, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει αδικήματα για απόπειρα απάτης ενώπιον δικαστηρίου, ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου και συμμετοχή σε συμμορία.
Η εμπλοκή του Αλ. Λυκουρέζου αφορά τον χειρισμό εκ μέρους του επιμέρους υποθέσεων που ερευνώνται στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση της Αιξωνής.
Ο ίδιος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «απολογούμενος απέδειξα ότι οι διαλαμβανόμενοι στα δικόγραφα του εντολέως μου ισχυρισμοί, για τους οποίους και μόνο κατηγορούμαι, στηρίζονται στην υπ΄ αριθμόν 227/2001 απόφαση της Oλομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και σε γνωμοδοτήσεις τριών κορυφαίων καθηγητών της Νομικής Σχολής».
Newsroom ΔΟΛ
... μένω άναυδος. Είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 150.000 Ευρώ, και έχει λόγο και θέση σε μια υπόθεση που τείνει ν' αλλάξει τον χάρτη της Ελλάδας... τι να πει κανείς.
Έχει δικαίωμα να δικηγορεί; Αν ναι ποια η θέση Δ.Σ.Α. (Παπαριές θα μου πείτε. Δεν έχει καταδικασθεί άρα είναι αθώος μέχρι τούτο να συμβεί...). Βέβαια έχει πολύ καλή μεταχείρηση από τα ΜΜΕ, αν δεν τον ξεφώνιζε ο Γιώργος λίγοι θα ξέραμε ότι αυτός ο ογκόλιθος της Νομικής έχει εμπλοκή στην Υπόθεση των Οικοπέδων της Γλυφάδας. Είναι πολλά τα λεφτά. Χίλια (1000) στρέμματα στην Γλυφάδα έχουν δώσει πολλά σε πολλούς (δικηγόρους και συμβολαιογράφους...) Και μην ξεχνάτε ότι το κύκλωμα της κλοπής της ακίνητης περιουσίας του κράτους είναι από τα πιο ισχυρά, αφού διακινεί τεράστια ποσά. Δείτε τις φωτιές κάθε καλοκαίρι. Οι περισσότερες έχουν άμεση σχέση με συμφέροντα που έχουν την πολυτέλεια να σχεδιάζουν σε βάθος χρόνου, έχοντας απέναντι, μικρούς και εξαγοράσιμους υπαλλήλους...


Συνέχεια περί του βίου και της πολιτείας του κ. Λυκουρέζου:

Siemens: Η Μπουγάτσου μπροστά από τον Εισαγγελέα
Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Siemens από τις αποκαλύψεις της καλής συναδέλφου Αριστέας Μπουγάτσου. Η καλή συνάδελφος με τις μεθοδικές της έρευνες προηγείται κατά πολύ της έρπουσας ανακριτικής διαδικασίας. Ανακαλύπτει και αποκαλύπτει τις δαιδαλώδεις διαδρομές του μαύρου χρήματος και τους καμουφλαρισμένους αποδέκτες του.Στο αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ στην Ελευθεροτυπία (22/5) καρφώνει τον μεγαλοδικηγόρο Λυκουρέζο για τον περίεργο ρόλο του στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων γράφει: Διαλεγμένα και όχι διαλεχτά είναι τα στοιχεία που πήρε στα χέρια του ο εισαγγελέας κ. Π. Αθανασίου από την μητρική Siemens, τα οποία συγκέντρωσε η Debevoise & Plimpton LLP (D&P) και παρέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος Α. Λυκουρέζος.Από τα διαγράμματα (12συνολικά) που απεικονίζουν την κυκλοφορία του μαύρου χρήματος της Siemens λείπουν: κρίσιμες χρονικές περίοδοι, σημαντικοί πρωταγωνιστές, αλλά και οι μετέπειτα διαδρομές του χρήματος, όταν αυτό διανέμεται στους τελικούς αποδέκτες. Είναι βέβαιο πως και η μητρική Siemens και η D&P που διεξήγαγε τον εσωτερικό έλεγχο γνωρίζουν πολύ περισσότερα απ΄όσα παραδόθηκαν στη Δικαιοσύνη για το ελληνικό σκέλος του Siemens – Gate και κυρίως για τα διακεκριμένα πρόσωπα (πολιτικοί αξιωματούχοι) που σιτίζονταν από τα ταμεία της».
Σήμερα στην Ελευθεροτυπία, η Αριστέα Μπουγάτσου, επανέρχεται με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τις σχέσεις στοργής της ελληνικής Siemens με κορυφαίους κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες. Στα πλαίσια της διαδικασίας εσωτερικού ελέγχου του γερμανικού κολοσσού, δύο υπάλληλοι της εταιρίας στην Ελλάδα φέρονται να κατέθεσαν, ότι με εντολή του προϊσταμένου τους κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, το καλοκαίρι του 2006 διεκπεραίωσαν χορηγία προς κορυφαίο πολιτικό «τζάκι».Σύμφωνα με τη διακεκριμένη δημοσιογράφο, η ίδια η εταιρία, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της Α. Λυκουρέζου, την περασμένη Δευτέρα, φυσικά δεν παρέδωσε τις κρίσιμες αυτές καταθέσεις, αν και τις έχει καταχωρισμένες στον φάκελο με τα στοιχεία που αφορούν: «Καταβολές χρημάτων ή παροχές άλλων ωφελημάτων σε εκπροσώπους κυβερνήσεων, στελέχη κομμάτων, στελέχη διοικητικών υπηρεσιών, δημόσιους ή ιδιωτικούς υπαλλήλους».Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δεν είναι καθόλου συμπτωματική η ανάμιξη του κ. Λυκουρέζου σε ιδιαίτερα κρίσιμες για τις κυβέρνηση υποθέσεις, ως είναι το σκάνδαλο των ομολόγων, η υπόθεση Ζαχόπουλου, και τώρα η Siemens. Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρονται μάλιστα συνειρμικά στην ποινική εκκρεμότητα του μεγαλοδικηγόρου στην υπόθεση Αιξωνής, η οποία μάλιστα δεν λέει να φθάσει στο ακροατήριο (έχει αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 150.000€).
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 24/05/08


http://www.kentri.gr/3/siemens.html
====================
http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=31393968
Διευθυντικά στελέχη τής εν Γερμανία Ζήμενς, ευρισκόμενα υπό δικαστική διερεύνηση, δηλώνουν ότι στην Ελλάδατα δύο μεγάλα κόμματα, άτινα εναλλάσσονται στην εξουσία από τη μεταπολίτευση και μετά, έχουν λάβει μέσω παρενθέτων μίζες γύρω στα 100.000.000 ευρώ!Προφανώς μόνον από τη Ζήμενς και ποτέ από καμμιάν άλλην εταιρεία. Κατόπιν τούτων, χαλάει λιγάκι ο καιρός, πέφτει και μια βροχούλα παράταιρη για αυτήν την εποχή στη νότια Αιτωλοακαρνανία και η Ντόυτσε Τέλεκομ αγοράζει τον ΟΤΕγια 400.000 (στην πραγματικότητα) Ευρώ, μπας και μπαλώσει ο κ. Αλογοσκούφης τίποτα απ' τις δαπάνες για έξοδα παραστάσεως που αφήνουν πίσω τους τα Χαμένα Παραστατικά...
Διευθυντικά στελέχη τής εν Γερμανία Ζήμενς, ευρισκόμενα υπό δικαστική διερεύνηση, δηλώνουν ότι στην Ελλάδατα δύο μεγάλα κόμματα, άτινα εναλλάσσονται στην εξουσία από τη μεταπολίτευση και μετά, έχουν λάβει μέσω παρενθέτων μίζες γύρω στα 100.000.000 ευρώ!Προφανώς μόνον από τη Ζήμενς και ποτέ από καμμιάν άλλην εταιρεία. Κατόπιν τούτων, χαλάει λιγάκι ο καιρός, πέφτει και μια βροχούλα παράταιρη για αυτήν την εποχή στη νότια Αιτωλοακαρνανία και η Ντόυτσε Τέλεκομ αγοράζει τον ΟΤΕγια 400.000 (στην πραγματικότητα) Ευρώ, μπας και μπαλώσει ο κ. Αλογοσκούφης τίποτα απ' τις δαπάνες για έξοδα παραστάσεως που αφήνουν πίσω τους τα Χαμένα Παραστατικά...
Πάνω στη φάση κάνει κρατς και χαλάει το πλυντήριο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και βγαίνουν τα άπλυτα της Αγίας Οικογένειας στα μανταλάκια -no problem, συνήθης πρακτική, η χώρα έχει συνηθίσει να μας χαρίζει η Ζήμενς τον οικιακό μας εξοπλισμό, η ζωή συνεχίζεται (επί πιστώσει)από οφσόρ σε μπροστινόν, από αχυράνθρωπο σε κολλητό, από φίλο σε κουμπάρο μέχρι που σκάει πάνω στον κ. Τσουκάτο, ο οποίος ομολογεί ότι, επί κ. Σημίτη, πήρε από τη Ζήμενς μίζες για το καλό του τόπου, του Κόμματος και του Συλλόγου Φίλων της Σκέψης του Μάο.
Στο σημείο αυτό εξαγριώθηκε η θεία Φωτούλα.Κι όταν εξαγριώνεται η θεία Φωτούλα ο κ. Καραμανλής την παίρνει πολύ στα σοβαρά. Ως εκ τούτουεξαπολύθηκε αμέσως μια εκστρατεία διαλεύκανσης αυτών των υποθέσεων από πλειάδα εισαγγελέων τον εξής ένα, τον κ. Αθανασίου, με την απαίτηση να μην πάνε αυτές οι ιστορίες στο Αρχείοτουλάχιστον όχι στο ίδιο αρχείο με τις Υποκλοπές, τη Βόνταφον, την Ιντρακόμ κι άλλες Εταιρείες Σκελετών στο Ντουλάπι, στη Βιβλιοθήκη, στο Κατώι, Κάτω Από το Κρεβάτι, μην τύχει και συμβούν κάτω απ' το χαλί τίποτε κονέ, αποδειχθούν τίποτε δια-συν-δέσεις, γίνει βραχυκύκλωμα και πάρουν φωτιά τα τόπια.Ακριβώς γι' αυτό ο Γιωργάκης ζήτησε μια Εξεταστική Επιτροπή για να εξετάσει αν μια Προανακριτική Επιτροπή θα θυμόταν ότι ο ίδιος ουδέποτε είχε σχέση με τον κ. Σημίτη, ούτε ήταν υπουργός Εξωτερικών, όταν ο Κλίντον βομβάρδιζε το Βελιγράδι, όταν τα Νατοϊκά στρατεύματα πέρναγαν από ελληνικό έδαφος για να πάνε στο Κόσσοβο, διότιως γνωστόν τότε, όπως έλεγε και ο κ. Σημίτης «η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο» -σωστόν!- συμμετείχε η Σούδα.Τι σχέση έχει, θα μου πείτε, ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας με τα Μαύρα Ταμεία του Ερωτα για τα Λεφτά στην Ελλάδα; Καμμία! Πρώτον διότι στην Ελλάδα δεν είμαστε όλοι «ίδιοι», είτε γνωριζόμαστε με τον κ. Χριστοφοράκο, είτε όχι.Απλώς στην Ελλάδα ανθούν οι συμπτώσεις.Επί παραδείγματι ο κ. Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του Γιωργάκη, είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας «Λάμψα Α.Ε.» (στην οποία ανήκει το «Μεγάλη Βρεταννία») και εις την οποίαν μέτοχος είναι ο κ. Λασκαρίδης της Aegean, συνταξιδιώτης στον μάταιον τούτον κόσμον τού κ. Λιάπη, όταν ο τελευταίος, ως Υπουργός Μεταφορών, είχε την ευθύνη για τις τύχες της Ολυμπιακής!Μην πάει ο νους σας στο κακό, συμπτώσεις!Αλλωστε αυτό διακρίβωσε και ο κ. Σανιδάς... ουπς! ο κ. Αθανασίου ήθελα να πω (ο Εισαγγελέας) όταν δεν διαπίστωσε πολιτικές ευθύνες στη διακίνηση του μαύρου χρήματος -προφανώς πρόσκοποι ήταν οι κομιστές και μημουάπτου οι παραλήπτες- συμπτώσεις! Ολα σε αυτόν τον τόπο είναι συμπτώσεις. Εκτός από τις αγωγές!! Περνάει UFO και σου κάνει αγωγή η κυρία Δρούζα γιατί δεν το είδες.Συμπτώσεις! Δεν ξέκαναν την Ολυμπιακή από νεοφιλελεύθερη δογματίλα, αλλά διότι στου Αιγαίου τα νερά αγγέλοι φτερουγίζουν (σε λίαρ τζετ).Αίσχος;Οχι! Θυμάστε παλιά που σε στιγμές ερωτικής ευφορίας (ή ερωτικής νίλας) διαπιστώναμε ότι «όλοι σε ένα μεγάλο κρεβάτι συγκατοικούμε»; Λάθος! Ολοι σε μια «Μεγάλη Εταιρεία» ανήκουμε. (Πλην της Ζήμενς, στης οποίας τον λαιμό έχει βάλει το μαχαίρι η κυβέρνηση, ώσπου να ομολογήσει γιατί όταν καλείς στο κινητό Τσουκάτο, σου βγαίνει Λιάπης, γιατί η Ντόυτσε Τέλεκομ αγόρασε τον ΟΤΕ ενώ εσύ δεν μπορείς να αγοράσεις ούτε ντομάτες, γιατί διυλίζουμε πάντα τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο κι αν τέλος πάντων θα ήταν καλύτερα αν ο Κυριάκος αγόραζε Ραφάλ και η Αεροπορία ψώνιζε Πίτσος)...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 3.VII.2008 stathis@enet.grτη φάση κάνει κρατς και χαλάει το πλυντήριο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και βγαίνουν τα άπλυτα της Αγίας Οικογένειας στα μανταλάκια -no problem, συνήθης πρακτική, η χώρα έχει συνηθίσει να μας χαρίζει η Ζήμενς τον οικιακό μας εξοπλισμό, η ζωή συνεχίζεται (επί πιστώσει)από οφσόρ σε μπροστινόν, από αχυράνθρωπο σε κολλητό, από φίλο σε κουμπάρο μέχρι που σκάει πάνω στον κ. Τσουκάτο, ο οποίος ομολογεί ότι, επί κ. Σημίτη, πήρε από τη Ζήμενς μίζες για το καλό του τόπου, του Κόμματος και του Συλλόγου Φίλων της Σκέψης του Μάο.Στο σημείο αυτό εξαγριώθηκε η θεία Φωτούλα.Κι όταν εξαγριώνεται η θεία Φωτούλα ο κ. Καραμανλής την παίρνει πολύ στα σοβαρά. Ως εκ τούτουεξαπολύθηκε αμέσως μια εκστρατεία διαλεύκανσης αυτών των υποθέσεων από πλειάδα εισαγγελέων τον εξής ένα, τον κ. Αθανασίου, με την απαίτηση να μην πάνε αυτές οι ιστορίες στο Αρχείοτουλάχιστον όχι στο ίδιο αρχείο με τις Υποκλοπές, τη Βόνταφον, την Ιντρακόμ κι άλλες Εταιρείες Σκελετών στο Ντουλάπι, στη Βιβλιοθήκη, στο Κατώι, Κάτω Από το Κρεβάτι, μην τύχει και συμβούν κάτω απ' το χαλί τίποτε κονέ, αποδειχθούν τίποτε δια-συν-δέσεις, γίνει βραχυκύκλωμα και πάρουν φωτιά τα τόπια.Ακριβώς γι' αυτό ο Γιωργάκης ζήτησε μια Εξεταστική Επιτροπή για να εξετάσει αν μια Προανακριτική Επιτροπή θα θυμόταν ότι ο ίδιος ουδέποτε είχε σχέση με τον κ. Σημίτη, ούτε ήταν υπουργός Εξωτερικών, όταν ο Κλίντον βομβάρδιζε το Βελιγράδι, όταν τα Νατοϊκά στρατεύματα πέρναγαν από ελληνικό έδαφος για να πάνε στο Κόσσοβο, διότιως γνωστόν τότε, όπως έλεγε και ο κ. Σημίτης «η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο» -σωστόν!- συμμετείχε η Σούδα.Τι σχέση έχει, θα μου πείτε, ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας με τα Μαύρα Ταμεία του Ερωτα για τα Λεφτά στην Ελλάδα; Καμμία! Πρώτον διότι στην Ελλάδα δεν είμαστε όλοι «ίδιοι», είτε γνωριζόμαστε με τον κ. Χριστοφοράκο, είτε όχι.Απλώς στην Ελλάδα ανθούν οι συμπτώσεις.
Επί παραδείγματι ο κ. Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του Γιωργάκη, είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας «Λάμψα Α.Ε.» (στην οποία ανήκει το «Μεγάλη Βρεταννία») και εις την οποίαν μέτοχος είναι ο κ. Λασκαρίδης της Aegean, συνταξιδιώτης στον μάταιον τούτον κόσμον τού κ. Λιάπη, όταν ο τελευταίος, ως Υπουργός Μεταφορών, είχε την ευθύνη για τις τύχες της Ολυμπιακής!Μην πάει ο νους σας στο κακό, συμπτώσεις!Αλλωστε αυτό διακρίβωσε και ο κ. Σανιδάς... ουπς! ο κ. Αθανασίου ήθελα να πω (ο Εισαγγελέας) όταν δεν διαπίστωσε πολιτικές ευθύνες στη διακίνηση του μαύρου χρήματος -προφανώς πρόσκοποι ήταν οι κομιστές και μημουάπτου οι παραλήπτες- συμπτώσεις! Ολα σε αυτόν τον τόπο είναι συμπτώσεις. Εκτός από τις αγωγές!! Περνάει UFO και σου κάνει αγωγή η κυρία Δρούζα γιατί δεν το είδες.Συμπτώσεις! Δεν ξέκαναν την Ολυμπιακή από νεοφιλελεύθερη δογματίλα, αλλά διότι στου Αιγαίου τα νερά αγγέλοι φτερουγίζουν (σε λίαρ τζετ).Αίσχος;Οχι! Θυμάστε παλιά που σε στιγμές ερωτικής ευφορίας (ή ερωτικής νίλας) διαπιστώναμε ότι «όλοι σε ένα μεγάλο κρεβάτι συγκατοικούμε»; Λάθος! Ολοι σε μια «Μεγάλη Εταιρεία» ανήκουμε. (Πλην της Ζήμενς, στης οποίας τον λαιμό έχει βάλει το μαχαίρι η κυβέρνηση, ώσπου να ομολογήσει γιατί όταν καλείς στο κινητό Τσουκάτο, σου βγαίνει Λιάπης, γιατί η Ντόυτσε Τέλεκομ αγόρασε τον ΟΤΕ ενώ εσύ δεν μπορείς να αγοράσεις ούτε ντομάτες, γιατί διυλίζουμε πάντα τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο κι αν τέλος πάντων θα ήταν καλύτερα αν ο Κυριάκος αγόραζε Ραφάλ και η Αεροπορία ψώνιζε Πίτσος)...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 3.VII.2008 stathis@enet.gr
============
12_10_2008
Τι απαντά ο βουλευτής
Θέμα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Κ.Μητσοτάκη για υπόθεση κοινοτικών κονδυλίων

Eurokinissi
Κυριάκος Μητσοτάκης
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 12/10/08 22:20
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να ζητήσει εντός των προσεχών από τη Βουλή ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής ο βουλευτής της ΝΔ φέρεται να σχετίζεται με υπόθεση επιδοτήσεων στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ προς την εταιρεία IVEN, υπόθεση την οποία ερευνά η Δικαιοσύνη.
Απντώντας, ο Κ.Μητσοτάκης ρίχνει «καρφιά» κατά του γγ Έρευνας και Τεχνολογίας Γ.Τσουκαλά την εποχή που υπουργός Ανάπτυξης ήταν ο Δημήτρης Σιούφας, καθώς ο κ. Τσουκαλάς έστειλε την υπόθεση IVEN στον εισαγγελέα.
Σε δήλωσή του ο Κ.Μητσοτάκης που μεταδόθηκε από το Mega, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Το να ανάγεται όμως μία διαφωνία για το τι συνιστά καινοτομία σε ποινική υπόθεση ανήκει στη σφαίρα του παραλογισμού, πόσο μάλλον όταν από αυτή την ιστορία το ελληνικό Δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ζημιώθηκαν ούτε κατά ένα ευρώ».
Οι εισαγγελικές Αρχές φέρονται να εξετάζουν αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για υπόθεση που αφορά το διάστημα 2001-03 και σχετίζεται με επιδοτήσεις στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ από μη νόμιμους χειρισμούς της εταιρείας, στην οποία ο κ. Μητσοτάκης ήταν πρόεδρος. (Σχόλιο: 2001-03, όταν το Σημιτέϊκο είχε το κουμάντο, το Μητσοτακέϊο είχε τον τρόπο να είναι στα πράγματα, αμ πως!)

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, ύστερα από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία IVEN υπέδειξε την ένταξη εταρειών σε πρόγραμμα ενίσχυσης «θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων» από τις οποίες καμία δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, όσα εισέπραξε η εταιρεία με τη μορφή δαπανών τελικά τα επέστρεψε την τελευταία 3ετία και συγκεκριμένα ποσά της τάξης των 2,2 εκατ. ευρώ.
Οι «θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων» είναι δομές υποδοχής νέων εταιρειών που δραστηριοποιούνται συνήθως στον κλάδο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.
Μετά τις εκλογές του 2004 ο κ. Τσουκαλάς αμφισβήτησε το νόμιμο των δραστηριοτήτων της εταιρείας με αποτέλεσμα η IVEN ΑΕ να τεθεί σε εκκαθάριση. Ο κ. Τσουκαλάς μιλώντας στο Mega επέμεινε ότι σωστά έθεσε το θέμα στη Δικαιοσύνη.
Αντιδράσεις ΣΥΝ και ΛΑΟΣ
«Όταν ο κύριος Καραμανλής ως αντιπολίτευση έπαιζε το ρόλο του αρχιερέα της κάθαρσης, φαίνεται ότι κάποιοι από τα μεγάλα τζάκια της ΝΔ σπούδαζαν από τότε ως αρχιδιάβολοι της διαπλοκής. Το φυτώριο που γεννά διαπλοκή και σκάνδαλα είναι ο συναινετικός νεοφιλελεύθερος δικομματισμός...» δήλωσε από την πλευρά του Συνασπισμού το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Δημήτρης Στρατούλης.
Eρωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ξανά μπλεγμένος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά μάννα κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα, κουμπάρο, μπατζανάκη και οποιουδήποτε άλλου συγγενή. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, κάποιος από το σόι κρύβεται από κάτω».
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=946886&lngDtrID=244
και εδω το άρθρο στο ΕΘΝΟΣ
=====
Μεταγεννέστερη προσθήκη (29/12/2008):

Σχετικά με το ρόλο των οικογενειών στην "ανάπτυξη¨της Ελλάδας στην "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" χρεώνεται το παρακάτω:
Στην έξοδο του Χ.Α. η Ηρακλής

ΤΕΛΟΣ χρηματιστηριακής εποχής για την τσιμεντοβιομηχανία Ηρακλής. Μετά από ενενήντα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου, η τσιμεντοβιομηχανία, που ιδρύθηκε το 1911 από την οικογένεια Ζαβογιάννη, φαίνεται πως οδεύει προς την έξοδό της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.


Η Lafarge κατέχει επισήμως το 88,89% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, με βάση την τελευταία επίσημη ανακοίνωση της 19/12, ενώ χρηματιστηριακοί κύκλοι εκτιμούν πως οι αγορές που γίνονται πραγματοποιούνται είτε άμεσα είτε έμμεσα από τον γαλλικό όμιλο προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσοστό που απαιτείται για να ζητήσει την έξοδο της εταιρείας από το Χ.Α.

Η Lafarge, σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου, σχεδίαζε την αναδιάταξη του χαρτοφυλακίου της, με κινήσεις που μεταξύ άλλων θα συμπεριελάμβαναν έξοδο θυγατρικών εταιρειών της από περιφερειακές χρηματιστηριακές αγορές και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων που λειτουργούν κυρίως σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Τραπεζικοί κύκλοι σημειώνουν πως η αρνητική χρηματιστηριακή συγκυρία διευκολύνει τους χειρισμούς της Lafarge, καθώς σε αποτιμήσεις μέχρι και 60% χαμηλότερα από πέρυσι τον Νοέμβριο μπορεί να αγοράζει μετοχές του Ηρακλή στα 6 με 6,5 ευρώ, δηλαδή ακόμη και δέκα ευρώ φθηνότερα (ανά μετοχή) απ' ό,τι πέρυσι. Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2007 η Εθνική, εκμεταλλευόμενη τη θετική χρηματιστηριακή συγκυρία, πέτυχε να πωλήσει στη Lafarge το μερίδιό της -περίπου 28,5%- στην τιμή των 17,4 ευρώ, έναντι συνολικού τιμήματος 321 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αξία της Ηρακλής σήμερα έχει περιοριστεί στα 480 εκατ. ευρώ.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως ίσως και στις αρχές Ιανουαρίου ο γαλλικός όμιλος θα προχωρήσει σε επισημοποίηση της σχετικής διαδικασίας για την έξοδο της ΑΓΕΤ Ηρακλής από το Χ.Α.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=26914956
==========

Και προίκα της «Αλεξίας» είχε πληρώσει η Ζίμενς!


===========

«Κατηγορώ» διπλωματών κατά Ντόρας

Της καταλογίζουν ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την ολιγωρία - «Ψεύδονται», απαντά η υπουργός
Την Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορεί ευθέως η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων για την ολιγωρία που επέτρεψε τη φυγή του κατηγορούμενου για τη Siemens, Χρήστου Καραβέλα στο εξωτερικό. Σε ανακοίνωσή τους, οι διπλωμάτες υπογραμμίζουν ότι η ίδια και μόνο αυτή επέλεξε τους ρυθμούς ανταπόκρισης στο τηλεγράφημα από το Μοντεβιδέο. Οι διπλωματικοί υπάλληλοι ουσιαστικά ψεύδονται, απαντά η υπουργός Εξωτερικών.
Η ΕΔΥ υποστηρίζει ότι το τηλεγράφημα που περιέγραφε τις κινήσεις του Χρ. Καραβέλα στη χώρα της Νοτίου Αμερικής ήταν στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή που έφθασε στην κρυπτογραφική υπηρεσία, ,λόγω της δομής του συστήματος διακίνησης των απορρήτων τηλεγραφημάτων. Παράλληλα, της καταλογίζουν ότι έσπευσε να προεξοφλήσει την ολιγωρία διπλωματικών υπαλλήλων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΔΥ, την οποία υπογράφει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης:
" Έντονη ανησυχία και έκπληξη προκαλεί στην Διπλωματική Υπηρεσία η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ να επιρρίψει ευθύνες σε Έλληνες διπλωμάτες για δήθεν ολιγωρία τους , σε ό,τι αφορά την έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών για την διαφυγή στο εξωτερικό υποδίκου στην υπόθεση Siemens.
Η ΕΔΥ απευθύνεται στην Κοινή Γνώμη της χώρας για να διαβεβαιώσει ότι κανένας διπλωματικός υπάλληλος δεν ολιγώρησε, όπως έσπευσε να προεξοφλήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Αντίθετα, λόγω της δομής του συστήματος διακίνησης των απορρήτων τηλεγραφημάτων στο ΥΠΕΞ, το Διπλωματικό Γραφείο Υπουργού είχε στη διάθεσή του το απόρρητο και εξαιρετικά επείγον τηλεγράφημα του Έλληνα Πρέσβυ στο Μοντεβιδέο από την πρώτη, κυριολεκτικά, στιγμή που έφθασε στην Κρυπτογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου.
Έκτοτε, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ ήταν αυτή που επέλεξε τους ρυθμούς ανταπόκρισής της στο τηλεγράφημα του Έλληνα Πρέσβυ στο Μοντεβιδέο αλλά και τον τρόπο ενημέρωσης του αρμοδίου Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τηλέφωνα, κρυπτο – fax, ενώ επί δεκαετίες μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου λαμβάνουν ανά χείρας κατεπείγοντα απόρρητα τηλεγραφήματα του ΥΠΕΞ από αγγελιαφόρους αστυνομικούς.
Η ΕΔΥ συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις της στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν ανυπόστατες κατηγορίες, δίκην αποδιοπομπαίων τράγων, για αποφάσεις, χειρισμούς και ευθύνες των πολιτικών τους προϊσταμένων".
"Ψεύδονται", απαντά η Ντόρα Μπακογιάννη
Για μια ανακοίνωση που στερείται βάσης και ουσιαστικά ψεύδεται, έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας τους διπλωματικούς υπαλλήλους να αντιληφθούν ότι "δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους".
Η απάντηση της υπουργού Εξωτερικών:
"Έχει εκδοθεί μια ανακοίνωση η οποία πρώτον στερείται βάσης, ουσιαστικά ψεύδεται και δεύτερον αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι προσπαθεί να προκαταλάβει την ΕΔΕ. Θα πρέπει να αντιληφθούν και οι διπλωματικοί υπάλληλοι και το όργανο που τους εκπροσωπεί ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Εάν έχουν ολιγωρήσει θα υποστούν κυρώσεις".
Στη δημοσιότητα η προκαταρκτική εξέταση
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης, που αφορά στην ΕΔΕ που διέταξε η υπουργός Εξωτερικών (μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης, σε μορφή pdf, επιλέγοντας το σχετικό σύνδεσμο, στη δεξιά στήλη).
Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση "προκύπτει αβιάστως ότι η Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, στην προκειμένη περίπτωση, αδράνησε αδικαιολογήτως". Ο συντάκτης εισηγείται "την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τον ΣΤ΄ Γενικό Διευθυντή, προκειμένου να διευκρινισθούν περαιτέρω οι πτυχές της εν λόγω υπόθεσης και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες που ενδεχομένως θα προκύψουν".http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=50530
===========
«Στο σπίτι του Μητσοτάκη μαγειρεύτηκε η Αποστασία», λέει απόρρητη έκθεση Αμερικανού διπλωμάτη, που δημοσιεύτηκε προχθές στα «Νέα» από τον Δημήτρη Μητρόπουλο... Τζάμπα κόπος από τον πολύπλαγκτο των Χανίων: εκείνη η επιχείρηση διαγραφής τού χαρακτηρισμού έχει πείσει μόνο τους πεπεισμένους.
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=13/07/2009&s=o-typos-twn-hlwn
============
To MHTSOTAKEIKO ΞΕΡΕΙ από δουλειές!!!
(23/9/2009)

Δεύτερη σφοδρή επίθεση κατά της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία κατονομάζει ευθέως για «ενδεχόμενη εμπλοκή της» στις διοικητικές εγκρίσεις και πράξεις δρομολογίων που αφορούν στην Aegean Airlines τα τελευταία χρόνια, εξαπέλυσε χθες η ΜΙG.


Στην ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η MIG προαναγγέλλει ότι θα ζητήσει από τη νέα κυβέρνηση να ανοίξει τον φάκελο της Aegean προκειμένου να διερευνηθούν αν υπήρξαν «παρανομίες ή παράνομες πρακτικές»:
«Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή όχι μόνο για τις τεράστιες ζημιές του Δημοσίου, αλλά και λόγω της ενδεχόμενης εμπλοκής της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία εκτός από πανίσχυρη υπουργός είναι και στενή φίλη της οικογένειας Βασιλάκη», τονίζει η ΜΙG.
Αιχμές
Ο Ομιλος με την ίδια ανακοίνωση συνεχίζει και την... αερομαχία με την Aegean, αφήνοντας αιχμές για ανάπτυξη με «αθέμιτο ή/και παράνομο τρόπο»:
«Είναι γνωστό σε όλους ότι η Aegean ενισχύθηκε και "ανδρώθηκε" θεαματικά τα τελευταία χρόνια εις βάρος της Ολυμπιακής», με αποτέλεσμα τη διεύρυνση των ζημιών της Ολυμπιακής και την επιβάρυνση με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του Δημοσίου.
Και αν μεν η δραστηριότητα της Aegean ήταν απόλυτα σύννομη, οι ζημιωμένοι Ελληνες πολίτες μπορούν να κρίνουν απλώς τα επιχειρηματικά ήθη και τις πρακτικές της εταιρείας.
Εάν όμως η ανάπτυξη της Aegean βοηθήθηκε από κρατικούς μηχανισμούς κατά τρόπο αθέμιτο ή/και παράνομο, το όλο ζήτημα έχει άλλες διαστάσεις», αναφέρει.
Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τις καταγγελίες του προέδρου της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έναρξη του δρομολογίου της Κωνσταντινούπολης από την Aegean, ο Ομιλος επανέρχεται με νέα ανακοίνωση, στην οποία παραθέτει έξι αναπάντητα ερωτήματα:
Είναι αλήθεια ότι η ΥΠΑ δέχτηκε να δώσει τη σχετική άδεια στην Aegean βάσει ενός μνημονίου κατανόησης προτού υπάρξει διακρατική συμφωνία, η οποία έπρεπε να κυρωθεί από την ελληνική Βουλή;
Είναι αλήθεια ότι βάσει αυτού του Μνημονίου η ΥΠΑ έδωσε άδεια για πτήσεις Σμύρνη - Αθήνα και σε τουρκική εταιρεία, η οποία κάνει πτήσεις στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου;
Είναι αλήθεια ότι από το Μνημόνιο εξυπηρετείται μόνο ο τουρισμός της Τουρκίας (Αθήνα - Σμύρνη) και η Aegean, αφού η κίνηση μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας εξυπηρετείτο και πριν και μάλιστα με πλεονάζουσα χωρητικότητα;
Για ποιο λόγο η ελληνική πλευρά αξίωνε την υπογραφή αυτού του Μνημονίου και μάλιστα «επειγόντως»;
Είναι αλήθεια ότι η σύμπραξη του υπουργείου Εξωτερικών με την ΥΠΑ για την υπογραφή του Μνημονίου έγινε με πλήρη άγνοια του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών;
Είναι αλήθεια ότι μετά την πρόσφατη απομάκρυνση του διοικητή της ΥΠΑ, το υπουργείο Μεταφορών έχει αναθέσει σε ειδική επιτροπή την πιθανή επανεξέταση της σχετικής διαδικασίας αδειοδότησης;
Καταλήγοντας η MIG επαναλαμβάνει ότι «η Aegean και οι φίλοι της πρέπει να καταλάβουν ότι το πάρτι τελείωσε και ότι οι αερομεταφορές εκτός από κερδοσκοπική επιχείρηση είναι και κοινωνικό αγαθό».
Αντίδραση
Την αντίδραση της MIG πυροδότησε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Aegean Θόδωρος Βασιλάκης, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το «πάρτι» δεν τελείωσε, αλλά αντίθετα «τώρα αρχίζει και θα είναι μια γιορτή προσφοράς και ποιοτικής αναβάθμισης των αερομεταφορών».
Ο κ. Βασιλάκης υπογράμμισε πως «σεβόμαστε τον ανταγωνισμό, αλλά δεν τον φοβόμαστε», ενώ άφησε αιχμές για αθέμιτο ανταγωνισμό της δημόσιας Ολυμπιακής στο παρελθόν:
«Μέχρι πρόσφατα το κράτος αποτελούσε το μεγάλο εμπόδιο. Μετά από δέκα χρόνια αθέμιτου ανταγωνισμού και σπατάλης δημοσίου χρήματος έφτασε ο κόμπος στο χτένι».
Οσο για το δρομολόγιο της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Βασιλάκης, υποστήριξε ότι το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα η Marfin ήταν «μισό» και αναφέρθηκε στα οφέλη για τους επιβάτες από τον ανταγωνισμό.
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά Βγενόπουλου
Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, όπως ανακοίνωσε σε χθεσινή δήλωσή της, στην οποία σημειώνει ότι «o κ. Βγενόπουλος δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς του. Πετάει λάσπη».
Η κυρία Μπακογιάννη κάνει λόγο για συνέχιση της «αδικαιολόγητης και απρόκλητης επίθεσης» από τον κ. Βγενόπουλο εναντίον της και υπογραμμίζει ότι: «ο κ. Βγενόπουλος είναι εκπρόσωπος ισχυρών ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Σήμερα εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο για να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του. Αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι του. Δεν έχω εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστώ από κανέναν».
Η ίδια σημειώνει μάλιστα ότι το υπουργείο Εξωτερικών έδρασε με απόλυτη διαφάνεια και εν γνώσει όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Παράταση στην ΟΑ για τις άγονες
Παράταση ζωής στις «Ολυμπιακές Αερογραμμές» έως το τέλος του έτους προκειμένου να συνεχιστεί η κάλυψη των 24 δρομολογίων της άγονης γραμμής, έδωσε χθες με απόφασή του το υπουργείο Μεταφορών.
Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, για την απόφαση αυτή ελήφθη υπόψη μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι οι ΟΑ μπορούν να αξιοποιήσουν τον στόλο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της νέας εταιρείας Olympic Air ως θυγατρικής και μάλιστα χωρίς την κρατική επιδότηση.
Με επιφύλαξη να τη μελετήσουν αντιμετώπισαν την απόφαση του υπουργείου οι εκπρόσωποι της Aegean Airlines, ενώ ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ευτύχης Βασιλάκης αρκέστηκε να υπενθυμίσει ότι από την 1η Οκτωβρίου Ολυμπιακές Αερογραμμές και Olympic Air «δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση».
Ο ίδιος, πάντως, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απαράδεκτη καθυστέρηση» προκήρυξης των διαγωνισμών για τις 24 άγονες γραμμές και την επίγεια εξυπηρέτηση στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια. Χαρακτήρισε μάλιστα «τεράστιο λάθος» την ακύρωση των δύο διαγωνισμών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε απλώς να τους «παγώσει» προκειμένου οι φάκελοι των υποψηφίων να αξιολογηθούν μετά τις εκλογές.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=6306904
===============

Στενές επαφές Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη

Ο μεγάλος χορηγός της οικογένειας Μητσοτάκη, ο στενός φίλος και συμπαραστάτης δεν είναι πια εδώ. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος παρακολουθεί από μακριά, από το Μόναχο, τη μάχη των μαχών που δίνει η φίλη του Ντόρα για την πολυπόθητη καρέκλα της αρχηγίας στη Νέα Δημοκρατία.
Οίδιος πασχίζει να «καθαρίσει» απ' όσα τον κατατρέχουν ακόμη (εντάλματα έκδοσης και απαγορεύσεις), ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη μαζεύει ψήφους, με το επιτελείο της να ψιθυρίζει ότι και η λέξη Siemens είναι πια καταραμένη... Προφανώς όμως και αυτοί δεν γνωρίζουν πολλά. Δηλαδή, όσα είναι καταχωρισμένα στα αγαπημένα ημερολόγια του τέως ισχυρού manager της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκου, που τηρούσε άθικτο αρχείο με όλες τις επαφές του, τις υποχρεώσεις που αναλάμβανε, τα δώρα που έκανε, τις προσκλήσεις που λάμβανε και έστελνε, τα δείπνα, τα ρουσφέτια που ικανοποιούσε, τις χορηγίες που του ζητούσαν και τόσα άλλα.
Στη δικογραφία
Τα περιβόητα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου από το 1997 μέχρι και την αποχώρησή του τον Δεκέμβριο του 2007 βρίσκονται πλέον στη διαβόητη δικογραφία. Τα τηρούσαν οι γραμματείς του (με εξέχοντα ρόλο -εξ απορρήτων- η βοηθός Αικατερίνη Τσακάλου) που έγραφαν τα πάντα.
Αυτά τα ημερολόγια ξεχειλίζουν από την οικογένεια Μητσοτάκη. Σχεδόν, δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη φαίνεται γραμμένη κάποια επαφή με μέλος της οικογένειας ή με έμπιστο πρόσωπο του συστήματος Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει εκδήλωση οικογενειακή, πολιτική ή εταιρική (υψηλού επιπέδου) που να μη μοιράζονται, κυρίως η Ντόρα και ο Κυριάκος, με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Δεν υπάρχει αίτημα της οικογένειας Μητσοτάκη για το οποίο να μην κινητοποιείται το σύμπαν στη Siemens κατ' εντολήν του γραφείου Χριστοφοράκου, δηλαδή του μεγάλου πρωταγωνιστή του σκανδάλου των δωροδοκιών της Siemens στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, που είναι πια ελεύθερος και με ισχυρό όπλο του το δεδικασμένο.
Είχαν απαιτήσεις
Η μεγάλη πολιτική οικογένεια (είτε η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση) έχει απαιτήσεις από τη Siemens και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Στέλνει βιογραφικά για διορισμούς καλών παιδιών, είτε διά χειρός της δραστήριας κυρίας Σάκη Κυπραίου, είτε μέσω του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε της τέως συζύγου του Μαρέβας. Ολα είναι αρχειοθετημένα στο περιβόητο αρχείο της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens (πλην όσων «εξαφανίστηκαν») όμως, δεσπόζουν οι κλήσεις, τα ραντεβού, τα αιτήματα και οι συνεννοήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ολες οι καταγεγραμμένες κινήσεις του Χριστοφοράκου δείχνουν ότι θέλει δίπλα του την Ντόρα (ως βουλευτή, ως δήμαρχο και μετέπειτα υπουργό) και ότι στηρίζει αμέριστα τον Κυριάκο.
Το δείπνο του 2003
Τον Μάιο του 2003 ο Μ. Χριστοφοράκος υποδέχεται τον μετέπειτα χρήσιμο άνθρωπο για τα όσα έγιναν μεταξύ Εφετείου και Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη μη παράδοσή του στην Ελλάδα. Στο σχεδιάγραμμα του δείπνου προς τιμήν του Dr. Baumann (προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Siemens Α.G.), ο Μιχάλης Χριστοφοράκος βάζει ανάμεσα σε εκείνον και στον υψηλό προσκεκλημένο την Ντόρα Μπακογιάννη. Στην κεφαλή σχεδιάζει να καθήσει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και ακριβώς απέναντι τοποθετείται η θέση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από τα ημερολόγια του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν συναντήσεις του με τον επίτιμο στην Αραβαντινού, αλλά και άλλες... αποστολές τηλεφωνικών κέντρων στα Χανιά (σελίδες ημερολογίου με ημερομηνίες 5 και 27 Ιανουαρίου 2000).
Και στεγνωτήριο!
Πέραν του απλήρωτου τηλεφωνικού κέντρου που είχε «χρεωθεί» το 2007 σε συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη (στον Δραγουμάνο), φαίνεται ότι η πρώην υπουργός είχε αλλάξει τηλεφωνικό κέντρο και καλωδιώσεις και τον Ιούλιο του 2000, κάτι που προκύπτει από τις εγγραφές στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου (14/7 και 17/7/2000).
Το 1999 (φύλλο 22 Ιουλίου 1999) η Ντόρα Μπακογιάννη συναντάται στη Διον. Αρεοπαγίτου 3 με τον Μ. Χριστοφοράκο.
Το 2001 σειρά είχαν τα πλυντήρια και στεγνωτήρια με προορισμό τους Γοργιανάδες Ευρυτανίας για τα οποία ζητούνται από συνεργάτιδα της Ντόρας Μπακογιάννη καλές τιμές (φύλλο της 14ης Νοεμβρίου του 2001 στο ημερολόγιο). Αλλη σημείωση «BSP για Μπακογιάννη»... είναι γραμμένη εμφατικά στη σελίδα της 13ης Οκτωβρίου 2003.
Και ο Ισίδωρος
Πάντως μαζί με την Ντόρα ξεθαρρεύει και ο σύζυγός της Ισίδωρος, τα αιτήματα του οποίου κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο αρχείο Χριστοφοράκου. Πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητες χορηγίες που τελικά ο κ. Ισίδωρος Κούβελος εξασφαλίζει από τον Χριστοφοράκο (ελέω Ντόρας) για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων κ.ά.
Τόση είναι η μέριμνα του γραφείου Χριστοφοράκου που η γραμματέας στις 13 Οκτωβρίου 2003 στην πρώτη υπόμνηση γράφει: «Να κάνει κάτι για Μπακογιάννη».
Κόλαφος για Κυριάκο
Το δυσάρεστο για τους Μητσοτάκηδες αρχείο Χριστοφοράκου εκθέτει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μια επιστολή-βόμβα που έστειλε στον Μ. Χριστοφοράκο η Siemens, ένα μήνα μετά την αποπομπή του, αποκαλύπτει ότι ο τέως manager της εταιρείας μάλλον είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα καλύψει εκ των ενόντων τις εκλογικές δαπάνες του καλοκαιριού του 2007 για το πολυδάπανο τηλεφωνικό κέντρο (άνω των 137.000 ευρώ).
Γι' αυτό και το γαϊτανάκι με τα πιστωτικά τιμολόγια, αλλά και η περιφορά τους επί μήνες σε θυγατρικές, στις οποίες έγινε απόπειρα να φορτωθούν κάποια τιμολόγια επ' ονόματι του βουλευτού.
Η επίμαχη επιστολή έχει ημερομηνία 25/1/2008, είναι σαφής και την υπογράφει η κ. Τσακάλου. Αναφέρει: «Ο κ. Fisher (ο προσωρινός αντικαταστάτης του Μ. Χριστοφοράκου) μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η Siemens Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμιά δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη...».
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και το σίριαλ καταθέσεων Τσακάλου και Μικέ (29/5 έως 9/6/2008) για τις χορηγίες σε πολιτικά πρόσωπα, τα τιμολόγα του Κυριάκου έγιναν φέιγ βολάν και ο βουλευτής έσπευσε να εξοφλήσει, έξι μήνες μετά το γράμμα της Siemens με το οποίο στεγνά ζητούσε την πληρωμή των τιμολογίων, καθιστώντας υπεύθυνο τον Μ. Χριστοφοράκο. *

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=26/11/2009&id=105724

================
Προς τούτοις: ενδεχόμενη ήττα της κυρίας Μπακογιάννη σηματοδοτεί και γενικότερη ήττα του «εκσυγχρονισμένου» πνεύματος που διατρέχει οριζοντίως μορφώματα και θυλάκους με ελάχιστη επιρροή στην κοινωνία, αλλά με βαρύνοντα ρόλο σε κρίσιμα πεδία (ΜΜΕ, Πανεπιστήμια κτλ.)... Θα ήταν αφελές να υποθέσει κανείς ότι η (ενδεχόμενη) ήττα του ευρέος Μητσοτακισμού/«εκσυγχρονισμού» και της «οικογενειοκρατίας» συνεπάγεται θρίαμβο μιας ριζοτομικής δυναμικής με προοδευτικό πρόσημο. -------->>>>>
===========================

Η αξιακή επανίδρυση της Δεξιάς


Αν είναι αλήθεια ότι διάγουμε περίοδο ρευστοποίησης των κομματικών ταυτίσεων, τότε και οι ταυτότητες «Δεξιά» και «Κεντροδεξιά» βρίσκονται και αυτές σε προφανή δυσαρμονία με τα παραδοσιακά τους ακροατήρια. Στην καλύτερη περίπτωση, το πολιτικό προσωπικό που εξακολουθεί να αναγνωρίζεται σε αυτές είναι παραπλανημένο, στη χειρότερη δημαγωγεί και εργαλειοποιεί υπολειμματικές ευαισθησίες που διαρκώς εξανεμίζονται. Αν, ωστόσο, είμαστε αναγκασμένοι να σκεπτόμαστε ακόμη με όρους κομματικής γεωγραφίας, παρά τις ορατές συγκλίσεις, τις διά γυμνού οφθαλμού επικαλύψεις και τους ισχυρούς αλληλοπροσδιορισμούς μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και τις πορώδεις σχέσεις ανάμεσα στις κυρίαρχες πολιτικές οικογένειες, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διαδηλώνεται ένα κοινωνικό αίτημα πολιτικών ή και αξιακών διαιρέσεων.

Τι συγκροτεί τη διαφορά μιας Δεξιάς από μια Κεντροδεξιά; Δύσκολο να απαντήσει κάποιος στο ερώτημα αν δεν θεωρήσει τη δεύτερη αναπόσπαστο τμήμα της πρώτης και στο πλαίσιο αυτό δεν επιχειρήσει να δει τους υπαρκτούς όντως μετασχηματισμούς που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό αυτής της «παράταξης». Γιατί η αφετηρία εκκίνησης είναι η Δεξιά και όχι το Κέντρο. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ειδικό βάρος των εθνικών ιδιαιτεροτήτων που χρωματίζουν και διαμορφώνουν έναν αστερισμό τέτοιων μετασχηματισμών, δεν θα είμαστε πολύ μακράν της πραγματικότητας αν υποστηρίζαμε ότι αυτές οι εξελίξεις δίνουν έδαφος σε υβρίδια φιλελευθερισμού και συντηρητισμού: φιλελεύθερος συντηρητισμός ή συντηρητικός φιλελευθερισμός είναι τα αξιακά πρόσημα νέων, ανέκδοτων πολιτικών συνθέσεων που θέλουν να συγκεράσουν τη νεο-προοδευτική υπόσχεση με μια επανεπινόηση των παραδόσεων. Την οικονομική πρόοδο και την τεχνολογική καινοτομία με την «αναβίωση» των παραμελημένων, απωθημένων αξιών της πατρίδας, της οικογένειας, της θρησκείας, πρώτα από όλες, σωρευτικά ή εναλλακτικά. Κοντολογίς, τη φιλελεύθερη «πρόοδο» με τη συντηρητική «παράδοση». Το αναπόφευκτο «άνοιγμα» στον κόσμο με το ταυτόχρονο κλείσιμο στη δοκιμασμένη και «ανεξάλειπτη» αξία του εθνικού εαυτού.

Στην αφετηρία μιας τέτοιας, από πολλές απόψεις αντιφατικής, συναίρεσης βρίσκεται μια ομολογημένη ή ανομολόγητη άρνηση του γνωστού νεοφιλελεύθερου (θατσερικού, για την ακρίβεια) αξιώματος σύμφωνα με το οποίο «υπάρχουν μόνο άτομα, η κοινωνία δεν υπάρχει». Μαρτυρά επ΄ αυτού η απόπειρα αξιακής «επανίδρυσης» των βρετανών Συντηρητικών, η επινόηση ενός «συντηρητισμού του 21ου αιώνα», αγκιστρωμένου πλέον στην κοινωνία και όχι στις υποτιθέμενες ορθολογικές επιλογές των μεμονωμένων ατόμων. Η ρήξη τους με τη θατσερική Δεξιά πριμοδοτεί έναν σύγχρονο συμπονετικό συντηρητισμό, που αξιοδοτεί σε μια πραγματιστική (και αντι-κρατική, είναι αλήθεια), ωστόσο μη-ιδεολογική, βάση τις αλληλέγγυες δράσεις της κοινωνίας των πολιτών για την προαγωγή της κοινωνικής συνοχής. Η επικέντρωση στην «κοινωνική ευθύνη», ακόμη και στην οικολογική προβληματική («πράσινος συντηρητισμός»), η σχετική υποβάθμιση στο πλαίσιο αυτό του «οικονομικού ανθρώπου», η επίκληση στο εξής μιας συμπεριφορικής ψυχολογίας προκειμένου να κατανοηθούν επαρκώς τα ανορθολογικά κριτήρια της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όλα αυτά συντείνουν στην υπερτίμηση εκείνων των κοινωνικών πρακτικών που εμπεδώνουν μια κοινωνία ενσωμάτωσης, μη-αποκλεισμού. Μέσα σε τέτοια συμφραζόμενα αναδιατυπώνεται ο πολιτικός λόγος της βρετανικής Δεξιάς σε «πραγματιστικό κέντρο», δηλαδή σε Κεντροδεξιά.

Η σχετική ευρεία δημόσια συζήτηση που διεξάγεται αυτή την περίοδο στη Γαλλία, με κυβερνητική πρωτοβουλία της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας (στην οποία, όπως είναι γνωστό, συμμετέχουν και αρκετοί σοσιαλιστές), για τη γαλλική εθνική ταυτότητα αποτελεί μια άλλη απόδειξη αυτής της τάσης «επιστροφής» στο παρελθόν, φυσικά προς εξυπηρέτηση αναγκών του παρόντος. Ο ίδιος ο σαρκοζισμός είναι ακατανόητος έξω από ένα πλαίσιο ανάδειξης της γαλλικής ιδιαιτερότητας, της ρεπουμπλικανικής παράδοσης, ακόμη και ενός «ήπιου» αυταρχισμού, ενός προσωπικού λαϊκιστικού ύφους του φορέα του, στοιχεία συνοδευόμενα από έναν χείμαρρο φιλελεύθερων οικονομικών μεταρρυθμίσεων με στόχο τον εκσυγχρονισμό. Και η γαλλική Κεντροδεξιά συνεπώς υπάρχει ως τμήμα μιας αξιακά αναπροσανατολισμένης Δεξιάς, όχι ως αυτόνομος κεντρώος-τεχνοκρατικός θύλακας.

Με όλες τις σοβαρές ιδιαιτερότητές της και η ελληνική περίπτωση μπορεί να εγγραφεί, εν μέρει τουλάχιστον, σε αυτή την τάση επαναπροσδιορισμού των αξιακών προϋποθέσεων της δεξιάς «αναγέννησης». Μόνο που εδώ η επινόηση ενός ελληνικού συντηρητισμού, με την κυριαρχία ενός εθνικιστικού ορθοδοξισμού, από κοινού με τις παλαιοκομματικές-πελατειακές συμφύσεις του, μπορεί να λειτουργήσει εξ αντικειμένου περισσότερο ιδεολογικά και πολύ λιγότερο πραγματιστικά. Περισσότερο δεξιά, ακόμη και ακροδεξιά, και λιγότερο κεντροδεξιά. Πολύ περισσότερο παραδοσιοκρατικά και πολύ λιγότερο φιλελεύθερα. Ενώ στις άλλες περιπτώσεις η εμφανής τάση αναδίπλωσης προς μια ορισμένη μορφή «μονοπολιτισμικότητας» θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να γίνει αντικείμενο μιας κοσμικής πολιτικής διαχείρισης, στην ελληνική περίπτωση αυτή η μονοπολιτισμικότητα γίνεται εύκολα λεία ενός εθνικοορθόδοξου λαϊκισμού.

Σχηματοποιώντας, και πολιτικά μιλώντας, το πρόβλημα με την ελληνική (κεντρο-)δεξιά είναι ότι η πρωτοβουλία για την ανασυγκρότησή της προήλθε από τη δεξιά της πτέρυγα, στο έδαφος που εκουσίως της παραχώρησε η φιλελεύθερη-κεντρώα τάση. Αν η Κεντροδεξιά δεν μπορεί να μιλήσει και ως «Δεξιά», η ανασυγκρότηση της δεύτερης ενδεχομένως θα γίνει ερήμην της πρώτης, αν όχι εναντίον της.
Ο κ. Αντρέας Πανταζόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=114&artId=302167&dt=29/11/2009
====================
Mεταγεννέστερη εγγραφή (24/5/2010)

Η οικογένεια Σιούφα αγόρασε το... μισό Κολωνάκι

Κόντρα στο ρεύμα της εποχής που θέλει τους νέους δικηγόρους να αμείβονται με μόλις 700 ευρώ, ο γιος του πρώην προέδρου της Βουλής Γιώργος Σιούφας κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια -την εποχή της «γαλάζιας» διακυβέρνησης- να αποκτήσει ακίνητα συνολικής εμπορικής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ και, φυσικά, διαμέρισμα με πισίνα δίπλα στον Λυκαβηττό…
ΔΥΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΟΚΤΩ αποθήκες (με αδιευκρίνιστη χρήση) και τρεις θέσεις στάθμευσης στο Κολωνάκι, που, σύμφωνα με μεσίτες της περιοχής, η συνολική τους εμπορική αξία αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ, κατάφερε να αποκτήσει ο 35χρονος γιος του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, δικηγόρος κ. Γιώργος Σιούφας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως όλη αυτή η περιουσία που εμφανίζεται στο όνομα του γιου του κ. Σιούφα αποκτήθηκε μόλις σε τέσσερα χρόνια, την περίοδο δηλαδή που ο κ. Γιώργος Σιούφας βρισκόταν στην αρχή της δικηγορικής του καριέρας και συγκεκριμένα από τα 28 έως και τα 32 του χρόνια. Η εκτόξευση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του υιού Σιούφα, σε τόσο μάλιστα νεαρή επαγγελματικά ηλικία, συμπίπτει χρονικά με την εποχή που ο πατέρας του είναι ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η περιοχή του Κολωνακίου φαίνεται όμως πως είναι από τις αγαπημένες πατέρα και
γιου Σιούφα, αφού την αρχή έκανε το 1988 ο κ. Δημήτρης Σιούφας, αγοράζοντας μαζί με τη σύζυγό του ένα διαμέρισμα 135 τ.μ. στην Πατριάρχου Ιωακείμ με αντικειμενική αξία, τότε, 15 εκατ. δραχμές. Η πραγματική αξία του ακινήτου για την εποχή εκείνη κοστολογείται γύρω στα 60 εκατ. δραχμές. Το διαμέρισμα του ζεύγους Σιούφα, το οποίο αποτελείται από πέντε κύρια δωμάτια, βοηθητικούς χώρους, κουζίνα και υπόγεια αποθήκη, χρησιμοποιείται πλέον ως γραφείο της δικηγορικής εταιρείας «Σιούφας και Συνεργάτες».

Την προτίμησή του στο Κολωνάκι άρχισε να δείχνει και ο κ. Γιώργος Σιούφας, σε αρκετά νεαρή ηλικία μάλιστα.Μόλις στα 28 του χρόνια, τον Νοέμβριο του 2003, έκανε την πρώτη του αγορά στην οδό Αριστίππου 30, όπου για ένα πάρκινγκ 11 τ.μ., στο τρίτο υπόγειο μιας πολυκατοικίας, φαίνεται ότι πλήρωσε 4.680,27 ευρώ, τη στιγμή που σύμφωνα με τους μεσίτες της περιοχής η εμπορική του αξία αγγίζει τα 25.000 ευρώ.

Μόλις δύο χρόνια αργότερα, όταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δεχόταν ευχές για τα 30ά γενέθλια του γιου του, ο ίδιος ο γιος φαίνεται πως έκανε ένα πολύ ακριβό δώρο στον εαυτό του. Ετσι, τον Απρίλιο του 2005, ο κ. Γιώργος Σιούφας αγοράζει ένα διαμέρισμα 180 τ.μ. και πάλι στο Κολωνάκι, αλλά αυτή τη φορά στην
οδό Πλουτάρχου. Το διαμέρισμα του 6ου ορόφου αποτελείται από έξι δωμάτια, δύο
μπάνια, δωμάτιο υπηρεσίας με λουτρό, δώμα αλλά και αποθήκη, και η αντικειμενική του αξία ήταν 467.809,32 ευρώ, ενώ στο συμβόλαιο αναγραφόταν
πως ο κ. Σιούφας θα αγόραζε το ακίνητο προς 495.000 ευρώ και θα κατέβαλλε 5.000 ευρώ μετρητοίς, ενώ τις υπόλοιπες 490.000 ευρώ θα τις έπαιρνε ως δάνειο από τη Nova Bank.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους μεσίτες της περιοχής, η πραγματική αξία του ακινήτου για το συγκεκριμένο έτος εκτιμάται γύρω στις 900.000 ευρώ.
Λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 7 Νοεμβρίου του 2005, ο υιός Σιούφα αποκτά το δεύτερο σπίτι του και πάλι στην περιοχή του Κολωνακίου. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα μπορεί να είναι μικρότερο σε έκταση, ωστόσο έχει θέα στον Λυκαβηττό και διαθέτει και πισίνα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι
ιδιοκτήτες του τετραώροφου κτιρίου.

Ετσι, την ώρα που οι 30χρονοι σήμερα νέοι δικηγόροι θεωρούνται παιδιά της γενιάς
των 700 ευρώ, ο κ. Γιώργος Σιούφας υπέγραφε συμβόλαιο αγοράς διαμερίσματος 70,05 τ.μ. με ημιυπαίθριο χώρο 22,86 τ.μ, στην οδό Αριστίππου, αντικειμενικής αξίας 147.697,43, δηλώνοντας για ευνόητους λόγους αξία ακινήτου 148.000 ευρώ. Η
εμπορική αξία του ακινήτου, όπως εκτιμάται από τους ειδικούς, ανέρχεται στις
450.000 ευρώ, καθώς διαθέτει και θέση για πάρκινγκ στο δεύτερο υπόγειο.

Η επόμενη επενδυτική κίνηση στην αγορά ακινήτων γίνεται από τον κ. Γιώργο Σιούφα δεκατέσσερις ημέρες αργότερα, όταν στις 21 Νοεμβρίου του ίδιου έτους προ-
χωράει σε αγορά όχι μίας, ούτε δύο, αλλά επτά υπόγειων αποθηκών, επίσης στην οδό
Αριστίππου, κάτω από την πολυκατοικία που στεγάζει το διαμέρισμά του.

Οι αποθήκες, συνολικής έκτασης περίπου 60 τ.μ., βρίσκονται σε δύο υπόγεια και
συγκεκριμένα στο πρώτο υπόγειο βρίσκονται οι έξι και η μία στο δεύτερο. «Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο», λέει στο «ΘΕΜΑ» γνωστός μεσίτης της περιοχής και συνεχίζει: «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγοράζουν αποθήκες και τις μετατρέπουν σε στούντιο για δική τους χρήση, είτε για να τις ενοικιάζουν». Οι επτά αποθήκες του κ. Σιούφα είχαν ως αντικειμενική αξία τις 3.403,20 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον μεσίτη η εμπορική τους αξία εκτιμάται γύρω στις 50.000 ευρώ.

Οσον αφορά στο ενδεχόμενο ενοικίασής τους σε περίπτωση που έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποτελούν έναν ενιαίο χώρο, το κόστος μπορεί να αγγίξει και τα 1.000 ευρώ μηνιαίως.
 Πάντως, η αλλαγή χρήσης αποθηκών σε χώρο κύριας χρήσης απαγορεύεται, καθώς στις αποθήκες δεν προσμετράτε ο συντελεστής δόμησης.

Απαγορεύεται επίσης ακόμα και η διάνοιξη πόρτας προς τον ακάλυπτο με βάσητην κείμενη νομοθεσία. Τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι δηλαδή και τον Δεκέμβριο του
2007, αν και παρατηρήθηκε μια σχετική εγκράτεια από μέ- ρους του κ. Γιώργου Σιούφα, φαίνεται πως δεν σταμάτησε να δείχνει την αδυναμία του στις αποθήκες και τις θέσεις στάθμευσης. Ετσι, στις 25 Μαΐου του 2006 αγόρασε ακόμα ένα υπόγειο πάρκινγκ 11,05 τ.μ. στην οδό Αριστίππου, του οποίου η αντικειμενική αξία
ήταν 5.692,50 ευρώ. Ο ίδιος δήλωσε 5.700 ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για εμπορική αξία 28.000 ευρώ. Ο κύκλος των αγορών φαίνεται πως κλείνει τον Δεκέμβριο του 2007, μόλις δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, όταν ο κ. Γιώργος Σιούφας αγοράζει ακόμα μία υπόγεια αποθήκη στην οδό Αριστίππου, αρ. 32, έκτασης μόλις 6,29 τ.μ.
 Η αντικειμενική αξία του υπογείου ήταν 2.372,21 ευρώ, ο κ. Σιούφας δήλωσε 2.380 ευρώ, ενώ η πραγματική αξία του εκτιμάται στις 10.000 ευρώ…

 ================

Μεταγεννέστερη εγγραφή: 4/6/2010

«Καυτά» ραντεβού Χριστοφοράκου και επιστολή που «καίει» Κυριάκο

  •  Από τις  620 συναντήσεις του κυρίου Μιχάλη  Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα,  που πραγματοποιήθηκαν από το 1999 έως το 2007, οι 356 έγιναν με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη!
  • Το εντυπωσιακό  στατιστικό στοιχείο προέκυψε από  την λεπτομερή απογραφή του ημερολογίου της κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens,  την οποία έκανε ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.
  • Αναλυτικά, σύμφωνα  με το ημερολόγιο της κυρίας Τσακάλου ο κ. Κώστας Μητσοτάκης έχει 23 συναντήσεις και 98 επαφές, σύνολο 121. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 30 συναντήσεις και 60 επαφές, σύνολο 90. Η κυρία Μαρέβα Γκαμπόφκι, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε λιγότερες συναντήσεις, 2, αλλά τηλεφωνικές επαφές 30.
  • Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη  είναι δεύτερη μετά τον κ. Κώστα  Μητσοτάκη με 30 συναντήσεις, 72 επαφές, σύνολο 102.
  • Η κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη  έχει 4 συναντήσεις και 14 επαφές. Η  κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη έχει μόνο 4 επαφές.
  • Ο κ. Πέτρος Δούκας, έχει 10 συναντήσεις και 45 επαφές και ο  κ. Γιώργος Βουλγαράκης έχει 17 συναντήσεις και 30 επαφές, σύνολο 47.

Να σημειωθεί ότι  ο κ. Βουλγαράκης κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή είχε ισχυριστεί ότι συναντήθηκε με τον κ. Χριστοφοράκο μόνο δύο- τρεις φορές  στο γραφείο του στο υπουργείο, όχι κατ’ ιδίαν και τίποτε άλλο πέραν αυτών…

Επιπλέον, από τις  προσωπικές σημειώσεις της κυρίας Τσακάλου προκύπτουν συναντήσεις του κ. Χριστοφοράκου με τον κ. Τάσο Μαντέλη από το 1999 έως και τις 13/1/2004, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, καθώς και 35 επαφές με τον κ. Μιχάλη Λιάπη.

Στο τέλος της καταγραφής του ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε: «Ο κ.Σουφλιάς έχει τις λιγότερες επαφές, e-mail Ταζαδάκη προς Χριστοφοράκο, θέμα μετρό Θεσσαλονίκης, «ο διαγωνισμός για το μετρό είναι μάλλον χαμένος για την κοινοπραξία μας». «Το θέμα μπορεί να λυθεί πια μόνο με πολιτική παρέμβαση», λέει το e-mail το οποίο είναι σημειωμένο. Ρεγκούζας: Συναντήσεις δεν είχε αλλά είχε επαφές. Από το 2001 είχε ελάχιστες, αλλά από το 2005 και μετά πάρα πολλές. Μέχρι και ο κύριος Ισίδωρος Κούβελος είχε! Ο κύριος Αντώναρος περισσότερο είχε επαφές για την ονομαστική εορτή του τύπου «ευχαριστώ για το δώρο», τηλεγράφηματα και ανταλλαγές ευχών. Θα τα καταθέσω αυτά. Ο κύριος Παπαθανασίου λιγότερες, 27 στο σύνολο και όταν ήταν κυβέρνηση φυσικά. Ο κύριος Μαντέλης… Θα τα καταθέσω όλα, κύριε Πρόεδρε. Έχουμε μία συχνότητα επαφής που είναι πάρα πολύ σημαντική η οποία αν αναχθεί και στο επίπεδο των δημοσίων σχέσεων, θεωρώ ότι έχει άμεση σχέση».

Αναφορά, ύστερα από σχετική ερώτηση του  κ. Κώστα Αϊβαλιώτη, βουλευτή του  ΛΑΟΣ προς την κυρία Τσακάλου, έγινε και για τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα η μάρτυς απάντησε πως «Η σχέση του κ. Χριστοφοράκου με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εν πάση περιπτώσει, ήταν πάρα πολύ αραιή, θα έλεγα σε επίπεδο κοινωνικό, ευχές…» ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να θυμηθεί αν είχαν ανταλλάξει δώρα.

Φίσερ: «Κοψτε τα δώρα στον Κυριάκο»

Η αριθμητική καταγραφή  των συναντήσεων του κ. Χριστοφοράκου  με πολιτικούς, έτσι όπως προκύπτει  από το ημερολόγιο της κυρίας Τσακάλου, αποκαλύπτει τις στενές επαφές του  πρώην Mr Siemens και με τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας, δεν ήταν όμως το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο που προέκυψε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής. Συγκεκριμένα, υπήρξε κατ’ αντιπαράθεση εξέταση των κ. Ρούντολφ Φίσερ, οικονομικού διευθυντή της SIEMENS από το 2005 έως το 2007  και γενικού διευθυντής έως το 2009 με την κυρία Τσακάλου.

Τα μέλη της  επιτροπής έβαλαν τους δύο μάρτυρες να εξηγήσουν μια επιστολή προς τον  κ. Χριστοφοράκο με  ημερομηνία 25/1/2008, αφού δηλαδή ο δεύτερος είχε αποχωρήσει από την εταιρεία. Η επιστολή την οποία υπογράφει η κυρία Τσακάλου αναφέρει «Κύριε Χριστοφοράκο ο κ. Φίσερ μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η "SIEMENS ΑΕ" δεν αναλαμβάνει καμία δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Καθώς επίσης την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Διονύσης Μιχαλόπουλος εκ μέρους της Fujitsu SIEMENS».

Η κυρία Τσακάλου είπε πως συνέταξε το κείμενο καθ΄ υπόδειξη του κ. Φίσερ ενώ ο Γερμανός ανέφερε ότι «Το θέμα είναι ότι υπήρξαν κάποια τιμολόγια τον Ιανουάριο του 2008 που είχαν προκύψει, που τα συζήτησα με την κυρία Τσακάλου, η οποία μου διευκρίνισε ότι επρόκειτο για κάποια συνεννόηση που υπήρχε με τον κ. Χριστοφοράκο και κάποιον πολιτικό επ’ αυτών των τιμολογίων που ήταν να πληρώσουμε. Εφόσον ήταν κάποια συμβόλαια τα οποία δεν ήταν στα συνήθη τιμολόγια της SIEMENS διότι επρόκειτο για κάποια δωρεά προφανώς, αποφάσισα να μιλήσω με τους υπεύθυνους γι’ αυτήν τη διαδικασία της δωρεάς. Εφόσον εγώ δεν είχα καμία σχέση με τον κ. Μητσοτάκη και δεν υπήρχε καμία συμβατική σχέση με τη SIEMENS, απάντησα και είπα ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποια πληρωμή, κάποια τιμολόγηση πραγμάτων που δεν εμπίπτουν σε κάποιες συμβατικές συμφωνίες με τη SIEMENS, οπότε ουσιαστικά μίλησα με την κ. Τσακάλου και υπέγραψε εκείνη. Θα μπορούσα φυσικά να υπογράψω κι εγώ. Ίσως θα έπρεπε να υπογράψω εγώ αντί της κυρίας Τσακάλου, δεν είναι θέμα, αλλά η απάντησή μας ήταν σαφής, ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε πληρωμή που δεν είναι εντός των συμβατικών συμφωνιών της SIEMENS με άλλους».

Κατά την κα Τσακάλου, τέλος, ο κ. Φίσερ την είχε ενημερώσει σε έντονο ύφος ότι κινδυνεύει η ζωή της…

---------------------

Εξακόσιες είκοσι επαφές και συναντήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα και μέλη των οικογενειών τους καταγράφονται στο διαβόητο ημερολόγιο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Ηellas. Από αυτές το 60%, δηλαδή οι 356, αφορούν μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Η σπουδή με την οποία κρατούσε η γραμματέας του Χριστοφοράκου, κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, το γνωστό ημερολόγιο, όπου αναφερόταν ακόμη και κάθε εισερχόμενο ή εξερχόμενο τηλεφώνημα, ραντεβού, επισήμανση, υπόμνηση κ.λπ. με ονομαστική αναφορά, βοήθησε τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να συγκεντρώσουν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ετσι, σύμφωνα με την επεξεργασία που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Β. Κεγκέρογλου, προκύπτει «η προνομιακή σχέση της εταιρείας Siemens Ηellasή του διευθύνοντος συμβούλουή εν πάση περιπτώσει των διευθυντικών και ηγετικών στελεχών τηςμε την οικογένεια Μητσοτάκη σε κοινωνικό ή άλλο επίπεδο, που καταγράφεται σε συναντήσεις και επαφές από το 1999 μέχρι το 2007» όπως δήλωσε. Οι συναντήσεις γίνονταν εντός ή εκτός εταιρείας, ενώ οι επαφές ήταν είτε τηλεφωνικές είτε μέσω μηνυμάτων ή μέσω τρίτων κ.λπ. Εκτός των επαφών του κ. Κ. Μητσοτάκη και των υπόλοιπων μελών της οικογένειάς του με τον κ. Χριστοφοράκο υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί που έχουν καταγραφεί στο ημερολόγιο:

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας για 10 συναντήσεις και 45 επαφές.

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκης για 17 συναντήσεις και 30 επαφές (οι οποίες αρχίζουν το 2004, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες).

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης έχει από το 2000 μία συνάντηση.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπης είχε συνολικά 35 επαφές.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου είχε 27 επαφές συνολικά.

Ο κ. Γ. Σουφλιάς είχε τις λιγότερες επαφές.

Ο κ. Αδ. Ρεγκούζας είχε επίσης επαφές με τον Μ. Χριστοφοράκο. Ελάχιστες από το 2001, αλλά από το 2005 και μετά πάρα πολλές.

Ο κ. Ευ. Αντώναρος καταγράφεται για επαφές σε σχέση με ονομαστικές εορτές, ανταλλαγές ευχών κ.λπ.- Πολλές καταγραφές υπάρχουν επίσης για τους πρώην υπουργούς κκ. Αν. Μαντέλη και Χρ. Βερελή
.


=========
Μεταγεννέστερη εγγραφή: 9/6/2010
===============


«Είμαι κατά της οικογενειοκρατίας, αλλά…»
Του Χαριδημου Κ. Τσουκα*
Ουδόλως εκπλήσσει· πώς θα δικαιολογούσε, άλλωστε, την πολιτική της σταδιοδρομία; Επίλεκτος γόνος ανατολίτικου τύπου πολιτικής δυναστείας, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη δημαρχιακή υποψηφιότητα του γιου της Κώστα Μπακογιάννη στο Καρπενήσι, με το εξής σχόλιο: πρόκειται για «φυσική εξέλιξη ενός τέκνου που μεγαλώνει σε πολιτική οικογένεια και όπως το παιδί ενός δικηγόρου έχει πολλές πιθανότητες να γίνει δικηγόρος ή ενός γιατρού να γίνει γιατρός, έτσι τα παιδιά των πολιτικών είναι πολύ πιθανόν να ασχοληθούν και αυτά με την πολιτική».
Λογικό ακούγεται. Μόνο που η λογική δεν συνίσταται μόνο σε στατιστικού τύπου διαπιστώσεις, αλλά και στη δεοντολογική-ηθική κατανόηση της λογικής που διαπερνά ένα κοινωνικό σύστημα. Φανταστείτε λ. χ. τον πρύτανη της Οξφόρδης να λέει ότι το πανεπιστήμιό του, καθότι υψηλών απαιτήσεων και (σύντομα) διδάκτρων, «έχει πολλές πιθανότητες» να προσελκύσει παιδιά των υψηλότερων εισοδηματικά οικογενειών. Στατιστικά μιλώντας, λογικά έγκυρος θα ήταν ο συλλογισμός του, αλλά θα μας εντυπωσίαζε η προσπάθεια του πρύτανη να περιορίσει τη λογική του σε μια δήθεν ουδέτερη καταγραφή στατιστικών τάσεων, αποποιούμενος τη δεοντολογική-ηθική διάσταση του αξιώματός του. Με άλλα λόγια: μάλλον έτσι είναι, αλλά πρέπει να είναι;
Από τους φίλους του κ. Χριστοφοράκου ίσως είναι υπερβολικό να ζητά κανείς τέτοιους λεπτούς συλλογισμούς. Ανθρωποι που έχουν μάθει να υπηρετούνται από άλλους, δυσκολεύονται να καλλιεργήσουν την ηθική οξύνοια. Οχι γιατί στερούνται ηθικής ευφυΐας, ούτε μόνο γιατί πρόκειται για ναρκισσιστικές προσωπικότητες, αλλά γιατί, στις νεωτερικές κοινωνίες, προκειμένου να κερδίσουν την ηθική νομιμοποίηση, είναι αναγκασμένοι να μετέρχονται πρακτικών απόκρυψης των συμπεριφορών τους· είναι υποχρεωμένοι να αυταπατώνται και να παραπλανούν.
Οπως ο ρατσισμός ή ο χρηματισμός, η οικογενειοκρατία είναι μια πρακτική για την οποία δεν υπερηφανεύονται αυτοί που την ασκούν, γι' αυτό προσπαθούν να την αποκρύψουν. Ενας τρόπος είναι η «φυσικοποίηση» της πρακτικής (για «φυσική εξέλιξη…» μίλησε η κυρία Μπακογιάννη). Ενας άλλος είναι η υποκρισία: υιοθετείς την πρακτική και συγχρόνως την καταδικάζεις· αποποιείσαι ρητορικά την οικογενειοκρατία, την ίδια στιγμή που την επιλέγεις, όπως ο ρατσιστής διακηρύσσει «εγώ δεν είμαι ρατσιστής», για να προσθέσει, «αλλά δεν θέλω μαύρους στη γειτονιά μου»!
Διαβάστε τις δηλώσεις πολιτικής υποστήριξης στον κ. Κώστα Μπακογιάννη και θα εντυπωσιαστείτε με την ομοιότητά τους. Λέει ο πρώην υφυπουργός (ωιμέ!) κ. Μιχαλολιάκος (επικεφαλής του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Ν. Δ.): «Στην καινούργια Ν. Δ. δεν υπάρχει χώρος […] για οικογενειοκρατία. Παρά ταύτα, όμως, η καινούργια Ν. Δ., σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, στη γενέτειρά του, το Καρπενήσι, δεν θα στηρίξει […] άλλον υποψήφιο». Λέει ο πρόεδρος Καρατζαφέρης: «Είμαι κατά της οικογενειοκρατίας. Ομως στην περίπτωση του Κώστα Μπακογιάννη, όσοι πιστεύουμε στη δημοκρατία έχουμε ένα χρέος απέναντι στον Παύλο Μπακογιάννη». Λέει ο «γαλάζιος» υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Χειμάρας: «Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι γιος του Παύλου Μπακογιάννη και της Ντόρας Μπακογιάννη που καλείται να συνεχίσει το έργο του πατέρα του».
Με άλλα λόγια: δεν είμαι οικογενειοκράτης, αλλά θα υποστηρίξω έναν υποψήφιο με οικογενειοκρατικά κριτήρια! Ασυνάρτητο; Φυσικά. Ενοχλείται κανείς; Αμφιβάλλω. Στη χώρα των Παπανδρέου, Καραμανλή, και Σαμαρά μπορείς να υποστηρίζεις τα πάντα και τα αντίθετά τους, ατιμωρητί· να αλλάζεις βολικά την άποψή σου, χωρίς συνέπειες· να λες όποια μπαρούφα θες και να σε χειροκροτούν! Η γελοιότητα δεν έχει όρια στη χαριτωμένη μας χώρα...
Η υποκρισία, βέβαια, δεν είναι τυχαία· οι υποκριτές δεν είναι ανόητοι. Τι άλλο θετικό μπορείς να πεις για τον κ. Κώστα Μπακογιάννη ως υποψήφιο δήμαρχο Καρπενησίου, εκτός από το ότι είναι γιος του αείμνηστου πατέρα του; Αντε να εκθειάσεις και τη νεότητά του, την καλή οικογένειά του, και τις λαμπρές σπουδές του στην Αμερική! Είναι αρκετά;
Σε τι διακρίθηκε ο κ. Μπακογιάννης επαγγελματικά; Πού είδαμε να ακονίζει την κρίση του μέχρι τώρα για να διαισθανθούμε πώς θα ασκήσει το αξίωμά του αύριο; Πόσο καλά γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης κάποιος που η μόνη σχέση με τη γενέτειρα του πατέρα του ήταν οι περιστασιακές, ολιγοήμερες διακοπές; Τι να συνάγουμε για την εκτίμηση που τρέφει για την πόλη που θέλει να διοικήσει κάποιος ο οποίος παντρεύεται σε τοπική εκκλησία και μεταφέρει τα εδέσματα (και τον σχετικό εξοπλισμό) της γαμήλιας δεξίωσης από υπερπολυτελές κέτερινγκ της Αθήνας;
Οτι οι υποστηρικτές του τον αντιλαμβάνονται κυρίως ως τον «γιο του Παύλου» παρά ως αυτόβουλο πολιτικό ον είναι δηλωτικό όχι μόνο της μικρής πολιτικής βαρύτητας που αναγνωρίζεται στον κ. Μπακογιάννη, αλλά και των ανορθολογικών κριτηρίων που διέπουν την πολιτική ζωή. Οπως στην Ινδία τον δολοφονηθέντα Ρατζίβ Γκάντι διαδέχθηκε στην πολιτική αρχικά η σύζυγος και τώρα τα παιδιά, έτσι και τον δολοφονηθέντα Παύλο Μπακογιάννη διαδέχθηκε η Ντόρα και, τώρα, ο Κώστας. Στις τριτοκοσμικές κοινωνίες το κύριο κριτήριο αναφοράς στη λειτουργία του δημόσιου βίου δεν είναι τα προσόντα αλλά η συγγένεια.
Με την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καρπενησίου ο κ. Μπακογιάννης αξιοποιεί το συμβολικό κεφάλαιο του πατέρα του και το πολιτικό κεφάλαιο (συσσωρευμένο με πολύ ρουσφετολογικό κόπο…) της πρώην βουλευτή Ευρυτανίας μητέρας του. Ο εκλογικός μηχανισμός της μητέρας, ένα εκτεταμένο σύστημα ντόπιων αυλοκολάκων, διαμεσολαβητών και κομματανθρώπων, περνάει πλέον στον γιο. Αν κρίνουμε από το πόσο ενδιέφερε η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων τη μητέρα, μπορούμε να εικάσουμε πόσο θα ενδιαφέρει η διοίκηση του Δήμου Καρπενησίου τον γιο...
Η βαλκάνια Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…
* Ο κ. Χ. Κ. Τσούκας (htsoukas@gmail. com) είναι καθηγητής στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Warwick.
=============================

«Είναι βέβαιο ότι η μαφία των ακινήτων έχει χρηματοδοτήσει Ντόρα και Νικήτα»

Διασυνδέσεις της επονομαζόμενης «μαφίας των ακινήτων» με πολιτικά πρόσωπα καταγγέλλει με συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Πρόκειται για τον δικηγόρο Αθηνών κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο, ο οποίος στη συνέντευξή του δηλώνει ότι πολιτικά πρόσωπα και αυτοδιοικητικοί παράγοντες συνδέονται με στενούς δεσμούς με το υπό εξάρθρωση κύκλωμα και ότι έχει καταθέσει στις ανακριτικές αρχές τις σχετικές καταγγελίες.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ισχυρίζεται ότι «η σπείρα έχει υποστηρίξει την αθώωση του Πέτρου Μαντούβαλου», καθώς και ότι «έχει χρηματοδοτήσει τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη». Οπως εξηγεί, έχει καταθέσει σχετικά και για τις δύο υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ στη συνέντευξή του κάνει λόγο και για «δεκάδες ονόματα δικαστών, η πλειονότητα των οποίων δικάζει στο Εφετείο, οι οποίοι διευκόλυναν την οργάνωση». Μάλιστα τα ονόματα αυτά, όπως λέει, του τα είχαν αποκαλύψει ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης.

Υποστηρίζει επίσης ότι στο παράνομο κύκλωμα, το οποίο με πλαστογραφίες και διάφορες απάτες υπεξαιρούσε ακίνητα μεγάλης αξίας σε πλειστηριασμούς, εμπλέκεται και ανώτατος δικαστικός τον οποίο η σπείρα αποκαλούσε «Τασούλη».

Ο 65χρονος δικηγόρος αναφέρει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή τη δική του και των παιδιών του. Χαρακτηριστικά λέει ότι βρήκε στο γραμματοκιβώτιο μια σφαίρα από καλάσνικοφ μέσα σε φάκελο, αλλά δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει επειδή γι’ αυτόν «είναι θέμα αρχής η αποκάλυψη της αλήθειας».


-Πώς μπλεχτήκατε στην υπόθεση του κυκλώματος των πλειστηριασμών;

Στις 23 Ιουλίου 2009 προσελήφθηκα ως δικηγόρος στην εταιρεία του πολιτικού μηχανικού, κ. Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου, με μηνιαία πάγια αντιμισθία 3.000 ευρώ. Με ενημέρωσαν ότι ο τομέας δραστηριοποίησης της εταιρείας «Ευαγόρας» ήταν η διαχείριση ακινήτων. Την επομένη κιόλας μου ανέθεσαν να δικάσω τρεις υποθέσεις αιτήσεων αναστολών στο διοικητικό πρωτοδικείο. Μόνο γι' αυτές μου τις υπηρεσίες ο κ. Γεωργιτσογιαννάκος μου έδωσε 3.000 ευρώ. Μία ημέρα μετά είδα στα γραφεία της εταιρείας και τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

-Πώς αντιληφθήκατε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά;

Με έστελναν με μία Μερσεντές με οδηγό σε εφορίες για να πηγαίνω ισολογισμούς εταιρειών παλαιότερων ετών, οι οποίες όπως αποδείχτηκε ήταν εικονικές. Μου είχαν πει ότι αν βρω κάποιες δυσκολίες στις εφορίες να μην επιμείνω και να φύγω. Επιπλέον, μου έκανε εντύπωση ότι κάναμε πολλά μισθωτήρια συμβόλαια ακινήτων για μεγάλη χρονική διάρκεια, 25-30 χρόνια. Υστερα από έναν μήνα από την πρόσληψή μου ο αρχηγός της οργάνωσης κ. Γεωργιτσογιαννάκος μου είπε ότι όποιος έρχεται στην εταιρεία έρχεται με τα δύο, αλλά όταν φύγει χωρίς την άδειά μας τον πάνε τέσσερις.

-Εχετε ιδία άποψη για τέλεση παράνομων πράξεων;

Βεβαίως.

Για παράδειγμα, όταν άρχισε το δικαστηριακό έτος τον Σεπτέμβριο του 2009, με έστειλαν στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού για να διαπιστώσω αν ένα φοβερό οικόπεδο 1.500 τ.μ. ήταν του Γηροκομείου. Εν συνεχεία πήγαν και έκαναν κατάληψη στο συγκεκριμένο οικόπεδο και με θρασύτητα όχι μόνο έστειλαν εξώδικο, αλλά έκαναν και αγωγή στο Γηροκομείο με το σκεπτικό ότι καταπατά το οικόπεδο που τους ανήκει! Τον Οκτώβριο του 2009 είχα βεβαιωθεί ότι είχα μπλεχτεί στα δίχτυα πολυπρόσωπης και πολυσχιδούς εγκληματικής οργάνωσης και γι’ αυτό τον λόγο κατέφυγα στην Ελληνική Αστυνομία.

Αξίζει να σημειώσω ότι στις 5 Δεκεμβρίου ο αρχηγός του κυκλώματος μου πρότεινε να κάνω, όπως χαρακτηριστικά είπε, πλαστογραφίες και απάτες αντί 8.000 ευρώ τον μήνα, παραχωρώντας μου και ένα οικόπεδο στο Ψυχικό, αλλά αρνήθηκα. Νωρίτερα, ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης και ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος μου είχαν αποκαλύψει πολλά ονόματα δικαστών με τους οποίους μου είπαν πως συνεργάζεται η σπείρα.


-Μιλάτε ευθέως για ύπαρξη νέου παραδικαστικού κυκλώματος…

Ακριβώς. Ο δικηγόρος κ. Πέτρος Λεωτσάκος μου έδωσε, κατ’ εντολή του Γιοσάκη, όπως μου είπε, δεκάδες ονόματα δικαστών, η πλειονότητα των οποίων δικάζει στο Εφετείο, οι οποίοι μου είπε πως διευκόλυναν την οργάνωση. Μεταξύ των δικαστών που συνεργάζονται με την οργάνωση είναι και ανώτατος δικαστικός. Ο αρχηγός του κυκλώματος μάλιστα τον προσφωνούσε «Τασούλη μας», απαριθμώντας μου τα «ευεργετήματα» που έλαβε από τις υπηρεσίες που παρείχε στο κύκλωμα. Ολα τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ομως η οργάνωση, εκτός από τους ανωτέρω δικαστικούς, είχε και σχέσεις με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. 


-Τι εννοείτε;

Εχω κάνει εκτενή ενημερωτικά σημειώματα τόσο στην Ασφάλεια όσο και στην Εισαγγελία Εφετών αναφορικά με τις σχέσεις της οργάνωσης με τον κ. Πέτρο Μαντούβαλο. Στην εταιρεία ήμασταν σίγουροι για την απόφαση σχετικά με την υπόθεση του Μαντούβαλου δέκα ημέρες πριν από την εκδίκασή της. Μας το είπε εν ολομελεία ο αρχηγός της σπείρας: «Και ξέρετε ποια θα είναι η απόφαση: Ο Μαντούβαλος και οι δύο συνεργάτες του αθώοι, Μπολέτσης και Καλούσης ένοχοι». «Πού το ξέρετε;» ρώτησα. «Περιμένετε και θα δείτε», απάντησε ο κ. Γεωργιτσογιαννάκος για να επαληθευτεί πανηγυρικά λίγες ημέρες αργότερα. Μετά ταύτα έγιναν πολλές συζητήσεις και έμαθα ότι οι συναντήσεις των κυρίων Μαντούβαλου και Μπολέτση με την οργάνωση έγιναν σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο του Πειραιά.

-Πώς συνάγετε αυτό το συμπέρασμα;

Οπως έχω καταθέσει και στην Ασφάλεια και στην Εισαγγελία Εφετών, τόσο ο αρχηγός της οργάνωσης όσο και ο Γιοσάκης, όπως επίσης και ο Λεωτσάκος, μου είπαν ότι ο Μαντούβαλος και οι δύο συνεργάτες του αθωώθηκαν αντί ανταλλάγματος. Μέρος αυτού ισχυρίζονταν πως δόθηκε από την ίδια την οργάνωση, καθώς, όπως μου έλεγαν τα παραπάνω πρόσωπα, ο κ. Μαντούβαλος δεν είχε τόσα χρήματα. Οπως ανέφεραν, τον «χρηματοδότησαν» για την αθώωσή του. Ομως ο κ. Μαντούβαλος δεν είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που είχε σχέσεις με την οργάνωση.

-Σε ποιους άλλους αναφέρεστε;

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως τα μέλη της οργάνωσης έχουν πάρα πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Μάλιστα, η κυρία Μπακογιάννη είναι αδελφική φίλη της αδελφής του αρχηγού του κυκλώματος. Οταν ρώτησα, σε συνεργασία με την Αστυνομία, τον κ. Γεωργιτσογιαννάκο, αν μπορούμε να βάλουμε την κόρη μου σε κάποια θέση, μού είπε: «Γνωρίζω πολύ καλά την Ντόρα και θα το κανονίσει η αδελφή μου». Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι το κύκλωμα έχει χρηματοδοτήσει και τον κ. Κακλαμάνη και την κυρία Μπακογιάννη.

-Πώς προκύπτει αυτό;

Οπως έχω καταθέσει σχετικά τόσο στην Ασφάλεια όσο και στη Δικαιοσύνη, η οργάνωση έδωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2006 το ποσό των 150.000 ευρώ για την εκστρατεία του κ. Κακλαμάνη. «Είναι ο άνθρωπος μας», έλεγαν συνεχώς τα μέλη της σπείρας. «Οι πόρτες του δημαρχείου είναι ανοιχτές για μας», τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία. Επιπλέον, η οργάνωση ήθελε, όπως μου είπαν τα μέλη του κυκλώματος, να πετύχει την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του καφέ της πλατείας Συντάγματος σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και για να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του δήμου έδωσε οικονομική ενίσχυση επί δημαρχίας της κυρίας Μπακογιάννη. Σημειώνω ότι, όπως με πληροφόρησαν τα μέλη της σπείρας, το ποσό της χρηματοδότησης καταβλήθηκε εξ ημισείας από την οργάνωση και τους επιχειρηματίες.

-Πώς περιήλθαν σε γνώση σας αυτές οι πληροφορίες;

Αυτά έχουν ειπωθεί από τον «ταμία» της οργάνωσης σε απαρτία των μελών του κυκλώματος εν είδει απολογισμού των πεπραγμένων των παράνομων δραστηριοτήτων τον περασμένο Φεβρουάριο. Επιπλέον, έχουν επιβεβαιωθεί ενώπιόν μου και από τα μέλη του κυκλώματος αλλά και τον αρχηγό του κατ’ επανάληψη.

-Με ποιον τρόπο σάς αντιμετώπισαν τα μέλη της εταιρείας στην οποία εργαζόσασταν όταν έμαθαν ότι συνεργαστήκατε με τις διωκτικές αρχές;

Οι απειλές τις τελευταίες 20 ημέρες είναι του τύπου ότι θα αποκεφαλιστεί το ένα μου παιδί. Ελαβα ανώνυμο τηλεφώνημα όπου με σαρκαστικό τρόπο μιλούσαν με κάθε λεπτομέρεια για την καθημερινότητα των παιδιών μου. Μάλιστα, μια φωνή με επιθετικό τόνο μού είπε: «Κοντοπίθαρε, θα σε ξεκοιλιάσουμε και με τα έντερά σου θα κάνουμε κολιέ». Πριν από λίγες μέρες γυρνώντας από την εκκλησία βρήκα στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού μου έναν φάκελο. Μέσα του υπήρχε μία σφαίρα καλάσνικοφ, όπως μου είπαν από το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, και ένα σημείωμα γραμμένο με μαρκαδόρο που έγραφε: «Μετά την πρώτη και δευτέρα νουθεσία παραίτου, ήγγικεν ο καιρός της απωλείας!…».

-Είστε μάρτυρας υπό προστασία, πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου. Θεώρησα καθήκον μου, επειδή έχω μικρά παιδιά, να πράξω όπως έπραξα. Περιμένω αυτά τα οποία κατήγγειλα και βεβαιώθηκαν από τις διωκτικές αρχές επιτέλους να βγουν στο φως. Η Αστυνομία μού έδωσε τη δυνατότητα να κάνω χρήση του καινούριου νόμου προστασίας μαρτύρων. Να καταθέσω από το σπίτι μου με καλυμμένο το πρόσωπό μου, να αλλάξω το επίθετό μου και να εγκαταλείψω και τη χώρα, όμως δεν δέχτηκα. Είναι θέμα αρχής για μένα, γιατί η αλήθεια κινείται στο φως και όχι στο σκοτάδι.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=91695 

================



ναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 20, 2011
Καταλάβατε γιατί περισσεύει το θράσος των νεοναζί της Γερμανίας; Που απειλουν κι’ όλας με μηνύσεις το Ελληνικό δημόσιο;
Πως είναι δυνατόν ο αδερφός του Πρωθυπουργού να δέχεται χορηγίες σε συνέδρια που διοργανώνει ή συμμετέχει από την εταιρεία τη ίδια στιγμή που στη βουλή διαδραματιζόταν η κυριότερη κοινοβουλευτική δραστηριοτητα στη μεταπολίτευση;
Πως είναι δυνατόν ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης να συμμετέχει σε συνέδρια υπό το άγρυπνο βλέμμα του νέου διοικητή της εταιρείας που διέφθειρε το πολιτικό σύστημα και διέλυση την Ελληνική οικομία;
Το θέμα είχε αποκαλύψει πρώτη η Ελευθεροτυπία, δεν άνοιξε όμως μύτη και πέρασε στα ψιλά.
Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις όμως που αφορούν τις δραστηριότητες του αδελφού του πρωθυπουργού, η έρευνα κατέληξε σε περίεργες διασυνδέσεις κερδοσκοπικών funds με μυστήρια επιρροή στις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Ήδη έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα μετά από επερωτήσεις στην βουλή.
Το απίστευτο θράσος της Γερμανικής εταιρείας όμως να απειλεί με μηνύσεις, μας κάνει να μελετήσουμε όλα τα ενδεχόμενα που οδηγούν την Ελληνική πολιτεία σε αυτή την περίεργη σιωπή. Και βέβαια θα επανέλθουμε.
Φωτό: Ο Ανδρίκος Παπανδρέου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό το άγρυπνο βλέμμα του μεγάλου αφεντικού της Siemens. (antinews.gr)


Οικογενειακή υπόθεση η «πράσινη ανάπτυξη»

Μόλις δυο μέρες έμειναν για την έναρξη του τρίτου συνεδρίου για το περιβάλλον και την ενέργεια, που διοργανώνει ο μικρός αδελφός του πρωθυπουργού, Ανδρέας (Αντρίκος) Παπανδρέου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Το πρώτο συνέδριο είχε γίνει το 2007 και η ανακοίνωσή του είχε συνοδευθεί με μια πολιτική αναστάτωση. Ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε ζητήσει, παραμονές εκλογών του 2007, να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, και να τον προσκαλέσει στο 1ο συνέδριο που θα γινόταν μετά τις εκλογές. Εξ αιτίας αυτού, δέχθηκε κριτική ότι συμπεριφέρθηκε σαν να θεωρούσε βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχανε τις εκλογές.
Εκτοτε, όμως, όλα βαίνουν καλώς και το συνέδριο για το περιβάλλον και την ενέργεια, που διοργανώνει η ΜΚΟ του Αντρίκου, «Ι4cense» (Institute for Climate and Energy Security), μοιάζει περίπου σαν «γιορτή των Παπανδρέου», καθώς κάθε χρόνο, μεταξύ άλλων, δίνουν το «παρών» συγγενείς και φίλοι. Στο φετινό, όπου ο Γ. Παπανδρέου θα εμφανιστεί, ως πρωθυπουργός πλέον, και θα παρουσιάσει τα σχέδιά του για την πράσινη ανάπτυξη, σχεδιάζονταν όλα με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η κρισιμότητα της περιόδου, όμως, σε συνδυασμό με την οργή των πολιτών, που διαφαίνεται ακόμα και στην ατμόσφαιρα της καθημερινότητας, έκανε τους διοργανωτές να κρατήσουν πιο χαμηλό το προφίλ της εκδήλωσης.
Δεν έγινε γνωστό εάν και αυτή η απόφαση έχει σχέση με την οικονομική κρίση, αλλά το αντίτιμο για να παρακολουθήσει κάποιος το Athens Summit 2010 (Mediterranean Sustai-nable Energy Summit) που γίνεται στο «Hilton», στοιχίζει 540-680 ευρώ, ενώ πέρυσι έκανε 1.100-1.450 ευρώ.
Προεδρική εγγύηση
Η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ενώ συνδιοργανωτής είναι ο Κυρ. Γριβέας και η εταιρεία του C&C International Group of Companies. Πρόκειται για επιχειρηματία φίλα προσκείμενο στη Ν.Δ., με διασυνδέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση και στον δήμο Αθηναίων του Ν. Κακλαμάνη. Στον Κ. Γριβέα χρεώνεται, εν πολλοίς, η επιτυχία των δύο προηγούμενων συνεδρίων, όπου εξασφαλίστηκε η παρουσία κυβερνητικών στελεχών της Ν.Δ. αλλά και χορηγών από τον δημόσιο τομέα (η εταιρεία του ειδικεύεται στο σπόνσορινγκ και τις δημόσιες σχέσεις -κυρίως φαρμακευτικών εταιρειών).
Κύριος σκοπός του συνεδρίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων «όσον αφορά τις πολιτικές τακτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες, οι οποίες θα καθορίσουν τις μελλοντικές εξελίξεις στους τομείς της κλιματικής αλλαγής και της αειφόρου ενέργειας της περιοχής». Οπως αναφέρουν, μάλιστα, το συνέδριο αυτό «συγκεντρώνει ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, ηγετικές επιχειρήσεις, οικονομικούς παράγοντες, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις προοπτικές του τομέα της αειφόρου ενέργειας στη Μεσόγειο».
Ολα στο Μαξίμου
Οι επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας και της πράσινης ανάπτυξης, άλλωστε, ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό, όπως συχνά τονίζει, και στο εξής (όπως ανέφερε σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο) οι επενδύσεις αυτές θα ελέγχονται από το μέγαρο Μαξίμου.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ ανάμεσα στα ονόματα των υπόλοιπων βασικών ομιλητών διακρίνεται αυτό του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, του πρώην επιτρόπου για το Περιβάλλον, Στ. Δήμα, του υφυπουργού Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλ. Σακελάρη, του βουλευτή της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη και των επιχειρηματιών Ευ. Μυτιληναίου και Α. Καλλιτσάντζη. Τελευταία, προστέθηκε και το όνομα του προέδρου της Ν.Δ., Αντ. Σαμαρά.
Παρουσία εκπροσώπων της αριστεράς και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, πάντως, δεν υπάρχει στην πλούσια λίστα των ομιλητών, όπου συμπεριλαμβάνονται πολλά ακόμα ισχυρά ονόματα.
Εξίσου πλούσια είναι και η λίστα των χορηγών και lead partners που εξασφάλισε το συνέδριο που διοργανώνει ο αδελφός του πρωθυπουργού: Ιδρυμα Ωνάση, όμιλος Μυτιληναίος, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, HSBC, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, Siemens, Wind, CCC, ΕΛΠΕ και πολλές άλλες.
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/05/2010&id=162651
===============
Blogger: Νάμαστε εδώ μετά από 7 ολόκληρα χρόνια να συμπληρώσουμε την εγγραφή για τον (Κυρια)Κούλη ! Αντιγράφουμε:

Aπο έξι χρονών εξαπατά και κλέβει το κράτος ο υιός Μητσοτάκης – ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Είναι άξιο προσοχής των οικονομικών εισαγγελέων φοροδιαφυγής



ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ
Αν δεν είχαμε και την έξωθεν βοήθεια, δεν ξέρω τι θα γινόμασταν.
Υπάρχουν πολλοί Tsoutsouneros της διασποράς, οι οποίοι και ..
έχουν ιδιαίτερο ερευνητικό ταλέντο και μας τροφοδοτούν με πολύτιμο υλικό….Που ξέρεις, μπορεί κάποτε, να ξυπνήσουμε με τη σειρά μας, το ενδιαφέρον της πρώην ανακρίτριας και νυν οικονομικής εισαγγελέως, να αναζητήσει ουσιαστική δόξα, μετά το τορναδόρικο ναυάγιο
.— Σήμερα παρέλαβα από τον Γ.Δ., ντοκουμέντα της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης, του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ευθύνη για τη σύνταξη της οποίας φέρει ο ίδιος ο γκαγκάς του βρυκόλακα μπαμπά.

Όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια, την οποία πρέπει να έχεις παρατηρητικότητα για να την εντοπίσεις και ο Γ.Δ., για να τα στείλει σε μένα, πάει να πει ότι έχει δει τα αταίρια στα μυστήρια του σύμπαντος της τερατογέννησης του βρυκόλακα τζούνιορ.
— ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ
— Εκ του ιδιόχειρου βιογραφικού, του κατά την άποψη της μαμάς Μαρίκας …βλάκα βλαστού:
1.– …Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα.
2.– Αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών to 1986.
4.– Συνεχίζει χωρίς διακοπή τις σπουδές του στοStanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε το 1994 (?) στο Harvard BusinessSchool στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.
5.– Εκλέγεται βουλευτής από το 2004 και τη δεκαετία 1995 – 2004, μας την αφιερώνει ως απασχολούμενος σε διάφορες τραπεζικές ή παρατραπεζικές επιχειρήσεις. — Ας μην εμπλακούμε σε παραπέρα φλυαρίες και χάσουμε τα μεγάλα …πολιτικοοικονομικά νοήματα. — ΑΠΟ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ:
1.– Παρά την έμφυτη απέχθεια και υποτίμηση της… μητρός, από την εικόνα «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 1» διαπιστώνουμε με ακρίβεια μοιρογνωμονίου, ότι στη τραπεζική και χρηματιστηριακή αγορά, ΠΑΡΑΛΟΓΩΣ υπερεκτίμησαν τα προσόντα και τις ικανότητες του γκαγκά Μητσοτάκη και άρχισαν να τον χρυσοπληρώνουν, από τα γενοφάσκια του. Τρελά λεφτά σε έναν κόπανο χωρίς καμιά προϋπηρεσία, αλλά ουσιαστική επένδυση για τους τολμηρούς …ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, που ποντάρουν σε έναν σφάχτη των μισθοσυντήρητων.
2.– Στην εικόνα «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 2» διαπιστώνουμε, ότι από χρεόγραφα, κατέχει, μόνο τραπεζικές μετοχές (Ντόϊτσεμπάνκ και ΆλφαΜπάνκ) καθώς και τεχνολογίας λογισμικού.
3.– ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ, ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 3» που αφορά την τεράστια (ακόμα και για Μητσοτάκη) ακίνητη περιουσία του υιού βρυκόλακα και δυστυχώς μας, υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης. ΕΔΩ ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕΟΣΜΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1995, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ, ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1995-2004, ΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ, ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕΜΠΑΝΚ!!!
Είναι άξιο προσοχής των οικονομικών εισαγγελέων φοροδιαφυγής, ότι σαν γνήσιος Μητσοτάκης, δεν καταδέχεται να μας ομολογήσει, τον τρόπο κτήσης αυτής της τεράστιας ακίνητης περιουσίας!!! Επίσης άξιο, ακόμα και της δικής μας προσοχής είναι, ότι το 1974, σε ηλικία…. 6 ετών (!!!!!!!) απόκτησε μια έκταση 2.000 τ.μ. με κτίσματα 520 τ.μ. στο… Λονδίνο, χωρίς να μας λέει το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΗΣ!!!…
Όπως δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του, για μια έκταση 300.000 τ.μ. στον Θέρισο Χανίων το 1980, σε ηλικία …12 χρονών!!!!… όπως και άλλων τεράστιων εκτάσεων κυρίως στα Χανιά Κρήτης, αλλά και στις Κυκλάδες και αλλού!!!!! Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, οφείλει να εξηγήσει πολλά, διότι μέχρι το 1995 δεν μπορούσε να έχει δικά του πραγματικά εισοδήματα και δεν μπορεί να στερήσει από τον βρυκόλακα Κώστα Μητσοτάκη τη καυχησιά, ότι τον σπούδασε, ούτε καν για πιθανούς λόγους φοροφευγάλας!!!! 4.— Ο επόμενος πίνακας «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 4» είναι όλα τα ρευστά λεφτά!!!! Είναι οι καταθέσεις του μικρού και υποτιμημένου μας!!!!
640.403,69 σε ΕΥΡΩ, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος, 522.489,00 ΕΥΡΩ στην… αγαπημένη του ΝΤΟΪΤΣΕΜΠΑΝΚ, 434.938,21 σε ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος 420.559 ΕΥΡΩ ξανά στην… αγαπημένη του ΝΤΟΪΤΣΕΜΠΑΝΚ και 13.497,40 ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ!!!! ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΡΕΥΣΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1995.
Θέμα ασφαλώς, με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΔΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΑΙ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ…. Κυριάκο….. 
Δεν ζητώ τίποτα, για να σε ανακηρύξω…. άγιο, αν γουστάρεις να ρισκάρεις μια επιστημονική, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΕΥΝΑ…. Κυριάκο!!!! 5.— ΕΔΩ, στον πίνακα «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 5» σε μία γραμμή του πίνακα Α1.6 για ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κάθε είδους επιχείρηση, ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΟΙ ΛΟΓΟΙ, για να κάνουν τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης φύλλο και φτερό, οι Οικονομικοί Εισαγγελείς!!!!ΠΡΟΣΕΞΤΕ:
Το δηλούμενο έτος έναρξης επιτηδεύματος 1986, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μόλις 18 χρονών και μόλις έχει αποφοιτήσει από το αμαρτωλό Κολέγιο Αθηνών και αφού «ξεκουράζεται» λίγες μέρες, αποδημεί στις ΗΠΑ, για σπουδές στο Χάρβαρντ!!!! 
Ο ίδιος ο γκαγκάς το λέει στο βιογραφικό του!!!! 
ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ!!!!! ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΟ 1995!!!! Επομένως τον σπουδάζει όπως προείπαμε, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
ΟΜΩΣ με τον παραπάνω πίνακα της Δήλωσης Περιουσιακών Στοιχείων του (γνωστή ως δήλωση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ιστορική αποστροφή της Μαρίκας Μητσοτάκη για την γκαγκαδοσύνη του και μας λέει βλάκωδώς, ότι το 1986, διέθεσε (από που?????) 157.857,67 ΕΥΡΩ για να ιδρύσει επιχείρηση και για να την….. αφήσει σύξυλη, προκειμένου να πάει στο…. Χάρβαρντ, για το οποίο ήταν….. προγραμματισμένος!!!!Γι΄ αυτό σου λέω, μικρέ και αναθεματισμένε μου και ΓΚΑΓΚΑ πτυχιούχε του Χάρβαρντ,
ΕΜΠΙΣΤΕΨΟΥ ΜΕ, να συμμετάσχω εθελοντής σε έλεγχο του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ σου και αν πιστεύεις ότι είσαι τυχερός, θα σε αγιοποιήσω αν δεν βρω τα ψεγάδια σου!!!! Ρώτα και τους Ρακιντζή και Σαμπατακάκη για τις ικανότητες και την ακεραιότητά μου…
[kougi2015.blogspot.gr]

Πηγή

=======================
Mεταγεννέστερες εγγραφές 15-12-2015

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το real estate με τον Χριστοφοράκο, τα οικογενειακά συνεταιριλίκια με τον Παπασταύρου και οι ελεεινές προκλήσεις στον Προκόπη Παυλόπουλο

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 15, 2015

Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ. ΕΣΥ;

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΌταν η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι σαν φάρσα, αλλά ως απίστευτη πρόκληση.

Πριν το δημοψήφισμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του συγκροτήματος, εγκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο διότι δεν διέπραξε …αποστασία κατά την τέλεση των συνταγματικών του καθηκόντων, αναφορικά με το δημοψήφισμα.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τοποθετήθηκε και στην βουλή με την ανάλογη επιχειρηματολογία! Πότε αλήθεια; Διότι εμείς το μόνο που ακούσαμε ήταν τον κύριο Βενιζέλο να εκστομίζει κάτι φαιδρά επιχειρήματα που τα μάζεψε άρον άρον, όταν του υπενθυμίσαμε τι έγραφε ο ίδιος στα βιβλία του για το θέμα!

Για άλλη μία φορά λοιπόν ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει τις προκλήσεις λησμονώντας να πατήσει φρένο, ακόμα και όταν ολόκληρο το τρένο της διαπλοκής έχει σταματήσει.

Όπως λησμονεί τις μυστήριες συμπτώσεις στην πορεία του που θα έπρεπε να τον είχαν βοηθήσει να ανακόψει την αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στους κορυφαίους θεσμούς του πολιτεύματος.

Όπως το ΦΕΚ (αρ. 12302/14-10-2009) όπου ο σύμβουλος του κυρίου Σαμαρά. Στ. Παπασταύρου βρίσκεται στο Δ.Σ. της “MG Capital Advisor Α.Ε.”.με πρόεδρο την

κυρία Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι πρώην (;) σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικά όταν ο άλλος συνέταιρος του κυρίου Παπασταύρου είναι καταζητούμενος για γιγαντιαία υπόθεση φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος.

Όπως βεβαίως και τις στενές, οικογενειακές σχέσεις με τον κύριο Χριστοφοράκο, φυγόδικο στην Γερμανία για το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο της Ελλάδας. Όπου βέβαια ο γαλαντόμος κύριος Χριστοφοράκος φαίνεται σύμφωνα με το έγκριτο Βήμα να κάνει και αγαθοεργίες.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μιλάμε για την γνωστή υπόθεση του Real Estate στην Τήνο, όπου η κυβέρνηση επιτέλους οφείλει να ανοίξει τον φάκελο.

Μπορεί λοιπόν ο κύριος Μητσοτάκης να έχει λησμονήσει όλες αυτές τις κορυφαίες πτυχές στην καριέρα του. Οφείλει όμως να θυμάται πάντα ότι όταν ένας Μητσοτάκης εξυφαίνει σενάρια αποστασίας μέσω του ΔΟΛ, ξυπνά μια δημοκρατική συλλογική μνήμη που δύσκολα συγχωρεί. Όπως άλλωστε και η ιστορία που γράφει ανεξίτηλα τον ρόλο του καθενός τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα.

====================

Ας μιλήσουμε λοιπόν για οικογενειοκρατία: Η κυβέρνηση οφείλει να ανοίξει τον φάκελο Μητσοτάκη – Χρστοφοράκου – ακίνητα Τήνου.

Posted by olympiada στο Απριλίου 30, 2015

Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πάντα απίστευτα ντηλς. Καλύτερα και από τον Χριστοφοράκο. Θα μείνουν στην ιστορία τα περίφημα τηλεφωνικά κέντρα που είχε πάρει από την Siemens καθώς και τα περίεργα πιστωτικά τιμολόγια που κόπηκαν την ίδια περίοδο.
Υπάρχει όμως ένα ακόμα πιο πετυχημένο ντηλ. Τα περιβόητα αγροτεμάχια της Τήνου, που αγοράστηκαν την ίδια περίοδο από την τότε σύζυγό Κυριάκου Μητσοτάκη, την οφσορ που ανήκε στον Χριστοφοράκο και τον υπόδικο Δενδρινό της Siemens.
Η τότε κυρία Κυριάκου Μητσοτάκη, φέρεται να αγόρασε ακίνητο πραγματικής αξίας 1,5 εκ. Ευρώ, στην προνομιακή τιμή των… 62.486 ευρώ!!
Σηκωθείτε από ντιβάνια, καρέκλες κλπ.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Χριστοφοράκος φέρεται να πιάστηκε μεγάλο κορόιδο, αφού αγόρασε από τον ίδιο προμηθευτή, γειτονικό ακίνητο, για το οποίο όμως φέρεται να πηρε εσωτερικό δανειο από την. Siemens ύψους… 810,000 ευρώ! Μιλάμε για μεγάλο κουνέλι ο Χριστοφοράκος.
Επειδή λοιπόν γίνεται λόγος για οικογενειοκρατία, ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης που έπιασε στο στόμα του τον Νίκο Κουντουρά, μήπως μπορει να μας πει το μυστικό της επιτυχίας εκείνης της αγοράς; Πως ειναι δυνατόν να αγοράζει παρέα με τον Χριστοφοράκο, από τον ίδιο προμηθευτή και αυτός να πληρωνει τόσο φτηνά; Ας πει το μυστικό του λοιπον και στο κράτος που τοσο ανάγκη εχει απο φωτισμένα μυαλά. Δειτε πως παρουσίασε το θεμα ο ΕΤ
Ερωτηματικά που περιπλέκουν περισσότερο την υπόθεση της Siemens δημιουργούν αγορές γης που -όπως αποκαλύπτει ο Ελευθερος Τυπος της Κυριακης έγιναν στην ίδια περιοχή της Τήνου, από τον κ. Μ. Χριστοφοράκο, μέχρι πρότινος επικεφαλής της Siemens Hellas, τον κ. Δ. Δενδρινό, πρωτοκλασάτο στέλεχος της εταιρίας, και την κυρία Μάρεβα Μπραμπόφσκι, πρώην σύζυγο του βουλευτή κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο τελευταίος έχει παραδεχθεί, μετά την αποκάλυψη των τιμολογίων για την αγορά ηλεκτρονικού υλικού από την εν λόγω εταιρία για τον εξοπλισμό του γραφείου του, ότι διατηρούσε φιλικές και οικογενειακές σχέσεις με στελέχη της Siemens Hellas, αλλά είπε ότι τέτοιου είδους σχέσεις δεν πρέπει να ποινικοποιούνται.
Ιδού, όμως, πώς έχουν τα πράγματα με τις αγορές γης στην Τήνο. Το 2002, στην περιοχή Χαλακιά Αγίου Πέτρου Καρδιανής, αγοράστηκαν 24,6 στρέμματα. Ειδικότερα, έγιναν αγορές: 1. Δύο αγροτεμαχίων (Ε2, Ε3) από την off shore εταιρία «Mistras Holding Limited», με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικεντίου (Trusthouse 112 Bondie Street, ΑΦΜ 800300662). Παραμένει άγνωστο ποιοι βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη υπεράκτια εταιρία. 2. Ενός αγροτεμαχίου (Ε1) στο όνομα του Διονυσίου Δενδρινού, διευθυντή τομέα στη Siemens και χειριστή, μεταξύ των άλλων, του έργου για το ολυμπιακό σύστημα ηλεκτρονικής ασφάλειας (C4i). 3. Ενός αγροτεμαχίου (Ε5) για τον καθηγητή ΕΜΠ Λ.Τ. 4. Ενός τελευταίου (Ε4) για τον αρχιτέκτονα που εργάζεται σε Αθήνα και Τήνο, Κ.Β. Το 2003, ο μέχρι προ μηνών επικεφαλής της Siemens Hellas, κ. Μ. Χριστοφοράκος, προέβη σε δύο αγορές από τον παραπάνω αρχιτέκτονα στην περιοχή Τριαντάρο. Το 2005-2006, επίσης, αγόρασε στη Χαλακιά 8,5 και 16,5 στρέμματα αντίστοιχα. Το 2002, δηλαδή όταν ακόμα δεν είχε χωρίσει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, δίπλα στα αγροτεμάχια του κ. Χριστοφοράκου, η κ. Μάρεβα Μπραμπόφσκι αγόρασε οκτώ στρέμματα, έναντι 62.486 ευρώ (αντικειμενική αξία, αν και όλοι γνωρίζουν πως η πληρωτέα αξία είναι σημαντικά μεγαλύτερη). Να σημειωθεί, πάντως, πως έντονες φήμες φέρουν το πρώην ζεύγος Κυριάκου Μητσοτάκη και την οικογένεια Δενδρινού να διατηρούσαν στενές σχέσεις. Λέγεται επίσης ότι, εκτός των άλλων, αυτή η σχέση ενισχύθηκε και την περίοδο κατά την οποία η σύζυγος του κ. Δενδρινού ήταν προϊσταμένη της κυρίας Μπραμπόφσκι στο παράρτημα της Ντρέζντνερ Μπανκ στην Ελλάδα.

  =========================

SHMITIS+KYRIAKOS MHTSOTAKIS

Μια ιστορία ενός αυτοδημιούργητου…

Μια ιστορία ενός αυτοδημιούργητου …Διότι το παν είναι να χεις πετυχημένες ιδέες….(Αυτά για το πόπολο,οι Μητσοτάκηδες έχουν τις βουλευτικές έδρες και τις θέσεις διευθυντών στο Δημόσιο εξασφαλισμένες επισυναπτόμενες μαζί με την πράξη γεννήσεως τους δίπλα στην κούνια τους….)

 https://www.facebook.com/kostasmylonas85?fref=photo

 

Πηγή (27/12/2015)

=============

2-1-2016

-------

Η οικογενειακή φωτογραφία και οι ευχές του Κυρ. Μητσοτάκη

Μια οικογενειακή φωτογραφία μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεύοντάς την με τις ευχές του για το νέο έτος.
«Ευχόμαστε καλή χρονιά, υγεία και χαρά! Το 2016 ας είναι η χρονιά που θα κάνουμε όλοι ένα νέο ξεκίνημα!», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

  ===============

Τίποτα δεν μας σώζει!!!! 

Ευχές Μητσοτάκη...

 

  ==============================

 

Ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΤΗΣ SIEMENS "ΓΡΑΦΕΙ" ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ

Επί σειρά ετών, έχουμε αναδείξει σε όλες του τις πτυχές, με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της χώρας κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Το σκάνδαλο χρηματισμού πολιτικών προσώπων της Πατρίδος μας διά μέσω των “μαύρων ταμείων” της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens.
Γι΄ αυτό χαιρόμαστε όταν μας αντιγράφουν ή αποδέχονται τα όσα κατά καιρούς έχουμε φέρει στο φως της δημοσιότητας, εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνοντάς μας.  
Ιγνατίου, Στουρνάρας, Μητσοτάκης, Siemens
Έτσι, διαβάζουμε από τη διαδικτυακή σελίδα του Συστημικού δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου: “…έκλεισαν άρον – άρον ένα τεράστιο σκάνδαλο, που αφορούσε πρώτα και πάνω απ΄ όλα τους ίδιους τους πολιτικούς και από πάνω μας δουλεύουν κιόλας… Το κλείσιμο της υπόθεσης της Siemens έγινε για ένα και μόνο αποκλειστικό λόγο: Για να κρύψουν τα στοιχεία που απεδείκνυαν ότι Ελληνες πολιτικοί λάμβαναν χορηγίες από τη γερμανική εταιρεία. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που ομιλεί για ηθική και διαφάνεια, θα επέστρεφε τη χορηγία της Siemens εάν δεν αποκαλυπτόταν αυτή; Πόσοι άλλοι πολιτικοί πήραν ψυγεία, κουζίνες, τηλεφωνικά κέντρα και λοιπά και λοιπά, και δεν τα επέστρεψαν ποτέ επειδή κουκουλώθηκε το σκάνδαλο; Την Τρίτη, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας μίλησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και πρόβαλε ως ισχυρισμό-δικαιολογία την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών όχι μόνον υποχρεούτο εκ του νόμου να υπογράψει την συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens, αλλά ουδεμία δυνατότητα είχε να την τροποποιήσει. Ως γνωστόν ήταν εκείνος ο υπουργός Οικονομικών που υπέγραψε την Συμφωνία, την οποία ψήφισε η Βουλή τον Απρίλιο του 2012. Η συνείδηση και η ηθική μας απορρίπτει τον ισχυρισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και τόσο ο ίδιος, όσο και οι πολιτικοί πρέπει να αναζητήσουν άλλη, καλύτερη, δικαιολογία. Διότι ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ. Τέρμα…
Η υπόθεση της Siemens είναι ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, που το εξαφάνισαν μέσα σε μία νύχτα, για να σωθούν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί. Και όταν ένας πολιτικός είναι διεφθαρμένος, είναι την ίδια στιγμή και “θύμα” του όποιου εκβιασμού…”.
http://mignatiou.com/2015/12/o-stournaras-o-kiriakos-ke-to-terastio-politiko-skandalo-tis-siemens/
Κυριάκος Μητσοτάκης και “δωρεές
Όμως, πέραν των τιμολογίων στα οποία αναφέρεται ο κ. Ιγνατίου, υπήρχαν και τιμολόγια της θυγατρικής εταιρείας της Siemens, της SiemensFujitsuComputers. Υλικά των τιμολογίων που παραδόθηκαν στην: πλ. Φιλικής εταιρείας 3, στο Κολονάκι (κάποια είχαμε δημοσιεύσει στο φύλλο της ΕΩ την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014).
Και ρωτούσαμε τότε: Eν τέλει, πληρώθηκε η SiemensΑΕ από τον παραλήπτη του εξοπλισμού; Γιατί, αν πληρώθηκε η SiemensΑΕ από τον παραλήπτη του εξοπλισμού (Κυριάκος Μητσοτάκης), τότε η πληρωμή αυτή ποια απαίτηση της εταιρείας τακτοποίησε, αφού δεν υπήρχε καταχωρημένη η απαίτηση στο λογιστήριο της Siemens; Και αν τελικά βρέθηκαν τα τιμολόγια, καταχωρήθηκαν στο λογιστήριο της SiemensΑΕ, έστω και εκ των υστέρων όπως προβλέπεται; Καταχωρήθηκαν στα επίσημα βιβλία της εταιρείας, σε λογαριασμούς πωλήσεως εμπορευμάτων ή θα μπορούσε να έχει γίνει καταχώριση στα “πάγια” στοιχεία της εταιρείας; Που σημαίνει πως το εμπόρευμα των συγκεκριμένων τιμολογίων, επιβάρυνε τον εξοπλισμό της εταιρείας SiemensΑΕ στο κτήριο στο Μαρούσι, Αρτέμιδος 8 (έδρα της εταιρείας την εποχή εκείνη).  Και αν έγινε αυτό, γιατί να έγινε άραγε;
Σήμερα εκ του ασφαλούς σας λέμε πως αυτά τα τιμολόγια δεν πληρώθηκαν ποτέ και καταχωρήθηκαν τον Οκτώβριο του 2008 (ενάμιση χρόνο μετά την έκδοσή τους) στα “πάγια” στοιχεία της εταιρείας.
Επίσης, σήμερα – για πρώτη φορά - δημοσιεύουμε την εντολή καταχώρησης προς το λογιστήριο της Siemens, στα “πάγια” στοιχεία της εταιρείας, με τις υπογραφές της κ. Αικατερίνης Τσακάλου (διευθύντριας του γραφείου Χριστοφοράκου και μάρτυρος στη δίκη των 64 της Siemens) και του Ρούντολφ Φίσερ (Οικονομικού διευθυντή στη Siemensτην εποχή Χριστοφοράκου)  

 
      Δεν υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό η Ντόρα
 
Ωστόσο, για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε πως ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, αντικατέστησε την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που αναγνώριζε ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από τη Siemens, της τάξεως τουλάχιστον των 2 δις ευρώ. Αντίθετα ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός προέβλεπε σημεία που θα απέδιδαν στο Δημόσιο περί τα 200 εκατ. ευρώ και όχι σε μετρητά. Και που κανένα από τα σημεία του δεν έχει εκπληρωθεί από τον γερμανικό κολοσσό. Έτσι, η κατάθεση Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είναι σε όλα της τα σημεία διάτρητη. Ανέλαβε “εργολαβικά” ο Διοικητής της ΤτΕ να απαλλάξει από τα αδικήματά τους, όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν την επιζήμια ιστορία για τη χώρα και το λαό της. Αποδεικνύεται περίτρανα σήμερα, το γιατί απέφευγε ο κ. Στουρνάρας να καταθέσει στην Επιτροπή της Βουλής, όταν Πρόεδρός της ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γιατί, θα υποβαλλόταν σε “ιερά” εξέταση. Αντίθετα στη τωρινή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συμμετείχε σε μια “σικέ” άθλια θεατρική παράσταση, όπου πρωταγωνιστές ήταν του χειρίστου είδους θεατρίνοι… 
Παρά ταύτα και για την ιστορία να θυμίσουμε πως η Ντόρα Μπακογιάννη είχε καταψηφίσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Και είχε δηλώσει στις 16 Ιουνίου 2015: “Δεν είχα σχέση με τη Siemens. Με τον Χριστοφοράκο είχα, επειδή ήταν συμμαθητής μου. Έφαγα λάσπη. Καταψήφισα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Πρόκειται για σκάνδαλο που πρέπει να εξεταστεί σε βάθος. Αν υπάρχει προσθετικό στοιχείο, να το φέρουν”…


 
Διαβατήριο Σαμαρά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός
 
Όμως, ο συμβιβασμός δεν υπογράφτηκε από αυτούς που έπρεπε να είχε υπογράφει δηλαδή τους προκατόχους του Στουρνάρα, Ζανιά – Σαχινίδη. Υπογράφηκε από τον Στουρνάρα (22/8/2012) για να μπορέσει ταξιδέψει ο Σαμαράς στο Βερολίνο (24/8/2012) στην πρώτη του συνάντηση με τη Μέρκελ ως Πρωθυπουργός. Και ο οποίος – Σαμαράς – τον κάλυψε για τη 2ετία της πρωθυπουργίας του, εξοστρακίζοντας το μόνο αξιόπιστο μάρτυρα – σύμφωνα με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής - και εξ αγχιστείας συγγενή του, Ευάγγελο Σέκερη,  για να μην ανοίξει το στόμα του, που από ότι φημολογείται, του έβαλαν τοποτηρητή τον Σταύρο Παπασταύρου εξ απορρήτων σύμβουλο του Σαμαρά, ο οποίος μπαινόβγαινε μέσω της συζύγου του Μαρίας Αγαλιώτου στα κέντρα αποφάσεων της Siemens του Πάνου Ξυνή και του Ρόμπερτ Σικέλλις.
 
Ο ταχυδακτυλουργός Ρόμπερτ Σικέλλις
 
Ο άνθρωπος που ήταν ένας εκ των υπευθύνων της αποστολής των ΗΠΑ στην Ολυμπιάδα των Αθηνών το 2004, πρώην εισαγγελέας στη Βοστόνη, ανέλαβε στα τέλη του 2008 επικεφαλής του Νομικού τμήματος της Siemens στην Αθήνα, καθώς επίσης, ορίσθηκε επικεφαλής του προγράμματος “Διαφάνεια” που σκοπό είχε – υποτίθεται – να παραδώσει τη Siemensως αθώα περιστερά στην ελληνική κοινωνία, για να έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς. Υπήρξε ο “νονός” του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Λέγεται, πως είχε άριστες σχέσεις με τον Μπάμπη Αθανασίου (Υπουργό Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά) και τον Ιωάννη Καράκωστα (πρώην Νομικό Σύμβουλο της Siemensκαι ακολούθως Νομικό Σύμβουλο του Σαμαρά όταν έγινε Πρωθυπουργός).
Σήμερα κατ΄ αποκλειστικότητα δημοσιεύουμε φωτογραφία του Ρόμπερτ Σικέλλις σε κέντρο διασκέδασης, αμέσως μετά την υπογραφή του εξωδικαστικού συμβιβασμού, σε απόλυτη “ευτυχία” και άδοντας. Μαζί του ο FelixGlöckner, δικηγόρος, υπεύθυνος από την μητρική εταιρεία της Γερμανίας SiemensAGγια την Ελλάδα του προγράμματος “Διαφάνεια”.


Βραδυφλεγής βόμβα ο Σέκερης
 
Πληροφορούμεθα πως, ο Ευάγγελος Σέκερης “γράφει” αυτές τις ημέρες τα απομνημονεύματά του. Τα οποία δεν θα είναι διόλου ευχάριστα για πολλούς και διαφόρους. Καθ΄ ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κ. Σέκερης τυγχάνει μπατζανάκης του κ. Σαμαρά. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εξακολουθεί και είναι υπεύθυνος στη Siemensγια την αμαρτωλή σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με την γερμανική εταιρεία. Η σύμβαση της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που το 1993 έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μην ξεχνάμε επίσης, πως ο κ. Σέκερης είναι μάρτυρας “κλειδί” στη δίκη των 64 για “τα μαύρα ταμεία” της Siemensπου εξαγόραζαν πολιτικά πρόσωπα. Και αν τελικά ο κ. Σέκερης αρχίσει να ξεφυλλίζει τα απομνημονεύματά του… Τότε γαία πυρί μιχθήτω…


  ======================

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σώσει την Ελλάδα



Kiriakos Mitsotakis tatianaΠριν από μερικούς μήνες, ήμουν καλεσμένος σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Στο πλαίσιο της εκπομπής και του σχολιασμού της επικαιρότητας, σχολίασα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν έπρεπε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάει λίγες ημέρες πριν στην Τατιάνα Στεφανίδου, για να της πει πώς έσωσε τον γάμο του. Ένιωσε μια ανάγκη ο άνθρωπος να πάει στην Τατιάνα να πει τον πόνο του. Όλοι κρύβουμε μια Τατιάνα μέσα μας.
Αφού ακούστηκε στην εκπομπή ένα ηχητικό απόσπασμα από αυτά που έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τατιάνα για τον γάμο του και την γυναίκα του, η δημοσιογράφος με ρώτησε αν έχω να πω κάτι.
Εγώ είπα πως δεν σχολιάζω τα προσωπικά των άλλων ανθρώπων αλλά, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει μόνος του και τα λέει στην τηλεόραση, δίνει σε όλους το δικαίωμα να τον σχολιάσουν, οπότε θα τον σχολιάσω κι εγώ.

Στη συνέχεια είπα -μεταξύ άλλων- πως θεωρώ πολύ αισιόδοξο για την κοινωνία πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε γυναίκα, γιατί, αφού βρήκε γυναίκα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορούν να βρουν όλοι.
Λίγες εβδομάδες μετά, ο ραδιοφωνικός σταθμός -στον οποίο είχα μιλήσει- μου έκανε πρόταση συνεργασίας.
Σε μια συνάντηση με κάποια στελέχη του σταθμού, ένας κύριος μου είπε πως, μετά την εκπομπή, του τηλεφώνησε έξαλλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μάλιστα, μου είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε πως αυτά που είπε ο πιτσιρίκος είναι μηνύσιμα.
Του είπε ο άνθρωπος “ε, κάνε του μήνυση τότε».
Νιώθω την ανάγκη να γράψω αυτή τη μικρή ιστορία, γιατί διαβάζω πως -ενόψει των μεθαυριανών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία- ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλασάρει τον εαυτό του σαν μοντέρνο και φρέσκο και αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα.
Ναι, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι τον ζαβό γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που βγαίνει σαν Κατίνα στην Τατιάνα να μιλήσει για τα αισθηματικά του και μετά κάνει υστερίες επειδή τον σχολίασαν.
Αυτό ακριβώς χρειάζεται η Ελλάδα.
Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια;
(Κυριάκο, εδώ δεν είναι ραδιοφωνικός σταθμός που ακούνε μερικές χιλιάδες άνθρωποι. Εδώ είναι μπλογκ που διαβάζουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Και ιδιοκτήτης είμαι εγώ. Πάρε με τηλέφωνο να διαμαρτυρηθείς.)
(Στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία το 2009, αν και δεν έχω ψηφίσει ποτέ Νέα Δημοκρατία, ήθελα να εκλεγεί πρόεδρος ο Αντώνης Σαμαράς, γιατί πόνταρα στον πατριωτισμό του. Δεν το είχα κρύψει και το είχα προβλέψει. Δυστυχώς, ο Σαμαράς αποδείχτηκε απατεώνας, όπως και ο Τσίπρας που τον ακολούθησε. Σε αυτές τις εκλογές -και μετά από όλα όσα συνέβησαν στη χώρα αυτά τα τελευταία χρόνια-, θεωρώ πως είναι εντελώς αδιάφορο ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να διαλυθεί και να δημιουργηθεί ένα νέο και σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα, χωρίς βαρόνους, τζάκια, γιους και κόρες. Αν υπάρξει μια σοβαρή κεντροδεξιά, θα υπάρξει και μια σοβαρή κεντροαριστερά και μια σοβαρή αριστερά. Το πρόβλημα είναι πως η Ελλάδα δεν είχε ποτέ μια σοβαρή αστική τάξη. Οπότε, πώς να δημιουργηθούν σοβαρά αστικά κόμματα;)
(Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των κειμένων του blog από μνημονιακά και νεομνημονιακά site και blog. Σε όλους τους υπόλοιπους επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων αλλά μετά την παρέλευση τεσσάρων ωρών από την δημοσίευση και μόνο με ενεργό link που θα παραπέμπει στην πηγή. Αντιθέτως, η κοινοποίηση στο Facebook είναι υποχρεωτική από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ευχαριστώ.)

  ================

 

Λεβέντης: «Ο Μητσοτάκης παρακάλεσε το Σημίτη και έβαλαν σε τράπεζα τον Κυριάκο με μισθό 6 εκατ. δραχμές» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στην Ελλάδα όταν ο «γέρος Μητσοτάκης» παρακάλεσε τον Σημίτη να τον βάλει σε τράπεζα με μισθό 6 εκατομμύρια δραχμές το μήνα, είπε ο Βασίλης Λεβέντης.
Μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διευκρινίζοντας τα περί «γιού αποστάτη», υπογράμμισε πως δεν θεωρεί κεντρώα την οικογένεια Μητσοτάκη και συνεπώς ούτε τον Κυριάκο.
«Τη θεωρώ αποστάτη του κέντρου», είπε ο κ. Λεβέντης ενώ τόνισε - εν μέσω εντόνων αντιδράσεων από τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο – πως ο Κυριάκος ήρθε στην Ελλάδα χάρη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
«Το γιο του, τον Κυριάκο, τον έβαλε ο Σημίτης στην Τράπεζα. Θυμάστε πως ήρθε ο Κυριάκος στην Ελλάδα; Παρακάλεσε ο γέρος Μητσοτάκης τον Σημίτη και τον έβαλαν σε θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας με μισθό 6 εκατομμύρια δραχμές το μήνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις Γεωργιάδη και Παπαμιμίκου.
«Του οποιουδήποτε το παιδί τοποθετείται εντελώς άπειρος και άρτια αφιχθείς με 6 εκατομμύρια δραχμές μισθό το μήνα σε δημόσιο οργανισμό;», διερωτήθη.
Ο κ. Παπαμιμίκος, απευθυνόμενος στον κ. Λεβέντη έκανε λόγο για άγχος, φόβο και αγωνία του δεύτερου να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για προσπάθεια από πλευράς Λεβέντη να ρίξει λάσπη στο όνομα του νέου προέδρου της ΝΔ ενώ ταυτόχρονα τον κατηγόρησε για ανηθικότητα.
Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως πριν έρθει στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης, είχε αποφοιτήσει από δυο μεγάλα Πανεπιστήμια ενώ εργαζόταν σε μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού.
Δείτε το επίμαχο κομμάτι από το 28:00 και μετά:

---------------------

Ἡ …«ἁγία οἰκογένεια» σκ@τὰ πιάνει καὶ …χρυσάφι γίνεται!!! 

Ἡ ...«ἁγία οἰκογένεια» σκ@τὰ πιάνει καὶ ...χρυσάφι γίνεται!!!1
Σκατά πιάνουν, χρυσάφι γίνεται και σκουλίκια θα τους φάνε κι αυτούς... όταν ψοφήσουν....
Να αγοράσεις ένα οικόπεδο 8 στρεμμάτων στην ακριβότερη περιοχή της Τήνου έναντι μόνον 62.000 ευρώ και πριν στεγνώσει το μελάνι επάνω στα συμβόλαια να αξίζει …1.500.000 είναι μεγάλη τύχη!!! Αυτό για εσάς που δεν πιστεύετε στα θαύματα. Δεν τους αποκαλούν τυχαία …
«Η Αγία Οικογένεια»!!!
Σκατά πιάνουν …χρυσάφι γίνεται.
Ήταν λέει σε διάσταση όταν αγοράστηκε το οικοπεδάκι.
Ἡ ...«ἁγία οἰκογένεια» σκ@τὰ πιάνει καὶ ...χρυσάφι γίνεται!!!2

Σίγμα

  ================

Σαββατιάτικα (90) - τα ολόφρεσκα, με τον Κυριάκο



*** Είναι κι ο Βορίδης με τον Κυριάκο; *** Φαντάζομαι πως θα συμφωνήσετε κι εσείς ότι ο Κούλης έφερε μια φρεσκάδα στην ΝουΔούλα, έτσι; *** Αυτό που λέτε πως πεθαίνει ένας διάσημος όποτε βάζει γκολ ο Ράμσει, το λέτε στα σοβαρά; *** Δηλαδή, το ότι ο Μπάουι πέθανε μόλις βγήκε ο Κούλης και μέσα σε δυο μέρες τον ακολούθησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν σας λέει τίποτε; *** Νίκο, αν δεις τον Βασίλη τον Διαμαντόπουλο, βρείτε μια εύφορη κοιλάδα να τεμπελιάσετε παρέα. *** Καραμέρος, δημοσιογράφος: "Η διαρκής πτώση της τιμής του χρυσού είναι η πραγματική αιτία της στάσης της El Dorado Gold." *** Παπαριές λες, Γιώργο μου. *** Μόνο στην Ελλάδα πέφτει η τιμή του χρυσού, ρε συ; *** Ρωτάω γιατί μόνο εδώ σταμάτησε την εξόρυξη η Eldorado. *** Αν την άρχισε ποτέ, δηλαδή. ***
Put the blame on mame, boys!
Γι' αυτό σου λέω, Γιώργο μου, άσε τις αναλύσεις και δείξε μας πώς να ξυρίζουμε το μπικίνι. *** Είναι κι ο Μαντούβαλος με τον Κυριάκο; *** Γεια σου Κούλη με τις φρεσκαδούρες σου. *** Αληθεύει αυτό που είπε το CNN-Greece για την ηλικία όσων ψήφισαν για πρόεδρο της ΝουΔου; *** Μέσος όρος, λέει, τα 61,4 έτη και το 37,2% ήταν πάνω από 70. *** Που πας, ρε δόλιε Κούλη; *** Αυτό είναι το νέο και το φρέσκο που φέρνεις; *** 400.000 την πρώτη φορά, 320.000 την δεύτερη... παναπεί πεθάνανε 80.000 σε 20 μέρες; *** Δεν πάμε καλά, Κούλη. *** Μητσοντόρα: "Θα δώσω την ψυχή μου για την ΝΔ." *** Ντοράκι, παρ' την πρώτα πίσω από τον διάολο και μετά βλέπουμε τι θα την κάνεις. *** Πολύ καλά έκανε ο Πατούλης και μήνυσε το Ράδιο-Αρβύλα. *** Συγγνώμη, δηλαδή, είναι η Πατούλαινα αξύριστη; *** Δεν μπορούσε να κάνει πρώτα μια κόντρα ο Κανάκης; *** A propos, ο Πατούλης έχει τίποτε αλισβερίσια με την Eldorado; *** Είναι και η Άννα-Μισέλ με τον Κυριάκο; *** Φρέσκια και λαχταριστή η βασιλοβαφτισμένη. *** Δεν καταλαβαίνω πού είναι το κακό με όσα είπε ο Τριανταφυλλίδης. *** Ρε κερατάδες, τόσα λεφτά δίνετε στα κωλοπαίδια σας για κρουασάν και καπουτσίνους και δεν μπορείτε να δώσετε δυο κωλοευρώ την ημέρα να προσλάβουμε κανά καθηγητή; *** Α να μου χαθείτε, τσίπηδες. *** Άσε που ο άνθρωπος δεν μίλησε για δίδακτρα αλλά για συνδρομή. ***
Κούλης, το παιδί-θαύμα: στα 18 του φτιάχνει ατομική επιχείρηση, βάζοντας
157.857,63 ευρώ δικά του λεφτά ως κεφάλαιο (πηγή: tolimeri.blogspot.gr)
Συνδρομή στο ΟΤΕ-TV ξέρετε να πληρώνετε, ε; *** Ξεφτίλες. *** Χάρβαρντ και ο Κούλης; *** Αυτό που στην εξουσία συναντάς περισσότερα πτυχία από Χάρβαρντ, Γέηλ και Οξφόρδη παρά από ΑΣΟΕΕ, με κάνει να νιώθω περήφανος. *** Φαίνεται πως η ΑΣΟΕΕ είναι δυσκολώτερη. *** Μπράβο μου, λοιπόν, και δεν μου τό 'χα! *** Είναι και ο Μπάρμπι με τον Κυριάκο; *** Όλο φρεσκάδες και ο Μπάρμπι. *** Αυτός ο Αυγενάκης που έγινε γραμματέας της ΚΟ της ΝουΔου, είναι αυτός που έκανε αγωγή στο Candianews,gr για "παράνομη κριτική", ζητώντας εκατό χιλιάρικα αποζημίωση; *** Κάτι λέγαμε για νέο και φρέσκο, Κούλη. *** Αληθεύει ότι έδωσε ένα μύριο ο Θέμος κι αγόρασε μετοχές της Καθημερινής; *** Ένα μύριο κας και παγκουέ; *** Κουφάλες, μη σας ξανακούσω να λέτε ότι σας δημιουργούν προβλήματα τα Κάπιταλ Κοντρόλ! *** Στο μεταξύ, αν έχετε ευκοίλια και δεν σας φτάνει το Πρώτο Θέμα, συνεχίστε με Καθημερινή. *** Κοριτσάκι μου, δεν βλέπεις πως ο συνδυασμός ψηλοτάκουνα ανκλ μπουτς με μίνι κλος σε κάνει να δείχνεις σαν ανάποδο γαμώτο; *** Θύμησέ μου στα γενέθλιά σου να σου κάνω δώρο ολόσωμο καθρέφτη. *** Είναι κι ο Καραγκούνης με τον Κυριάκο; *** ...όχι ο Γιώργαρος, την μαϊμού τού γκαβού εννοώ, την φρέσκια. *** Δηλαδή τώρα ο Αλέξης είναι αριστερός, ο Κούλης κεντρώος, η Φώφη σοσιαλίστρια, ο Σταύραξ ριζοσπάστης και ο Μιχαλολιάκος αντισυστημικός; ***
Πάτμος 2013: Κούλης και Μάρεβα, οι σκαφάτοι
Όλοι προοδευτικοί και δεξιός ούτε για δείγμα; *** Παιδιά, νομίζω ότι πρέπει να το πάμε από την αρχή το πράμα γιατί κάπου έχει παραστραβώσει. *** Πολύ μ' αρέσει που η κυβέρνηση επεκτείνει το "λίαν καλώς" στις στρατιωτικές σχολές από το 17-19 στο 15-19 και, μάλιστα, αναδρομικά για πέντε χρόνια. *** Αν και στα πανεπιστήμια πάνε το άριστα από 5,5 και πάνω, αναδρομικά για 35 χρόνια, στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω ΣυΡιζΑ. *** Γιατί, δηλαδή, άσχημα θα είναι να γεμίσει η χώρα αριστούχους σε μια νύχτα; *** Είναι και η Σπυράκη με τον Κυριάκο; *** Πήγες στο βεσεδάκι και φρεσκαρίστηκες, Μαράκι; *** Κούλη, θυμάσαι ένα παλιό ανέκδοτο με τον Παττακό που απαντούσε σε ερωτήσεις πολιτών και κάποιος τον ρώτησε "πού πήγε εκείνος που ρώτησε πότε θα γίνουν εκλογές"; *** Να σε ρωτήσω κι εγώ ποιος ζήτησε από την Γκουγκλ να κλείσει το ιστολόγιο "Το Λημέρι", που είχε βγάλει το πόθεν έσχες σου στον αέρα; *** Ρε σεις συριζαραίοι, τριάμισυ μύρια πρόστιμο στον Παπασταύρου; *** Κουφάλες, θα μου τον πεθάνετε τον γκαβούλη μου. *** Αννούλα η Διαμαντοπούλου: "Θετική εξέλιξη η εκλογή Μητσοτάκη." *** Κοριτσάρα μου, πιο θετική εξέλιξη από το ότι εσύ έχεις περάσει στα αζήτητα της ιστορίας, δεν υπάρχει. *** Είναι και ο Κύρτσος με τον Κυριάκο; *** Πολλή φρεσκάδα μαζεμένη, ρε παιδιά, πώς θ' αντέξουμε; *** Αυτό που πωλείται το Άλτερ καθαρό από χρέη και το παίρνει ο Χατζηνίκος, πώς το βλέπετε; *** Τελικά, η κρίση γεννάει ευκαιρίες, έτσι Νικολάκη; *** Πες μας ποιος θα πληρώσει τελικά τα χρέη του Άλτερ, να δω κάτι που θέλω. *** Γεροβασίλη: "Ο κ. Στουρνάρας οφείλει να στηρίζει τα ελληνικά συμφέροντα." *** Στουρνάρας: "Όλγα, κουβέντιαζε με τ' αρχίδια μου." *** Φίλης: "Η Αυγή δεν είναι κομματική, είναι εφημερίδα ποικίλης ύλης." *** Και ο Πρωταθλητής, Νίκο μου, δεν είναι εφημερίδα του Ολυμπιακού, είναι εφημερίδα ποικίλης ύλης. *** By the way, το πήρες το πτυχίο της νομικής, Νίκο μου, ή άκομη το παλεύεις; *** Είναι και η Ψαρούδα-Μπενάκη με τον Κυριάκο; ***
Ευτυχισμένα χρόνια
Αννούλα, πολύ φρέσκια σε βλέπω στα 81 σου. *** Οι φήμες που λένε πως Κοσιώνη και Μπακογιάννης χορεύανε τραγουδώντας "κέρδισε ο θείος, κέρδισε ο θείος" ελέγχονται ως ανακριβείς. *** Βουλαρίνος: "Η θρησκεία είναι το όπιο των λαών και η αριστερά η μεθαδόνη τους." *** Εσένα, Μάνο μου, η μαλακία είναι η κόκα σου; *** Λυμπεράκη: "Η νίκη του Κυριάκου είναι νίκη για όλους τους μεταρρυθμιστές." *** Είναι και η Λυμπεράκη με τον Κυριάκο; *** Φρέσκια-φρέσκια κι η ποταμίσια ανηψιά του κόμη Μητσοτάκη και τέως γκόμενα Σταθάκη! *** Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε την κυρία Μαργαρίτα Κάρμεν Κανσίνο, την οποία γνωρίζετε μάλλον ως Ρίτα Χαίυγουωρθ και την απολαύσατε να τραγουδάει το Put the blame on mame στην ταινία "Τζίλντα". *** Η τελευταία φωτογραφία είναι από τον δεύτερο γάμο τού Κώστα Ζουράρι. *** Πλάι του η -τέως πλέον- δεύτερη σύζυγός του, η ηθοποιός και σκηνοθέτις Μυρτώ Παράσχη. *** Αλήθεια, πόσοι από σας γνωρίζετε ότι ο Ζουράρις έχει εκλεγεί βουλευτής Θεσσαλονίκης με το κόμμα "Πυρίκαυστος Ελλάς", το οποίο απλώς συνεργάζεται με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"; *** Πάλι καλά που υπάρχει αυτό το ολόφρεσκο ιστολόγιο και σας ανοίγει τα μάτια. *** Το οποίο ιστολόγιο, φυσικά, είναι κι αυτό με τον Κυριάκο. *** Και επί τη ευκαιρία... *** ...είναι κι ο Πλεύρης με τον Κυριάκο; *** Φρέσκος κι ο Θάνος; *** Πολύ κέντρο το πήρες, Κούλη και θα μπατάρουμε. *** Καλό σαββατόβραδο νά 'χετε! ***

  ==========================

 






















































Η ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ


image001

0
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” egerssi@otenet.gr

www.apostoloupanos.gr

Πριν από λίγες ημέρες κάποιοι “δημοσιογράφοι” θεώρησαν πως έσπασαν όλα τα κοντέρ τηλεθέασης με τις “αποκαλύψεις” που τάχατες έκαναν για τα αγροτεμάχια της Μαρέβα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήνο, για την Off Shore στον Άγιο Βικέντιο και τις βίλες στον …Άγιο Πέτρο.

Θεώρησαν ότι ήταν φοβερές “δημοσιογραφικές” επιτυχίες αυτές τις “αποκαλύψεις” και θριαμβολογούσαν μέσω του καναλιού που τους στεγάζει. Γιατί, “δημοκρατικότατα” παρουσιάζονται μεταξύ τους αυτοπροβαλλόμενοι και αναμασώντας ειδήσεις παιγμένες κατά το παρελθόν.

Από την άλλη μεριά, δεν τολμούν να παρουσιάσουν τις πραγματικές αποκαλύψεις που φέρνουμε εμείς στο φως της δημοσιότητας κατά καιρούς, γιατί πιθανώς αυτή την εντολή έχουν, δηλαδή, να μη γίνουν ευρύτερα γνωστές αυτές οι ενοχλητικές για το πολιτικό Σύστημα, αποκαλύψεις.

Έτσι, θεωρούν πως όσο το δυνατόν λιγότεροι Έλληνες πολίτες γίνουν κοινωνοί αυτών των αποκαλύψεων, τόσο το καλύτερο γι΄ αυτούς τους υπηρέτες του Συστήματος.

Η παραδοχή της Μαρέβα Γκαμπόφσκι – Μητσοτάκη

Η κ. Μαρέβα Γκαμπόφσκι – Μητσοτάκη από το 2008 με δηλώσεις της είχε πει πως απέκτησε το οικόπεδο στην Τήνο με δικά της χρήματα και ότι ο πρώην σύζυγός της δεν είχε καμιά σχέση και ότι η μόνη ανάμειξη του Μιχάλη Χριστοφοράκου – πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Siemens – και της Ελένης Δενδρινού – συζύγου του μεγαλοστελέχους της Siemens Διονύση Δενδρινού – είναι ότι αγόρασαν τα γειτονικά ακίνητα από τους ίδιους πωλητές την ίδια χρονική περίοδο.

Έτσι, η κ. Μαρέβα Γκαμπόφσκι – Μητσοτάκη παραδέχεται πως το οικόπεδο κατατμήθηκε στα τρία και το μοιράστηκαν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, η Ελένη Δενδρινού και η ίδια.

Άλλωστε, η αγοραπωλησία έγινε από την off shore εταιρεία “Μιστράς Holding Limited” με έδρα τον Βικέντιο. Αυτό το γεγονός από μόνο του δείχνει τους ιδιαίτερους δεσμούς που ένωναν τις οικογένειες Μητσοτάκη, Χριστοφοράκου και Δενδρινού!!

Ιδιαίτερες οι σχέσεις Μαρέβα Γκαμπόφσκι και Ελένης Δενδρινού

Η κ. Μαρέβα Γκαμπόφσκι – Μητσοτάκη, ξαφνικά επανήλθε στο πολιτικό προσκήνιο, αφού επέστρεψε μετά από 5 χρόνια στον σύζυγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί προφανώς “μυρίστηκε” την Εξουσία.

Ωστόσο, επί 12 χρόνια ήταν Investment Banking στην Deutsche Bank. Στη Deutsche Bank – σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας – είχε προϊστάμενη την κ. Ελένη Δενδρινού. Άραγε, την κ. Μαρέβα Γκαμπόφσκι – Μητσοτάκη ποιος την προσέλαβε κατόπιν φυσικά των απαραίτητων “συστάσεων”;

Να σημειωθεί επίσης, πως ήταν άριστες οι σχέσεις μεταξύ του Χριστοφοράκου και του τότε διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Bank παγκοσμίως, Γιόζεφ Άκερμαν.

Ποιος είναι ο Διονύσιος Δενδρινός

Ο σύζυγος της Ελένης Δενδρινού, Διονύσιος Δενδρινός δεν είναι διόλου τυχαίο πρόσωπο. Υπήρξε ο στενότερος και πιο έμπιστος άνθρωπος του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Εξ ου και μέλος του ΔΣ της Siemens AE και επικεφαλής ομάδος του C4I (συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Αθήνα) που ήταν η δεύτερη σε μέγεθος δουλειά της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο, μετά τις αμαρτωλές συμβάσεις με τον ΟΤΕ.

Ο Διονύσιος Δενδρινός δεν ήταν “παιδί” της μητρικής Siemens. Αναρριχήθηκε ξαφνικά στα υψηλά κλιμάκια της Siemens λόγω της φιλίας του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Αρχικά συνεργάσθηκε με την γερμανική εταιρεία ως ελεύθερος επαγγελματίας και για δυο χρόνια οι σχέσεις του με τη Siemens διέπονταν από συμβάσεις έργου που εκφράζονταν με ΑΠΥ. Ακολούθως, προσελήφθη ως μόνιμος υπάλληλος και είχε ιδιαίτερη δραστηριότητα στις “χορηγίες” και στα “δώρα προς τρίτους”. Όπως επί παραδείγματι, με τη σύμβαση διαφημιστικής δαπάνης που σύναψε με την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, με τον Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, συνολικής αξίας περί των 600 χιλιάδων ευρώ (τιμολόγια από 2004 έως 2007).

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως μετά την “ελευθερία” Χριστοφοράκου στο εξωτερικό, όταν Υπουργός Εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, ο Διονύσης Δενδρινός ανέλαβε και την διεύθυνση του υπό κατάρρευση, τότε, τομέα τηλεπικοινωνιών, σε μια εποχή που η υπόθεση του ΟΤΕ είχε αρχίσει να μονοπωλεί τα ΜΜΕ.

Και γεννάται το βασικό ερώτημα: Γιατί ο Διονύσης Δενδρινός δεν είναι στους βασικούς μάρτυρες της δίκης των 64 για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens μέσω των οποίων χρηματίζονταν πολιτικά πρόσωπα; Μιας δίκης που θα διερευνήσει την βρώμικη ιστορία του ΄93 όταν παραχωρήθηκε η ψηφιοποίηση του ΟΤΕ στην Siemens και την Intracom, και ήταν ο λόγος πτώσεως της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά;

Επίσης, βασικό ερώτημα: Γιατί δεν έχουν κληθεί μέχρι σήμερα να καταθέσουν υφιστάμενοι του Διονύση Δενδρινού, όπως:

Αθανάσιος Ρουσόπουλος: διευθυντής σταθερών δικτύων της Siemens.

Σπύρος Σκοπελίτης: διευθυντής κινητών δικτύων της Siemens.

Αθανάσιος Κοντονάτσιος: διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Siemens.

Ακόμη να θυμίσουμε πως στη “δίκη των 64”, μοναδικοί εν ενεργεία υπάλληλοι της Siemens είναι ο CIO της εταιρείας Πάνος Ξυνής και ο μπατζανάκης του Σαμαρά, Ευάγγελος Σέκερης!!

Άξιο αναφοράς επίσης, πως εκ των στενότερων συνεργατών του Διονύση Δενδρινού στο σύστημα C4I ήταν ο Κώστας Πατεράκης. Ο οποίος πριν λίγους μήνες φέρεται πως αυτοκτόνησε. Ήταν συμμαθητής στη Γερμανική Σχολή του Χριστοφοράκου, όπου συμμαθήτριά του ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ακόμη, ο Διονύσης Δενδρινός είναι κατηγορούμενος για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας C4I.

Η μεσοτοιχία Κυριάκου, Μιχάλη, Ευάγγελου

Για πρώτη φορά σήμερα, κατ΄ αποκλειστικότητα δημοσιεύουμε την συγκατοίκηση στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Ευάγγελου Σέκερη, μπατζανάκη του πρώην

Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το οποίο κτίσμα ανήκει στην οικογένεια Κρητικού και του Μιχάλη Χριστοφοράκου, πρώην ισχυρού ανδρός της Siemens, σήμερα κατηγορούμενου για κακουργηματικές πράξεις και φυγόδικου στη Γερμανία.

Σ΄ αυτή την βίλα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έμενε με μίσθωση που πλήρωνε η Siemens από το 1993 έως το 2004.

Σ΄ αυτό το οικοδομικό τετράγωνο, τις βίλες τις χώριζαν μόνο δένδρα. Η επικοινωνία μεταξύ των οικογενειών ήταν ελεύθερη. Εξ ου και οι πολλές δεξιώσεις που λάμβαναν χώρα με συμμετοχή πολιτικών προσώπων, επιχειρηματικής ελίτ, αλλά και ξένων αξιωματούχων.

Οσονούπω, καταλαβαίνετε όλοι πως, εάν είχαν φωνή τα ντουβάρια και τα δένδρα, πολλά θα μπορούσαν να μας αποκαλύψουν!!! 

image006image005 
=
============================

Ανοιχτή επιστολή στο καλύτερο βιογραφικό της χώρας

Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, αγαπητέ Κυριάκο, ως παλιός συμμαθητής και ασήμαντος απλός πολίτης θέλω δημόσια να σας δώσω συγχαρητήρια και για την εκλογή στην ηγεσία της ΝΔ και γιατί πληροφορήθηκα ότι έχετε το καλύτερο βιογραφικό της χώρας. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Ίσως είμαι στενόμυαλος, αλλά φοβάμαι ότι όλα τα κόμματα βλάπτουν τη Συρία το ίδιο, όπως έγραφε και ο Καβάφης πολύ πριν η Ελλάδα γίνει Συρία.
Το ότι διαθέτετε ένα από τα καλύτερα βιογραφικά της χώρας έγινε αρχικά αντιληπτό στο πανελλήνιο σε προεκλογική συνέντευξή σας σε δημοφιλή τηλεπερσόνα. Ως κακομοίρης επιστήμονας πρέπει να αναγνωρίσω πως πλέον οι πιο πιστευτές πηγές επιστημονικών πληροφοριών είναι πρωτίστως οι τηλεπερσόνες και έπονται σε απόσταση αναπνοής τα παραθρησκευτικά και κοσμικά μέντιουμ. Μετά από αυτή την βιογραφική αποκάλυψη, επικρατήσατε απέναντι σε τρεις τιτάνες του δεξιού πνεύματος. Τώρα ηγείστε ενός κόμματος που, επειδή τιμά την αριστεία και εστιάζει στην παιδεία, έχει εξαποστείλει ως ευρωβουλευτή για να εκπολιτίσει την υπόλοιπη Ευρώπη σε θέματα πολιτισμού και παιδείας τον γίγαντα ποδοσφαιριστή Ζαγοράκη. Τρέμω να αναφέρω τα ονόματα δεκάδων άλλων φωστήρων του κόμματος που έχουν εξαθλιώσει σεμνά και ταπεινά την Ελλάδα επί έτη πολλά. Για να είστε αρχηγός πλέον όλων αυτών, πρέπει να διαθέτετε όχι απλώς ένα από τα καλύτερα, αλλά το καλύτερο βιογραφικό της χώρας - και πάλι λίγο είναι ίσως για να τα βγάλετε πέρα.
Δεν αστειεύομαι- ή, ορθότερα, δεν αστειεύομαι μόνο. Γνωρίζω ότι έχετε σπουδάσει σε εξαιρετικά πανεπιστήμια. Τα ίδια προσόντα (άριστα σε πτυχίο και μεταπτυχιακά σε εξαιρετικά πανεπιστήμια) έχει και μια κοπέλα που προσλάβαμε πέρυσι σαν βοηθό γραμματέα της γραμματέως σε ένα τμήμα που διευθύνω στο Στάνφορντ. Δεν κάνω αυτή τη σύγκριση για να τη μειώσω, η κοπέλα είναι ικανότατη και πανέξυπνη. Απλώς δεν ξεκινάνε όλα τα παιδιά την καριέρα τους από διευθυντής τραπεζικού ομίλου και πάνω.
Γνωρίζετε βέβαια ότι από ακαδημαϊκή άποψη υπάρχουν πάνω από 200 χιλιάδες Έλληνες με μεγαλύτερη απήχηση από εσάς στην επιστημονική βιβλιογραφία, κυρίως νεότεροι, και πολλοί από αυτούς άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι σε πράγματα άσχετα με την επιστήμη τους. Γνωρίζετε επίσης ότι από επαγγελματική άποψη υπάρχουν ακόμα περισσότεροι Έλληνες με άριστες περγαμηνές και μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία από εσάς που όμως είναι άνεργοι ή απελπιστικά χαμηλόμισθοι. Απλώς εσείς τα καταφέρατε και πήγατε μπροστά, και εύγε. Αυτοί ακόμα δυστυχώς ψάχνονται - ελπίζοντας να μη χρειαστεί να ψάχνουν και σκουπιδοντενεκέδες. Σας παρακαλώ, όσο ψηλά κι αν φτάσει το άστρο σας, μην ξεχάσετε όλους αυτούς τους αποτυχημένους που ίσως τελικά θα έπρεπε να έχουν καλύτερη τύχη, αν υπήρχε στοιχειώδης ισοπολιτεία και αξιοκρατία.
Άκουσα την ομιλία στην κοινουβουλευτική ομάδα του κόμματός σας. Γενικά τα είπατε πολύ ωραία, είστε ικανός ρήτορας. Στρωτός λόγος και αρκετά λογικά ή έστω λογικοφανή επιχειρήματα. Ειδικά όταν είπατε ότι τιμάτε την αριστεία, κόντεψα να λιποθυμήσω απ' τη χαρά μου. Όμως γρήγορα συνήλθα, ενθυμούμενος ότι οι κομματικοί σας σύντροφοι κατέχουν εξίσου πολλά από τα πανελλήνια ρεκόρ αναξιοκρατίας και μετριοκρατίας όσο και οι κομματικοί σας αντίπαλοι - με βάση την προσωπική μου εμπειρία από τον ελληνικό πανεπιστημιακό χώρο. Επίσης σας χειροκροτήσανε μεν οι από κάτω, αλλά αυτοί οι καλοί καγαθοί άνθρωποι στα έδρανα δεν μου φάνηκαν και πολύ χαρούμενοι με τη ζωή τους. Πολλές κατεβασμένες φάτσες και πολλή βλεφαρόπτωση με κροκοδειλίσιο βλέμμα διαπίστωσα. Πολλοί βήχανε, και δεν έφταιγε μόνο η χειμερινή έξαρση ιώσεων για τα συγκοπτικά βηχαλάκια.
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι, όταν είπατε ότι η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει.
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείτε. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα: ότι διέθετε και συνεχίζει να διαθέτει τέλειους πολιτικούς. Απλώς δε διαθέτει τίποτε άλλο. Οι πολιτικοί της είναι τόσο τέλειοι και καταλαμβάνουν τόσο χώρο στο κοινωνικό γίγνεσθαι που δεν αφήνουν τίποτε άλλο να ανθίσει. Αν ο τέλειος πολιτικός ορίζεται ως αυτός που μπορεί να πείθει, ο λαός μας παράγει αστείρευτα ταλέντα. Τετριμμένα γνωστό παράδειγμα: χαρισματικός ασύλληπτος ιδεοληπτικός καταστρέφει με εντατικούς ρυθμούς την Ελλάδα επί επτά μήνες, καταπατά ασύστολα όλα όσα είχε υποσχεθεί, δίνει ρεσιτάλ διαχειριστικής ανικανότητας. Έστω κι έναν Έλληνα (πέρα από τα ξαδελφάκια του) να έπειθε να τον ξαναψηφίσει, θα του έβγαζα το καπέλο για μεγαλοφυία στην τέχνη της πειθούς. Κι όμως έπεισε κάπου 2 εκατομμύρια και ξαναεκλέχτηκε πρωθυπουργός. Η απατεωνιά μαγικά μεταμορφώνεται σε χάρισμα.
Άλλο λαμπρό παράδειγμα: αρρενωπό μοντέλο που λανσάρει κομμώσεις γουλί, παρδαλά πουκάμισα και σακάκια με κόκκινη ρίγα πείθει εκατομμύρια Έλληνες και ακόμα περισσότερους ξένους ότι είναι διαπρεπής οικονομολόγος, χωρίς να έχει δημοσιεύσει ποτέ έστω και μια επιστημονική δημοσίευση σε ένα από τα 30 καλύτερα περιοδικά οικονομικών επιστημών. Τον αναφέρω γιατί αυτός ήταν ο προηγούμενος κάτοχος του τίτλου του καλύτερου βιογραφικού της χώρας στα τοπικά καλλιστεία μετριότητας.
Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Δημοσιογράφος που χρειάζεται διερμηνέα για να συνεννοηθεί με αγγλόφωνους επενδυτές ηγείται απτόητος κόμματος που πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Άλλη αρχηγός κόμματος, συνταξιούχος από τα σαράντα κάτι, πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι στοχεύει στην παραγωγική ανάπτυξη. Άλλος καλός κύριος πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι ο Στάλιν ζει. Άλλοι πείθουν τόσους ή και περισσότερους για ακόμα πιο απίθανα πράγματα.
Σίγουρα έχουμε τέλειους πολιτικούς, να το χωνέψουμε αυτό. Μπορούμε όμως να έχουμε και τίποτε άλλο; Υπάρχει κάποια πιθανότητα να αφήσουμε ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενό τους και που δεν έχουν καμία διάθεση, κανένα ταλέντο, καμία κλίση για την πολιτική, το συνδικαλισμό, την κομματική συμμετοχή, τις επιτροπές και τα γραφεία των κομματαρχών, να κάνουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν το έργο τους; Υπάρχει περιθώριο για κάποιο έργο, δημιουργία, ποιότητα, καινοτομία εκτός από την πολιτική στη χώρα; Κάτι αντίστοιχο είχα ρωτήσει παλιότερα και τον κ. Τσίπρα σε ένα κείμενό μου και απάντησε σαφέστατα με τις πράξεις του: Όχι. Κάτι τέτοια δυσοίωνα ερωτήματα εξακολουθώ να θέτω, ο απαισιόδοξος. Και εκεί πάνω έρχεστε κι εσείς, κύριε Μητσοτάκη, με το καλύτερο βιογραφικό της χώρας. Κάποιες φορές που σας ακούω, λέω, «Κοίτα, λες αυτός να είναι αληθινός αξιοκράτης επιτέλους, απίστευτο!» Αλλά έπειτα ακούγεται το κοφτό βηχαλάκι, κοιτάω ποιοι σας συντροφεύουν ολόγυρα, και θυμάμαι πάλι περί τίνος πρόκειται.
Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, αγαπητέ Κυριάκο, εύχομαι καλή επιτυχία, και σε εσάς και σε όλους τους ταλαντούχους Έλληνες πολιτικούς όλων των κομματικών χώρων. Είστε τόσο τέλειοι που, με τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού που πρεσβεύετε και όπως προβλέπει η θεωρία επιβίωσης του καταλληλότερου, έχετε επιτυχημένα εκδιώξει σχεδόν όλους τους υπόλοιπους πολίτες από τη χώρα κυριολεκτικά ή ψυχικά. Να μην ανησυχείτε καθόλου, δεν πρόκειται για γενοκτονία, μια μικρή εθνοκάθαρση είναι μόνο, όπως θα έλεγε και ο αιώνιος φοιτητής υπουργός παιδείας. Κοιτάξτε να μας διαιωνίσετε εσείς οι πολιτικοί τουλάχιστον, μιας κι εμείς οι Έλληνες σβήνουμε. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα, να την χαίρεστε και να τη νέμεστε, την κερδίσατε με το σπαθί σας, με τα καλύτερα βιογραφικά σας. Είμαι βέβαιος ότι μαζί με εσάς, θα βρούνε δουλειές και οι τηλεπερσόνες, τα παραθρησκευτικά και κοσμικά μέντιουμ, και οι υπάλληλοι τηλεφωνικών κέντρων Siemens για πολιτική διαφήμιση. Ίσως αρκούν αυτά τα μοντέρνα επαγγέλματα για τη χώρα.
Ελπίζω τελικά να σταθείτε συνεπής στις αξίες σας, όποιες κι αν είναι αυτές. Δεν ξέρω όμως αν μπορείτε. Τι να πω, προσπαθήστε. Για παράδειγμα, με βάση το αξιακό σας σύστημα, στις ΗΠΑ μια επιχείρηση που χρωστάει τεράστια ποσά και βλάπτει κραυγαλέα το δημόσιο συμφέρον, δεν αλλάζει απλώς κτίριο headquarters για να πληρώνει λιγότερο ενοίκιο. Κανονικά, θα πρέπει να κηρυχθεί χρεοκοπημένη και οι ηγέτες της να οδηγηθούν σε δίκη και πιθανότατα στη φυλακή. Με βάση αυτές τις αξίες, ένα κόμμα που χρωστάει πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ θα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία και οι ηγέτες του να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιήσατε καλά ακόμα, αλλά είστε πλέον ο ηγέτης αυτού ακριβώς του κόμματος.


Το Μητσοτακέικο ξαναχτυπά! Το σπίτι του Παύλου Μπακογιάννη γίνεται μουσείο δημοκρατίας και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Στέρεας Ελλάδας με υπογραφή του γιου του Κώστα Μπακογιάννη!

Σύμφωνα με τον Λαμιακό τύπο:
Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη η ένταξη του έργου «Κέντρο Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας» του Δήμου Καρπενησίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας προϋπολογισμού 647.746,75 ευρώ. 
Πρόκειται ουσιαστικά για το σπίτι του πατέρα του Περιφερειάρχη στο χωριό Βελωτά, του δολοφονημένου, Παύλου Μπακογιάννη, όπου θα μεταμορφωθεί στο ισόγειο σε κέντρο ενημέρωσης για τη δημοκρατία στην Ελλάδα από την αρχαιότητα ως τις μέρες του βουλευτή Ευρυτανίας στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ στον όροφο θα διατηρηθεί η κατοικία όπου έζησε και μεγάλωσε με την έκθεση όλων των αντικειμένων ακόμη και προσωπικών, στο κοινό που θα το επισκέπτεται. 
Στον υπαίθριο χώρο, στο χώρο των κερκίδων θα γίνονται συζητήσεις για τη δημοκρατία, τη ζωή και τη δραστηριότητα του Παύλου Μπακογιάννη. 
Το πατρικό του σπίτι στη Βελωτά ο κ. Μπακογιάννης το είχε παραχωρήσει στο Δήμο Καρπενησίου αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Περιφέρεια, ζητώντας να στεγαστεί εκεί ένα μουσείο Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας, το οποίο θα πάρει "σάρκα κι οστά" με ευρωπαϊκούς πόρους. 
Η ένταξη του έργου γίνεται στον Άξονα προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του ΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Εδώ η απόφαση: https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΕΩ7ΛΗ-ΘΓΩ

Και κάπως έτσι στα χρόνια των μνημονίων, αντί τα λεφτά του ΕΣΠΑ να πάνε σε τομείς που παράγουν πλούτο, πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, πάνε σε αυτούς που τον καταναλώνουν ή τον συσσωρεύουν!
=====================

Κορόιδα φορολογούμενοι πλήρωσαν δάνειο Μητσοτάκη «Κήρυκα Χανίων» 

https://www.youtube.com/watch?v=v7YOYynpieU

Οι φορολογούμενοι πλήρωσαν το δάνειο Μητσοτάκη του «Κήρυκα» Χανίων
Την αποκάλυψη επιβεβαίωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ
Εμείς πληρώσαμε το δάνειο των 300.000 ευρώ του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον “Κήρυκα Χανίων”; Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός ρώτησε τη διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου για το δάνειο της εφημερίδας το οποίο εμφανίζεται στο πόθεν έσχες του προέδρου της Ν.Δ. και σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει πληρωθεί. “Η τράπεζα πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια.
=================


Απόλυτη ομερτά των ΜΜΕ για πόρισμα που αφορά την …αγία οικογένεια

Σύμφωνα με σχετικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, η εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη AIA RELATE έλαβε το 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από πολίτες σε εράνους υπέρ του Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ). Πρόκειται στην ουσία για τη διαφημιστική καμπάνια για την προβολή του Εράνου του Έτους 2009, καμπάνια η οποία ανήλθε σε 235.467,69 ευρώ (!) για τη δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ με θέμα «Έρανος 2009» και «μετάδοση ραδιοφωνικών σποτ σε επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας». Οι Επιθεωρητές έκριναν ότι «το ύψος της ανωτέρω δαπάνης κρίνεται αρκετά υψηλό και θα πρέπει ο Ερυθρός Σταυρός να αξιολογήσει αν είναι αποδοτική σε σχέση με την αύξηση του προϊόντος του Εράνου» (σ.σ.: όπως προαναφέραμε, η διαφημιστική προβολή ανήλθε περίπου στο 20% των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν τελικά).
Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα, για την πανάκριβη διαφημιστική προβολή του εράνου του Ερυθρού Σταυρού τη χρονιά εκείνη δεν τηρήθηκε καμία διαγωνιστική διαδικασία, όπως θα έπρεπε. Στην εταιρεία AIA RELATE συμμετείχε εξάλλου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο σημερινός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας Μπακογιάννη.
===========
 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2016/09/blog-post_953.html
=====================

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016


@Athyrostomix

============================

Τα δώρα του Κούλη.....






- Κούλη! Άνοιξε μικρό μου καλικατζαράκι, η θεία Αγγέλα είμαι.

- Θεία Μέρκελ! Τι έκπληξη, έμπα μέσα.

- Κάνει πολύ κρύο έξω, ούτε στη Γερμανία τέτοια παγωνιά.

- Είχα πάει για σκι, κι ο μπαμπάς ευχήθηκε να έχει πολύ χιόνι να διασκεδάσω.

- Για, έτσι εξηγούνται πολλά.... Σου έφερα κάποια δωράκια επειδή άκουσα πως είσαι πολύ υπάκουο παιδί. Κάνεις ότι σου λέμε. Μπράβο!

- Γιούπι! Μου πήρες την καρέκλα του Πρωθυπουργού; Θα σκάσουν από το κακό τους όσοι με κορόιδευαν. Ο Αλέξης, ο Αντώνης, η Ντόρα...


- Όχι ακόμα γλυκέ μου κανίβαλε.

- ΟΥΑΑΑ!!! Θέλω καρέκλα! Και κουτάλα ασορτί.

- Αργότερα, τώρα σου πήρα παγωτό.

- Τι παγωτό;

- Παγωτό άστεγο, τον βρήκα παρακάτω κι είπα να στον φέρω, ξέρω πόσο σου αρέσει να τρως φτωχούς.

- Ευχαριστώ αλλά μόνο αυτόν;

- Σου πήρα και φούρνο Siemens. Να ψήνεις δημοσίους υπαλλήλους. Κοίτα, έχει και αφιέρωση ενός μεγάλου ψήστη: Του παππού μου, του Αδόλφου! Είναι συλλεκτικό κομμάτι.

- Χμ, για κείνη την πολυθρόνα του Πρωθυπουργού πότε λες;

- Ανυπόμονε! Εντάξει, θα σου πω: Είπαμε στον Αλέξη να περάσει μερικά ακόμα προαπαιτούμενα.
Να διώξει υπαλλήλους, να κόψει κι άλλο μισθούς συντάξεις, να ιδιωτικοποιήσει φως και νερό για αρχή. Αν δεν μπορέσει να τα κάνει αυτός, μάντεψε ποιός θα τα κάνει;

- Εγώ, εγώ! Με χαρά θα τα πουλήσω όλα. Θα τα δώσω τζάμπα στις γερμανικές εταιρείες, να βγάλω και την υποχρέωση.

- Για, για! Αυτή είναι η ιδέα, μπήκες αμέσως στο νόημα. Είσαι πολύ πονηρός, όσο κι αδίστακτος. Γι αυτό μ' αρέσεις. Δώσε μου τώρα να φάω λίγο Έλληνα άστεγο. Στη Γερμανία μόνο Ασιάτες και Αφρικανούς πρόσφυγες τρώμε.

- Θα το πω και στο μπαμπά. Μπαμπά! Έλα, η θεία έφερε παγωτό.




 mitsos175.
 ---------------
Έτσι έκανε αμύθητη περιουσία το ζεύγος 

Οι αποκαλύψεις που ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ το ζεύγος Κυριάκου και Μαρέβας - Ακίνητα στο Παρίσι και εκατομμύρια εκτός Πόθεν Έσχες 

Στα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, εστιάζει το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σημειώνοντας πως κατά την πενταετία 2006-2011, «φαίνεται να αποκτά τεράστια περιουσία, αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες». Το ρεπορτάζ επισημαίνει πως η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας «από το 2006, δεν καταθέτει δήλωση Πόθεν Έσχες, όπως είναι υποχρεωμένη με βάση το νόμο», ενώ επισημαίνει πως χρησιμοποιούσε ως «πρόσχημα την επί πέντε χρόνια διάσταση με τον αρχηγό της  ΝΔ», «αν και ο νόμος δεν έχει τέτοια πρόβλεψη», όπως επισημαίνεται. Την ίδια περίοδο, η κ. Γκραμπόφσκι αναπτύσσει επιχειρηματική δράση με τον μετέπειτα στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2016 κατέβαλε 3,3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για φοροδιαφυγή, λόγω της εμπλοκής του με υπόθεση που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εμπλέκεται και στην υπόθεση των PanamaPapers.
Κατά την επίμαχη πενταετία, λοιπόν, σύμφωνα με την εφημερίδα, και πιο συγκεκριμένα το 2006, «όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενημερώνει τη Βουλή πως είναι σε «διάσταση», η Μαρέβα, αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%». Και συμπληρώνει:«Πρόκειται για ιστορικό κτήριο σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Παρισιού, στο 7ο διαμέρισμα της Γαλλικής πρωτεύουσας (περίπου 28.000 ευρώ το τετραγωνικό) και το αγοράζει καταβάλλοντας 1,5 εκατομμύρια ευρώ, όπως γράφουν τα συμβόλαια. «Αμέσως μετά», τονίζει το ρεπορτάζ,«η κυρία Μητσοτάκη ξεκινά εντυπωσιακή επιχειρηματική δραστηριότητα, δημιουργώντας και άλλη εταιρεία στης οποίας το ΔΣ, φιγουράρει ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος ερευνάται για τη λίστα Λαγκάρντ και τη συμμετοχή του στα PanamaPapers».
Το δημοσίευμα παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δράση της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη κατά την επίμαχη περίοδο, ενώ, ως προς το νομικό σκέλος της υπόθεσης, επισημαίνει πως«σύμφωνα με το νόμο 2238/1994 δύο σύζυγοι σε διάσταση, μπορούν να υποβάλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις, αν πάρουν σχετική άδεια από την εφορία». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, επισημαίνει πως «αυτή η πρόβλεψη όμως δεν υπάρχει για τη δήλωση Πόθεν Έσχες και είναι λογικό». Και συμπληρώνει:«Η φορολογική δήλωση γίνεται για να καταβληθούν φόροι και στην εφορία αρκεί η δήλωση για το μέγεθος των εισοδημάτων προκειμένου να εισπραχθούν φόροι. Η δήλωση Πόθεν Έσχες όμως έχει την έννοια της διαπίστωσης αν τα έσοδα είναι νόμιμα. Αν η ελληνική Βουλή κάνει την παραδοχή πως μπορεί οποιοσδήποτε βουλευτής ή υπουργός, να δηλώνει σε διάσταση και να μην ελέγχεται έτσι το πόθεν Έσχες του ή της συζύγου, τότε θεσμοθετεί έναν τρόπο ασφαλούς διακίνησης μαύρου χρήματος».
--------------------
12-2-2017
 ------------------------------------
------------------
--------------


“Μάκη μας Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα …”! Οι ευχές της Ντόρας στον Χριστοφοράκο

Άραγε θα συναντήσει τον Μάκη της τώρα που θα πάει με τον αδελφό της στην Γερμανία ??? Αυτή την οικογένεια την πληρώνουμε 50 χρόνια ( και … ), έφεραν μια δικτατορία, έχουμε υποφέρει πολλά εξ αιτίας τους, κι έχουν το θράσος και μιλάνε !!!!!!
 --------------------------

Πολύ καλό παιδί...

via Pit Lallas

* ...τον ξέπλυνε κι αυτόν ο "αριστερός" Τσίπρας 
---------------------------


Η ουρά του ανθρώπου ξεκόλλησε, αλλά η ανάγκη να την κουνάει έμεινε...


Η ουρά του ανθρώπου ξεκόλλησε, αλλά η ανάγκη να την κουνάει έμεινε.

Εβγκένι Κασέγιεφ.
* Όμως, το Αλέξη κάνει τα πάντα και πιο εύκολη τη δουλειά του 4ου Ράιχ... για την ώρα
 ---------------------------------------------------

Η Μαρέβα αγόρασε για "ψίχουλα" οικόπεδο στην Τήνο, δίπλα στο Χριστοφοράκο

19 Ιανουαρίου 2016
Οικόπεδο αξίας 1.500.000 ευρώ αγοράστηκε για 62.486 ευρώ από την οικογένεια Μητσοτάκη. Η offshore εταιρεία που το πούλησε λέγεται Mistras Holding Limited με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικέντιου και ΑΦΜ 800300662.
Σύμφωνα με την kontranews το διπλανό οικόπεδο, στην μαγευτική Τήνο, το αγόρασε ο Μιχ. Χριστοφοράκος της Siemens με 810.000 ευρώ. Το παραδιπλανό το πήρε ο Δενδρινός της Siemens με 810.000 και έχτισαν 3 τεράστιες βίλες.
Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Χρστοφοράκος και Δενδρινός ήταν οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens.
Πρόκειται για offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τη εφημερίδας στήθηκε από τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, προκειμένου να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα από τις μίζες μέσω της αγοράς οικοπέδων - φιλέτων στα ελληνικά νησιά. Η εν λόγω παράκτια εταιρεία του Αγίου Βικεντίου που φαίνεται πώς λειτουργούσε ως πλυντήριο και αγόρασε μια έκταση φιλέτο στην Τήνο. Στη συνέχεια το ένα τρίτο της έκτασης μεταβιβάστηκε στο διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens ΕΛΛΑΣ τον γνωστό Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος καταζητείται τώρα από την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ αγοραστής εμφανίζεται και το επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens, ο Δενδρινός και η σύζυγός του. Το τρίτο πρόσωπο που εμφανίζεται ως αγοραστής είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δηλαδή η γυναίκα του Κυριάκου Μητσοτάκη! Το σκάνδαλο στη συναλλαγή δεν είναι ότι η σύζυγος ενός πολιτικού αγοράζει μαζί με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, μια έκταση φιλέτο και μάλιστα από μια σκοτεινή offshore εταιρεία. Αυτό που σοκάρει στην κυριολεξία είναι το τίμημα το οποίο ισχυρίζεται ότι κατέβαλε η Μαρέβα Μητσοτάκη. Ο Χριστοφοράκος φαίνεται από τα συμβόλαια ότι κατέβαλε 810.000 ευρώ για το ένα από τα τρία οικόπεδα. Το δεύτερο με τα ίδια χρήματα φαίνεται ότι το «αγόρασε» ο Δενδρινός της Siemens με τη γυναίκα του και κατέβαλλε πάλι 810.000 ευρώ, ενώ το τρίτο οικόπεδο, και τα τρία ίδιας ακριβώς έκτασης, το αγόρασε η Μαρέβα και έδωσε μόνο 62.485 ευρώ!
Αγόρασε δηλαδή ένα ακίνητο που εκτιμάται ότι έχει αξία 1,5 εκατομμύρια ευρώ για πενταροδεκάρες, ή όσο κάνει ένα καλό αυτοκίνητο! Προφανώς κάποιος, ή κάποια αποφάσισαν να κάνουν κάποιο… δώρο στην οικογένεια Μητσοτάκη! Μόνο που αυτοί οι κάποιοι, αποδείχτηκε ότι είχαν κατακλέψει το ελληνικό δημόσιο και διακίνησαν μίζες δισεκατομμυρίων από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Είναι επίσης γνωστές οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη, διαχρονικά με το γερμανικό παράγοντα, αλλά και με τους υπεύθυνους της Siemens στην Ελλάδα. Άλλωστε ο Χριστοφοράκος ήταν χορηγός ακόμα και στα τηλεφωνικά κέντρα και τις οικιακές συσκευές που χρειάζονται η μεγάλη πολιτική οικογένεια.
Και μόνο η εμπλοκή του Χριστοφοράκου και Δενδρινού καθιστά τη συναλλαγή περίεργη. Όπως επίσης περίεργη είναι και η αγορά από μια offshore εταιρεία, η οποία έχει έδρα στο φορολογικό παράδεισο, του Αγίου Βικέντιου που όλοι γνωρίζουν ότι την είχε στήσει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για να ξεπλένει το μαύρο χρήμα από τις μίζες της Siemens. Εξάλλου ο Δενδρινός το λέει ξεκάθαρα στους ανακριτές ότι η offshore του Αγίου Βικέντιου ανήκε στον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ηγείται πλέον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις για την περίεργη αυτή συναλλαγή. Γιατί όταν οι πολιτικοί αρχίζουν να συναλλάσσονται με ύποπτες offshore και τις συμμορίες του Χριστοφοράκου, τότε γιατί ο ταλαίπωρος κοσμάκης να πληρώνει φόρους και να ελέγχεται αυστηρά για τη νομιμότητα των συναλλαγών τους. Όταν μια έκταση, η οποία έχει εμπορική αξία αγοράζεται από μια εταιρεία – μαϊμού στην αξία ενός σαράβαλου αυτοκινήτου, τότε για ποια διαφάνεια μας μιλάνε και για ποιο εκσυγχρονισμό του κράτους!
Τι είχε αποκαλύψει η press-gr
Η Μαρέβα ομολογεί...
...ότι μοιράστηκε το οικόπεδο στην Τήνο, από την off shore εταιρεία, με τους δύο κορυφαίους της Siemens!
Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι με δήλωσή της για το πώς απέκτησε το οικόπεδο στην Τήνο υποστηρίζει ότι το αγόρασε με δικά της χρήματα, ότι ο σύζυγός της “δεν έχει καμιά σχέση” και ότι “μόνη ανάμειξη του Μιχ. Χριστοφοράκου και της Ελένης Δενδρινού, συζύγου του στελέχους της Siemens Διονύση Δενδρινού, είναι ότι αγόρασαν τα γειτονικά ακίνητα από τους ίδιους πωλητές την ίδια χρονική περίοδο”.
Το Press-gr είχε αποκαλύψει ότι ο Γ. Μιχαλακόπουλος, λογιστής από τους Αγίους Αναργύρους Αττικής είναι αυτός που με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο Ζυρίχης αγόρασε αρχικά το οικόπεδο στην Τήνο για λογαριασμό της εταιρείας “Μυστράς Χόλντινγκ”, του Αγίου Βικεντίου.
Με τη δήλωσή της τι παραδέχεται με ...κομψά λόγια η κ. Μητσοτάκη: Ότι το αρχικό οικόπεδο κατατμήθηκε στα τρία και το μοιράστηκαν η ίδια, ο Μιχ. Χριστοφοράκος και η Ελένη Δενδρινού.
Ποια είναι η εταιρεία από την οποία το αγόρασαν; Οι “ίδιοι πωλητές”; Η “Μistras Holding Limited”. Μια off shore εταιρεία με έδρα τον Άγιο Βικέντιο.
Και τα απλά ερωτήματα είναι:
Γιατί μια σύζυγος βουλευτή αγοράζει το ένα τρίτο οικοπέδου από μια off shore εταιρεία;
Δεν μπορούσε να κάνει μια πιο απλή και ξεκάθαρη αγορά από φυσικό πρόσωπο;
Κι επειδή οι δύο άλλοι αγοραστές δεν ήταν τυχαία πρόσωπα, αυτό δεν δείχνει ότι υπήρχαν ιδιαίτεροι δεσμοί ανάμεσα στην οικογένεια Μητσοτάκη και τις οικογένειες Χριστοφοράκου και Δενδρινού;
Το κουβάρι με τις κοινές αγοραπωλησίες ακινήτων που έκαναν κορυφαία στελέχη της Siemens Hellas με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ξετυλίγει και πάλι στην απολογία του στον ανακριτή ο Διον. Δενδρινός, ο υπεύθυνος για την υλοποίηση των ηλεκτρονικών υποσυστημάτων του C4Ι, που χαρακτηρίστηκε το σκάνδαλο του αιώνα.
Στην απολογία του, ο κ. Δενδρινός ερωτάται και για τα e-mails που του είχε στείλει ο αντιπρόσωπος της Saic, Γ. Τρεπεκλής, υποστηρίζοντας ότι «από λάθος» του εστάλη αυτό το μήνυμα στο οποίο γινόταν αναφορά σε τραπεζικό λογαριασμό χρηματιστή, ονόματι Νικέζη.
Ο Δ. Δενδρινός, ο οποίος εκείνη την εποχή ερχόταν σε επαφή και με υπηρεσιακούς παράγοντες δύο υπουργείων, εκπροσωπώντας τη Siemens ως βασική υποκατασκευάστρια του C4Ι, αποκαλύπτει στενές σχέσεις με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Hellas, Μιχ. Χριστοφοράκο, αλλά και με την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναφέρει όλους τους ιδιοκτήτες που κρύβονται πίσω από τα ακίνητα της Τήνου.
*Χαρακτηριστική είναι η απάντησή του όταν ερωτάται για την εταιρεία Mistras Holding, που αγόρασε ακίνητα στο νησί:
Ανακριτής: Γνωρίζετε την ύπαρξη της εταιρείας Mistras;
Απ.: Ναι, τη γνωρίζω. Η Mistras φαίνεται ότι έχει στην κυριότητά της 10 στρέμματα στην Τήνο, που στην πραγματικότητα ανήκουν στον κ. Χριστοφοράκο.

Πηγή: kontranews.gr
============================

Ρε πούστη μου, αν δεν είχαμε μνημονιακή "δικαιοσύνη" και εξαρτημένο πολιτικό σύστημα... Μετά από τόσες συναντήσεις, συγχωνεύτηκαν...

 Wonder Jlaw 3

Μετά από τόσες συναντήσεις, συγχωνεύτηκαν * 356 συναντήσεις Μητσοτάκηδων Χριστοφοράκου
===========================

Ρούχα μαζί που πλύθηκαν, και έγιναν... σκατά


Siemens και Κούλης. 356 συναντήσεις
Τα όνειρά της λαχανί, τα όνειρά του μαύρα.
Ρούχα μαζί που πλύθηκαν, και έγιναν... σκατά.
----------------------------------------------------


Παπασταύρου- Μοάτσου-Μητσοτάκης-Λεβῆ-Κιοσέογλου: Μία μεγάλη οἰκογένεια τελικῶς !



  ὅταν σᾶς λέω πώς εἶναι πολλοί, ἀνάμεσά μας, ἀπό τούς περιουσίους, δυστυχῶς ἔχω ἀπόλυτον δίκαιον. 
Μόνη ἀξία στήν ζωή τους εἶναι τό χρῆμα, ἡ δύναμις καί τελικῶς ἡ ἐπικράτησις.
Ξέρετε, ὅταν τό Ταλμούδ τούς διδάσκει πώς αὐτοί εἶναι οἱ περιούσιοι καί ἄρχοντες καί ὅλοι οἱ ἄλλοι γεννῶνται δοῦλοι καί πρέπει νά τούς ὑπηρετοῦν, τό πιστεύουν σέ τέτοιον βαθμό πού γίνεται αὐτοσκοπός τῆς βιώσεώς τους ! 
Καί,δυστυχῶς,τό ἀποδεικνύουν μέσῳ τῆς ἐπικρατήσεώς τους,τελικῶς. 
Μά τό χείριστον ὅλων εἶναι πώς τό κάνουν εἰς βάρος μας ! 
Στήν οὐσίαν ἐμεῖς τούς τρέφουμε,σάν τά παράσιτα !

Όταν από την Ελλάδα, εξαφανιστεί και ο τελευταίος περούσιος, απολυμανθεί όλη η ΙΕΡΗ ΓΗ από την ΛΕΠΡΑ ΤΟΥΣ, θα επιστρέψει το ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.


Καλλιόπη Σουφλή

 Υ.Γ. Και για να συνδέουμε τα γεγονότα και τα πρόσωπα των μιαρών περιούσιων (εδώ)

Ἔμ, πῶς ; Μία οἰκογένεια εἴμαστε...


Μά ὅταν σᾶς λέω πώς εἶναι πολλοί, ἀνάμεσά μας, ἀπό τούς περιουσίους, δυστυχῶς ἔχω ἀπόλυτον δίκαιον. Καί ὄχι ἁπλῶς εἶναι πολλοί,ἀλλά ἔχουν ἐπιτύχῃ νά βρίσκονται στήν κορυφή μέ πᾶν τρόπον ! Καί γιά πολλά,πολλά χρόνια καί προφανῶς διά παντῶς !


 Ἐπει δή, αὐτοί γνωρίζουν τούς τρόπους,τίς μεθόδους καί τά ἀκολουθοῦν πιστότατα,χωρίς νά παρεκλίνουν τοῦ σκοποῦ τους, ἀφ’οὖ μόνη ἀξία στήν ζωή τους εἶναι τό χρῆμα, ἡ δύναμις καί τελικῶς ἡ ἐπικράτησις.
Ξέρετε,ὅταν τό Ταλμούδ τούς διδάσκει πώς αὐτοί εἶναι οἱ περιούσιοι καί ἄρχοντες καί ὅλοι οἱ ἄλλοι γεννῶνται δοῦλοι καί πρέπει νά τούς ὑπηρετοῦν,τό πιστεύουν σέ τέτοιον βαθμό πού γίνεται αὐτοσκοπός τῆς βιώσεώς τους ! 

Καί,δυστυχῶς,τό ἀποδεικνύουν μέσῳ τῆς ἐπικρατήσεώς τους,τελικῶς. 
Μά τό χείριστον ὅλων εἶναι πώς τό κάνουν εἰς βάρος μας ! 
Στήν οὐσίαν ἐμεῖς τούς τρέφουμε,σάν τά παράσιτα !
Ὑπῆρχε λοιπόν κάποιος Moazzo Di Venezia,πού βρέθηκε στά Κύθηρα περί τά μέσα τοῦ 1700. Φαντάζομαι θά ἦταν καί αὐτός κάποιος ἀπό τούς Βενετούς πειρατές πού ὅργωναν τό Αἰγαῖο καί καταλήστευαν καί λεηλατοῦσαν (ἀκόμη καί σκότωναν) τά νησιά, ἀπό τά ὁποῖα ἀντλοῦσαν τά ἀποθέματά γιά τό κομπόδεμά τους. 


Σέ ἀγαστή,βεβαίως,συνεργασία μέ τήν ἐπίσημον κυβέρνησιν τῆς χώρας τους,τήν (χά !) Γαληνοτάτην Δημοκρατία τῆς Βενετίας, ἡ ὁποῖα τά μάλα ὠφελείτο ἀπό αὐτούς, ἐλέγχοντας τίς θαλασσίες διόδους τοῦ ἐμπορίου πού τῆς παρεῖχαν τό χρῆμα καί τήν δύναμιν.


Καί ὅλοι αὐτοί, μᾶς μοστράρονταν ὡς εὐγενοῦς καταγωγῆς ! 


Μά,ἀναρωτιέμαι,ἐφ'ὅσον ἦσαν εὐγενεῖς,τί ἀκριβῶς ἤθελαν στήν Ἑλλάδα τῆς φτώχιας καί τῆς κακομοιριᾶς; 

Στά νησιά πού μαστίζονταν ἀπό τήν πειρατεία; Ἔλα, ντέ;
Αὐτός ὁ Moazzo ἔκανε ἕναν υἱό τόν Ἐμμανουήλ ( πού ἔχει πλέον ἐξελληνίσῃ τό ὄνομα σέ Μοάτσος), τοῦ ὁποίου ὁ υἱός Γεώργιος,παντρεύεται μέ κάποια Gaudioti,στά Κύθηρα ἀκόμη. 


Τό ζεῦγος ἔκανε 4 παιδιά,ἐκ τῶν ὁποίων ὁ Ἐμμανουήλ παντρεύεται κάποια Σαλτακούκκου Μαρία καί γεννοῦν δέκα (10) παιδιά ! 


Ὅλα μένουν στά Κύθηρα ἐκτός ἀπό τόν Ἐρρῖκο ὁ ὁποῖος παντρεύεται  μέ κάποια Παπαδάκη Ἐσθήρ, ἀπό τήν Σῦρον

Ὅπ, Ἐσθήρ ; Ναί,καί στήν Σῦρον εἶναι πολλοί... 

Καί πηγαίνουν στήν Κρήτη (ἐκεῖ νά δῆς πόσοι εἶναι ! ),στά Χανιά.

οἰκογένεια Μοάτσου Αἰκ.  -Πλουμιδάκης Χαράλαμπος. Ἡ Σταυρούλα εἶναι ἡ μητέρα τοῦ Κ. Μητσοτάκη
Δέν ξεφεύγουν ἀπό τά ...πατροπαράδοτα καί κάνουν καί αὐτοί δέκα (10) παιδιά. Ἔ, τώρα στήν Κρήτη μποροῦν νά συνάψουν καί καλύτερες σχέσεις γιά συγγενολόγια ! 


Ἔτσι μπαίνουν στήν οἰκογένεια ἕνας Κοντολέων,ἕνας Πλουμιδάκης (ναί, ἀπό τά παιδιά αὐτῶν εἶναι ἡ Σταυρούλα ἡ μητέρα τοῦ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,τοῦ ἐπιτίμου ! ) , μία Χατζηκώστα. Ἀπό τό ζεῦγος Μοάτσου Θεόφραστου-Σπυρίδωνα μέ τήν Χατζηκώστα Φωτεινή ( σέ β΄γάμον. Ἀπό τόν α΄γάμον της μέ τόν Σακαλλαρίδη Δημήτριο ἔχει 3 παιδιά γεννημένα ὅλα στήν Βιέννην ) γεννοῦνται 2 παιδιά : ἡ Ἑλένη καί ὁ Ἐρρῖκος



Ὁ Ἐρρῖκος γεννᾶ τόν Μιχαήλ ὁ ὁποῖος πατρεύεται σέ α΄γάμο, τήν ἀδερφή τῆς Μπριγκίτε Παπασταύρου ( τήν μητέρα τοῦ γνωστοῦ Σταύρου Παπασταύρου τοῦ Σαμαρᾶ),τήν Λεβῆ Λάουρα Μαρία Ἀλίκη


Αὐτῆς ὁ υἱός, εἶναι ὁ Ἐρρῖκος Μοάτσος δ/νων σύμβουλος τῆς Axa ἀσφαλιστικῆς καί Πρόεδρος τοῦ Συνδέσμου Ἐκπροσώπων καί Στελεχών Ἀσφαλιστικών (Σ.Ε.Σ.Α.Ε.).  
Πάντως ὑπῆρχε ἔνας ἀκόμη Moazzo πού πῆγε στήν Κρήτη. Εὐγενής,λέει,Βενετός τῇ καταγωγῇ ! 

Ῥῖξτε μία ματιά ἐδῶ.  


Δέν ξέρω ἄν ὑπῆρχε συγγένεια μέ τόν ἀνωτέρω Μοάτσο ἀπό τά Κύθηρα,ἀλλά περίεργο φαίνεται νά μήν ὑπάρχει ἄλλο πρόσωπο ἀπό τήν οἰκογένεια πέραν τοῦ Θεμιστοκλῆ (ἱατροῦ) καί τοῦ Δημητρίου (δικηγόρου,πολιτικοῦ) ! 

Ἐρρῖκος Μοάτσος δ/νων σύμβουλος τῆς Axa
Ὁ παπποῦς τῆς Λάουρας Μαρίας Ἀλίκης Λεβῆ καί τῆς ἀδερφῆς της Μπριγκίτε,λεγόταν Σαλβατόρ Λεβῆ καί ποιός ξέρει πῶς,βρέθηκε στά Τρίκαλα Κορινθίας, παντρεμένος μέ κάποια Κοέν Ῥαχήλ


Τό παιδί τους,ὁ Μιχαήλ παντρεύεται τήν Βιανέλλη Ίωάννα (μέ ἐξελληνισμένο τό πατρικό της ἀφοῦ τόν πατέρα της τόν ἔλεγαν Vianelli Alfredo καί ἦταν υἱός τοῦ Giacomo Vianelli χωρίς ὅμως νά φαίνεται κάπου τόπος καταγωγῆς. 

Ὅπως καί τῆς γιαγιᾶς της -σύζυγο τοῦ Giacomo-, πού ἁπλῶς ἀναφέρεται ὡς Ἀποστολίδη Μαρία.) Ἔτσι λοιπόν ὁ Μιχαήλ ἀπό τά Τρίκαλα Κορινθίας,βρίσκει τήν ὁμόθρησκό του καί ὁμεθνή του Βιανέλλη Ἰωάννα στόν Βόλο ὅπου καί παντρεύονται. 

Παπασταύρου καί Μπριγκίτε

Ἡ Μπριγκίτε Λεβῆ Παπασταύρου ὅμως εἶχε ξαναπαντρευτῆ,κάποιον Σκένδερ Νίκη,σέ α΄γάμον. 

Ἡ γιαγιά του ( ἀπό τήν μεριά τῆς μητέρας του), ἀπό τό γένος Ζλατάνου καί τοῦ Μακκᾶ Νικολάου Ναυάρχου μέ καταγωγή ἀπό τήν Σῦρον.

 Ἐδῶ μπορεῖτε νά βρεῖτε πληροφορίες γιά τήν οἰκογένεια Μακκᾶ καί τίς σχέσεις μέ  Ζλατάνο-Σκένδερ καί φυσικά Ράλλη,ἕως καί τό γενεαλογικό δένδρον τους. 


Μέ αὐτόν τόν Σκένδερ,ἡ κυρία Μπριγκίτε χώρισε. 

Καί βρῆκε τόν Παπασταύρου τόν Παναγιώτη. 

Γαμβροί τῆς κυρίας Μπριγκίτε εἶναι ὁ Κιοσέογλου Ἀλέκος,ὁ κολλητός φίλος τοῦ Πρίγκιπος τοῦ Μονακό,Ἀλβέρτου ἀπό τήν κόρη Ναταλία. 

Καί ὁ  Κουφοπάνος Ἠλίας,ἀπό τήν κόρη Ξένια.

 Ὁ Κουφοπάνος τό 2012 ἵδρυσε μία Τεχνική-ἐργοληπτική ἑταιρείαν τήν «ΕΡΓΟΣΤΗΛ». 
Κιοσέογλου Ἀλέκος-Ναταλία Παπασταύρου  καί ὁ Πρίγκιψ Ἀλβέρτος
Μέ λίγα λόγια,εἶναι μία μεγάλη,ἀγαπημένη οἰκογένεια, ὅλοι τους,ἔτσι;
---------------------------------------------
Blogger: Αν διαβάσετε την παραπάνω εγγραφή, καταλαβαίνετε γιατί:  ... 


Ταυτόχρονα την ίδια χρονική περίοδο, το 1% των πιο πλούσιων Ελλήνων αύξησε τον πλούτο του από το 48% του συνολικού ελληνικού πλούτου στο 56,7%. Ιδού που πήγε ο πλούτος αυτών που πτώχευσαν.  
------------------------------------------- 

Μητσοτάκης - Πορτοσάλτε--Το Ραβασάκι ! {αρι(α)στεία}


===============================
Έρχεται! Αυτός είναι ο πρωθυπουργός επιλογής Τσίπρα και σια!
...κι αργόμισθος στην Εθνική Τράπεζα με υπογραφή Σημίτη!
ΠΗΓΗ
==============

...μιλάει ειδικός με κληρονομικό χάρισμα!


Εδώ μιλάει ειδικός με κληρονομικό χάρισμα

  ==================

4-11-2017


Κι 0 Αλέξης θα τον κάνει πρωθυπουργό... 'Όμοιος ομοίω αεί πελάζει'... κι οι δημοσιογραφικές πόρνες τη δουλειά τους... 

 JUNGLE-Report

Στην αριστερή στήλη είναι τα ακριβή λεγόμενα της γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, από την κατάθεσή της στη δίκη που διεξάγεται αυτές τις μέρες, σχετικά με τα δώρα της SIEMENS στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στην δεξιά στήλη, η φερόμενη ως δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ του ομίλου Αλαφούζου, Ιωάννα Μάνδρου, ενημερώνει γι αυτά τους...
πολίτες, σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή και στο ΣΚΑΙ.gr.
{SPY}
=========== 

Πρωτοφανής συγκάλυψη των σχέσεων Μητσοτάκη-Siemens από Καθημερινή, ΣΚΑΙ, Liberal

Άρης Χατζηστεφάνου
Με οργουελικού τύπου συγκάλυψη πληροφοριών επιχειρούν να ξεπλύνουν την οικογένεια Μητσοτάκη μέσα ενημέρωσης του ομίλου Αλαφούζου αλλά και ιστοσελίδες όπως το Liberal που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.
Τα μέσα ενημέρωσης της ΝΔ επιχειρούν να υποβαθμίσουν την κατάθεση που έδωσε η γραμματέας του Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις στρέφονται ανοιχτά εναντίον της.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το Liberal, ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή χρησιμοποιούν πανομοιότυπες φράσεις που μοιάζουν βγαλμένες από κάποιο… non paper.
Συγκεκριμένα εντοπίσαμε την παρακάτω φράση σε κείμενο της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ αλλά και του Liberal: «Σε ό, τι αφορά στο τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του τότε βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυρία Τσακάλου ανέφερε ότι πληρώθηκε από τον ίδιο».
Η μόνη διαφορά στη διατύπωση είναι ότι το Liberal έχει προσθέσει και τη λέξη «μάλιστα» στην πρόταση ενώ στη μια περίπτωση η μάρτυρας αναφέρεται με το όνομά της.

Η αναφορά της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Η αναφορά του Liberal
Τι πραγματικά δήλωσε, όμως, η πρώην γραμματέας του Χριστοφοράκου της Siemens σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Αντιγράφουμε από την κάλυψη της ίδιας είδησης από το Euro2day:
Απαντώντας στις ερωτήσεις του προέδρου της έδρας, η μάρτυρας έκανε εκτενή αναφορά στις σχέσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη. “Μου είχε παραγγείλει τηλεφωνικά κέντρα για τον εξοπλισμό δυο πολιτικών γραφείων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα νομίζω ότι η κάλυψη της δαπάνης ξεπερνούσε το επιτρεπόμενο όριο. Μου είχε πεί ο Χριστοφοράκος να βρω τρόπο να καλυφθούν από την εταιρεία, αλλά εγώ δεν είχε κανέναν μαγικό τρόπο. Υπήρξε μεγάλη χρονοτριβή, έγινε φασαρία στον Τύπο και τελικά τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης”.
Η απόκρυψη του πραγματικού περιεχομένου της κατάθεσης της Αικατερίνης Τσακάλου αποτελεί πρωτοφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Τα fake news στα καλύτερά τους.

*Τη σύγκριση των δημοσιευμάτων έκανε πρώτο το Jungle-Report στο Twitter.

ΠΗΓΗ 




------------------------


Μητσοτάκηδες – Mr Siemens γειτονάκια και στην Κηφισιά



Γείτονες στην Τήνο, γείτονες και στην Κηφισιά. Οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι με τη Siemens και ειδικότερα με τον Mr Siemens στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν σταματούν στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί.
Ούτε βέβαια στα «δωράκια» με τα τηλεφωνικά κέντρα, τα λάπτοπ, τα κινητά, τα πλυντήρια και τα δωρεάν εισιτήρια. Συνεχίζονται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Και εκεί, όπως και στην Τήνο που αποκάλυψε το περιοδικό Hot Doc και ανέδειξε με εκτενές ρεπορτάζ το Documento, οι δύο οικογένειες μένουν σε όμορα οικόπεδα. Αυτό δεν αποδεικνύει κάτι κακό, αλλά όταν τα γεγονότα επαναλαμβάνονται παύoυν να είναι σύμπτωση. Τα σπίτια του Χριστοφοράκου και της Μαρέβας τα χώριζε μονάχα μια πρασιά, αποκαλύπτοντας αν μη τι άλλο τις τουλάχιστον πολύ καλές σχέσεις τους.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που δίκασε την αγωγή της Μ. Γκραμπόφσκι εναντίον του Documento απεφάνθη ότι η εφημερίδα κατέγραψε την αλήθεια χρησιμοποιώντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Αν και το δικαστήριο έκρινε ως πραγματικό γεγονός τη γειτνίαση της οικογένειας Μητσοτάκη με τον Μιχ. Χριστοφοράκο στην Τήνο, θεώρησε μομφή εναντίον της Μ. Γκραμπόφσκι όσα αποκάλυπτε για τις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με τον Mr Siemens και τον Διονύση Δενδρινό, πρώην μεγαλοστέλεχος του γερμανικού κολοσσού και συνεργάτη του Χριστοφοράκου. Είναι προφανές ότι το δικαστήριο δεν γνώριζε το σύνολο των σχέσεων του ζεύγους Μητσοτάκη με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των μαύρων ταμείων της Siemens.
Γείτονες παντού
Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, η Μ. Γκραμπόφσκι εμφανίζεται να δηλώνει κάτοικος Μαυρομιχάλη 27 στην Κηφισιά. Η εν λόγω διεύθυνση αναγράφεται μεταξύ άλλων και στο ΦΕΚ 939/7.2.2013, στο οποίο η Μ. Γκραμπόφσκι εμφανίζεται ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της MG Capital Advisor ΑΕ. Πρόκειται για την εταιρεία στο πρώτο ΔΣ της οποίας εμφανιζόταν ως μέλος ο γνωστός δικηγόρος των offshore και άλλοτε εξ απορρήτων του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρος. Ο Μιχ. Χριστοφοράκος διέμενε στην οδό Πεντέλης 32 στην Κηφισιά. Ανάμεσα στο ζεύγος Μητσοτάκη και στον πρωταγωνιστή του σκανδάλου της Siemenes υψωνόταν μονάχα ένας πράσινος φράχτης: μια πρασιά στη μέση των δυο οικοπέδων.
Η οικογένεια Μητσοτάκη και ο Μιχ. Χριστοφοράκος γειτόνευαν και στην Τήνο. Οπως έχουν αποκαλύψει το Hot Doc και το Documento, τον Μάιο του 2002 η Μ. Γκραμπόφσκι αγόρασε έκταση οκτώ στρεμμάτων, όπου αργότερα η οικογένεια Μητσοτάκη έχτισε παραδοσιακό σπίτι. Ομορα οικόπεδα αγόρασαν την ίδια περίοδο ο Δονύσης και η Ελένη Δενδρινού, ενώ, όπως αποκαλύφτηκε έπειτα, πίσω από την εταιρεία Mystras Holding, που είχε στην κατοχή της δέκα στρέμματα στην Τήνο, βρισκόταν ο Μιχ. Χριστοφοράκος.
Τα 350 ραντεβού!
Αν έπρεπε κάποιος να επιλέξει ένα όνομα της πολιτικής σκηνής που έχει συνδεθεί περισσότερο με τη Siemens, δεν θα ήταν άλλο από το «Μητσοτάκης». Ξεκινώντας από τον πατέρα Κωνσταντίνο, τις κόρες Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα, τον γιο Κυριάκο, τη σύζυγό του Μαρέβα και φτάνοντας μέχρι και τον εγγονό Κώστα Μπακογιάννη, ολόκληρη η οικογένεια εμφανίζεται να διατηρεί στενές σχέσεις εδώ και χρόνια με τον γερμανικό κολοσσό.
Η νέα κατάθεση της Κατερίνας Τσακάλου, γραμματέα του Μιχ. Χριστοφοράκου, τον Νοέμβριο του 2017 έφερε ξανά στο προσκήνιο τα καυτά ημερολόγια που κρατούσε. Επανήλθαν με την πρόσφατη διαβίβαση της δικογραφίας για την ανάθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I στη Βουλή. Οπως έχει προκύψει, η οικογένεια Μητσοτάκη διαθέτει το ρεκόρ επαφών με τον Χριστοφοράκο.
Εχουν καταγραφεί περισσότερες από 350 συναντήσεις του Χριστοφοράκου με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος είχε 30 συναντήσεις (90 επαφές στο σύνολο). Τόσες είχε και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Κων. Μητσοτάκης είχε 23 συναντήσεις (121 επαφές συνολικά), η Μ. Γκραμπόφσκι είχε 30 τηλεφωνικές επαφές. Λιγότερες είχαν η Κατερίνα και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη (14 και τέσσερις αντίστοιχα).
Τα δωράκια
Ανάμεσα στα δώρα ξεχωρίζει το τηλεφωνικό κέντρο αξίας χιλιάδων ευρώ του Κυρ. Μητσοτάκη, το οποίο αναγκάστηκε να πληρώσει εκ των υστέρων. Αφενός διότι η Siemens δεν δέχτηκε τελικά να το κάνει δώρο, αφετέρου διότι προκλήθηκε τεράστιο σκάνδαλο όταν μαθεύτηκε. Τον Οκτώβριο του 2016 μάλιστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος είχε ζητήσει από τη Siemens να κάνει δώρο τον εξοπλισμό του Κυρ. Μητσοτάκη. Τιμολόγια της Siemens που εκδόθηκαν εκείνο το διάστημα, αν και έπρεπε να έχουν εξοφληθεί εντός 60 ημερών, πληρώθηκαν πολύ αργότερα, μετά τις εκλογές του 2017, όταν η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την έρευνα για τη Siemens.

Συγκλονιστικά είναι και τα ακόλουθα δωράκια, όπως καταγράφονται στο ημερολόγιο Τσακάλου:
26.3.2001: Γκραμπόφσκι, ευχαριστεί για γραφείο
8.5.2001: Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστεί για το τηλέφωνο
3.7.2001: Κυρ. Μητσοτάκης για τηλεφωνικό κέντρο
10.7.2001: Τηλεφώνησε Γκραμπόφσκι στις 14.30 για SL45 (σ.σ. κινητό τηλέφωνο)
10.1.2002: Γκραμπόφσκι λάπτοπ
3.2.2003: PC για Μητσοτάκη
7.6.2004: Τηλέφωνο από Γκραμπόφσκι για εισιτήρια Ολυμπιακών Αγώνων
Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και η σημείωση «CV Μαρέβα» στις 21.2.2002. Τι δουλειά είχε άραγε το βιογραφικό της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη στις σημειώσεις της ιδιαιτέρας του Μιχ. Χριστοφοράκου;

Πηγή: Νίκος Σπυρόπουλος – «Documento»
========================
7-4-2020
Να λοιπόν πως παίζεται το παιχνίδι. Ας μιλήσουμε για μαριονέτες λοιπόν.

======

9 Δεκεμβρίου 2020
 
Οικόπεδο αξίας 1.500.000 ευρώ αγοράστηκε για 62.486 ευρώ από την οικογένεια Μητσοτάκη. Η offshore εταιρεία που το πούλησε λέγεται Mistras Holding Limited με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικέντιου και ΑΦΜ 800300662.
Σύμφωνα με την kontranews το διπλανό οικόπεδο, στην μαγευτική Τήνο, το αγόρασε ο Μιχ. Χριστοφοράκος της Siemens με 810.000 ευρώ. Το παραδιπλανό το πήρε ο Δενδρινός της Siemens με 810.000 και έχτισαν 3 τεράστιες βίλες.
Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Χρστοφοράκος και Δενδρινός ήταν οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens.
Πρόκειται για offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τη εφημερίδας στήθηκε από τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, προκειμένου να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα από τις μίζες μέσω της αγοράς οικοπέδων – φιλέτων στα ελληνικά νησιά. Η εν λόγω παράκτια εταιρεία του Αγίου Βικεντίου που φαίνεται πώς λειτουργούσε ως πλυντήριο και αγόρασε μια έκταση φιλέτο στην Τήνο. Στη συνέχεια το ένα τρίτο της έκτασης μεταβιβάστηκε στο διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens ΕΛΛΑΣ τον γνωστό Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος καταζητείται τώρα από την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ αγοραστής εμφανίζεται και το επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens, ο Δενδρινός και η σύζυγός του.
Το τρίτο πρόσωπο που εμφανίζεται ως αγοραστής είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δηλαδή η γυναίκα του Κυριάκου Μητσοτάκη! Το σκάνδαλο στη συναλλαγή δεν είναι ότι η σύζυγος ενός πολιτικού αγοράζει μαζί με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, μια έκταση φιλέτο και μάλιστα από μια σκοτεινή offshore εταιρεία. Αυτό που σοκάρει στην κυριολεξία είναι το τίμημα το οποίο ισχυρίζεται ότι κατέβαλε η Μαρέβα Μητσοτάκη. Ο Χριστοφοράκος φαίνεται από τα συμβόλαια ότι κατέβαλε 810.000 ευρώ για το ένα από τα τρία οικόπεδα. Το δεύτερο με τα ίδια χρήματα φαίνεται ότι το «αγόρασε» ο Δενδρινός της Siemens με τη γυναίκα του και κατέβαλλε πάλι 810.000 ευρώ, ενώ το τρίτο οικόπεδο, και τα τρία ίδιας ακριβώς έκτασης, το αγόρασε η Μαρέβα και έδωσε μόνο 62.485 ευρώ!
Αγόρασε δηλαδή ένα ακίνητο που εκτιμάται ότι έχει αξία 1,5 εκατομμύρια ευρώ για πενταροδεκάρες, ή όσο κάνει ένα καλό αυτοκίνητο! Προφανώς κάποιος, ή κάποια αποφάσισαν να κάνουν κάποιο… δώρο στην οικογένεια Μητσοτάκη! Μόνο που αυτοί οι κάποιοι, αποδείχτηκε ότι είχαν κατακλέψει το ελληνικό δημόσιο και διακίνησαν μίζες δισεκατομμυρίων από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Είναι επίσης γνωστές οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη, διαχρονικά με το γερμανικό παράγοντα, αλλά και με τους υπεύθυνους της Siemens στην Ελλάδα. Άλλωστε ο Χριστοφοράκος ήταν χορηγός ακόμα και στα τηλεφωνικά κέντρα και τις οικιακές συσκευές που χρειάζονται η μεγάλη πολιτική οικογένεια.
Και μόνο η εμπλοκή του Χριστοφοράκου και Δενδρινού καθιστά τη συναλλαγή περίεργη. Όπως επίσης περίεργη είναι και η αγορά από μια offshore εταιρεία, η οποία έχει έδρα στο φορολογικό παράδεισο, του Αγίου Βικέντιου που όλοι γνωρίζουν ότι την είχε στήσει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για να ξεπλένει το μαύρο χρήμα από τις μίζες της Siemens. Εξάλλου ο Δενδρινός το λέει ξεκάθαρα στους ανακριτές ότι η offshore του Αγίου Βικέντιου ανήκε στον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ηγείται πλέον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις για την περίεργη αυτή συναλλαγή. Γιατί όταν οι πολιτικοί αρχίζουν να συναλλάσσονται με ύποπτες offshore και τις συμμορίες του Χριστοφοράκου, τότε γιατί ο ταλαίπωρος κοσμάκης να πληρώνει φόρους και να ελέγχεται αυστηρά για τη νομιμότητα των συναλλαγών τους. Όταν μια έκταση, η οποία έχει εμπορική αξία αγοράζεται από μια εταιρεία – μαϊμού στην αξία ενός σαράβαλου αυτοκινήτου, τότε για ποια διαφάνεια μας μιλάνε και για ποιο εκσυγχρονισμό του κράτους!
Τι είχε αποκαλύψει η press-gr
Η Μαρέβα ομολογεί…
…ότι μοιράστηκε το οικόπεδο στην Τήνο, από την off shore εταιρεία, με τους δύο κορυφαίους της Siemens!
Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι με δήλωσή της για το πώς απέκτησε το οικόπεδο στην Τήνο υποστηρίζει ότι το αγόρασε με δικά της χρήματα, ότι ο σύζυγός της “δεν έχει καμιά σχέση” και ότι “μόνη ανάμειξη του Μιχ. Χριστοφοράκου και της Ελένης Δενδρινού, συζύγου του στελέχους της Siemens Διονύση Δενδρινού, είναι ότι αγόρασαν τα γειτονικά ακίνητα από τους ίδιους πωλητές την ίδια χρονική περίοδο”.
Το Press-gr είχε αποκαλύψει ότι ο Γ. Μιχαλακόπουλος, λογιστής από τους Αγίους Αναργύρους Αττικής είναι αυτός που με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο Ζυρίχης αγόρασε αρχικά το οικόπεδο στην Τήνο για λογαριασμό της εταιρείας “Μυστράς Χόλντινγκ”, του Αγίου Βικεντίου.
Με τη δήλωσή της τι παραδέχεται η κ. Μητσοτάκη: Ότι το αρχικό οικόπεδο κατατμήθηκε στα τρία και το μοιράστηκαν η ίδια, ο Μιχ. Χριστοφοράκος και η Ελένη Δενδρινού.
Ποια είναι η εταιρεία από την οποία το αγόρασαν; Οι “ίδιοι πωλητές”; Η “Μistras Holding Limited”. Μια off shore εταιρεία με έδρα τον Άγιο Βικέντιο.
Και τα απλά ερωτήματα είναι:
Γιατί μια σύζυγος(τότε) βουλευτή αγοράζει το ένα τρίτο οικοπέδου από μια off shore εταιρεία;
Δεν μπορούσε να κάνει μια πιο απλή και ξεκάθαρη αγορά από φυσικό πρόσωπο;
Κι επειδή οι δύο άλλοι αγοραστές δεν ήταν τυχαία πρόσωπα, αυτό δεν δείχνει ότι υπήρχαν ιδιαίτεροι δεσμοί ανάμεσα στην οικογένεια Μητσοτάκη και τις οικογένειες Χριστοφοράκου και Δενδρινού;
Το κουβάρι με τις κοινές αγοραπωλησίες ακινήτων που έκαναν κορυφαία στελέχη της Siemens Hellas με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ξετυλίγει και πάλι στην απολογία του στον ανακριτή ο Διον. Δενδρινός, ο υπεύθυνος για την υλοποίηση των ηλεκτρονικών υποσυστημάτων του C4Ι, που χαρακτηρίστηκε το σκάνδαλο του αιώνα.
Στην απολογία του, ο κ. Δενδρινός ερωτάται και για τα e-mails που του είχε στείλει ο αντιπρόσωπος της Saic, Γ. Τρεπεκλής, υποστηρίζοντας ότι «από λάθος» του εστάλη αυτό το μήνυμα στο οποίο γινόταν αναφορά σε τραπεζικό λογαριασμό χρηματιστή, ονόματι Νικέζη.
Ο Δ. Δενδρινός, ο οποίος εκείνη την εποχή ερχόταν σε επαφή και με υπηρεσιακούς παράγοντες δύο υπουργείων, εκπροσωπώντας τη Siemens ως βασική υποκατασκευάστρια του C4Ι, αποκαλύπτει στενές σχέσεις με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Hellas, Μιχ. Χριστοφοράκο, αλλά και με την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναφέρει όλους τους ιδιοκτήτες που κρύβονται πίσω από τα ακίνητα της Τήνου.
*Χαρακτηριστική είναι η απάντησή του όταν ερωτάται για την εταιρεία Mistras Holding, που αγόρασε ακίνητα στο νησί:
Ανακριτής: Γνωρίζετε την ύπαρξη της εταιρείας Mistras;
Απ.: Ναι, τη γνωρίζω. Η Mistras φαίνεται ότι έχει στην κυριότητά της 10 στρέμματα στην Τήνο, που στην πραγματικότητα ανήκουν στον κ. Χριστοφοράκο.
Πηγή: kontranews.gr και Press. gr.💸💸🐑🐏😷🛂⛏️⚰️🌿👻🕯️🛃🍾⚔️Επειδή κάποιοι στη χτεσινή δημοσίευση μου σχολιάζουν ότι οι πηγές μου είναι από το contra.gr (και για αυτό δεν τις αποδέχονται)αναδημοσιεύω σήμερα ένα κείμενο μου παλιότερο από τις 15 Απριλίου 2019 με αναφορά στη βίλα της Τήνου https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=434206044053132&id=100023912210445 :
Όμορφες και νοικοκυρεμένες γνωριμίες...Το εν ενεργεία στέλεχος της Siemens κ. Διον.Δενδρινός, ο οποίος κατάγεται από την Τήνο, στις 29 Ιανουαρίου 2001, από κοινού με τη σύζυγό του κυρία Ελένη Δενδρινού, αγόρασε στην ακριβότερη περιοχή της Τήνου, στη θέση Άγιος Γεώργιος του χωριού Τριαντάρος, οικόπεδο στο οποίο έχτισε εξοχική κατοικία 140 τ.μ. Πωλητής ήταν ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Κ. Βαφειάδης. Στις 4 Ιουνίου 2002 το ζεύγος Δενδρινού προβαίνει σε δεύτερη αγορά ακινήτου στην Τήνο. Στη θέση Χαλακιά- Άγιος Πέτρος του Δήμου Εξωμβούργου, συμμετέχουν στην αγορά αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, τα οποία διαχωρίστηκαν σε πέντε άρτια και οικοδομήσιμα αγροτεμάχια.Το ένα από τα πέντε αγροτεμάχια, έκτασης 6,3 στρεμμάτων, περιήλθε στην κυριότητα της οικογενείας Δενδρινού, ενώ άλλα δύο αγροτεμάχια αγοράστηκαν από την εξωχώρια εταιρεία Μystras Ηolding. Στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία συμμετείχε εκ νέου ο κ. Βαφειάδης, ενώ το πωλητήριο συμβολαίου συντάχτηκε από τον συμβολαιογράφο Αθηνών κ. Γ. Στεφανάκο .
Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα (στις 28 Μαΐου 2002) στην ίδια περιοχή, η τότε σύζυγος του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι , προβαίνει στην αγορά αγροτεμαχίου οκτώ στρεμμάτων, στο οποίο αργότερα οικοδομεί μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία. Το ζεύγος Μητσοτάκη έχει γείτονες το ζεύγος Δενδρινού και τους ιδιοκτήτες της εξωχώριας εταιρείας Μystras Ηolding, βασικός μέτοχος της οποίας λέγεται ότι είναι ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος κατάγεται από τη φερώνυμη ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου. Η offshore εταιρεία αγοράζει αγροτεμάχιο 5,2 στρεμμάτων, το οποίο είναι όμορο με το αγροτεμάχιο του ζεύγους Δενδρινού. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα συμβόλαια επικυρώνει ο συμβολαιογράφος κ. Στεφανάκος.
Οι δεσμοί που συνέδεαν τον κ. Μητσοτάκη και την πρώην σύζυγό του με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens είναι στενοί. Ο κ. Μητσοτάκης συνδέεται φιλικά με τον κ. Χριστοφοράκο, όπως και η πρώην σύζυγός του, η οποία εργάζεται στο εν Αθήναις παράρτημα της.Deutsche Βank, επικεφαλής του οποίου είναι η κυρία Δενδρινού. Δύο χρόνια αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2004, η κυρία Δενδρινού αγοράζει με δάνειο 190.000 ευρώ αγροτεμάχιο στον οικισμό Τριαντάρο (στη θέση Δάφνη). Το συμβόλαιο υπέγραψε και πάλι ο συμβολαιογράφος Αθηνών κ. Στεφανάκος.
Η επενδυτική παρουσία του κ. Χριστοφοράκου στην Τήνο αρχίζει στις 14 Οκτωβρίου 2003. Το πανίσχυρο στέλεχος της Siemens αγοράζει στον Τριαντάρο οικόπεδο 370 τ.μ., με κατοικία 88 τ.μ. Όπως στην περίπτωση του κ. Δενδρινού, πωλητής είναι ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Βαφειάδης. Την ίδια ημέρα ο κ. Χριστοφοράκος προβαίνει σε μία ακόμη αγορά στον Τριαντάρο. Στην κυριότητά του πέρασε οικόπεδο 200 τ.μ., με κατοικία 71 τ.μ. Πωλητής εκ νέου ο κ. Βαφειάδης.
Στις 26 Μαρτίου 2005 αγοράζει το 1/2 αγροτεμαχίου, συνολικής έκτασης 57 στρεμμάτων, στη θέση Χαλακιές του δημοτικού διαμερίσματος της Καρδιανής. Ένα χρόνο αργότερα, στις 10 Ιουνίου 2006, αγοράζει αγροτεμάχιο 16 στρεμμάτων στην περιοχή Άγιος Πέτρος – Χαλακιές του Δήμου Εξωμβούργου, το οποίο βρίσκεται πάνω στον αιγιαλό.
Για τις προαναφερόμενες αγορές ο κ. Χριστοφοράκος, όπως προκύπτει από το υποθηκοφυλακείο της Τήνου, έλαβε δάνειο από τη Siemens ύψους 860.000 ευρώ! Αξίζει να αναφερθεί ότι το δάνειο μεταξύ Siemens και κ. Χριστοφοράκου υπεγράφη στις 19 Δεκεμβρίου 2001, ενώ οι αγορές ακινήτων στην Τήνο άρχισαν δύο χρόνια αργότερα, το 2003. Το 2005 δε, ο κ. Χριστοφοράκος, μετά τις επενδύσεις που έκανε τη χρονιά αυτή στην κτηματαγορά της Τήνου, προέβη σε προσημείωση των ακινήτων του, λόγω του δανείου!
«Η προσημείωση είναι τουλάχιστον περίεργη» υπογραμμίζεται με νόημα από νομικούς κύκλους. «Δεν μπορεί το δάνειο να δίδεται το 2001 και η αξίωση της Siemens να εκδηλώνεται τέσσερα χρόνια αργότερα.Εκτός κι αν προχρονολόγησαν το ιδιωτικό συμφωνητικό του δανείου, και προκειμένου να του δώσουν μια νομιμοφάνεια, προχώρησαν στην προσημείωση ακινήτων».
Το ΒΗΜΑ Team
25 Νοεμβρίου 2008.{https://www.tovima.gr/.../ta-oikopeda-kai-oi}.
-------
ο εν ενεργεία στέλεχος της Siemens κ. Διον.Δενδρινός, ο οποίος κατάγεται από την Τήνο, στις 29 Ιανουαρίου 2001, από κοινού με τη σύζυγό του κυρία Ελένη Δενδρινού, αγόρασε στην ακριβότερη περιοχή της Τήνου, στη θέση Αγιος Γεώργιος του χωριού Τριαντάρος, οικόπεδο στο οποίο έχτισε εξοχική κατοικία 140 τ.μ. Πωλητής ήταν ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Κ. Βαφειάδης.

Στις 4 Ιουνίου 2002 το ζεύγος Δενδρινού προβαίνει σε δεύτερη αγορά ακινήτου στην Τήνο. Στη θέση Χαλακιά- Αγιος Πέτρος του Δήμου Εξωμβούργου, συμμετέχουν στην αγορά αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, τα οποία διαχωρίστηκαν σε πέντε άρτια και οικοδομήσιμα αγροτεμάχια. Το ένα από τα πέντε αγροτεμάχια, έκτασης 6,3 στρεμμάτων, περιήλθε στην κυριότητα της οικογενείας Δενδρινού, ενώ άλλα δύο αγροτεμάχια αγοράστηκαν από την εξωχώρια εταιρεία Μystras Ηolding. Στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία συμμετείχε εκ νέου ο κ. Βαφειάδης, ενώ το πωλητήριο συμβολαίου συντάχτηκε από τον συμβολαιογράφο Αθηνών κ. Γ. Στεφανάκο .

Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα (στις 28 Μαΐου 2002) στην ίδια περιοχή, η τότε σύζυγος του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι , προβαίνει στην αγορά αγροτεμαχίου οκτώ στρεμμάτων, στο οποίο αργότερα οικοδομεί μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία. Το ζεύγος Μητσοτάκη έχει γείτονες το ζεύγος Δενδρινού και τους ιδιοκτήτες της εξωχώριας εταιρείας Μystras Ηolding, βασικός μέτοχος της οποίας λέγεται ότι είναι ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος κατάγεται από τη φερώνυμη ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου. Η offshore εταιρεία αγοράζει αγροτεμάχιο 5,2 στρεμμάτων, το οποίο είναι όμορο με το αγροτεμάχιο του ζεύγους Δενδρινού. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα συμβόλαια επικυρώνει ο συμβολαιογράφος κ. Στεφανάκος.

Οι δεσμοί που συνέδεαν τον κ. Μητσοτάκη και την πρώην σύζυγό του με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens είναι στενοί. Ο κ. Μητσοτάκης συνδέεται φιλικά με τον κ. Χριστοφοράκο, όπως και η πρώην σύζυγός του, η οποία εργάζεται στο εν Αθήναις παράρτημα της

Το συμβόλαιο αγοράς αγροτεμαχίου, από την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι (φωτογραφία) στις 28 Μαΐου 2002, οκτώ στρεμμάτων στη θέση ΧαλακιάΑγιος Πέτρος του Δήμου Εξωμβούργου, στο οποίο αργότερα οικοδομεί μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία

Deutsche Βank, επικεφαλής του οποίου είναι η κυρία Δενδρινού. Δύο χρόνια αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2004, η κυρία Δενδρινού αγοράζει με δάνειο 190.000

ευρώ αγροτεμάχιο στον οικισμό Τριαντάρο (στη θέση Δάφνη). Το συμβόλαιο υπέγραψε και πάλι ο συμβολαιογράφος Αθηνών κ. Στεφανάκος.

Η επενδυτική παρουσία του κ. Χριστοφοράκου στην Τήνο αρχίζει στις 14 Οκτωβρίου 2003. Το πανίσχυρο στέλεχος της Siemens αγοράζει στον Τριαντάρο οικόπεδο 370 τ.μ., με κατοικία 88 τ.μ. Οπως στην περίπτωση του κ. Δενδρινού, πωλητής είναι ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Βαφειάδης. Την ίδια ημέρα ο κ. Χριστοφοράκος προβαίνει σε μία ακόμη αγορά στον Τριαντάρο. Στην κυριότητά του πέρασε οικόπεδο 200 τ.μ., με κατοικία 71 τ.μ. Πωλητής εκ νέου ο κ. Βαφειάδης.

Στις 26 Μαρτίου 2005 αγοράζει το 1/2 αγροτεμαχίου, συνολικής έκτασης 57 στρεμμάτων, στη θέση Χαλακιές του δημοτικού διαμερίσματος της Καρδιανής. Εναν χρόνο αργότερα, στις 10 Ιουνίου 2006, αγοράζει αγροτεμάχιο 16 στρεμμάτων στην περιοχή Αγιος Πέτρος – Χαλακιές του Δήμου Εξωμβούργου, το οποίο βρίσκεται πάνω στον αιγιαλό.

Για τις προαναφερόμενες αγορές ο κ. Χριστοφοράκος, όπως προκύπτει από το υποθηκοφυλακείο της Τήνου, έλαβε δάνειο από τη Siemens ύψους 860.000 ευρώ! Αξίζει να αναφερθεί ότι το δάνειο μεταξύ Siemens και Χριστοφοράκου υπεγράφη στις 19 Δεκεμβρίου 2001, ενώ οι αγορές ακινήτων στην Τήνο άρχισαν δύο χρόνια αργότερα, το 2003. Το 2005 δε, ο κ. Χριστοφοράκος, μετά τις επενδύσεις που έκανε τη χρονιά αυτή στην κτηματαγορά της Τήνου, προέβη σε προσημείωση των ακινήτων του, λόγω του δανείου!

«Η προσημείωση είναι τουλάχιστον περίεργη» υπογραμμίζεται με νόημα από νομικούς κύκλους. «Δεν μπορεί το δάνειο να δίδεται το 2001 και η αξίωση της Siemens να εκδηλώνεται τέσσερα χρόνια αργότερα.Εκτός κι αν προχρονολόγησαν το ιδιωτικό συμφωνητικό του δανείου, και προκειμένου να του δώσουν μια νομιμοφάνεια, προχώρησαν στην προσημείωση ακινήτων».

======
 

Είχε πάρει άδεια από τον ΕΟΤ για να ενοικιάζει τη παραμυθένια βίλα με βραχυχρόνια μίσθωση - Οι αυθαίρετες κατασκευές 55 τ.μ. που νομιμοποιήθηκαν με τον νόμο 4495/2017


 

Απορία προκαλεί το άγνωστο γεγονός πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάρει άδεια το 2014 από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για να ενοικιάζει την παραμυθένια βίλα που ανήκει στη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην Τήνο – με βραχυχρόνια μίσθωση.

  • από τη Μαρία Παναγιώτου

Στον κ. Μητσοτάκη είχε δοθεί το ειδικό σήμα λειτουργίας με βάση τον νόμο 4179/2013 για την «τουριστική επιπλωμένη έπαυλη», η οποία εισήχθη σε ειδικό καθεστώς μίσθωσης.

Στην άδεια, την οποία έχει στα χέρια της η «κυριακάτικη δημοκρατία», αναγράφεται ότι η έπαυλη βρίσκεται στην τοποθεσία Άγιος Πέτρος της Τήνου και πως η συνολική δυναμικότητά της είναι 16 κλίνες (!). Στις γενικές παρατηρήσεις του εγγράφου σημειώνεται πως το «κατάλυμα διαθέτει πισίνα» και πως πρέπει «να εκμισθώνεται σε φυσικά πρόσωπα, ενιαία κι όχι τμηματικά, για περίοδο τουλάχιστον μίας εβδομάδας». Το έγγραφο έχει ημερομηνία 28 Απριλίου 2014.

Η άδεια που εκδόθηκε από τον ΕΟΤ το 2014 στο όνομα της συζύγου του πρωθυπουργού

Παραμένουν, φυσικά, αναπάντητα ερωτήματα, όπως:

  • Ενοικίασε τελικά ο κ. Μητσοτάκης και για πόσο διάστημα τη φαντασμαγορική βίλα, που είναι χτισμένη με εντυπωσιακή πέτρα, ώστε να εντάσσεται στο φυσικό περιβάλλον του νησιού;
  • Ποιο ήταν το ύψος των εισοδημάτων που μπορεί να αποκόμισε από αυτή την κίνηση (εάν τελικά ενοικίασε τη βίλα) και κατά πόσον τα εισοδήματα αυτά δηλώθηκαν στην Εφορία;
  • Την ενοικιάζει ακόμα και σήμερα;
  • Γιατί προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση εφόσον η οικονομική κατάσταση του πρωθυπουργικού ζεύγους δεν δημιουργεί ανάγκες για τουριστική εκμετάλλευση του ακινήτου; 

Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο σπίτι αποτελεί ιδιαίτερη αδυναμία της κυρίας Γκραμπόφσκι. Σε τέτοιο βαθμό, που δεν θα υπέθετε κανείς ότι θα ήθελε να βρεθούν ξένοι στο εσωτερικό του.

Η ιστορία του ακινήτου

Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το έτος χρήσης 2020, που υποβλήθηκε το 2021, η έπαυλη, στην οποία η σύζυγός του έχει την πλήρη κυριότητα, σε ποσοστό 100%, βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Καρδιανής, του Δήμου Εξωμβούργου, στην οποία τοποθετείται η μαγευτική παραλία του Αγίου Πέτρου. Το βασικό κτίσμα βρίσκεται σε επιφάνεια έκτασης 8.009,20, η οποία αγοράστηκε από την κυρία Γκραμπόφσκι το 2002, αναφέρεται ως μονοκατοικία και έχει έτος κατασκευής το 2005.

Στο συγκεκριμένο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού, τα τετραγωνικά της έπαυλης για πρώτη φορά εμφανίζονται να είναι 471,30, ενώ στα προηγούμενα 415,85. Όπως διευκρινίζεται στο ίδιο το «πόθεν έσχες», η βίλα είχε αυθαίρετες κατασκευές και, μάλιστα, μεγέθους 55 τ.μ. (!), τις οποίες το πρωθυπουργικό ζεύγος νομιμοποίησε χρησιμοποιώντας τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 4495/2017.

Δεν είναι, βέβαια, οι μόνοι Έλληνες που χρησιμοποίησαν τις παραπάνω διατάξεις για να νομιμοποιήσουν αυθαίρετα. Ωστόσο, το γεγονός προκαλεί ερωτήματα σε σχέση με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι εκκινεί πόλεμο μετά το πολύνεκρο, τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη εναντίον του «βαθέος κράτους», δηλαδή της ανομίας και της παρανομίας.

Αξίζει, πάντως, να υπενθυμίσουμε πως σε αυτό το σπίτι πήγε ο πρωθυπουργός πέντε ημέρες μετά τις εκλογές του 2019 για να ξεκουραστεί από τον προεκλογικό πυρετό που τον άφησε αδύναμο. Αλλά και πως από αυτό το σπίτι, στις 15 Αυγούστου του 2021, σκεφτόταν διαρκώς όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και την Εύβοια.

Η οικογένεια Μητσοτάκη σε ανέμελες στιγμές στην έπαυλη στην Τήνο

Η κυρία Γκραμπόφσκι, στο ίδιο σημείο, δηλαδή στον Δήμο Εξωμβούργου, έχει ακόμα:

  • Έκταση που καταγράφεται ως καλλιέργεια, 79.060 τ.μ., δηλαδή περίπου 80 στρεμμάτων, στην οποία έχει την πλήρη κυριότητα κατά 33,33% και την οποία απέκτησε το 2009.
  • Έκταση που καταγράφεται επίσης ως καλλιέργεια 20.893 τ.μ., δηλαδή περίπου 21 στρεμμάτων. Και αυτή αγοράστηκε το 2009 και έχει την πλήρη κυριότητά της σε ποσοστό 33,33%.
  • Μία αποθήκη 14,80 τ.μ., με πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 33,33%, η οποία κτίστηκε το 1920, βρίσκεται στο αγροτεμάχιο των 20.893 τ.μ. και την αγόρασε το 2009.
  • Μία αποθήκη 53,70 τ.μ., με πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 33,33%, η οποία κτίστηκε το 1920, βρίσκεται στο αγροτεμάχιο των 20.893 τ.μ. και την αγόρασε το 2009.
  • Έναν περιστερώνα 19,85 τ.μ. με πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 33,33%, η οποία κτίστηκε το 1920, βρίσκεται στο αγροτεμάχιο των 20.893 τ.μ. και την αγόρασε το 2009.

Τα δημοσιεύματα

Στο όχι και πολύ μακρινό 2008, δηλαδή όταν ακόμη ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης ήταν εν ζωή και το σκάνδαλο της Siemens μόλις άρχιζε να ακούγεται, η εφημερίδα «Το Βήμα» έθεσε μερικά ερωτήματα σε σχέση με την απόκτηση της βίλας στην Τήνο από το πρωθυπουργικό ζεύγος και τη συμμετοχή που μπορεί να είχε σε αυτήν ο τότε ισχυρός άντρας της γερμανικής εταιρίας Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Σε δημοσίευμα, με ημερομηνία 25/11/2008 και τίτλο «ο Μ. Χριστοφοράκος μεσολάβησε για την αγορά αγροτεμαχίου στην Τήνο από τον Κυρ. Μητσοτάκη» αναφερόταν πως «για την αγορά του ακινήτου λέγεται ότι υπήρξε διαμεσολάβηση των υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens κ.κ. Μ. Χριστοφοράκου και Διον. Δενδρινού, οι οποίοι, μέσω offshore εταιρίας με έδρα τον Αγιο Βικέντιο, είχαν επιδοθεί σε μπαράζ επενδύσεων στην κτηματαγορά, με πολυάριθμες αγορές ακινήτων τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά, όπως στην Αντίπαρο, στις Σπέτσες και στην Τήνο».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως, σύμφωνα με μεταγενέστερα δημοσιεύματα, ο Χριστοφοράκος αγόρασε το οικόπεδο με 810.000 ευρώ, ο Δενδρινός με 810.000 ευρώ, ενώ η κυρία Γκραμπόφσκι έδωσε μόλις 62.486 ευρώ.

 =====
https://www.newsbreak.gr/media/462473/to-vima-o-gios-tis-ntoras-kyriakos-mitsotakis/

 

Σχόλια